X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Mozliwe ze z bokow ale ja mialam niespodziewsny kewotok i podejrzewam ze cos spartalili :p nie przejmuj sie bedzie dobrze i chwytaj i ciesz sie z niej ile wejdzie ! Ja w 1 ciazy tez sie zblokowalam bo za dlugo sie staralismy bo kliniki i dzisiaj czuje niedosyt radosxi ktora powinna 2tedy byc wiec teraz az skacze :D oby wszystko bylo dobrze no bo co ma nie byc :)

Wiesz, powiem Ci, ze po wycinku też miałam krwotok i obfite krwawienie, bo wycinki to najczęściej wyskrobiny, a do tego łyżeczkują kanał. Po tym miałam konizację, no bo biopsja zła, amputowali mi część tej szyjki i się dziwiłam, że prawie nic nie krwawię, bardzo skąpe to było. Ale wtedy włożyli opatrunek hemostatyczny, który to chłonął. Więc po wycinku miałyśmy podobnie :)
    Cieszę się bardzo i wiem, że dużo zależy od sprzętu lekarza, co tam zobaczy. Nie mniej jednak wszystko w normie, choćby pęcherzyk, ucieszy mnie niesamowicie :D

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, nie slyszalam o tym placu... To dla dzieci w różnym wieku? Nasze dziewczyny dzielą w sumie dokładnie trzy lata... Moze i w październiku urodzimy tak samo :D

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni tak,to taki wielki plac naprzeciwko ikei.
    Haha,kto wie ;)

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej październikowe mamusie!

pozdrawiam przy okazji dziewczyny z noworocznego testowego wątku :*

wg belly termin wypada mi na 5 października

pierwszą wizytę mam zaplanowaną na środę (5+6d ciąży) i nie mogę się jej doczekać..

my pochwaliliśmy się (a raczej ja się pochwaliłam :P) moim 3 najbliższym przyjaciółkom, a po wizycie powiemy też rodzicom :) moje podejście jest takie, że co ma być to będzie i to czym im powiemy czy nie nic nie zmieni, a ich wsparcie też jest dla mnie bardzo ważne, więc nie wyobrażam sobie im nie powiedzieć :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś pierwszy raz wstałam z nudnościami..i zaczynają się też jelitowe sensacje. Na szczęście przeszło jak tylko zjadłam śniadanie, więc chyba już mnie z głodu mulilo. Ale powoli coś zaczyna się dziać.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Ja mam wrażenie, że tych objawów coraz mniej i ogólnie lepiej się czuję. W podbrzuszu tylko coś czasem pociągnie, a piersi nie tyle bolą co pieką i to tylko wieczorem. Gdyby nie starania i brak miesiączki w życiu bym nie pomyślała, że jestem w ciąży.
    Mnie też przestał już ciągnąć brzuch (a rwało aż do nogi). Póki co, czuje się super dobrze. Mam nadzieję, że potrwa to długo. W pierwszej ciąży, pierwsze co zauważyłam, to pełniejsze i bardziej tkliwe piersi. Teraz nadal karmię synka, więc po piersiach nic nie poznam. Mam rozkminę: czy dalej go karmić, czy dać już sobie spokój. Znacie jakieś mamy, które karmiły mimo kolejnej ciąży?

Sarrra - na czerwcówkach pisałam raz na jakiś czas i to z innego konta (Ania01). Teraz założyłam nowe,żeby mieć znowu dostęp do kalendarza :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Mnie też przestał już ciągnąć brzuch (a rwało aż do nogi). Póki co, czuje się super dobrze. Mam nadzieję, że potrwa to długo. W pierwszej ciąży, pierwsze co zauważyłam, to pełniejsze i bardziej tkliwe piersi. Teraz nadal karmię synka, więc po piersiach nic nie poznam. Mam rozkminę: czy dalej go karmić, czy dać już sobie spokój. Znacie jakieś mamy, które karmiły mimo kolejnej ciąży?

Sarrra - na czerwcówkach pisałam raz na jakiś czas i to z innego konta (Ania01). Teraz założyłam nowe,żeby mieć znowu dostęp do kalendarza :)

Ja znam nawet dwie. Ale one raczej mówią, że nie ma już mleka i dziecko wisi na cycku żeby się poprzytulac.

Karmienia a ciaza to ciekawy temat. Niektóre mogą zajść w ciążę a inne nie. Moja kolejna koleżanka ma synka z października 2017 i nadal nie ma okresu a. Lekarz powiedział jej ze tam wszystko uspione jakby brała antykoncepcja i to przez to, że karmi.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:

Karm jak najdłużej! Ja karmiłam córcię równo półtora roku i to najlapesze co jej dałam, zero chorób, silna i zdrowa.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Agu1 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Wiesz, powiem Ci, ze po wycinku też miałam krwotok i obfite krwawienie, bo wycinki to najczęściej wyskrobiny, a do tego łyżeczkują kanał. Po tym miałam konizację, no bo biopsja zła, amputowali mi część tej szyjki i się dziwiłam, że prawie nic nie krwawię, bardzo skąpe to było. Ale wtedy włożyli opatrunek hemostatyczny, który to chłonął. Więc po wycinku miałyśmy podobnie :)
    Cieszę się bardzo i wiem, że dużo zależy od sprzętu lekarza, co tam zobaczy. Nie mniej jednak wszystko w normie, choćby pęcherzyk, ucieszy mnie niesamowicie :D
    No ze mnie tak lecialo ze brali mnie na czyszczenie i szycie bez znieczulenia kurcze nie polecam :(

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Ja ide 12.02 i bedzie to 8+1 az sie nie moge doczekac. Zazdroszcze wam wczesniejwzych wizyt :)
    Nie zazdrość bo bedziesz akurat sporo na niej widzieć u mnie w najlepszym wypadku będzie pecherzyk :)

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Karm jak najdłużej! Ja karmiłam córcię równo półtora roku i to najlapesze co jej dałam, zero chorób, silna i zdrowa.
    I ja karmmie mała cycoholiczke :)

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu a ile ma Twoja pociecha?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja znam nawet dwie. Ale one raczej mówią, że nie ma już mleka i dziecko wisi na cycku żeby się poprzytulac.

Karmienia a ciaza to ciekawy temat. Niektóre mogą zajść w ciążę a inne nie. Moja kolejna koleżanka ma synka z października 2017 i nadal nie ma okresu a. Lekarz powiedział jej ze tam wszystko uspione jakby brała antykoncepcja i to przez to, że karmi.

Też się zastanawiałam, czy uda się zajść w ciążę przy karmieniu. Widocznie każdy organizm działa na swój sposób.
    W moim przypadku macica ponownie ruszyla, niespełniające miesiąc po rozpoczęciu rozszerzania diety - czyli prawie 7 miesięcy po porodzie. Pierwszy "okres" to raczej było plamienie, a nie krwawienie. Za to drugi, to...ło Panie. Nawet nie wiedziałam, że tyle krwi może z człowieka wypłynąć. Kolejnego już nie doczekałam :)

Kalcia, agu - planuję jak najdłużej. Czasami tylko.mam rozkminę, czy przez to karmienie nie zabraknie czegoś małemu nieznajomemu z brzucha.

Emily - u Ciebie też widzę, że będzie nieduża różnica wieku między dzieciakami. Super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 11:52

• emikey Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Też się zastanawiałam, czy uda się zajść w ciążę przy karmieniu. Widocznie każdy organizm działa na swój sposób.
    W moim przypadku macica ponownie ruszyla, niespełniające miesiąc po rozpoczęciu rozszerzania diety - czyli prawie 7 miesięcy po porodzie. Pierwszy "okres" to raczej było plamienie, a nie krwawienie. Za to drugi, to...ło Panie. Nawet nie wiedziałam, że tyle krwi może z człowieka wypłynąć. Kolejnego już nie doczekałam :)

Emily - u Ciebie też widzę, że będzie nieduża różnica wieku między dzieciakami. Super!
    Nom. 1 rok i 9/10 miesięcy.

Ja dostałam @ 3 miesiące po porodzie :( nie nacieszylam sie brakiem okresu długo.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze karmię, ale u nas to też raczej już nie żeby się najadła, tylko czasem na uśpienie, przytulenie, samego mleka jest już malutko. Zresztą ja od początku miałam mało i okres dostałam już z 3 mce po porodzie.
    Mi gin.kazala powoli odstawiać, że niby ryzyko poronienia czy coś. Ale w necie czytałam, że to stare podejście i nowe badania nie wykazują związku. Inna rzecz to wartości odżywcze, ale przy naszym skromnym karmieniu na pewno nie ma to znaczenia. Koleżanka odstawiła ok.4 mca ciąży, ale dlatego, że karmiła w nocy było jej już ciężko, nie wysypiala się itd. Ja pewnie też nie będę ciągnąć długo, ale u nas i tak na noc leci już mm, a w ciągu dnia rzadko przystawiam. Więc jakoś naturalnie wygasa.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie różnicy równiutko półtora roku ;-)

_nova lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie! :)

Jest pecherzyk, jest pęcherzyk żółtkowy i maly zarodeczek też jest, ale jeszcze bardzo malutki, więc pani doktor powiedziała, że pewności nie ma.

Uspokoiłam się trochę, bo póki co wygląda wszystko ok. Była szansa na bliźniaki bo owu była z prawego i lewego jajnika, na szczęście pęcherzyk jest 1 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 12:19

Jupik, Pestkaa, przedszkolanka:), Niecierpliwa..., Dominika32, moni05, mila_88, meerici, Agu1, Paolka_25, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    U nas będzie różnicy równiutko półtora roku ;-)
    Nawet nie macie pojęcia, jak się cieszę, że takich "szybkich" mam jest tutaj więcej!

Sunshine - super wiadomość!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 12:10

Jupik lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Nawet nie macie pojęcia, jak się cieszę, że takich "szybkich" mam jest tutaj więcej!
    Nom wyjątkowo dużo. Na mojej poprzedniej grupie nie bylo. Tam miały już przynajmniej dziecko 2+

_nova lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    I ja karmmie mała cycoholiczke :)
    Ja karmilam 3 lata bez miesiąca ;)

_nova, kalcia lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ