Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiniorek91 wrote:Agula ja mam nastepna po jutrEjszej dopiero na 9.05... chociaz zapytam czy do mojego jeszcze jakies terminy bede na kwieciem bo to dlugo jednakWrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Ja po dzisiejszej wizycie i w sumie wszystko wyszło tak samo jak na tej piątkowej. Najważniejsze, że wszystko okej
chociaż lekarz małomówny ale to na NFz, więc się nie zdziwilam . Jedyne co mnie wkurzyło to, że na wyniki pappy mam czekać aż 3 tygodnie. Gdybym wiedziała zrobiłabym to prywatnie.
I mam teraz zagwozdke, bo na prywatnej wizycie lekarz powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie nisko, a dzisiaj lekarz powiedział, że mam na tylnej ścianie wysoko 🤔 i kto ma teraz rację? 😀Cabrera lubi tę wiadomość
-
Oli no to moze sluchaj tego do ktorego chodzisz docelowo
ja bym tak zrobila.
Ja sobie postanowilam, ze od juta rzucam takie zachcianki jak kfc czy inne niezdrowe. I wiecej zdrowych bo sama doprowadze sie do tej setki na wadze na koniec... Jutro sie pewnie polozna zlapie za glowe ze mam 1.4 do przodu w miesiac...
Wiecej wody bo do tej pory pilam albo slodkie soki albo herbate... To co ma byc zdrowe to ma trafic do maluszka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 21:53
-
Melduje, ze ja po prenatalnych. Na usg bez zauważalnych nieprawidłowości. Pobrali krew na pappe i tez dopiero wizyta u genetyka za 3 tygodnie.
Płeć nie znana.
Olllii gdzie robiłaś? Bo widzę, ze podobny czas oczekiwania.
Z zachcianek to ja co chwile na coś mam. I strasznie dużo jem. Co prawda wazę mniej (jeszcze) niż przed pierwsza ciąża ale jak tak dalej pójdzie to szybko dobije. W pierwszej ciąży przytyłam Ok 13 kgsunshine03, japonka, Kookosowa, nuśka91, Jupik, mia4444, kasia1518, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z zachciankami radzę sobie tak, że jak mi się czegoś niezdrowego zachce to pozwolam sobie na to tylko jeden jedyny raz
i tym sposobem wypiłam 1 puszkę coli zero, zjadłam 1 cheeseburgera z mc, 1 qurrito z kfc, 1 knoppers i finito z zachciankami
jak się sobie obieca, że to jeden raz to jak smakuje
A frytki zrobiłam sobie sama z piekarnika w domuwięc nie uznaję ich za nic niezdrowego
pizzę tak samo domową
W sumie teraz już zachcianek na niezdrowe nie mamw 1 trymestrze było gorzej, jak na nic zdrowego do jedzenia nie mogłam patrzeć, to mc donald kusił. Teraz staram się jeść możliwie zdrowo
zresztą zaczęłam chodzić dwa razy w tygodniu na basen, więc tym bardziej mi zależy, żeby jeść zdrowo, często i nieduże porcje i być fit do porodu
Póki co właściwie nic nie przytyłam, a ważę 52kg i mam nadzieję, że więcej niż 10-12kg mi nie przybędzie
-
Paulina099 wrote:Melduje, ze ja po prenatalnych. Na usg bez zauważalnych nieprawidłowości. Pobrali krew na pappe i tez dopiero wizyta u genetyka za 3 tygodnie.
Płeć nie znana.
Olllii gdzie robiłaś? Bo widzę, ze podobny czas oczekiwania.
Z zachcianek to ja co chwile na coś mam. I strasznie dużo jem. Co prawda wazę mniej (jeszcze) niż przed pierwsza ciąża ale jak tak dalej pójdzie to szybko dobije. W pierwszej ciąży przytyłam Ok 13 kg -
To melduje sie i ja po wizycie. Wszystko u nas w porzadku, dzidzia siedziala po turecku i raczkami plywala kraulem
Ogladalismy plastusia 3d, ale buziaka caly czas chowalo, bylo uroczo. Dzidzia ma ok 7.2-7.4cm, rozne pomiary bo fikala bardzo. Zagladalismy miedzy nogi i bardziej dziewczynka niz chlopiec, ale w pozycji po turecku ciezko cos bylo orzec na pewno. No i co dla mnie mega wazne, szyjka poki co mega dluga, 4.5-5cm w zaleznosci od pomiaru, a u mnie sie ciezko mierzy bo jest zalamana.
Sunshine, poprosze o kolejna wizyte 29.04nuśka91, moni05, mia4444, Kookosowa, przedszkolanka:), Dominika32, kasia1518, Cabrera, japonka, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
XYZ89 wrote:O Olliiii, a Ty z Bydgoszczy?
-
Olliiii wrote:Ja po dzisiejszej wizycie i w sumie wszystko wyszło tak samo jak na tej piątkowej. Najważniejsze, że wszystko okej
chociaż lekarz małomówny ale to na NFz, więc się nie zdziwilam . Jedyne co mnie wkurzyło to, że na wyniki pappy mam czekać aż 3 tygodnie. Gdybym wiedziała zrobiłabym to prywatnie.
I mam teraz zagwozdke, bo na prywatnej wizycie lekarz powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie nisko, a dzisiaj lekarz powiedział, że mam na tylnej ścianie wysoko 🤔 i kto ma teraz rację? 😀
Strach pomyśleć gdzie by było łożysko jakbyś poszła jeszcze do 3 lekarza, haha -
Jupik wrote:Strach pomyśleć gdzie by było łożysko jakbyś poszła jeszcze do 3 lekarza, haha
Haha dokładnie. Już się śmiałam, że może drugi lekarz miał monitor do góry nogami ustawiony