WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • meerici Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki moczu i mam podwyższone leukocyty i śladowe ilości krwi i białka :/ Rozumiem, że to może być jakaś infekcja, choć nie zaobserwowałam objawów... Trochę mnie to zbiło z pantałyku, a wizyta dopiero jutro. Któraś też w podobnej sytuacji?

mia4444 lubi tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Dziewczyny ja po badaniu jestem. Ogólnie anatomicznie wszystko jest ok. Jedna rzecz ja zaniepokoila. Tułów jest mniejszy od główki. Główka wskazuje na 13 tydz tak jak z ostatniej miesiaczki a tułów jest mniejszy wskazuje jakieś 11+4... wysłała mnie na badania biochemiczne by sprawdzić przyczyne... moze się tez okazać że wszystko w porzadku... nie umiem tego wszystkiego opisać, świat mi sie zawalił.. :( tak strasznie sie boję, mam tysiace myśli w głowie... wyniki za dwa dni, chyba oszaleje...

Basia, wszystko napewno będzie dobrze. Jesteśmy z Tobą

Ps. Ja tez z Krakowa i tez 87 ;)

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Basia, wszystko napewno będzie dobrze. Jesteśmy z Tobą

Ps. Ja tez z Krakowa i tez 87 ;)
    Dziękuję i staram sie być dobrej myśli... no co za zbieg okoliczności, rowiesniczka i to z tego samego miasta :)

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Mój lekarz dziś znów podkreślił odczytując CRL, "że na tym etapie, jeśli chodzi o wymiary dzidzi nie mierzymy nic innego", więc cały czas nie wiem, czemu Twoja lekarka mierzyła tą główkę i brzuszek. No mam nadzieję, że jest nadgorliwa i zupełnie niepotrzebnie Cię stresuje.
    Jupik, kochana obys miała racje!!! :)

Jupik lubi tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam mieć strasznego stres,głowa mnie zaczyna boleć...
    Te jutrzejsze badania będą dla mnie trochę przełomowe,na poprzednich prenatalnych dowiedzialam się że dzidziuś nie żyje od 2 tyg,tak bardzo się boję...dokładnie pamietam minę i ton mojego ginekologa gdy mi to przekazywał...to dla mnie takie traumatyczne przeżycie,i choć czuje w środku że tym razem będzie wszystko w porządku nie umiem się ogarnąć,naprawde jestem rozbita..

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Te jutrzejsze badania będą dla mnie trochę przełomowe,na poprzednich prenatalnych dowiedzialam się że dzidziuś nie żyje od 2 tyg,tak bardzo się boję...dokładnie pamietam minę i ton mojego ginekologa gdy mi to przekazywał...to dla mnie takie traumatyczne przeżycie,i choć czuje w środku że tym razem będzie wszystko w porządku nie umiem się ogarnąć,naprawde jestem rozbita..
    Dominika, trzymamy kciuki! Będzie dobrze!

Dominika32 lubi tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Te jutrzejsze badania będą dla mnie trochę przełomowe,na poprzednich prenatalnych dowiedzialam się że dzidziuś nie żyje od 2 tyg,tak bardzo się boję...dokładnie pamietam minę i ton mojego ginekologa gdy mi to przekazywał...to dla mnie takie traumatyczne przeżycie,i choć czuje w środku że tym razem będzie wszystko w porządku nie umiem się ogarnąć,naprawde jestem rozbita..[/QUOTE

Bedzie dobrze Kochana :* wierze ze bedzie wszystko ok. Zobaczysz ze jeszcze bedziesz jutro wiedziala jaka plec i ze zdrowe i cudowne :*

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika musi być dobrze. Dzidzia jest zdrowa i napewno ci pomacha łapka. :) Nie denerwuj się.

Ja mam wizytę dopiero za tydzień. Pewnie płci się nie dowiem.
    Od dwóch dni mam strasznego nerwa. A jeszcze ta pogoda. U nas dziś grad, śnieg i zimno. Dzieci takie rozbrykane są przez takie zmiany pogody. A jeszcze jakiś wirus dziwny panuje ( biegunka plus gorączką) u martwię się żeby mi Judka nie załapała.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Odebrałam dziś wyniki moczu i mam podwyższone leukocyty i śladowe ilości krwi i białka :/ Rozumiem, że to może być jakaś infekcja, choć nie zaobserwowałam objawów... Trochę mnie to zbiło z pantałyku, a wizyta dopiero jutro. Któraś też w podobnej sytuacji?
    Ja mam leukocyty i bakterie i powtórzyłam badanie jutro wyniki i lekarz rodzinny też nie mam.objawow.jutro dam znać :).

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Rozumiem.cie miałam.to samo ,i to samo mnie czekać.. wierzę że tym.razem.bedzie dobrze . Wielkie kciuki ;*..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 18:57

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś przeżyłam chwile grozy, Pojawiło mi się plamienie takie brązowe, pisałam do mojego gin powiedział że jednorazowo to się zdarza, niestety nasiliło się, zrobił się taki śluz kawa z mlekiem, wpadłam w panikę pojechałam do gina który dziś przyjmował, okazało się że to plamienie z jakiegoś tu podał nazwę, ale takie miałam nerwy że nawet nazwy nie zapamiętałam w każdym bądź razie z macicy, mam brać duphaston, leżeć, nie dźwigać i odpoczywać. Mówił że 2,3 dni i to powinno minąć. Dzwoniłam potem do mojego giną powiedział że to się zdarza i leki do wizyty u niego. Po wyjściu zadzwoniłam do męża i tak strasznie się rozpłakałam że aż on się przestraszył najgorszego, ale zeszły ze mnie całe emocje i nie potrafiłam normalnie mówić.
    Dziecko żyje, słyszałam serce, było niesamowicie ruchliwe na usg, już taki mały człowiek. 9t6d.
    Boże kamień z serca

moni05, Kookosowa, przedszkolanka:), mia4444, sunshine03, Kasiulina, Dreamer, kasia1518 lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia,mój lekarz też mówił że nie bada się jeszcze nic innego. Myślę że twoja lekarka trochę przesadza,a zaraz okaże się że wszystko w porządku <3

basia1987 lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:23

Kookosowa, sunshine03, nuśka91, Jupik, wiktoriaa, japonka, Matka30+ lubią tę wiadomość

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika trzymam kciuki, będzie dobrze! Wiem co czujesz, ja przed wizytą miałam jakieś złe przeczucia, na szczęście się nie sprawdziły :) a bałam się tak, że od dwóch dni miałam biegunkę x)

wiktoriaa dużo odpoczywaj, na pewno to nic groźnego :*

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia myślę cały czas o Tobie... Może skonsultuj jeszcze sprawę z innym lekarzem?

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny modle się żebyście miały rację.
    Póki co kontaktowalam sie z moja lekarka prowadząca. Ona widząc caly opis badania stwierdziła ze nie jest źle i że maluszek może byc szczupły. Mówi ze cały opis badania wskazuje na to ze zadnych wad genetycznych nie ma i że badanie krwi nie powinno pokazac nic innego. Czekam na jutrzejsze wyniki jeśli będą. Jeśli coś bedzie nie tak dalej na pewno pójdę na badanie jeszcze gdzie indziej. Będę walczyć o moje maleństwo ile bede miała sił!!! I nie liczą sie zadne pieniądze, zrobie wszystko by bąbelek został z nami na zawsze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 19:58

moni05, sunshine03, przedszkolanka:), Dominika32, Kookosowa, Kiniorek91, mia4444, wiktoriaa, _nova, Jupik, nuśka91, brunetka91, Matka30+ lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu lekarka prowadzącą pewnie ma racje i wynik krwi też to potwierdzi. Ale dla spokoju własnego idź do innego lekarza na badanie. Ale jestem pewna że powie że jest wszystko dobrze.

basia1987 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/fdcc4e8a9c9bd.jpg.html A to mój chomik :)

Kiniorek91, Kookosowa, nuśka91, Jupik, japonka, brunetka91, mia4444 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski no nie wierze... W glowie mi sie juz kielbie... Herbate mam w jednej szafce. Otwieram a tam nie ma. Szukam. No w lodowce nie. Tam gdzie slodycze nie. W makach nie ma. Znalazlam tam gdzie mikser...
    Lepszy numer z jablkiem. Chcialam sobie pokroic. Uznalam ze jednak obiad za chwile to pozniej zjem.
    I za 10min patrze byly dwa jablka a jest jedno. Zjesc nie zjadlam. I szukan... W nozach nie. Na szafce nie ma.
    Wsadzilam tam gdzie wszystkie drewniane lyzki i obieraczki 🤦

Kookosowa, Kasiulina, przedszkolanka:), CodziennoscM, brunetka91, mia4444 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A APrzybylska? Pisala po badaniu czy mi umknęło???

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ