Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Dzisiaj już nie było takich szumów, jedynie jak sondę przekładałam.
Próbowałam wrzucić ten filmik na zapodaj, ale ma zaduzo MB, bo prawie 17. Tu też chyba nie idzie filmiku wrzucić nie?
Jedynie mogę wysłać na maila
-
czesc dziewczyny. 2 tyg we wt byłam na pretanalnych gdzie przeziernosc ok itd. 3 dni temu dzownił do mnie lekarz, że trisomia 21 (chyba ten numer) proporcje spadły do 1:700 po badaniach papa a lepiej, zeby było powyżej 1000. Owszem wskazał , że jest to średni wynik, że wynik słaby zaczyna się poniżej 1:300 a najlepiej , żeby było 1:1000. Będę za tydzien w czw rozmawiac z moja ginekolog o niftach bo nie wiem czy robić . Jestem dobrej myśli. Słyszałam, że warto zrobić jescze raz pappa, że wynik moze być różny bo mogły rożne czynniki na niego wpłynąć.
-
wiktoriaa wrote:Cześć dziewczyny dziś wizyta, ale mam mega stresa. W nocy mnie w brzuchu kuło, szczególnie po stronie z którego była owulacja. Mam nadzieję że wszystko ok.
Kciuki za pozostałe wizyty ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 08:41
wiktoriaa, moni05 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Sarrrra wrote:czesc dziewczyny. 2 tyg we wt byłam na pretanalnych gdzie przeziernosc ok itd. 3 dni temu dzownił do mnie lekarz, że trisomia 21 (chyba ten numer) proporcje spadły do 1:700 po badaniach papa a lepiej, zeby było powyżej 1000. Owszem wskazał , że jest to średni wynik, że wynik słaby zaczyna się poniżej 1:300 a najlepiej , żeby było 1:1000. Będę za tydzien w czw rozmawiac z moja ginekolog o niftach bo nie wiem czy robić . Jestem dobrej myśli. Słyszałam, że warto zrobić jescze raz pappa, że wynik moze być różny bo mogły rożne czynniki na niego wpłynąć.
-
Kciuki dziewczyny za wizyty i pozytywne myslenie :*
Sarra ja juz myslalam ze Ty w sobote w ty. Parku utknelasmialas dac znac ze jestes
Nie przejmuj sie Pappa. Nie robilabym chyba nifty jezeli jest tyle opinii ze pappa lubi byc zaklamana. Plus lekarz sam stwierdzil ze zle nie jest. Ale decyzja zawsze nalezy do Ciebie -
japonka wrote:Zrób, co się masz stresować. Ja robię tydzień przed USG i PAPPA te badania bo jestem pewna że że względu na wiek wpadnę w przedział gdzie i tak lekarz mi to zleci. Teraz zamiast Nifty jest SANCO i na wynik czeka się 6 dni bo jest robiony w Polsce.
-
Sarrrra wrote:czesc dziewczyny. 2 tyg we wt byłam na pretanalnych gdzie przeziernosc ok itd. 3 dni temu dzownił do mnie lekarz, że trisomia 21 (chyba ten numer) proporcje spadły do 1:700 po badaniach papa a lepiej, zeby było powyżej 1000. Owszem wskazał , że jest to średni wynik, że wynik słaby zaczyna się poniżej 1:300 a najlepiej , żeby było 1:1000. Będę za tydzien w czw rozmawiac z moja ginekolog o niftach bo nie wiem czy robić . Jestem dobrej myśli. Słyszałam, że warto zrobić jescze raz pappa, że wynik moze być różny bo mogły rożne czynniki na niego wpłynąć.
-
Sarrra, pappa często ponoć niepotrzebnie denerwuje... Ja mam trisomię 21 też poniżej 1000 i powiedziala mi genetyczka, że w zestawieniu z usg to niskie ryzyko i jest ok...
Mam nadzieję, że wszystko będzie u Ciebie dobrze, nie może być inaczej.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzien Dobry Dziewczyny;)
Moj maz wczoraj o 20 musiał zapierdzielac do MC po frytki,no tak mnie wzielo ze koniec swiata...zjadlam i poszlam spac.Spałam od 21 do 8 rano!,tylko raz wstalam na siku! Normalnie magiczne te frytki;)
U mnie juz calkiem mdlosci i wymioty odeszly,mam nadzieje za na dobre.Jedynie co to brzuch czuje...nie jakos specjalnie mocno,ale dokladnie na srodku,na dole.
Co do kopniakow,to ja wczoraj czulam dokladnie tak jak opisywałyście,takie łaskotanie jak lezalam,dalabym sobie reke uciac ze to dzidzia,gdyby nie fakt ze czulam to z lewej strony a dzięki detektorowi wiem dokladnie ze moje dziecko jest bardzo nisko po prawej stronie.Nie wydaje mi sie ze przeplyneło calybrzuch zeby mnie polaskotac i wrocic na swoje miejsce;)
Kciuki za wizyty;)moni05, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
Dominika, dziękuję za kciuki
Nie sugeruj się tym, mi lekarz na prenatalnym usg powiedział, że taka dzidzia na tym etapie jest raz po jednej, raz po drugiej stronie. Tak sobie pływa. I nie sugerowałby się tym, że np. mówiłam, że tak myślałam, że po lewej, bo mnie tam ciagnie często. Akurat wtedy na usg był, ale ponoć non stop się przemieszczaDominika32 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019