Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
moni05 wrote:Ja bym zainwestowała w tą poduchę tylko tak. Kształt U czy C? Poza tym nie wiem też, czy na naszym łóżku o szerokości jakieś 140-150 zmieszczę się ze starym, psem i tą poduszką
ja mam C ale teraz wybrałabym U. Mi osobiście przeszkadza to zagięcie od C pod głową ale ja nie lubie mieć wysoko. -
Ja mam poduchę 7. Długo się wahałam między 7 a U ale w końcu stwierdziłam, że 7 mi starczy, i starczyła. I tak zajmuje sporo miejsca (więc nie wiem jak bym U zmieściła) no i ja w sumie z większym brzuchem spałam tylko na 1 boku lub plecach, bo na drugim było mi wyjątkowo niewygodnie, no i potem też się naczytałam, że na którymś to się nie powinno spać, bo dziecku coś tam nie dochodzi. Moja gin potwierdziła, aczkolwiek dodała, że dużo zależy od ułożenia dziecka, bo dla niektórych ten niepolecany bok jest ze względu na ułożenie dziecka lepszy. No u mnie było standardowo i faktycznie nie wiem jak dziecku, ale mnie ewidentnie ten jeden bok nie pasował i na nim nie spałam. Ale to już jak dziecko jest większe i brzuch wywalony.
Tak czy siak ja z 7 jestem super zadowolonamoni05 lubi tę wiadomość
-
Ja śpię na lewym boku, zawsze spalam na plecach, ale teraz mi nie wygodnie, a na boku jest ok:) a jak to jest z tym spaniem w ciazy? Mozna na plecach lub brzuchu czy tylko na boku wskazane??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 13:28
Kiniorek91 lubi tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
alicjaaa_d wrote:Ja śpię na lewym boku, zawsze spalam na plecach, ale teraz mi nie wygodnie, a na boku jest ok:) a jak to jest z tym spaniem w ciazy? Mozna na plecach lub brzuchu czy tylko na boku wskazane??
Wiem ze jest jakis etap kiedy lepiej nie spac na brzuch. W pozniejszym etapie tez na plecach nie jest wskazene
Laski jestem w czarnej glebowiej dziurze... Nie umiem dzisiaj sie ogarnac. Nawet kawa nie pomoglapotrzebuje ojojania
Co do poduszki to jutro bede miec. Zrobie wam zdjecie jak tata przywiezie -
Podobno przez 1 i 2 trymestr mozna spac na brzuchu (ostatnio wyczytalam i sie zdziwilam). Najlepiej podobno na lewym.
Ja na bokach,nie potrafię na wprost, muli mnie wtedy bardziej.
Ja dzisiaj bym miała cudowny dzien bez mdłości. Zrobilam dziecku frytki z batatow, soczek wyciskałam z pomarańczy i grejfruta ale ten katar i senność ze mnie sily wyssaly.. a taka wiosna cudowna 😣 czekam na meza by brał dziecko na ogród,niech korzysta.moni05, CodziennoscM lubią tę wiadomość
-
Mam jutro prenatalne usg. O 8:30. W tym samym szpitalu tyle, że w sekcji prywatnej. 200£ zrobiło pa pa ale to cena za mój spokój. Dziś próbowałam się dodzwonić do NHS, do szpitala i do 2 klinik, do położnej, do zrzeszenia położnych. Nikt nie odbierał. Spędziłam 4h na telefonie. W tym czasie syn zrobil armagedon w domu. Pokruszyl ciastka, wtarl kiwi w dywan, wymazal ścianę smarem, porozwalal świeże pranie itd itd. Nie wiem jak się zabrać co porządki. Jeszcze płacze mi przy nodze bo chce telefon. Mam ochotę rzucać rzeczami o ścianę.
japonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi o dziwo udalo sie zrobic obiad. Ape czwkam i tak na meza bo na dole otworzyli nowy bar mleczny, ceny smieszne.. Np ryba plus dodatki 8 zl o reszcie nie wspomne wiec zal nie skorzystac
pomylam tez 70m2 podlóg i padam. Zauwazylam ze czasami poqieki same mi sie zamykaja, albo jakby ktos mi to robil. Tez tak macie ?
-
Paolka wczoraj macalam i była w połowie drogi między pępkiem. A do tego wyczułam gole. Miziam miziam. Wołam męża żeby i on pomacał a ona już z drugiej strony. Taka może jak mała mandarynka.
Paolka_25 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kiniorek, ojojojoj
:*
Ale mam dokładnie to samo od wczoraj...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Hej! Tętno 167, CRL 6.5, kość nosowa jest, przeziernosc bardzo dobra, wszystko ok!! Zdrowy... chłopak
wiktoriaa, Spirit, Dominika32, emikey, nuśka91, Cabrera, kkkaaarrr, japonka, Jupik, mia4444, XxMoniaXx, Kotecki, sunshine03, przedszkolanka:), _nova, brunetka91, moni05, APrzybylska, Kookosowa, CodziennoscM, borsuk, pOla34, adella1, Paolka_25 lubią tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
emikey wrote:Mam jutro prenatalne usg. O 8:30. W tym samym szpitalu tyle, że w sekcji prywatnej. 200£ zrobiło pa pa ale to cena za mój spokój. Dziś próbowałam się dodzwonić do NHS, do szpitala i do 2 klinik, do położnej, do zrzeszenia położnych. Nikt nie odbierał. Spędziłam 4h na telefonie. W tym czasie syn zrobil armagedon w domu. Pokruszyl ciastka, wtarl kiwi w dywan, wymazal ścianę smarem, porozwalal świeże pranie itd itd. Nie wiem jak się zabrać co porządki. Jeszcze płacze mi przy nodze bo chce telefon. Mam ochotę rzucać rzeczami o ścianę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 15:22
-
alicjaaa_d wrote:Ja śpię na lewym boku, zawsze spalam na plecach, ale teraz mi nie wygodnie, a na boku jest ok:) a jak to jest z tym spaniem w ciazy? Mozna na plecach lub brzuchu czy tylko na boku wskazane??
I trymestr można na plecach , I i II trymestr na brzuchu też można. Później tylko boki ze wskazaniem na lewy.
Na plecach odpada bo idzie główna tętnice która może przydusic dziecko- niestety to moja ulubiona pozycja.kasia1518
-
japonka wrote:Emi, czytałam o Twoich przygodach z USG, przykro mi że Cię tak zdenerwowali i że jeszcze musisz za to teraz dopłacać... Ja miałam taką sytuację w Polsce w poprzedniej ciąży na USG w prywatnej klinice i lekarz zaproponował żebym następnego dnia przyszła do szpitala gdzie pracuje zrobić USG na lepszym sprzęcie. Jeden plus że szybko będziesz wiedziała czy wszystko w porządku i to najważniejsze. Trzymam kciuki za badanie!
-
Zwariuje
zgubilam karte do bankomatu
dobrze ze tam tylko 10zl ale najlepsze ze wychodzi na to ze nie mam jej od 1marca... Bo nie mialam tam nic (taka karta awaryjna)... A w ostatnim miejscu ktora nia placilam, to jej nie ma. I glowa mnie zaczela bolec