Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, nie było mnie jeden dzień i tyyyle wpisów ale wszystko nadrobiłam
Wróciłam od lekarza i mam mieszane uczucia.
Nie zrobiła usg bo za wcześnie. 12/02 jestem zapisana.
Dała skierowanie na wszystkie badania i przepisała luteinę ale odpłatność 100%... nie kumam.
W ogóle ja jej mówię, że tyle czasu się starałam, że ostatnia ciąża 13 lat temu więc niech mi powie co się zmieniło od tej pory w badaniach a ona tylko jak najszybciej wypisała skierowania i do zobaczenia za 2 tygodnie...
Nawet mnie nie zbadała.
Pozostaje czekać do 12/02 na usg.... -
Dominika32 wrote:To jestesmy w takiej samej sytuacji,miedzy moimi tez bedzie taka roznica.
Ja w polowie pazdziernika koncze 34.
Domi zaprosiłam cię do przyjaciółek
Ja 36 lat skończone w grudniu'18 -
Sunshine suuuuper
wiesz, że może się tam jeszcze pokazać drugi na kolejnej wizycie?
Klamka... Co Ci powiedzieć. No lekarz do dupy. No jak mogła Cię nie zbadać? To na ki uj Ci ta luteina? Nie chcesz czasem jej zmienić na kogoś bardziej ludzkiego?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Klamka1982 wrote:Hej dziewczyny, nie było mnie jeden dzień i tyyyle wpisów ale wszystko nadrobiłam
Dała skierowanie na wszystkie badania i przepisała luteinę ale odpłatność 100%... nie kumam.
W ogóle ja jej mówię, że tyle czasu się starałam, że ostatnia ciąża 13 lat temu więc niech mi powie co się zmieniło od tej pory w badaniach a ona tylko jak najszybciej wypisała skierowania i do zobaczenia za 2 tygodnie...
Nawet mnie nie zbadała.
Pozostaje czekać do 12/02 na usg....
-
Klamka1982 wrote:Hej dziewczyny, nie było mnie jeden dzień i tyyyle wpisów ale wszystko nadrobiłam
Nawet mnie nie zbadała.
Pozostaje czekać do 12/02 na usg....
O kurczerozumiem, że masz mieszane uczucia. Z jednej strony mogła nie robić USG, bo i tak na tym etapie pewnie nic by nie było widać, ale zwykle badanie ginekologiczne, to zupełnie inna sprawa i myślę, że powinna była je wykonać.
Chodzisz prywatnie, czy na NFZ? Jeżeli prywatnie, to chyba nie ma dofinansowania do leków, ale mogę się mylić.
Zrób trzy głębokie wdechy i pomyśl, że kolejna wizyta już za 10 dni -
nick nieaktualnyKlamka nie zrobiła Ci pewnie usg, bo są lekarze, którzy nie robią usg póki zarodka i serduszka nie ma, bo sensu nie widzą. Po części ich tok myślenia rozumiem, po części serce mi mówi, co za glupota
a poza tym usg NIE jest szkodliwe!!!
Badanie zwykłe ginekologiczne jakiegoś wielkiego sensu na tym etapie nie ma. Mi lekarz powiedział, że na tym etapie to on ciąży w ten sposób nie wybada, więc to trochę bez sensu, bo badał mnie 3 miesiące temu i to wystarczyKlamka1982 lubi tę wiadomość
-
_nova wrote:O kurcze
rozumiem, że masz mieszane uczucia. Z jednej strony mogła nie robić USG, bo i tak na tym etapie pewnie nic by nie było widać, ale zwykle badanie ginekologiczne, to zupełnie inna sprawa i myślę, że powinna była je wykonać.
Chodzisz prywatnie, czy na NFZ? Jeżeli prywatnie, to chyba nie ma dofinansowania do leków, ale mogę się mylić.
Zrób trzy głębokie wdechy i pomyśl, że kolejna wizyta już za 10 dni
Mam abonament w LuxMedzie z pracy. Już miałam kiedyś z refundacją wypisaną więc jak chcą to mogą.
Badanie powiedziała,że mi zrobi za 2 tyg i zdecyduje czy cytologię robić...a ja cytologię miałam rok temu....
Raczej sobie ją odpuszczę i zapiszę się do innej. -
nick nieaktualnyKlamka1982 wrote:Mam abonament w LuxMedzie z pracy. Już miałam kiedyś z refundacją wypisaną więc jak chcą to mogą.
Badanie powiedziała,że mi zrobi za 2 tyg i zdecyduje czy cytologię robić...a ja cytologię miałam rok temu....
Raczej sobie ją odpuszczę i zapiszę się do innej. -
Nie no laski nie pękajcie, ostatnia na liście wizyty jestem ja dopiero 18go
ale pęcherzyk już widziałam w 28dc
Sunshine super wiadomość! Będę trzymać kciuki!
Klamka rozumiem Twoje rozczarowanie, powiem szczerze że w pierwszej ciąży chodziłam do lekarza prywatnie a od roku chodzę na NFZ i szczerze nie widzę żadnej różnicy no ale zobaczymy jak będzie dalej
Edit: teraz doczytalam, że są jednak wizyty po mnie 22goWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 14:11
Paolka _25 -
emikey wrote:Czyli grudzień 2017? Byłaś na grudniowym wątku?
Mój też ma prawie 13,5niestety nie bylam na forum wowczas chociaz kalendarz ciazy prowadzilam
kurcze to widze ze duzo nas takich
u mnie brstowa z czerwcowek 2017 a feraz kobiec sierpnia... znowu razem z brzuchami bedziemy
-
Paolka_25 wrote:Nie no laski nie pękajcie, ostatnia na liście wizyty jestem ja dopiero 18go
ale pęcherzyk już widziałam w 28dc
Sunshine super wiadomość! Będę trzymać kciuki!
Klamka rozumiem Twoje rozczarowanie, powiem szczerze że w pierwszej ciąży chodziłam do lekarza prywatnie a od roku chodzę na NFZ i szczerze nie widzę żadnej różnicy no ale zobaczymy jak będzie dalej
Edit: teraz doczytalam, że są jednak wizyty po mnie 22go
-
Aaaa i mam pierwszą rzecz, która mi dzisiaj strasznie zaśmierdziała i mnie odrzuciło!
Pierwsze miejsce na mojej liście zajmuje Kechup Pudliszki!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 14:24
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Paolka _25 -
nick nieaktualny