X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Klamka1982 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie było mnie jeden dzień i tyyyle wpisów ale wszystko nadrobiłam :)

Wróciłam od lekarza i mam mieszane uczucia.
    Nie zrobiła usg bo za wcześnie. 12/02 jestem zapisana.
    Dała skierowanie na wszystkie badania i przepisała luteinę ale odpłatność 100%... nie kumam.

W ogóle ja jej mówię, że tyle czasu się starałam, że ostatnia ciąża 13 lat temu więc niech mi powie co się zmieniło od tej pory w badaniach a ona tylko jak najszybciej wypisała skierowania i do zobaczenia za 2 tygodnie...
    Nawet mnie nie zbadała.
    Pozostaje czekać do 12/02 na usg....

7u22rjjgvtihrf60.png
    bhywej28ktkf3xqs.png
    2 lata starań.
    24.01 beta 137mlU
    28.01 beta 1328mlU
  • Klamka1982 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    To jestesmy w takiej samej sytuacji,miedzy moimi tez bedzie taka roznica.
    Ja w polowie pazdziernika koncze 34.

Domi zaprosiłam cię do przyjaciółek :)

Ja 36 lat skończone w grudniu'18 :)

7u22rjjgvtihrf60.png
    bhywej28ktkf3xqs.png
    2 lata starań.
    24.01 beta 137mlU
    28.01 beta 1328mlU
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine suuuuper :) wiesz, że może się tam jeszcze pokazać drugi na kolejnej wizycie? :D

Klamka... Co Ci powiedzieć. No lekarz do dupy. No jak mogła Cię nie zbadać? To na ki uj Ci ta luteina? Nie chcesz czasem jej zmienić na kogoś bardziej ludzkiego?

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka1982 wrote:
    Hej dziewczyny, nie było mnie jeden dzień i tyyyle wpisów ale wszystko nadrobiłam :)

Dała skierowanie na wszystkie badania i przepisała luteinę ale odpłatność 100%... nie kumam.

W ogóle ja jej mówię, że tyle czasu się starałam, że ostatnia ciąża 13 lat temu więc niech mi powie co się zmieniło od tej pory w badaniach a ona tylko jak najszybciej wypisała skierowania i do zobaczenia za 2 tygodnie...
    Nawet mnie nie zbadała.
    Może twoja lekarka ma takie samo podejście jak mój lekarz. On twierdził, że usg w bardzo wczesnej ciąży może zaszkodzić ciąży a i tak dużo nie zobaczysz. Co do odpłatności 100% to coraz częściej o tym słyszę. Ostatnio nawet koleżanka mówiła, że pani w aptece powiedziała, że ma szczęście, że lekarz wyposał na 100% bo jakby było refundowane to by nie mogła jej leku wydać. Szok trochę.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka1982 wrote:

Nawet mnie nie zbadała.

O kurcze :/ rozumiem, że masz mieszane uczucia. Z jednej strony mogła nie robić USG, bo i tak na tym etapie pewnie nic by nie było widać, ale zwykle badanie ginekologiczne, to zupełnie inna sprawa i myślę, że powinna była je wykonać.
    Chodzisz prywatnie, czy na NFZ? Jeżeli prywatnie, to chyba nie ma dofinansowania do leków, ale mogę się mylić.
    Zrób trzy głębokie wdechy i pomyśl, że kolejna wizyta już za 10 dni :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka mi też się wydaje,że nie zrobila dlatego,że stwierdziła że nic nie będzie widać. Albo olała sprawę..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Nawet nie macie pojęcia, jak się cieszę, że takich "szybkich" mam jest tutaj więcej!

Sunshine - super wiadomość!
    Ja też. Będziemy się wspierać cieszyć i razem narzekać :p

_nova lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 13:01

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka nie zrobiła Ci pewnie usg, bo są lekarze, którzy nie robią usg póki zarodka i serduszka nie ma, bo sensu nie widzą. Po części ich tok myślenia rozumiem, po części serce mi mówi, co za glupota ;) a poza tym usg NIE jest szkodliwe!!!

Badanie zwykłe ginekologiczne jakiegoś wielkiego sensu na tym etapie nie ma. Mi lekarz powiedział, że na tym etapie to on ciąży w ten sposób nie wybada, więc to trochę bez sensu, bo badał mnie 3 miesiące temu i to wystarczy :)

Klamka1982 lubi tę wiadomość

• Klamka1982 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    O kurcze :/ rozumiem, że masz mieszane uczucia. Z jednej strony mogła nie robić USG, bo i tak na tym etapie pewnie nic by nie było widać, ale zwykle badanie ginekologiczne, to zupełnie inna sprawa i myślę, że powinna była je wykonać.
    Chodzisz prywatnie, czy na NFZ? Jeżeli prywatnie, to chyba nie ma dofinansowania do leków, ale mogę się mylić.
    Zrób trzy głębokie wdechy i pomyśl, że kolejna wizyta już za 10 dni :)

Mam abonament w LuxMedzie z pracy. Już miałam kiedyś z refundacją wypisaną więc jak chcą to mogą.
    Badanie powiedziała,że mi zrobi za 2 tyg i zdecyduje czy cytologię robić...a ja cytologię miałam rok temu....

Raczej sobie ją odpuszczę i zapiszę się do innej.

7u22rjjgvtihrf60.png
    bhywej28ktkf3xqs.png
    2 lata starań.
    24.01 beta 137mlU
    28.01 beta 1328mlU
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka1982 wrote:
    Mam abonament w LuxMedzie z pracy. Już miałam kiedyś z refundacją wypisaną więc jak chcą to mogą.
    Badanie powiedziała,że mi zrobi za 2 tyg i zdecyduje czy cytologię robić...a ja cytologię miałam rok temu....

Raczej sobie ją odpuszczę i zapiszę się do innej.
    Wystarczy powiedzieć, że wg zaleceń ptg każda kobieta przed 10tyg ciąży powinna mieć cytologię i nie powinna z tym robić problemów

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Agu a ile ma Twoja pociecha?
    13.5 miesiąca łobuza ♡

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    13.5 miesiąca łobuza ♡
    Czyli grudzień 2017? Byłaś na grudniowym wątku?

Mój też ma prawie 13,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 14:00

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no laski nie pękajcie, ostatnia na liście wizyty jestem ja dopiero 18go :-P ale pęcherzyk już widziałam w 28dc ;-)
    Sunshine super wiadomość! Będę trzymać kciuki!
    Klamka rozumiem Twoje rozczarowanie, powiem szczerze że w pierwszej ciąży chodziłam do lekarza prywatnie a od roku chodzę na NFZ i szczerze nie widzę żadnej różnicy no ale zobaczymy jak będzie dalej ;-)
    Edit: teraz doczytalam, że są jednak wizyty po mnie 22go ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 14:11

Paolka _25
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czyli grudzień 2017? Byłaś na grudniowym wątku?

Mój też ma prawie 13,5
    Tak grudniowa z 13 :) niestety nie bylam na forum wowczas chociaz kalendarz ciazy prowadzilam :) kurcze to widze ze duzo nas takich :D u mnie brstowa z czerwcowek 2017 a feraz kobiec sierpnia... znowu razem z brzuchami bedziemy

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Nie no laski nie pękajcie, ostatnia na liście wizyty jestem ja dopiero 18go :-P ale pęcherzyk już widziałam w 28dc ;-)
    Sunshine super wiadomość! Będę trzymać kciuki!
    Klamka rozumiem Twoje rozczarowanie, powiem szczerze że w pierwszej ciąży chodziłam do lekarza prywatnie a od roku chodzę na NFZ i szczerze nie widzę żadnej różnicy no ale zobaczymy jak będzie dalej ;-)
    Edit: teraz doczytalam, że są jednak wizyty po mnie 22go ;-)
    No lewnie tak a ktory tydzien ci wychodzi ?

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wiemy już ile lat ma Dominika i Klamka, może też napiszecie ile macie lat i np ile dzieci i w jakim wieku?

Ja lat 29 w domu syn 3 latka (rocznikowo 4 ale on z końca listopada) ;-)

Dominika32 lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu będzie wtedy wychodzić 7+4 :-)

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i mam pierwszą rzecz, która mi dzisiaj strasznie zaśmierdziała i mnie odrzuciło! :-D
    Pierwsze miejsce na mojej liście zajmuje Kechup Pudliszki!! :-P :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 14:24

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może pozmieniajcie sobie swoje zdjęcia profilowe na jakiekolwiek inne. O wiele się łatwiej rozróżnia posty i osoby, niż jak są jednakowe te bellybestfriendowe fotki :)

emikey, Jupik lubią tę wiadomość

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ