Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Basia, trzymam kciuki mocno, żeby było dobrze!
Kiniorek91 też mam budyń zamiast mózgu ostatnio i też się tracę. Mieliśmy nie dawać małemu smoczka w ciągu dnia. Patrzę, a ten chodzi ze smokiem. Więc od razu prawię mojemu kazanie,że nie szanuje podjętych decyzji i robi tylko dzieciakowi wodę z mózgu. Tak. Okazało się, że sekundę wcześniej ja mu dałam smoka...
brunetka91 lubi tę wiadomość
-
Dominika32 wrote:Dziewczyny zaczynam mieć strasznego stres,głowa mnie zaczyna boleć...
Te jutrzejsze badania będą dla mnie trochę przełomowe,na poprzednich prenatalnych dowiedzialam się że dzidziuś nie żyje od 2 tyg,tak bardzo się boję...dokładnie pamietam minę i ton mojego ginekologa gdy mi to przekazywał...to dla mnie takie traumatyczne przeżycie,i choć czuje w środku że tym razem będzie wszystko w porządku nie umiem się ogarnąć,naprawde jestem rozbita.. -
basia1987 wrote:Dziewczyny modle się żebyście miały rację.
Póki co kontaktowalam sie z moja lekarka prowadząca. Ona widząc caly opis badania stwierdziła ze nie jest źle i że maluszek może byc szczupły. Mówi ze cały opis badania wskazuje na to ze zadnych wad genetycznych nie ma i że badanie krwi nie powinno pokazac nic innego. Czekam na jutrzejsze wyniki jeśli będą. Jeśli coś bedzie nie tak dalej na pewno pójdę na badanie jeszcze gdzie indziej. Będę walczyć o moje maleństwo ile bede miała sił!!! I nie liczą sie zadne pieniądze, zrobie wszystko by bąbelek został z nami na zawsze!2017 #1
2019 #2
-
Hej dziewczyny wieczorową porą. Bylam u swojego ginekologa i jakoś mnie zirytowal
Jest świetnym specjalistą, ale powinien przejść jakiś kurs postępowania z ludźmi. Zawsze jest skrzywiony i jak mam jakieś pytania to za każdym razem wychodzę na idiotkę. Dobrze, że choć trochę czytam o tym wszystkim bo inaczej to nie wiedziałabym większości rzeczy. A to wszystko oczywiście prywatnie. 18 kwietnia mam wizytę na NFZ z lekarzem, który podobno jest super fajny. Jeśli tylko się sprawdzi i da mi zwolnienie tak jak ten to chyba zrezygnuje z usług. Nie jestem lekarzem i naprawdę mam czasami głupie pytania, ale to chyba jego obowiązek odpowiedzieć kobiecie w ciąży na każde nawet najglupsze jeśli ma to być dla mnie uspokojenie. No normalnie ciśnienie mi podniósł. Wrrr...
Sunshine czy możesz mnie też dopisać do listy na drugie usg genetyczne na 6 kwietnia?
Insta: @CodziennoscM
-
paulina2811 wrote:Dziewczyny w którym tygodniu najwcześniej można poczuć ruchy dziecka? Chodzi o pierwszą ciaze. Z tego co czytam to piszą, że dopiero około 20
Z córką czułam "rybkę" w brzuchu w 17. A najbardziej czułam ja po 23 w nocy jak tylko chciałam spać
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
U nas po wizycie wszystko ok. Dzidziuś podejrzany tak na szybko, serce bije, nie wiem ile mierzy, bo mi lekarz nie piwiedzial, tylko tyle, że dwa dni starszy niż z Om. Tak fajnie się ruszał
I usg genetyczne planuje na 15 kwietnia
nuśka91, Kookosowa, Matka30+, mia4444, Kasiulina lubią tę wiadomość
-
Spirit wrote:Pytałem wcześniej ale nie wiem czy widziałaś,ten lekarz miał certyfikat badań prenatalnCH?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 21:12
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Mogę prosić Was o pomoc w interpretacji badań prenatalnych z krwi?
Pierwszy raz miałam, nie ma norm, punktów odniesienia, a do 4 kwietnia osiwieje...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d08138f2f73c.png
Kosmos. Ponoć się liczy z tego jakiś algorytm, prawdopodobieństwo czy inne rytualne tabelkijak oni mogą tak to podawać?
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
basia1987 wrote:Wiesz co wstyd sie przyznać ale ja nawet nie wiem. To lekarka z polecenia, poczytałam na internecie opinie były dobre dlatego do niej poszłam...
tylko to jest chyba co jakiś czas omawiane i np ktoś kto ma wiedzę i miał certyfikat np nie zrobił w tym roku i nie ma teoretycznie ale wiedzą w głowie zostaje
2017 #1
2019 #2
-
Jestem po genetycznym. Wszystko ok. Krew do papa pobrana ale maloprawdopodobne że będzie źle. Chyba dziewczynka.
basia1987, moni05, nuśka91, japonka, Spirit, Kookosowa, Jupik, Aguuula;2525, sunshine03, brunetka91, przedszkolanka:), _nova, Dreamer, mia4444, Kasiulina, Dominika32, Cabrera, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Spirit wrote:Napisz mi na priv sprawdzę
tylko to jest chyba co jakiś czas omawiane i np ktoś kto ma wiedzę i miał certyfikat np nie zrobił w tym roku i nie ma teoretycznie ale wiedzą w głowie zostaje
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
paulina2811 wrote:Dziewczyny w którym tygodniu najwcześniej można poczuć ruchy dziecka? Chodzi o pierwszą ciaze. Z tego co czytam to piszą, że dopiero około 20
-
nick nieaktualnyMoni jak masz wyniki usg to możesz sobie tu policzyć ryzyka https://fetalmedicine.org/research/assess/trisomies
Natomiast przeliczenie jednostek na mom znalazlam taki kalkulator https://www.easycalculation.com/medical/pappa-a-iul-mom.php
Nie wiem czy dobrze liczy, zaraz sprawdzę na swoich wynikach
Edit: Ten drugi kalkulator nie policzył dobrze mojego wyniku, więc radzę go olaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 21:50
moni05 lubi tę wiadomość