Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kookosowa wrote:Kiniorek tak jak emikey mówi, gorzej zostać bez opieki niż polecieć. W czerwcu to jeszcze będzie wcześnie. Sierpień i wrzesień już wiadomo że bez szaleństw.
-
sunshine03 wrote:kkkaaarrr jednak zmieniam zdanie na temat wczorajszego usg w medicover. Dzisiaj byłam prywatnie i było o wiele dokładniejsze. To z wtorku mam wrażenie, że niewiele warte. Sprawdzone tylko nt, kość nosowa, mózg i czy serce ma 2 komory i 2 przedsionki.
Dzisiaj miałam badane przepływy w tętnicach macicznych, przepływy przez serce u bobasa, aortę, obecność zastawki. Ile naczyn w pepowinie, ilosc palcy u stop i u rak, obecność podniebienia twardego i kilka innych rzeczy
Najprawdopodobniej chłopiec.
Niestety ryzyko z pappy pośrednie, więc mam wskazanie do testu z krwi i zwiększoną dawkę acardu), wiec chyba mega ci sie trafilo, ze tyle rzeczy lekarz zbadal. Super!
A ja niedawno wrocilam od Pietrasika i jestem zadowolona, jak na Medicover bylo bardzo przyzwoicie. Fakt, dzidzia wspolpracowala, wiec byl czas aby poogladac nie tylko nos, nt , crl, serce i mózg, ale tez dokladnie pokazywal raczki, nozki z różnych perspektyw. Zapytałam o płeć i stwierdził, że on na tym etapie nie lubi nic obiecywać, ale niczego co by na chłopca mogło wskazywać on nie widzi, a zatem, wstępnie mamy dziewczynkę
CRL= 54mm, nt=0.16, nos jest, pikawka 161, wszystko wygląda prawidłowo. CRL cały czas idealnie pokrywa się z OM, równe 12tygmoni05, kasia1518, emikey, Kookosowa, Dreamer, Kiniorek91, przedszkolanka:), sunshine03, Jupik, meerici, mia4444 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny można dołączyć? Aktualnie 10+2 termin wg OM 15.10.19 z usg jest dzidziuś troszke starszy i 13.10
Prenatalne mam 10 kwietnia.
Jestem mama prawie 14 miesięcznej córeczki, nadal karmię córkę piersią jest strasznym cycoholikiem. Widze ze sa tu dziewczyny co maja tez takie maluszki i nawet mlodsze. Karmicie tez piersia? Ja niestety bede musiala odstawiac, 2x mialam incydent z krwawieniem ostatnie wczoraj, dzisiaj mialam wizyte i na cale szczęście z maluszkiem jest wszystko dobrze. nie wiem jak sie zabrac za odstawienie od piersi, butelki nie toleruje zawsze byl cyc i ewentualnie bidon ale to wie ze z bidonu leci woda. Jak probuje podac mm jest krzyk i histeria. Ciężka przeprawa mnie czekamia4444 lubi tę wiadomość
-
Lena, współczuję z tym odstawieniem w takim razie..i chyba nie pomogę, bo u mnie nie było żadnego problemu, bo my do butli (z moim mlekiem) przyzwyczajalismy małą od 1 tyg.(raz dziennie dostawała butlę), mm wprowadziłam jako uzupełnienie cyca od 6 mca, w nocy cyc odpadł właśnie ok.6-7 mca, no i ten dzienny został odstawiony w 10 mcu zaraz po tym jak się dowiedzialam o ciąży. Jeden dzień go szukała i to nawet nie jakoś uparcie.
Chyba stopniowo musisz zmniejszać karmienia, no i mm zawsze też możesz podawać już z bidona/kubka niekapka (ja mojej butlę już też całkowicie wyprowadzilam, a ma 11 mcy, mm pije z niekapka). Trzymam kciuki.
Ps.a córcia je już normalne posiłki, w sensie kaszkę, obiadek, kolację?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 00:00
-
Kiniorek91 wrote:Pierszy raz plakalam przez sen, cala zaplajaba wstalam
snilo mi sie ze moja mama zmarla
masakra. Caly dzien to bedzie za mna chodzic...
Kiniorek śni się zawsze na odwrót. Teraz jeszcze te hormony i wczoraj ta rozmowa ze nie jedziesz do mamy. Pewnie dlatego taki sen. Nie martw się. Pogadaj z mamą przez telefon to będzie ci lepiej.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kokosowa az mnie nerwy nosza. Jeszcze moj z mlodym lekcje odrabial i nie powiedxieli mi ze sie zeszyt z skonczyl a w domu ani jednego zeszytu w kratke... I on mi mowi teraz ze zeszytu nie ma... 20min przed lekcja...a musze jechac na pobranie krwi i to nie blisko tylko znowu het daleko tam gdzie kardiolog 25min drogi... plus caly dzien robienia na jutro na urodziny rodzinne
zdecydowanie nie moj dzien dzisiaj
-
Hej babeczki! Nie udzielalam sie za bardzo, bo mdlosci mi ostatnio żyć nie daly i jeszcze mam mnóstwo pracy 🤷♀️ nie wiem jak to ogarnąć.
Ide dzis odebrac badania na te wszystkie zakazne, morfologie, mocz itd. A w przyszłym tyg w srode wizyta:) umowie sie wtedy od razu na te usg genetyczne bo moj gin mowil zeby zrobić miedzy 8 a 20.04. No i plan jest wtedy taki żeby w swieta juz całej rodzinie powiedziec:)
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Kiniorek91 wrote:Pierszy raz plakalam przez sen, cala zaplajaba wstalam
snilo mi sie ze moja mama zmarla
masakra. Caly dzien to bedzie za mna chodzic...
Kiniorek nie przejmuj sie, te sny serio zawsze na odwrót w ciazy! Mi tez sie ciągle cos glupiego albo strasznego sni i budzę się cala w szoku.17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Trochę muszę ponadrabiać wątek, bo jest 260 stron... popoludnie leze i czytam obiecuje!
A tak po krotce o mnie: Mam 28 lat, jestem z Gdańska, o dziecko staraliśmy się 10 msc, mam niskie AMH, mąż hashimoto i niedoczynność, udało nam sie naturalnie w cyklu w którym miałam robione HSG (a byliśmy już nastawieni na inseminacje).
Zapoznam się troszkę z Waszymi postami i będę sie juz odzywać na bieżąco:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 07:54
Kookosowa, _nova, Dominika32, kasia1518, Jupik, nuśka91, paulina2811 lubią tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
nick nieaktualny
-
Spirit wrote:Dziewczyny po cesarce,jakie parametry odnośnie blizny Wam lekarz podaje? Bo nie wiem nawet o co pytać poza "jak blizna?"" "A całkiem ok"
A co do listy to ja bym prosiła o dopisanie na 31
Pierwsze słyszę o parametrach blizny. Aż jestem w szoku. Lekarz przy badaniach i kontrolach mówił że ślicznie się zrosło i tyle.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Spirit wrote:Dziewczyny po cesarce,jakie parametry odnośnie blizny Wam lekarz podaje? Bo nie wiem nawet o co pytać poza "jak blizna?"" "A całkiem ok"
A co do listy to ja bym prosiła o dopisanie na 31
Mi podala dr tylko długość blizny i powiedziała że ciąża dobrze umiejscowiona bo na dole macicy- daleko od blizny. No i już od początku długość szyjki kontroluje ale to dlatego że w poprzedniej ciąży zaczęła mi się skracać po 28tygkasia1518
-
brunetka91 wrote:Mam do Was pytanie, może trochę głupie, ale co tam.. Czy Wy też tak macie, że jak śpicie na danym boku to jak się przebudzicie to Was ta noga boli? Przewroce się na drugi bok to niedość, że mnie boli noga na której leżę to jeszcze ta druga.. Od dwóch dni się tak męczę.. Nie wspomnę, że muszę mieć coś między nogami, żeby usnac ;P Albo męża nogę, albo pościel sobie skrecilam i mam położona z drugiej strony.. Chciałabym sobie kupić tego rogala, ale to kurcze drogie jest...
Ja tak mam,nawet rogal nie pomaga,chociaż przyjemnie go sciskac miedzy nogami:)