X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg miałam dopochwowo, bo bobas tak się kręcił, że nic nie było widać. Usg dopochwowe na tym etapie może być szkodliwe?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, tak jak kkkaaarrr pisze, sporo osób się nie ujawnia. Czasem napiszą coś raz, a potem już nigdy, inne nieregularnie :) poza tym nadal do nas ktoś się dopisuje :)
    niektóre tylko czytają

za jakiś czas, jak będzie już w miarę stała ekipa to przesiejemy listę na początku strony, ale póki co nie ma sensu :) pewnie jak już wszyscy będą po genetycznych to zrobimy listę osób, które są zapomniane, żeby się odezwały, jak będzie cisza to je wykreślimy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Usg miałam dopochwowo, bo bobas tak się kręcił, że nic nie było widać. Usg dopochwowe na tym etapie może być szkodliwe?
    nie jest szkodliwe :) czasem właśnie trzeba zrobić tak, jak przez brzuch nie widać :)
    a wyniki wydają się dobre, zresztą lekarz pewnie Ci to powiedział

Awaria_90 lubi tę wiadomość

• CodziennoscM Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie każda z nas ma na tyle czasu, może tylko czytają, a może właśnie nie chcą czytać, bo boją się, że zaczną analizować... Nie ukrywam, że dziś jak dostałysmy smutna informację od koleżanki to ja zaczęłam myslec, bo to dopiero skończyłam 9 tydzień. Ale pilnuję się, żeby nie sfiksowac.

Czy wy też się dzisiaj kiepsko czujecie? Ja dziś kompletnie nie mam energii i jakas taka jestem zmulona.

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Jupik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Kurde. Sunshine mi kogos brakuje na forum ostagnio. Ale nie pamietam nicku. Chyba Moni? Awatar z czwarnymi wlosami i okularami? Zastanawiam sie dwa dni gdzie sie podziala...

Miałam to samo odczucie. Bo Moni wcześniej była często i dużo pisała, a teraz totalna cisza :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja po ostatnich niezłych dniach i jak zwykle gorszych wieczorach dziś już od rana zamulenie i brak energii :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku nawet czułam się nieźle, nawet na basen poszłam. Ale po tym basenie to jakby ktoś ze mnie wycisnął wszystko. Od dwóch godzin pije wodę z cytryna, bo zaczęłam podejrzewać, że się może obwodnilam.

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o moni się nie martwcie :) udziela się na różowym ovufriendzie na wątku testujących :) może nie chce się nakręcać, czytając ten wątek. Pierwszy trymestr bywa w końcu stresujący :P

• Kaktusia Znajoma

Wysłany: 21 marca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam, wiec nie skreslajcie :p czasami cos nawet napisze, ale te wymioty mnie wykanczaja. Czy jest ktos jeszcze kto jest w 12 tygodniu a wymiotuje 5/6 razy dziennie...
    Dobrze ze mam wspanialego meza ktory gotuje, ogarnia dom i jeszcze corka sie zajmuje. No ja jak nie wymiotuje to mnie mdli...
    Wiec czytam...
    Gratuluje wizyt I dobrych wiadomosci, ale tez wspolczuje novej na dzielni.

• _nova Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni05 Pisała na poprzedniej stronie. Awatar zmieniła ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki wrote:
    Ceny prywatnego usg są zabójcze, ale jak nie ma wyjscia to co zrobic. Napewno uda ci sie wciągnąć tam prywatnie zwykle przyjmują do późnego wieczora i nawet w weekendy. Dobrze ich tam obsmaruj w tej ankiecie.
    Poprwaka. To genetyczne 200£

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

Ile? Powariowali.
    Nie taniej kupić bilet do Polski, zrobić USG i wrócić? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 16:21

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    200 funtów za jedno usg? Czy to jest cena z jakimś badaniem z krwi? Chociaż PAPPA jest w to wliczone?? Jeśli nie, to rozważ wsiąście w samolot do polski, zrobienie badania i wrócenie tego samego dnia, chyba wyjdzie ci taniej!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teź wczoraj o Moni myslalam, napisz kochana co u Ciebie ;)

Ja dzisiaj mam lepszy dzień porównując do ostatnich 8 tygodni ;p ale nie moge krakac ;p
    Tylko wierci mnie w nosie i juz sie boje..

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wlasnie ceny zależą od gabinetu i od rodzaju usg jaki robisz oni to nazywają pakietami ja ostatnio trafiłam na babyscanning to wczesne usg w 9tygodniu za 35£ ale akurat była promocja za pol ceny wszystkie pakiety u nich. Normalnie tez widziałam w cenniku ze maja i po 270£ pakiety.

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Dziewczyny, a bierzecie jakieś witaminy dla ciężarnych,
    Czy tylko kwas foliowy?

mi lekarz doradził, że najlepsze to pregna plus i prenatal duo. W sumie pan tabletka potwierdza. Pregna ma bardzo małe tabletki i to jest na plus ale razem z dha wychodzi drogo. Prenatal na miesiąc razem z dha wychodzi 40 zł więc przystępnie. Tylko jak dla mnie niepotrzebnie to żelazo w składzie jak się nie ma niedoborów.

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wykreśleniem dziewczyn z listy to sie tak nie spieszcie, ja tez czytam na okrągło a pisze rzadko :) teraz akurat dwa dni sie cieszyłam ze nie mam juz mdłości to rozłożyło mnie przeziębienie jakies i zdycham, wiec sie długo nie nacieszyłam ze juz bedzie fajnie.

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    200 funtów za jedno usg? Czy to jest cena z jakimś badaniem z krwi? Chociaż PAPPA jest w to wliczone?? Jeśli nie, to rozważ wsiąście w samolot do polski, zrobienie badania i wrócenie tego samego dnia, chyba wyjdzie ci taniej!
    Pappa jest tu za darmo. To usg genetyczne samo z opisem. Myslalam żeby lecieć do Polski. Tyle że za bilet dam z 500zl za wyzyte prywatna i usg też ponad 200 bo na NFZ już się raczej nie zalapie. Do tego dojazd tu na lotnisko z 200zl benzyna. No i co najgorsze mam małe dziecko w domu i nie chce z nim latac bo to meczarania. A maz do mają nie może wziąć urlopu. Wyszła bym pewnie na tyle samo. Jestem w d u murzyna :( nie rozumiem też. Bo syn był tak samo ułożony i w Polsce lekarz dał radę zrobić wszystkie pomiary.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi pisze ze te 200£ nie jest warte stresu. Ale ja za te 200£ miałabym podwójny wózek i łóżko dla syna. Więc dla mnie to dużo pieniędzy. Więc i tak się stresuję tym, że tyle pieniędzy pójdzie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mąż mi pisze ze te 200£ nie jest warte stresu. Ale ja za te 200£ miałabym podwójny wózek i łóżko dla syna. Więc dla mnie to dużo pieniędzy. Więc i tak się stresuję tym, że tyle pieniędzy pójdzie.

No też uważam, że spora kwota, sama nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, ale chyba jednak wywalilabym tą kasę, żeby jednak sprawdzić czy wszystko ok. Niestety spora sumka za spokój ducha :-/

Kupujesz jednak wózek podwójny? Który, ten Graco? Jak będziesz mieć konkretny model podeślij linka plis.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ