Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Olliiii wrote:Dzień dobry i kciuki za wizyty

Dziewczyny, czy myślicie że to normalne, że jestem w 12 tc i w ogóle nie tyje? Na początku ciąży trochę schudłam i cały czas utrzymuje mi się waga 47,5 kg. Nic a nic nie rośnie. Już staram się jeść więcej, ale waga ani drgnie
Normalne. Kiedy przyjdzie czas na pewno przytyjesz😉 -
nick nieaktualny
-
Czy to możliwe żeby JUŻ CZUĆ te charakterystyczne gilgotki?... No w pierwszej ciąży to był 17-18 a nie 14 tydzień... Sama nie wiem, czy nie zgłupiałam... Byłam już w ciąży, więc niby się nie da tego pomylić z niczym innym, ale to jednak chyba pomyłka...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Oli, ja mam na minusie prawie 5kg. Jakoś mnie to nie martwi
póki z dzieckiem jest dobrze to nie ma się co przejmować.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyMoni ja mam wrażenie, ze u mnie takie gilgotki się pojawiają od zeszłego tygodnia. Czuć to inaczej niż jelitamoni05 wrote:Czy to możliwe żeby JUŻ CZUĆ te charakterystyczne gilgotki?... No w pierwszej ciąży to był 17-18 a nie 14 tydzień... Sama nie wiem, czy nie zgłupiałam... Byłam już w ciąży, więc niby się nie da tego pomylić z niczym innym, ale to jednak chyba pomyłka...
oczywiście nie wiem, czy to to, bo to pierwsza ciąża, ale czytałam, że w 14 tygodniu można już poczuć, szczególnie,jak się jest szczupłym albo to kolejna ciąża
moni05 lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Moni ja mam wrażenie, ze u mnie takie gilgotki się pojawiają od zeszłego tygodnia. Czuć to inaczej niż jelita
oczywiście nie wiem, czy to to, bo to pierwsza ciąża, ale czytałam, że w 14 tygodniu można już poczuć, szczególnie,jak się jest szczupłym albo to kolejna ciąża 
Uff, to może nie zwariowałam. Nie no, chudzina ze mnie żadna, standardowa norma, mam te swoje 60+ przy prawie 170cm, ale naprawdę nie da się tego z niczym pomylić. Aż chciałam się podrapać za pierwszym razem
W sumie takie niecale 7m do pupy to pewnie z 10 z nogami. Jak ma się przodozgięcie to już można chyba czuć tego wielkoluda
Ty tym bardziej, ja dziś 13+4 wg usg dopiero
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyDziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę niskiej wagi. U mnie już ok +3 kg

Tylko ja mam wrażenie, że to zatrzymana woda + zawartość cycków
Nadal nie przechodzą problemy z trawieniem/zaparciami, także zaprzyjaźniłam się już z syropkiem (staram się nie pić go codziennie).
Na domiar złego ostatnio wyszła mi już niska hemoglobina i lekarz orzekł anemię, więc wciskam w siebie jeszcze żelazo, które na żołądek tez mi nie pomaga
Ale dla tego małego kosmity, o rośnie w brzuchu zniosę wszystko. A martwić się będę później
Ps. A jeszcze bardziej zazdroszczę Wam, jeśli czujecie już jakieś nawet poszlaki ruchów. Ja czuję tylko jelita
Miłego dnia
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Jeśli chodzi o L4 w ciąży to wypłaca mi ją ZUS nie? Czy pracodawca? Poprzednio dostałam od pracodawcy i jestem ciekawa jak teraz będzie. Domyślam się, że teraz już z ZUS. Najgorsze jest to, że ZUS daje od skończenia L4 do 30 dni, a mogliby też tego 10go danego miesiąca. Jak Was tu czytam to aż jestem ciekawa czy dostanę 100% czy jednak 80%. Nie wiem co ginekolog mi zaznaczył na L4. A to B co oznacza, że tylko na tym dostaje się 100%? Mam w przyszłym tygodniu wizytę to się go podpytam jak mi wypisuje.
Kod B oznacza 100%. Zależy ilu pracowników zatrudnia Twój pracodawca. Od jakiejś liczby płaci Ci normalnie pracodawca, w dzień ten, co zawsze, a ZUS mu "oddaje".
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Zimri - ja prowadzę ciążę w luxmedzie. Chodzę z Jasiem, z tym że jak
Wchodzę do gabinetu zostawiam go z położna. Nie ma z nim problemu, ale
Myślę,że do gabinetu też nie byłoby problemu.
Kkkaaarrr - super wiadomośc! Wszystkiego co najlepsze 😘
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Oliiii tylko się cieszyć że nie tyjesz. W pierwszej połowie ciąży wcale nie trzeba przytyć. Można schudnąć jeśli ma się wymioty i mdłości. Ja z córką już od początku tylam bo miałam tarczycę chora a o tym nie wiedziałam. Teraz dieta, leki i też waga stoi.
I wkoncu mamy drugi trymestr i przeszedl mi wstręt do jedzenia. Wracam do owoców i jajek. Wkoncu odżyje
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja dzisiaj w końcu byłam u lekarza! Dziecko jest starsze niż z OM
O 4 dni. Póki co wszystko w porządku, ma 4 cm, serduszko bije ok 161 uderzeń.
Poproszę o wpisanie mnie do listy 😊
Warszawa termin na - 25.10.
Kolejna wizyta z USG genetycznym - 17.04
😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 11:29
Dominika32, nuśka91, mia4444, moni05, Jupik, japonka, Cabrera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Uważaj na te zaparcia, bo nadmierne parcie może przyczyniać się do zbyt szybko skracającej się szyjki. Jeśli anemia nie jest duża, to najlepiej wspomagać się chelatowym żelazem, to mniej zatykaCabrera wrote:Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę niskiej wagi. U mnie już ok +3 kg

Tylko ja mam wrażenie, że to zatrzymana woda + zawartość cycków
Nadal nie przechodzą problemy z trawieniem/zaparciami, także zaprzyjaźniłam się już z syropkiem (staram się nie pić go codziennie).
Na domiar złego ostatnio wyszła mi już niska hemoglobina i lekarz orzekł anemię, więc wciskam w siebie jeszcze żelazo, które na żołądek tez mi nie pomaga
Ale dla tego małego kosmity, o rośnie w brzuchu zniosę wszystko. A martwić się będę później
Ps. A jeszcze bardziej zazdroszczę Wam, jeśli czujecie już jakieś nawet poszlaki ruchów. Ja czuję tylko jelita
Miłego dnia
Cabrera lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Ja u siebie przybralam a na głoda u dr mialam kolejne -400g. Od początku schudlam jakies 2kg. Teraz coraz więcej już jem,więcej wchodzi więc zaraz zacznie się tycie:p
A też tak macie,że rano brzuszek malutki a pozniej wyskakuje?
Tak. Rano mam lekki brzuszek. Wieczorem już wychodzi duży. Tak samo z wagą. Rano na czczo po toalecie waga pokazuje tyle samo. A u lekarza o 18 wczoraj już miałam kilo więcej.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Jestem po wizycie. Jednak jakość sprzętu w lex medzie jest taka, że nie chce mi się już tam chodzić. Lekarka miała certyfikat, badanie w 5 minut i nic nie mówi. Jak zapytałam się o. Łożysko mówi, że na tylnej ścianie, trochę o przednia zachacza. Prywatnie jak byłam to lekarz mówił że na przedniej i nisko. 5 dni i 5mm większe dziecko 😀 ma. Obecnie 54 mm