Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, dzis zaczynam 13 tydzień ♥️
Jeśli chodzi o wózek dla mnie bardzo ważne, aby spacerówka była przodem do mnie na początku. Nie że względu na bezpieczeństwo bo ja nigdy pasów nie zapinalam bo Wiki w niej siedziała grzecznie. Natomiast ja ciągle mówiłam do niej, opisywalam wszystko dookoła. Zaczęła bardzo szybko mówić i tym bardziej przodem do mnie.
-
paulina2811 wrote:Dziewczyny jak sobie radzicie z niezdrowymi zachciankami? Ja mam na chipsy i cole.. Powstrzymuje się bo wiem, że to nie zdrowe
Ja sobie nie radzę...od czasu do czasu szklankę coli wypijam bo tylko ona zaspokaja pragnienie A chipsy też raz mi się zdarzylo wszamac:)
Dzwonił mój gin przyszly wyniki krwi z prenatalnych wszystko ok,tak się cieszębrunetka91, japonka, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Ja mam pojutrze prenatalne i zaczynam się mega stresować...
Co do wątku na temat szpitali to faktycznie słyszałam, że Mysłowice są teraz na topie. Ja wybrałam Zabrze. Leżałam tam na badaniach akurat na patologii ciąży połączonej z endokrynologią i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Miły personel, czyste sale z łazienkami, jedzonko z cateringu i rozważam poród w wodzie, a w Zabrzu akurat są dostępne wanny.
Co do zachcianek raczej jem to na co akurat mam ochotę i tak raczej mnie nie ciągnie do niezdrowego jedzenia. Staram się też nie zwariować w tym wszystkim i pozwalam sobie na colę czy chipsy od czasu do czasu. -
Kiniorek, Ty robiłaś jakieś pizzetki na jakąś imprezę. Napiszesz jak? I może masz pomysł co można zrobić szybko, łatwo i na ciepło na taką ala kolację- planuję urodziny Kingi i ma być tort i potem jakaś drobna kolacja ale chcę trochę na ciepło a nie ser, wędlina itd.ale bez jakiegoś wielkiego gotowania. Właśnie jakieś pizzetki, może coś w cieście francuskim (co np.?). Może pomożesz
-
Aaga wrote:Ja mam pojutrze prenatalne i zaczynam się mega stresować...
Co do wątku na temat szpitali to faktycznie słyszałam, że Mysłowice są teraz na topie. Ja wybrałam Zabrze. Leżałam tam na badaniach akurat na patologii ciąży połączonej z endokrynologią i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Miły personel, czyste sale z łazienkami, jedzonko z cateringu i rozważam poród w wodzie, a w Zabrzu akurat są dostępne wanny.
Co do zachcianek raczej jem to na co akurat mam ochotę i tak raczej mnie nie ciągnie do niezdrowego jedzenia. Staram się też nie zwariować w tym wszystkim i pozwalam sobie na colę czy chipsy od czasu do czasu.🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Jupik wrote:Kiniorek, Ty robiłaś jakieś pizzetki na jakąś imprezę. Napiszesz jak? I może masz pomysł co można zrobić szybko, łatwo i na ciepło na taką ala kolację- planuję urodziny Kingi i ma być tort i potem jakaś drobna kolacja ale chcę trochę na ciepło a nie ser, wędlina itd.ale bez jakiegoś wielkiego gotowania. Właśnie jakieś pizzetki, może coś w cieście francuskim (co np.?). Może pomożesz
-
Jupik wrote:Kiniorek, Ty robiłaś jakieś pizzetki na jakąś imprezę. Napiszesz jak? I może masz pomysł co można zrobić szybko, łatwo i na ciepło na taką ala kolację- planuję urodziny Kingi i ma być tort i potem jakaś drobna kolacja ale chcę trochę na ciepło a nie ser, wędlina itd.ale bez jakiegoś wielkiego gotowania. Właśnie jakieś pizzetki, może coś w cieście francuskim (co np.?). Może pomożesz
No to tak.
Ciasto francuskie. Przecier pomidorowy. Czosnek granulowany. Ser w plaatrach, wedlina. Ewentualnie przesmazone pieczarki.
Smarujesz ciasto. Sypiesz czosnkiem. Ukladasz skladniki i do piekarnika 220st 15min w pierkaniku
Salatka z zupek chinskich, salatka kebab/gyros, zwijane tortille z lososiem, serkiem i salata
Na cieplo jeszcze mozesz zorbic buleczki badziewane. Kroisz kajzerki 10szt. Wydrazasz srodki i do miski. 0.5kg Pieczarki przesmazasz. Kroisz 0.5kg parowki w kostke/polksiezyce, wsztstko dodajesz do miski ze srodkami, jajko jedno wbijasz i mieszasz. Napelniasz miseczki z bulek, na kaze po plasterku sera i wkladasz na blache. 180-190st na 20min (tak zeby ser sie nie przypiekl)
Mozesz zrobic tez bogracz jako cieple danie -
Jupik mamy w tym samym czasie urodziny szkrabów. I też już planuje imprezkę.
Będzie tort. Plus zamówimy pizzę. Do tego będą przekąski. Pizzerinki ( jak chcesz to wstawię przepis), ślimaki z ciasta francuskiego ( wytrawne z serem salami), jakieś paluszki, chrupki, delicje. Miałam robić sałatkę meksykańska ale chyba za dużo będzie.
Chętnie podpatrze co u ciebie
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
W przypadku Mysłowic nie chodzi o ładną porodówkę, tylko ogromne wsparcie w kwestii naturalnego porodu, brak interwencji, nacinania krocza, przyjmowanie dowolnej pozycji w 2. fazie porodu. Jeśli komuś na tym zależy, warto to przemyśleć. Są osoby, które aby tam rodzić, przeprowadzały się przed porodem na Śląsk albo jechały np. z Krakowa.
-
nick nieaktualnyDreamer ja tez używam babydream z rossmana, ma dobry skład, jest tania, ładnie pachnie. Mi nic więcej do szczęścia nie potrzeba
Prawda jest taka, że żaden cudowny krem czy oliwka przed rozstępami Cię nie uchroni, odpowiada za to tylko i wyłącznie genetyka
Smaruję się głównie dlatego, że czuję, że skóra na brzuchu mnie swędzi i ciągnie. Tak to nienawidzę się smarowaćAwaria_90 lubi tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Ja w pierwszej ciąży brałam od II trymestru do końca tzn do 32tc bo wtedy urodziłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 18:43
❤❤❤.
-
paulina2811 wrote:Dziewczyny jak sobie radzicie z niezdrowymi zachciankami? Ja mam na chipsy i cole.. Powstrzymuje się bo wiem, że to nie zdrowe
mia4444, paulina2811 lubią tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM