Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Olliiii wrote:Dzień dobry i kciuki za wizyty
Dziewczyny, czy myślicie że to normalne, że jestem w 12 tc i w ogóle nie tyje? Na początku ciąży trochę schudłam i cały czas utrzymuje mi się waga 47,5 kg. Nic a nic nie rośnie. Już staram się jeść więcej, ale waga ani drgnie
Normalne. Kiedy przyjdzie czas na pewno przytyjesz😉 -
nick nieaktualny
-
Czy to możliwe żeby JUŻ CZUĆ te charakterystyczne gilgotki?... No w pierwszej ciąży to był 17-18 a nie 14 tydzień... Sama nie wiem, czy nie zgłupiałam... Byłam już w ciąży, więc niby się nie da tego pomylić z niczym innym, ale to jednak chyba pomyłka...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Oli, ja mam na minusie prawie 5kg. Jakoś mnie to nie martwi
póki z dzieckiem jest dobrze to nie ma się co przejmować.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnymoni05 wrote:Czy to możliwe żeby JUŻ CZUĆ te charakterystyczne gilgotki?... No w pierwszej ciąży to był 17-18 a nie 14 tydzień... Sama nie wiem, czy nie zgłupiałam... Byłam już w ciąży, więc niby się nie da tego pomylić z niczym innym, ale to jednak chyba pomyłka...
oczywiście nie wiem, czy to to, bo to pierwsza ciąża, ale czytałam, że w 14 tygodniu można już poczuć, szczególnie,jak się jest szczupłym albo to kolejna ciąża
moni05 lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Moni ja mam wrażenie, ze u mnie takie gilgotki się pojawiają od zeszłego tygodnia. Czuć to inaczej niż jelita
oczywiście nie wiem, czy to to, bo to pierwsza ciąża, ale czytałam, że w 14 tygodniu można już poczuć, szczególnie,jak się jest szczupłym albo to kolejna ciąża
Uff, to może nie zwariowałam. Nie no, chudzina ze mnie żadna, standardowa norma, mam te swoje 60+ przy prawie 170cm, ale naprawdę nie da się tego z niczym pomylić. Aż chciałam się podrapać za pierwszym razem
W sumie takie niecale 7m do pupy to pewnie z 10 z nogami. Jak ma się przodozgięcie to już można chyba czuć tego wielkoluda
Ty tym bardziej, ja dziś 13+4 wg usg dopieroGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyDziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę niskiej wagi. U mnie już ok +3 kg
Tylko ja mam wrażenie, że to zatrzymana woda + zawartość cycków
Nadal nie przechodzą problemy z trawieniem/zaparciami, także zaprzyjaźniłam się już z syropkiem (staram się nie pić go codziennie).
Na domiar złego ostatnio wyszła mi już niska hemoglobina i lekarz orzekł anemię, więc wciskam w siebie jeszcze żelazo, które na żołądek tez mi nie pomaga
Ale dla tego małego kosmity, o rośnie w brzuchu zniosę wszystko. A martwić się będę później
Ps. A jeszcze bardziej zazdroszczę Wam, jeśli czujecie już jakieś nawet poszlaki ruchów. Ja czuję tylko jelita
Miłego dniamoni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Jeśli chodzi o L4 w ciąży to wypłaca mi ją ZUS nie? Czy pracodawca? Poprzednio dostałam od pracodawcy i jestem ciekawa jak teraz będzie. Domyślam się, że teraz już z ZUS. Najgorsze jest to, że ZUS daje od skończenia L4 do 30 dni, a mogliby też tego 10go danego miesiąca. Jak Was tu czytam to aż jestem ciekawa czy dostanę 100% czy jednak 80%. Nie wiem co ginekolog mi zaznaczył na L4. A to B co oznacza, że tylko na tym dostaje się 100%? Mam w przyszłym tygodniu wizytę to się go podpytam jak mi wypisuje.
Kod B oznacza 100%. Zależy ilu pracowników zatrudnia Twój pracodawca. Od jakiejś liczby płaci Ci normalnie pracodawca, w dzień ten, co zawsze, a ZUS mu "oddaje".Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Zimri - ja prowadzę ciążę w luxmedzie. Chodzę z Jasiem, z tym że jak
Wchodzę do gabinetu zostawiam go z położna. Nie ma z nim problemu, ale
Myślę,że do gabinetu też nie byłoby problemu.
Kkkaaarrr - super wiadomośc! Wszystkiego co najlepsze 😘
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Oliiii tylko się cieszyć że nie tyjesz. W pierwszej połowie ciąży wcale nie trzeba przytyć. Można schudnąć jeśli ma się wymioty i mdłości. Ja z córką już od początku tylam bo miałam tarczycę chora a o tym nie wiedziałam. Teraz dieta, leki i też waga stoi.
I wkoncu mamy drugi trymestr i przeszedl mi wstręt do jedzenia. Wracam do owoców i jajek. Wkoncu odżyje
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja dzisiaj w końcu byłam u lekarza! Dziecko jest starsze niż z OM
O 4 dni. Póki co wszystko w porządku, ma 4 cm, serduszko bije ok 161 uderzeń.
Poproszę o wpisanie mnie do listy 😊
Warszawa termin na - 25.10.
Kolejna wizyta z USG genetycznym - 17.04
😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 11:29
Dominika32, nuśka91, mia4444, moni05, Jupik, japonka, Cabrera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę niskiej wagi. U mnie już ok +3 kg
Tylko ja mam wrażenie, że to zatrzymana woda + zawartość cycków
Nadal nie przechodzą problemy z trawieniem/zaparciami, także zaprzyjaźniłam się już z syropkiem (staram się nie pić go codziennie).
Na domiar złego ostatnio wyszła mi już niska hemoglobina i lekarz orzekł anemię, więc wciskam w siebie jeszcze żelazo, które na żołądek tez mi nie pomaga
Ale dla tego małego kosmity, o rośnie w brzuchu zniosę wszystko. A martwić się będę później
Ps. A jeszcze bardziej zazdroszczę Wam, jeśli czujecie już jakieś nawet poszlaki ruchów. Ja czuję tylko jelita
Miłego dniaCabrera lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Ja u siebie przybralam a na głoda u dr mialam kolejne -400g. Od początku schudlam jakies 2kg. Teraz coraz więcej już jem,więcej wchodzi więc zaraz zacznie się tycie:p
A też tak macie,że rano brzuszek malutki a pozniej wyskakuje?
Tak. Rano mam lekki brzuszek. Wieczorem już wychodzi duży. Tak samo z wagą. Rano na czczo po toalecie waga pokazuje tyle samo. A u lekarza o 18 wczoraj już miałam kilo więcej.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Jestem po wizycie. Jednak jakość sprzętu w lex medzie jest taka, że nie chce mi się już tam chodzić. Lekarka miała certyfikat, badanie w 5 minut i nic nie mówi. Jak zapytałam się o. Łożysko mówi, że na tylnej ścianie, trochę o przednia zachacza. Prywatnie jak byłam to lekarz mówił że na przedniej i nisko. 5 dni i 5mm większe dziecko 😀 ma. Obecnie 54 mm