Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
basia1987 wrote:Powiedziała tylko ze zrobimy badanie biochemii które ma określić czy problem jest genetyczny czy nie. Jeśli to genetyka to ciąży się nie kontynuuje... tak mi powiedziała...
-
Oraz gratuluję wysypu chłopaków
ja nadal przekornie liczę na dziewczynkę ale biorę cokolwiek byle zdrowe.
ManiaM, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Kurcze niebieski sie ten watek robi
dajcie jakies dziewczynki
Mimo ze mam ta infekcje to mam taki spokoj w sercu, ze jest ok. Chyba spal bo malo ruchliwy hehe ale serduszko pieknie bije. To bylo pierwsze co zrobilam, szukalam tego punkciuku na monitorze. Dla mnie to wyznacznik ze jest oknuśka91 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję dziewczyny chłopców!!
Ja już się nie mogę doczekać, aż będziemy znali płećłatwiej sobie wszystko planować wtedy
Dziewczyny a jakie macie zdanie na temat pobierania przy porodzie i przechowywania komórek macierzystych ?? Mama mnie namawia, że powinniśmy to zrobić, ale ja jakoś nie do końca jestem przekonana, że to warte tych pieniedzy...17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
nuśka91 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1160921a7ee.jpg
Cześć Ciocie!u nas wszystko dobrze! Mam 6 cm i okazało się, że jestem chłopcem
(myśleliśmy, że będzie dziewczynka haha). Mama oficjalnie przestaje się bać i będzie się już tylko cieszyć
No póki co wysyp chłopcówmia4444, nuśka91 lubią tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Karooo93 wrote:Basia1987 - a co dokładnie jest nie tak ? Powiedział z jakiego
Powodu te badania ?
Gratulacje dziewczyny chłopaków! 😊
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Jupik, gratuluję! 2gie zdjęcie boskie hehehe!
Ja też byłam święcie przekonana że bedzie dziewczynka. Oczywiście się bardzo cieszymy ale w poniedziałek mamy wizytę u naszego gina i zmolestuję go żeby sprawdził jeszcze czy aby na pewno bo w piątek na genetycznych na 80% był chłopiec. Imię już wybrane tak czy siak ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 16:03
nuśka91 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
basia1987 wrote:Powód jest taki ze obwód brzuszka jest wiekiem młodszy od wieku mierzonego z obwodu głowy. Ten mierzony z głowy odpowiada terminowi z OM a z tego z brzuszka ciaza wychodzi młodsza. Jej zdaniem dziecko nie rosnie równomiernie z tad badania. Sprawdza czy genetycznie jest wszystko ok
-
nick nieaktualnyalicjaaa_d wrote:Gratuluję dziewczyny chłopców!!
Ja już się nie mogę doczekać, aż będziemy znali płećłatwiej sobie wszystko planować wtedy
Dziewczyny a jakie macie zdanie na temat pobierania przy porodzie i przechowywania komórek macierzystych ?? Mama mnie namawia, że powinniśmy to zrobić, ale ja jakoś nie do końca jestem przekonana, że to warte tych pieniedzy...
Rozmawiałam z siostrą mojej koleżanki, która jest pediatrą i niestety nie ma póki co zbyt wielu możliwości wykorzystania tych komórek. Jak dziecko choruje np. na białaczkę to zastosowanie krwi pępowinowej może sie wiązać z ryzykiem wznowy, bo już w tej krwi mogły sie znajdować komórki nowotworowe. Poza tym często tej krwi jest za mało na jakiekolwiek wykorzystywanie. Takze większość możliwości, o których mówią z tego banku komórek macierzystych jest na etapie badań i nie wiadomo, co z tego wyniknie w ogóle.
Na początku, jak posłuchałam wykładu na warsztatach pani z tego banku komorek macierzystych byłam zachwycona i myślałam, że to taka cudowna sprawa, a później okazało się, że możliwości wykorzystania są jednak bardzo ograniczone. Wychodzi na to, że o wiele lepiej by się sprawdziło użycie komórek macierzystych od obcej osoby, a to w Polsce nie jest praktykowane raczej.
Poszperałam też w necie i tu jest sensowny wpis o tej krwi pępowinowej
https://www.mamalekarz.pl/blog/2017/01/17/krew-pepowinowa-6-prawd/
Komentowała go nawet jakaś babeczka z tego banku komorek macierzystych i niestety prawie zero argumentów zaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 16:10
moni05, alicjaaa_d lubią tę wiadomość
-
Wow dziewczyny:-) gratuluje serdecznie tych chłopców:-)
Ale to szybko zlatuje. Ja mam też jutro wizyte ale taką dodatkową przez medicover.
Mam.pakiet z pracy a lekarza i diabetologa prywatnie.kupa kasy na to idzie wiec stwierdziłam że sie umowie dodatkowo z Medicoveru. Bo moj lekarz genetyczne dopiero robi 9 kwietna. To bedzie juz 14 tydzień.
Ja czuję że u nas też będzie chlopak.Mąż by się cieszył bo mamy już 2 córeczki ale najważniejsze by zdrowe. Bo trochę się boję tej cukrzycy.
Ktoś pisał o wysokich cukrach na czczo. Moje narazie są piękne. Ja polecam jogurt naturalny plus orzechy i trochę płatkow gorskich. ALE TAK KOŁO 21 ALBO 22.