X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dzis zaczynam 13 tydzień ♥️
    Jeśli chodzi o wózek dla mnie bardzo ważne, aby spacerówka była przodem do mnie na początku. Nie że względu na bezpieczeństwo bo ja nigdy pasów nie zapinalam bo Wiki w niej siedziała grzecznie. Natomiast ja ciągle mówiłam do niej, opisywalam wszystko dookoła. Zaczęła bardzo szybko mówić i tym bardziej przodem do mnie.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny jak sobie radzicie z niezdrowymi zachciankami? Ja mam na chipsy i cole.. Powstrzymuje się bo wiem, że to nie zdrowe

Ja sobie nie radzę...od czasu do czasu szklankę coli wypijam bo tylko ona zaspokaja pragnienie A chipsy też raz mi się zdarzylo wszamac:)

Dzwonił mój gin przyszly wyniki krwi z prenatalnych wszystko ok,tak się cieszę:):):):):):)

brunetka91, japonka, Cabrera lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Aaga Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pojutrze prenatalne i zaczynam się mega stresować...

Co do wątku na temat szpitali to faktycznie słyszałam, że Mysłowice są teraz na topie. Ja wybrałam Zabrze. Leżałam tam na badaniach akurat na patologii ciąży połączonej z endokrynologią i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Miły personel, czyste sale z łazienkami, jedzonko z cateringu i rozważam poród w wodzie, a w Zabrzu akurat są dostępne wanny.

Co do zachcianek raczej jem to na co akurat mam ochotę i tak raczej mnie nie ciągnie do niezdrowego jedzenia. Staram się też nie zwariować w tym wszystkim i pozwalam sobie na colę czy chipsy od czasu do czasu.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, Ty robiłaś jakieś pizzetki na jakąś imprezę. Napiszesz jak? I może masz pomysł co można zrobić szybko, łatwo i na ciepło na taką ala kolację- planuję urodziny Kingi i ma być tort i potem jakaś drobna kolacja ale chcę trochę na ciepło a nie ser, wędlina itd.ale bez jakiegoś wielkiego gotowania. Właśnie jakieś pizzetki, może coś w cieście francuskim (co np.?). Może pomożesz ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Ja mam pojutrze prenatalne i zaczynam się mega stresować...

Co do wątku na temat szpitali to faktycznie słyszałam, że Mysłowice są teraz na topie. Ja wybrałam Zabrze. Leżałam tam na badaniach akurat na patologii ciąży połączonej z endokrynologią i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Miły personel, czyste sale z łazienkami, jedzonko z cateringu i rozważam poród w wodzie, a w Zabrzu akurat są dostępne wanny.

Co do zachcianek raczej jem to na co akurat mam ochotę i tak raczej mnie nie ciągnie do niezdrowego jedzenia. Staram się też nie zwariować w tym wszystkim i pozwalam sobie na colę czy chipsy od czasu do czasu.
    Mysłowice sa na topie, bo bardzo ładna porodówka, ale jak się poczyta opinie, na chociażby gdzierodzic.info, to zarówno pozytywy jak i negatywy, czyli jak wszędzie.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna dziś nie wróciła z siusiakiem? Podejrzane :P

moni05, pOla34, Kasiulina lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Kiniorek, Ty robiłaś jakieś pizzetki na jakąś imprezę. Napiszesz jak? I może masz pomysł co można zrobić szybko, łatwo i na ciepło na taką ala kolację- planuję urodziny Kingi i ma być tort i potem jakaś drobna kolacja ale chcę trochę na ciepło a nie ser, wędlina itd.ale bez jakiegoś wielkiego gotowania. Właśnie jakieś pizzetki, może coś w cieście francuskim (co np.?). Może pomożesz ;-)
    A może tarta? Robi się rach ciach

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:

No to tak.
    Ciasto francuskie. Przecier pomidorowy. Czosnek granulowany. Ser w plaatrach, wedlina. Ewentualnie przesmazone pieczarki.

Smarujesz ciasto. Sypiesz czosnkiem. Ukladasz skladniki i do piekarnika 220st 15min w pierkaniku :)

Salatka z zupek chinskich, salatka kebab/gyros, zwijane tortille z lososiem, serkiem i salata :)

Na cieplo jeszcze mozesz zorbic buleczki badziewane. Kroisz kajzerki 10szt. Wydrazasz srodki i do miski. 0.5kg Pieczarki przesmazasz. Kroisz 0.5kg parowki w kostke/polksiezyce, wsztstko dodajesz do miski ze srodkami, jajko jedno wbijasz i mieszasz. Napelniasz miseczki z bulek, na kaze po plasterku sera i wkladasz na blache. 180-190st na 20min (tak zeby ser sie nie przypiekl)

Mozesz zrobic tez bogracz jako cieple danie :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik mamy w tym samym czasie urodziny szkrabów. I też już planuje imprezkę.
    Będzie tort. Plus zamówimy pizzę. Do tego będą przekąski. Pizzerinki ( jak chcesz to wstawię przepis), ślimaki z ciasta francuskiego ( wytrawne z serem salami), jakieś paluszki, chrupki, delicje. Miałam robić sałatkę meksykańska ale chyba za dużo będzie. :)
    Chętnie podpatrze co u ciebie

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przypadku Mysłowic nie chodzi o ładną porodówkę, tylko ogromne wsparcie w kwestii naturalnego porodu, brak interwencji, nacinania krocza, przyjmowanie dowolnej pozycji w 2. fazie porodu. Jeśli komuś na tym zależy, warto to przemyśleć. Są osoby, które aby tam rodzić, przeprowadzały się przed porodem na Śląsk albo jechały np. z Krakowa.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na maalych zakupach. Kupilam sobie ta oliwke z banydream z Rossmana :) fajny sklad ma. Oby sie sprawdzilA

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu wrote:
    Hej dziewczyny, są tu jakieś mamy które będą rodzić w Krakowie?

Ja jestem :) ale chyba jesteśmy w mniejszości. Śląsk rządzić u nas na forum :)

Awaria_90 lubi tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze temat już wałkowany ale ciężko coś znaleść wśród tylu stron na forum. Czy macie jakieś sprawdzone kosmetyki na rozstępy ? Artykuł srokao pomocny ale z 2011 roku wiec może nie być aktualny.

• mia4444 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Żadna dziś nie wróciła z siusiakiem? Podejrzane :P
    Ja 19.04 będę wiedziała hehe. ;)))

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer ja sobie dzisiaj kupilam z babyderm mama z rossmana oliwke :) bardzo fajny sklad i na srokao polecany

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer ja tez używam babydream z rossmana, ma dobry skład, jest tania, ładnie pachnie. Mi nic więcej do szczęścia nie potrzeba ;)

Prawda jest taka, że żaden cudowny krem czy oliwka przed rozstępami Cię nie uchroni, odpowiada za to tylko i wyłącznie genetyka :(

Smaruję się głównie dlatego, że czuję, że skóra na brzuchu mnie swędzi i ciągnie. Tak to nienawidzę się smarować :(

Awaria_90 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Kochana mi lekarz kazał brać urosept 2razy po 2 tabletki przez 7 dni na leukocyty podwyz szone .
    Ja w pierwszej ciąży brałam od II trymestru do końca tzn do 32tc bo wtedy urodziłam

mia4444 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja w pierwszej ciąży brałam od II trymestru do końca tzn do 32tc bo wtedy urodziłam
    Ooo dużo osób to bierze.. A z jakiego powodu wcześniej urodzilas jeśli można pytać? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 18:43

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny jak sobie radzicie z niezdrowymi zachciankami? Ja mam na chipsy i cole.. Powstrzymuje się bo wiem, że to nie zdrowe
    Ja zrobiłam w domu chipsy własne z ziemniaków i batatów. Dużo lepsze i na pewno zdrowsze :)

mia4444, paulina2811 lubią tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Ja zrobiłam w domu chipsy własne z ziemniaków i batatów. Dużo lepsze i na pewno zdrowsze :)
    A jak zrobiłaś, zdradz przepis;););)

paulina2811 lubi tę wiadomość

‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ