X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dzień dobry i kciuki za wizyty :)

Dziewczyny, czy myślicie że to normalne, że jestem w 12 tc i w ogóle nie tyje? Na początku ciąży trochę schudłam i cały czas utrzymuje mi się waga 47,5 kg. Nic a nic nie rośnie. Już staram się jeść więcej, ale waga ani drgnie :(

Normalne. Kiedy przyjdzie czas na pewno przytyjesz😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopiero końcówka pierwszego trymestru, początki drugiego, więc jeszcze wcześnie na tycie :) przyjdzie na nas pora, zobaczycie :D
    U mnie też waga w miejscu :)

• moni05 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe żeby JUŻ CZUĆ te charakterystyczne gilgotki?... No w pierwszej ciąży to był 17-18 a nie 14 tydzień... Sama nie wiem, czy nie zgłupiałam... Byłam już w ciąży, więc niby się nie da tego pomylić z niczym innym, ale to jednak chyba pomyłka...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli, ja mam na minusie prawie 5kg. Jakoś mnie to nie martwi :D póki z dzieckiem jest dobrze to nie ma się co przejmować.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Czy to możliwe żeby JUŻ CZUĆ te charakterystyczne gilgotki?... No w pierwszej ciąży to był 17-18 a nie 14 tydzień... Sama nie wiem, czy nie zgłupiałam... Byłam już w ciąży, więc niby się nie da tego pomylić z niczym innym, ale to jednak chyba pomyłka...
    Moni ja mam wrażenie, ze u mnie takie gilgotki się pojawiają od zeszłego tygodnia. Czuć to inaczej niż jelita ;) oczywiście nie wiem, czy to to, bo to pierwsza ciąża, ale czytałam, że w 14 tygodniu można już poczuć, szczególnie,jak się jest szczupłym albo to kolejna ciąża :)

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Moni ja mam wrażenie, ze u mnie takie gilgotki się pojawiają od zeszłego tygodnia. Czuć to inaczej niż jelita ;) oczywiście nie wiem, czy to to, bo to pierwsza ciąża, ale czytałam, że w 14 tygodniu można już poczuć, szczególnie,jak się jest szczupłym albo to kolejna ciąża :)

Uff, to może nie zwariowałam. Nie no, chudzina ze mnie żadna, standardowa norma, mam te swoje 60+ przy prawie 170cm, ale naprawdę nie da się tego z niczym pomylić. Aż chciałam się podrapać za pierwszym razem :)
    W sumie takie niecale 7m do pupy to pewnie z 10 z nogami. Jak ma się przodozgięcie to już można chyba czuć tego wielkoluda :D
    Ty tym bardziej, ja dziś 13+4 wg usg dopiero :)

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę niskiej wagi. U mnie już ok +3 kg :/
    Tylko ja mam wrażenie, że to zatrzymana woda + zawartość cycków ;)
    Nadal nie przechodzą problemy z trawieniem/zaparciami, także zaprzyjaźniłam się już z syropkiem (staram się nie pić go codziennie).
    Na domiar złego ostatnio wyszła mi już niska hemoglobina i lekarz orzekł anemię, więc wciskam w siebie jeszcze żelazo, które na żołądek tez mi nie pomaga :/

Ale dla tego małego kosmity, o rośnie w brzuchu zniosę wszystko. A martwić się będę później ;)

Ps. A jeszcze bardziej zazdroszczę Wam, jeśli czujecie już jakieś nawet poszlaki ruchów. Ja czuję tylko jelita ;)

Miłego dnia <3

moni05 lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu jakieś przyszłe mamusie które mają okropna alergię na praktycznie wszystko ? Jak sobie radzicie?

oar843r8hxms7jm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:18

• moni05 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Jeśli chodzi o L4 w ciąży to wypłaca mi ją ZUS nie? Czy pracodawca? Poprzednio dostałam od pracodawcy i jestem ciekawa jak teraz będzie. Domyślam się, że teraz już z ZUS. Najgorsze jest to, że ZUS daje od skończenia L4 do 30 dni, a mogliby też tego 10go danego miesiąca. Jak Was tu czytam to aż jestem ciekawa czy dostanę 100% czy jednak 80%. Nie wiem co ginekolog mi zaznaczył na L4. A to B co oznacza, że tylko na tym dostaje się 100%? Mam w przyszłym tygodniu wizytę to się go podpytam jak mi wypisuje.

Kod B oznacza 100%. Zależy ilu pracowników zatrudnia Twój pracodawca. Od jakiejś liczby płaci Ci normalnie pracodawca, w dzień ten, co zawsze, a ZUS mu "oddaje". :)

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri - ja prowadzę ciążę w luxmedzie. Chodzę z Jasiem, z tym że jak
    Wchodzę do gabinetu zostawiam go z położna. Nie ma z nim problemu, ale
    Myślę,że do gabinetu też nie byłoby problemu.

Kkkaaarrr - super wiadomośc! Wszystkiego co najlepsze 😘

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliiii tylko się cieszyć że nie tyjesz. W pierwszej połowie ciąży wcale nie trzeba przytyć. Można schudnąć jeśli ma się wymioty i mdłości. Ja z córką już od początku tylam bo miałam tarczycę chora a o tym nie wiedziałam. Teraz dieta, leki i też waga stoi.

I wkoncu mamy drugi trymestr i przeszedl mi wstręt do jedzenia. Wracam do owoców i jajek. Wkoncu odżyje :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w końcu byłam u lekarza! Dziecko jest starsze niż z OM
    O 4 dni. Póki co wszystko w porządku, ma 4 cm, serduszko bije ok 161 uderzeń.

Poproszę o wpisanie mnie do listy 😊
    Warszawa termin na - 25.10.
    Kolejna wizyta z USG genetycznym - 17.04
    😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 11:29

Dominika32, nuśka91, mia4444, moni05, Jupik, japonka, Cabrera lubią tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wszystkiego najlepszego dla córeczki :)

Jupik lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:19

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie przybralam a na głoda u dr mialam kolejne -400g. Od początku schudlam jakies 2kg. Teraz coraz więcej już jem,więcej wchodzi więc zaraz zacznie się tycie:p

A też tak macie,że rano brzuszek malutki a pozniej wyskakuje?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę niskiej wagi. U mnie już ok +3 kg :/
    Tylko ja mam wrażenie, że to zatrzymana woda + zawartość cycków ;)
    Nadal nie przechodzą problemy z trawieniem/zaparciami, także zaprzyjaźniłam się już z syropkiem (staram się nie pić go codziennie).
    Na domiar złego ostatnio wyszła mi już niska hemoglobina i lekarz orzekł anemię, więc wciskam w siebie jeszcze żelazo, które na żołądek tez mi nie pomaga :/

Ale dla tego małego kosmity, o rośnie w brzuchu zniosę wszystko. A martwić się będę później ;)

Ps. A jeszcze bardziej zazdroszczę Wam, jeśli czujecie już jakieś nawet poszlaki ruchów. Ja czuję tylko jelita ;)

Miłego dnia <3
    Uważaj na te zaparcia, bo nadmierne parcie może przyczyniać się do zbyt szybko skracającej się szyjki. Jeśli anemia nie jest duża, to najlepiej wspomagać się chelatowym żelazem, to mniej zatyka

Cabrera lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja u siebie przybralam a na głoda u dr mialam kolejne -400g. Od początku schudlam jakies 2kg. Teraz coraz więcej już jem,więcej wchodzi więc zaraz zacznie się tycie:p

A też tak macie,że rano brzuszek malutki a pozniej wyskakuje?

Tak. Rano mam lekki brzuszek. Wieczorem już wychodzi duży. Tak samo z wagą. Rano na czczo po toalecie waga pokazuje tyle samo. A u lekarza o 18 wczoraj już miałam kilo więcej.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Jednak jakość sprzętu w lex medzie jest taka, że nie chce mi się już tam chodzić. Lekarka miała certyfikat, badanie w 5 minut i nic nie mówi. Jak zapytałam się o. Łożysko mówi, że na tylnej ścianie, trochę o przednia zachacza. Prywatnie jak byłam to lekarz mówił że na przedniej i nisko. 5 dni i 5mm większe dziecko 😀 ma. Obecnie 54 mm

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ