X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :*
    Nadrobiłam Was z przyjemnością :) na wyjeździe cały weekend byłam.
    Życzę Wam na ten nowy miesiąc zero mdłości i żeby nic nie bolało. :*
    I żaden to dowcip ;)

Kookosowa, Aguuula;2525, sunshine03 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie przekładnie wózka było ważne. Gaba był i jest wysoki. Z gondoli przesiadl się do spacerówki jak miał 5m. Wolałam widzieć co robi. Zwłaszcza jak jadł chrupki np. Zreszto na początku nie był zainteresowany pieskami ptaszkami czy autami. Drugi wózek ten do podróży jest tylko przodem i co chwilę zaglądałam czy zasnął, czy nie ulał mleka po jedzeniu itd. Więc zdecydowanie wolę wozic przodem do siebie. Teraz jeździ już przodem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Jak się czujecie? Bo u mnie jest naprawdę znacznie lepiej aż bać się zaczynam...
    Zero boli,ciagniec,mdłości już mi odpuscily całkiem:)
    Wkoncu drugi trymestr:)

A u was jak ? Widzicie poprawe?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mówię, że czuję poprawę bo jak powiedziałam w piątek że ostatnie 3 dni były super to od piątku do dziś mega mdlosci. Także siedzę cicho :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Dominika u mnie sobota super a wczoraj cały dzień mdłości..dzisiaj po śniadaniu już czuję mulenie..licze,że to ostatni objawowy tydzień.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie zero objawów ciążowych, wszystko ustąpiło, delikatnie sutki tylko pobolewaja czasem, też zaczęłam 2 trymestr. Nawet nie boli kiedy kaszle i kicham.
    Za to idę dziś do lekarza rodzinnego bo nie daje rady z gardłem, nawet już mnie szyja boli jak podnoszę glowe I patrzę na boki i do tego kaszel straszny :(
    Kilka tyg temu Byłam chora, obyło się wtedy bez antybiotyku i chyba się nie doleczylo samo, więc teraz mi obojętnie czy dostanę czy nie , byle tylko dziecku nie zaszkodziło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 08:55

oar843r8hxms7jm7.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 dni bez wymiotów. Wczoraj tylko lekkie mdłości. Tez czuję się znacznie lepiej. Dziś wizyta, oczywiście stresik jest. Mimo, że to juz 2 trymestr ale chyba takie obawy mnie już nie opuszczą.

mia4444, japonka lubią tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! W weekend nie wchodziłam na forum i mam nadzieję, że u Was i u Waszych kruszynek wszystko dobrze :) U mnie z wymiotami i muleniem jakby lepiej od kilku dni. Nie chcę jeszcze zapeszać, bo zawsze jak się pochwaliłam, że coś lepiej to wszystko wracało :D

A my powiedzieliśmy w weekend rodzicom o dzidziusiu :) moja mama trochę popłakała, ale teściowa... Normalnie zalała się łzami i wyła na głos chyba z 20 minut :D tak, że radość ogromna <3 a przy okazji teściowie opowiedzieli mi jakie oni mieli problemy z zajściem i że też za każdym razem dość długo się starali (nie miałam o tym wcześniej pojęcia) i tak jakoś poczułam, że w końcu nas rozumieją. Tak, że to był dobry weekend, oby cały kwiecień taki był :)

moni05, przedszkolanka:), wiktoriaa, Dominika32, Jupik, Dreamer, pOla34, Matka30+, Cabrera, kasia1518, Kookosowa, brunetka91, brunetka91 lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, cudownie! Myslalam o Tobie w weekend, jak zareagowali :)

nuśka91 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka to super :) może to dobra droga do tego, żeby kontakty były jeszcze lepsze :)

Ja sobie zamówiłam ten segregator od MG :) Mam nadzieje, że szybko dojdzie :)

Znowu mnie wysypały wypryski... I nie wiem czy sobie coś kupić na to, czy się z nimi pogodzić... ;/

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Nuśka to super :) może to dobra droga do tego, żeby kontakty były jeszcze lepsze :)

Znowu mnie wysypały wypryski... I nie wiem czy sobie coś kupić na to, czy się z nimi pogodzić... ;/
    Kochana chyba pogodzić, ja mam nogi wysypane najpierw jak by naczynka pękło potem się robią plamy brazowe byłam u lekarza rodzinnego i u dermatologa i mam od leków. Po ciazy zejdzie.. więc musimy się pogodzić dla naszego maluszka warto;*.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 10:43

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska, super, a zobaczysz jak się zakochają w dzidzi jak się urodzi :-)

Taa, mi się syfki na twarzy robią. Kaszka na czole, i pojedyncze przy brodzie. Z Kingą cerę miałam jak po zabiegach taką gładką, a niby dziewczynki zabierają urodę mamie. No u mnie odwrotnie, synek mi zabiera ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Jupik ja nie mam doświadczenia w kwestii wózków żadnego póki co, dlatego się zastanawiałam, czy to przekładanie się przydaje :D dla mnie nie jest niezbędne, bo też wydaje mi się, że dla dziecka ciekawsze będzie otoczenie.

Mój mąż też się nie zna, ale wiadomo, że jak coś ma opcję jeździć i tak, i tak to jest na plus :)

Na szczęście do września dużo czasu, jeszcze mam czas na zostanie wózkowym ekspertem 😎

Tak czy siak warto wiedzieć, że jazda przodem i tak dla większości dzieci wygrywa :D
    Wydaje mi się, że sporo zależy od tego jak szybko dziecko zacznie samodzielnie siadać. Zgodnie z zaleceniami fizjoterapeutów, dopóki dziecko samo nie siada nie powinno być sadzane, a zdarza się i to nie rzadko, że dzieci samodzielnie siadają mając dopiero 8-9-10msc. Ciężko wyobrazić sobie 10-miesięczniaka w gondoli, a w spacerówce na płasko 'przodem do świata' jakoś tak dziwnie. Dopóki Borys w spacerówce leżał to jeździł przodem do nas, a jak na dobre usiadł i zaczął przesypiać mniej jak 95% spaceru to mu odwróciliśmy.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miłego słonecznego tygodnia i powodzenia tym co wizytują... znowu szybko nadrobiłam i nie wiem do czego tu się odnieść najpierw. Ale chłopaków nam się narobiło - super gratulacje. Ale by było, gdbym dołożyła dwie dziewczynki ;), chociaż myśle, że będą chłopcy. Ja genetyczne dopiero 9.04, w tym tygodniu tylko szybkie usg, żeby podejrzeć czy ok przed Harmony.
    A mówiłam Wam, że jednak mamy dwie owodnie, bo zapowiadała się jedna, a to trochę więcej komplikacji mogłoby za sobą nieść.
    Co do wózków dawno nie zgłębiałam tematu, ale 4 lata temu mialam polski wozek 2w1, spacrowki uzywalismy moze z pół roku, nie lubiłam jej, ciężka, jakas nie poręczna. Na roczek kupilismy mlodemu valca snapa4 i kocham ten wozek do dzisiaj- wtedy to byly poczatki tej marki w Polsce, teraz widzialam, ze jest wiekszy wybór i wiecej opcji ale nawet ten podstawowy- mega, najwazniejsze, ze lekki, skladany na kanapke siedziskiem do srodka,mozna zawiesic na ramieniu, troche z nami podrozowal i spisal sie super i w górach i nad morzem. Jedyny minus, ze przynajmniej w mojej wersji siedzisko tylko przodem- nie wiem jak teraz, co przy roczniaku bylo ok, ale takiego 6 mies. wozilam przodem do siebie. A teraz dla dwojki to nie wiem- brzydkie te podwodjne wozki i takie jakies nieporeczne. Dobrze, ze jeszcze troche czasu.
    Jesli chodzi o samopoczucie to myslalam, ze lepiej, ale dzisiaj slabo, a szykuja mi sie intensywne dwa tygodnie, jeszcze maz na pare dni wyjechal i jestem sama z mlodym.
    Za 2 tyg mam taki wazny powiedzmy egzamin i najwiekszym moim problemem, ze nie mam sie w co ubrac- moje male czarne aktualnie sa za male ;) bo brzuszek jest juz dosc widoczny. Nawet nie wiem, czy chce go ukrywać czy eksponować- chyba to drugie nie zaszkodzi ;). Widzialyscie gdzieś jakaś elegancka sukienkę- czarna, granatowa, oficjalną bardziej? w internetach nic nie zacheca, a nie mam sily chodzic po galerii echhh ale chyba nie bede miala wyjscia.
    Nuśka jak opisałas reakcje tesciowej to tez sie popolaklam - ach ten progesteron :).

nuśka91, Kookosowa lubią tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w kwietniu i czwartym miesiącu ciąży. U mnie objawy już od 3 tygodni łagodniejsze ale mulenie od czasu do czasu powraca. No i chodzić zadługo nie mogę bo brzuch się napina i pobolewa. Ale to pikuś z tym co było. Wcześniej po 10 minutach jazdy samochodem miałam dość.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:

Daj znać jak przyjdzie, po piątkowej wizycie też go chce zamówić :)

syy26iye928jhyb7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że u mnie pryszczy jak u nastolatki, skóra się przetłuszcza, włosy wypadają, w ogóle jakieś takie bez życia. Tragedia!! W poprzednich ciążach cerę miałam jak u niemowlaczka a z głowy przez 9msc nawet jeden włos nie wypadł (nadrobiłam po porodzie..)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jeszcze nikogo nie poinformowaliśmy. Tak naprawdę to chyba bym chciała po badaniach połówkowych. Ale coraz trudniej ukryć brzuszek.

• mia4444 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jadę na wizytę strasznie się boje...
    Chyba strach mnie nigdy nie odpusci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 11:29

japonka lubi tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co cerę mam ładna, czasem mi pod okiem czerwona plamka wyskoczy. Mam nadzieję że tak zostanie. Ale włosy to mi wychodzą strasznie.
    U mnie o ciąży wiedzą rodzice, teściowa i bracia. A czy puścili to dalej to na to już wpływu nie mam. No i jedna koleżanka którą spotkałam na warsztatach dobra mama

syy26iye928jhyb7.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ