X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Moni kurcze ja nie umialam nic znalezc dlatego sie martwilam :* dobrze ze jestes :*
    No wlasnie mnie podbrzusze lapie jak na okres i chyba wlasnie dlatego ze nie sikalam przez 1.5godz... i zakupy z noodym zrobilam i chyba nie byly lekkie na to wychodzi. A ja przyzwyczajona do noszenia...

Dziękuję kochana :* jestem cały czas, ale jak nie mam nic mądrego do powiedzenia jak ostatnio w temacie wózków i małych dzieci z niemowlakami to się nie wypowiadam, jak cos wiem to wtedy, nie lubię też narzekać na samopoczucie, więc siedzę cicho. Ze wszystkimi Waszymi wizytami jestem na bieżąco. Jedyny punkt odniesienia mam 9+2 wtedy było 2,52cm i wtedy też lekarz mi powiedzial, że trzeci miesiąc będzie najbardziej bolesny w podbrzuszu, bo dzidziuś przez miesiąc potraja swoją długość :) okres intensywnego wzrostu, czy coś. Genetyczne mam dopiero za tydzień w piątek, więc jeeeeszcze. Będzie 12+4 skończone. No a w poniedziałek jadę pobrać krew na pappę i wolną jednostkę HCG :) interpretacje dopiero 4.04 na wizycie u lekarki genetyczki, a 5.04 mam swojego lekarza prywatnie, więc pewnie też wpadnie usg, ale już "zwykłe". Nic się nie dzieje poza spaniem u mnie... No a na przeczyszczenie? Pokusilam sie o kawe rozpuszczalna z mlekiem, pierwszy raz od dwóch miesięcy. No... Dupy smakiem nie urwala, całą resztą owszem...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem czytam Was na bieżąco. Pracuje na pełen etat i mniej czasu. Potem jestem z dzieckiem albo zdycham po pracy. Właśnie czekam na usg. Prenatalne mam 26 marca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 19:49

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni bo ja w sumie tez kawe pije ale nie tak duzo. A z reszta nie smakuje mi zbutnio. Musze sie zapytac o ten duphalac mojego lekarza jak bede na wizycie za 2tyg. To odbijanie tez mnie dobija. Modlilam sie zebym sniadaniem nie odbijala u dentysty... Wczoraj po 3 dniach mnie ruszylo dwa razy a dzisiaj znowu zastoje mam...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Dziewczyny, czy tez tak macie ze jak dlugo nie robicie siusiu to was boli podbrzusze? Takie lekkie skurcze?

Tak. Wstaje rano i czuję jak mnie całe podbrzusze boli. A po siku już przechodzi. Jak jechaliśmy samochodem to zanim był postój to też czułam że za długo trzymałam.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, jak wczoraj się oczyścilo to dzisiaj już może tak dużo nie ma... A próbowałaś naturalnych sposobów? Śliwki, otręby, kefir?

Sarrra no właśnie, tak jest czasami :) ja bym nikogo nie wywalała z listy, może później się rozkreci. Sunshine masz rację, większość z nas boi się tego pierwszego trymestru. :)

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny błagam nie trujcie się tą chemią pod tytułem kawa rozpuszczalna. Ja pije jedną kawę dziennie z ekspresu z ziaren prawdziwych. :)

Cabrera lubi tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kookosowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Mamuśki co mają małe dzieci. Jak Wasze nosy reagują na zapach kupy. Dziś jak z nocnika wywalalam do WC w końcu nie wytrzymałam i był haft. Generalnie codziennie walczę jak z nocnika wyrzucam ledwo bo ledwo, a dziś apogeum. Jak stoję w mięsnym to mam ochotę wyjść.

Oj tak jak nigdy mnie to nie ruszało tak teraz pupę wycieram na wdechu. Kupa w nocniku wywala mąż. A w pracy wycieram pupy i nocniki z odruchem. Śmierdzi mi strasznie.

Witaj synku
  • XYZ89 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Mamuśki co mają małe dzieci. Jak Wasze nosy reagują na zapach kupy. Dziś jak z nocnika wywalalam do WC w końcu nie wytrzymałam i był haft. Generalnie codziennie walczę jak z nocnika wyrzucam ledwo bo ledwo, a dziś apogeum. Jak stoję w mięsnym to mam ochotę wyjść.

Ciężko jest ;) Więc jak tylko mogę, to do kupy angażuję męża... no a jak go nie ma w domu, to cofa mnie niemiłosiernie..aczkolwiek ostatnio już ciut lepiej jest :P

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kiniorek, jak wczoraj się oczyścilo to dzisiaj już może tak dużo nie ma... A próbowałaś naturalnych sposobów? Śliwki, otręby, kefir?

Sarrra no właśnie, tak jest czasami :) ja bym nikogo nie wywalała z listy, może później się rozkreci. Sunshine masz rację, większość z nas boi się tego pierwszego trymestru. :)

Nie przejdzie... Nie lubie...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Dziewczyny błagam nie trujcie się tą chemią pod tytułem kawa rozpuszczalna. Ja pije jedną kawę dziennie z ekspresu z ziaren prawdziwych. :)

Jak ja tęsknię za kawa. Ekspres stoi. Wącham te ziarenka i mam ochotę na moją siekierę co rano :( ale i córka nie piłam i ta ciążę przetrzymam bez.

Witaj synku
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:

Do mięsnego nie wchodzę. Do kupy używam Nivea Soft i najpierw jedna chusteczka pod nos, potem zmiana pieluchy..
    Notabene dziś mdłości do kwadratu. A miało być już pięknie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM, spokojnie, normalnie piję fusiastą, parzoną i gorzką :) to typowa zachcianka była, podobnej kategorii jak pizza np ;) kto się nie skusil na nic niezdrowego niech pierwszy rzuci kamieniem... ;)

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Nie przejdzie... Nie lubie...
    A jakbyś to wmieszała w koktajl? Z bananem np, miodem, no i te śliwki? :) otręby też można ukryć w koktajlu i zabić trochę ich bez-smak.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Graco Stadium Duo. Mąż niechętnie do tego podchodzi. On myśli, że 1,9 dziecko będzie zapindalac na nogach. A ja wiem, że nie bedzie. On nie chodzi z nim na spacery więc nie wie jak on się zachowuje na dworze. Ostatnio wypalił, że przecież jego mogę mieć w wózku a drugie ciągnąć za sobą na 3 kolowym rowerku na lince. Tak się zna. Tak na prawdę to raczej myślę, że tata mi go kupi. Kupił nasze wszystkie wózki. Najpierw ten 2w1. Mąż nie chciał "dopłacać" za kolor i kupić najzwyklejszy na rynku. A ja nie chciałam szarego, czarnego, bezowego czy czerwonego które proponował. Tata wyłożył kasę i kupiłam mietowy jaki chciałam. Potem tata kupił mi składana Rive do samolotu. Teraz mama kupi mi parasolke bo mąż też mówi "po co ci". On nie lata z brzuchem z małym co 4 tyg. 8kg wózek też już jest za ciężki. Chcę taki 3kg który zarzuce na ramię. Nosidełko też tata mi kupił. I wrappa. Mąż ogólnie ma w dupie mój komfort. Bo on nie wychodzi z dzieckiem. Nie ma zielonego pojęcia jak to jest samej.

Słabo :-( ja wiem, że faceci z wielu rzeczy nie zdają sobie sprawy, ale dlatego trzeba ich max.angazowac (niech sobie zaczną zdawać), albo użyć siły perswazji.. no i o czyj kurna komfort ma dbać jak nie o Twój?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym ten wózek co piszesz to rzeczywiście raptem 900 zl..no rozumiem jakbyś chciała kolejnego bolida za 4 tysie, ale 900 zl? Jak za komfort mamy dwójki małych dzieci to chyba nie jest jednak wysoka cena :-/
    Dobrze, że Twój tata chociaż Ci kupuje co potrzebujesz. Spytaj męża czy mu nie głupio, że dzieci dziadek sponsoruje a nie tata..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dziewczyny przyłączam się do Was;))duże kciukasy za wasze maleństwa;*.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 20:23

japonka, Cabrera lubią tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeee a mnie smutno...
    Moja mama zadzonila ze chce zeby maz z mlodym przylecial do niej do NL w czerwcu. Na pare dni.. A ja mam w domu zostac bo juz bede miec 3.5msc do porodu i sie boi zeby cos sie nie podzialo :( a ja tak tesknie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 20:36

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Dziewczyny, czy tez tak macie ze jak dlugo nie robicie siusiu to was boli podbrzusze? Takie lekkie skurcze?
    Mnie kuje. Ale to już jak mnie zdrowo cisnie

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Zmiana 2 tragedia. Jak mąż jest w domu to on zmienia. 1 mi się przeszkadza :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Jeee a mnie smutno...
    Moja mama zadzonila ze chce zeby maz z mlodym przylecial do niej do NL w czerwcu. Na pare dni.. A ja mam w domu zostac bo juz bede miec 3.5msc do porodu i sie boi zeby cos sie nie podzialo :( a ja tak tesknie :(
    3,5 miesiąca przed porodem spoko można lecieć. Ja leciałam ostatni raz w 34 tyg. W Holandii jak coś miałabyś znakomita opiekę. Gorzej jak sama zostaniesz w domu i coś będzie się działo.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ