X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Klamka1982 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie było mnie jeden dzień i tyyyle wpisów ale wszystko nadrobiłam :)

Wróciłam od lekarza i mam mieszane uczucia.
    Nie zrobiła usg bo za wcześnie. 12/02 jestem zapisana.
    Dała skierowanie na wszystkie badania i przepisała luteinę ale odpłatność 100%... nie kumam.

W ogóle ja jej mówię, że tyle czasu się starałam, że ostatnia ciąża 13 lat temu więc niech mi powie co się zmieniło od tej pory w badaniach a ona tylko jak najszybciej wypisała skierowania i do zobaczenia za 2 tygodnie...
    Nawet mnie nie zbadała.
    Pozostaje czekać do 12/02 na usg....

7u22rjjgvtihrf60.png
    bhywej28ktkf3xqs.png
    2 lata starań.
    24.01 beta 137mlU
    28.01 beta 1328mlU
  • Klamka1982 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    To jestesmy w takiej samej sytuacji,miedzy moimi tez bedzie taka roznica.
    Ja w polowie pazdziernika koncze 34.

Domi zaprosiłam cię do przyjaciółek :)

Ja 36 lat skończone w grudniu'18 :)

7u22rjjgvtihrf60.png
    bhywej28ktkf3xqs.png
    2 lata starań.
    24.01 beta 137mlU
    28.01 beta 1328mlU
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine suuuuper :) wiesz, że może się tam jeszcze pokazać drugi na kolejnej wizycie? :D

Klamka... Co Ci powiedzieć. No lekarz do dupy. No jak mogła Cię nie zbadać? To na ki uj Ci ta luteina? Nie chcesz czasem jej zmienić na kogoś bardziej ludzkiego?

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka1982 wrote:
    Hej dziewczyny, nie było mnie jeden dzień i tyyyle wpisów ale wszystko nadrobiłam :)

Dała skierowanie na wszystkie badania i przepisała luteinę ale odpłatność 100%... nie kumam.

W ogóle ja jej mówię, że tyle czasu się starałam, że ostatnia ciąża 13 lat temu więc niech mi powie co się zmieniło od tej pory w badaniach a ona tylko jak najszybciej wypisała skierowania i do zobaczenia za 2 tygodnie...
    Nawet mnie nie zbadała.
    Może twoja lekarka ma takie samo podejście jak mój lekarz. On twierdził, że usg w bardzo wczesnej ciąży może zaszkodzić ciąży a i tak dużo nie zobaczysz. Co do odpłatności 100% to coraz częściej o tym słyszę. Ostatnio nawet koleżanka mówiła, że pani w aptece powiedziała, że ma szczęście, że lekarz wyposał na 100% bo jakby było refundowane to by nie mogła jej leku wydać. Szok trochę.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka1982 wrote:

Nawet mnie nie zbadała.

O kurcze :/ rozumiem, że masz mieszane uczucia. Z jednej strony mogła nie robić USG, bo i tak na tym etapie pewnie nic by nie było widać, ale zwykle badanie ginekologiczne, to zupełnie inna sprawa i myślę, że powinna była je wykonać.
    Chodzisz prywatnie, czy na NFZ? Jeżeli prywatnie, to chyba nie ma dofinansowania do leków, ale mogę się mylić.
    Zrób trzy głębokie wdechy i pomyśl, że kolejna wizyta już za 10 dni :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka mi też się wydaje,że nie zrobila dlatego,że stwierdziła że nic nie będzie widać. Albo olała sprawę..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Nawet nie macie pojęcia, jak się cieszę, że takich "szybkich" mam jest tutaj więcej!

Sunshine - super wiadomość!
    Ja też. Będziemy się wspierać cieszyć i razem narzekać :p

_nova lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 13:01

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka nie zrobiła Ci pewnie usg, bo są lekarze, którzy nie robią usg póki zarodka i serduszka nie ma, bo sensu nie widzą. Po części ich tok myślenia rozumiem, po części serce mi mówi, co za glupota ;) a poza tym usg NIE jest szkodliwe!!!

Badanie zwykłe ginekologiczne jakiegoś wielkiego sensu na tym etapie nie ma. Mi lekarz powiedział, że na tym etapie to on ciąży w ten sposób nie wybada, więc to trochę bez sensu, bo badał mnie 3 miesiące temu i to wystarczy :)

Klamka1982 lubi tę wiadomość

• Klamka1982 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    O kurcze :/ rozumiem, że masz mieszane uczucia. Z jednej strony mogła nie robić USG, bo i tak na tym etapie pewnie nic by nie było widać, ale zwykle badanie ginekologiczne, to zupełnie inna sprawa i myślę, że powinna była je wykonać.
    Chodzisz prywatnie, czy na NFZ? Jeżeli prywatnie, to chyba nie ma dofinansowania do leków, ale mogę się mylić.
    Zrób trzy głębokie wdechy i pomyśl, że kolejna wizyta już za 10 dni :)

Mam abonament w LuxMedzie z pracy. Już miałam kiedyś z refundacją wypisaną więc jak chcą to mogą.
    Badanie powiedziała,że mi zrobi za 2 tyg i zdecyduje czy cytologię robić...a ja cytologię miałam rok temu....

Raczej sobie ją odpuszczę i zapiszę się do innej.

7u22rjjgvtihrf60.png
    bhywej28ktkf3xqs.png
    2 lata starań.
    24.01 beta 137mlU
    28.01 beta 1328mlU
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka1982 wrote:
    Mam abonament w LuxMedzie z pracy. Już miałam kiedyś z refundacją wypisaną więc jak chcą to mogą.
    Badanie powiedziała,że mi zrobi za 2 tyg i zdecyduje czy cytologię robić...a ja cytologię miałam rok temu....

Raczej sobie ją odpuszczę i zapiszę się do innej.
    Wystarczy powiedzieć, że wg zaleceń ptg każda kobieta przed 10tyg ciąży powinna mieć cytologię i nie powinna z tym robić problemów

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Agu a ile ma Twoja pociecha?
    13.5 miesiąca łobuza ♡

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    13.5 miesiąca łobuza ♡
    Czyli grudzień 2017? Byłaś na grudniowym wątku?

Mój też ma prawie 13,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 14:00

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no laski nie pękajcie, ostatnia na liście wizyty jestem ja dopiero 18go :-P ale pęcherzyk już widziałam w 28dc ;-)
    Sunshine super wiadomość! Będę trzymać kciuki!
    Klamka rozumiem Twoje rozczarowanie, powiem szczerze że w pierwszej ciąży chodziłam do lekarza prywatnie a od roku chodzę na NFZ i szczerze nie widzę żadnej różnicy no ale zobaczymy jak będzie dalej ;-)
    Edit: teraz doczytalam, że są jednak wizyty po mnie 22go ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 14:11

Paolka _25
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czyli grudzień 2017? Byłaś na grudniowym wątku?

Mój też ma prawie 13,5
    Tak grudniowa z 13 :) niestety nie bylam na forum wowczas chociaz kalendarz ciazy prowadzilam :) kurcze to widze ze duzo nas takich :D u mnie brstowa z czerwcowek 2017 a feraz kobiec sierpnia... znowu razem z brzuchami bedziemy

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Nie no laski nie pękajcie, ostatnia na liście wizyty jestem ja dopiero 18go :-P ale pęcherzyk już widziałam w 28dc ;-)
    Sunshine super wiadomość! Będę trzymać kciuki!
    Klamka rozumiem Twoje rozczarowanie, powiem szczerze że w pierwszej ciąży chodziłam do lekarza prywatnie a od roku chodzę na NFZ i szczerze nie widzę żadnej różnicy no ale zobaczymy jak będzie dalej ;-)
    Edit: teraz doczytalam, że są jednak wizyty po mnie 22go ;-)
    No lewnie tak a ktory tydzien ci wychodzi ?

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wiemy już ile lat ma Dominika i Klamka, może też napiszecie ile macie lat i np ile dzieci i w jakim wieku?

Ja lat 29 w domu syn 3 latka (rocznikowo 4 ale on z końca listopada) ;-)

Dominika32 lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu będzie wtedy wychodzić 7+4 :-)

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i mam pierwszą rzecz, która mi dzisiaj strasznie zaśmierdziała i mnie odrzuciło! :-D
    Pierwsze miejsce na mojej liście zajmuje Kechup Pudliszki!! :-P :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 14:24

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może pozmieniajcie sobie swoje zdjęcia profilowe na jakiekolwiek inne. O wiele się łatwiej rozróżnia posty i osoby, niż jak są jednakowe te bellybestfriendowe fotki :)

emikey, Jupik lubią tę wiadomość

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ