Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Mam zaległości z całego dnia, ale nadrabiam. U nas wypasne wakacje w tym roku odpuszczamy że względów finansowych. Mojemu mężowi w lutym kończy się kontrakt i nie wiemy co będzie dalej, więc oszczędzamy na gorsze chwile. Mamy 15 sierpnia wesele bliskiej osoby w Sopocie, więc pojedziemy dwa dni wcześniej i zostaniemy pewnie do niedzieli.To będą takie nasze wakacje. Poza tym świetnie organizujemy sobie czas na miejscu
mia4444 lubi tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM
-
emikey wrote:Końcówka ciąży w lato może nie jest idealna ale ja się cieszę, że będę mogła nosić japonki i balerinki i cienkie sukienki. W ciąży z synem musiałam chodzić w zimowej kurtce swetrach i kozakach. Nie ma niż gorszego jak music się tak ubierać ciężarnej. I te buty. Zapinanie butów w zimę tragedia.
na pewno znacznie wygodniej włożyć sukienkę, jakieś lekkie buty a nie wbijać sie w kurtawy i inne czapki
Mama mojej przyjaciółki jak się dowiedziała ze jestem w ciąży to podobno pierwsze co powiedziała to "biedna, jak ona wytrzyma latem?"
No dziewczyny duże wyzwanie przed nami.
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
basia1987 wrote:https://naforum.zapodaj.net/9115628edf51.jpg.html
My już po wizycie. USG robione przez brzuszek. Maleństwo urosło prawie 2cm w te 10 dni od ostatniego USG. Mimo wszystko że tylko przez brzuch troszkę go pomierzyła. Jej wyszła różnica między brzuszkiem a główką tydzień (na prenatalnym było prawie 2 tyg.) Ogólnie dziecko całe jest na 13 tydzień tylko główka tak jak z OM na 14. Troszkę mi lepiej cieszę się że dysproporcja się nie zwiększyła więc trochę mi ulżyło. Mam nadzieję że z czasem jeszcze się wyrównatak naprawdę więcej się dowiem na usg w 16 tyg. Wizyta po świętach 24.04 ale wcześniej jeszcze u mojej ginki 17.04
Świetne informacje, gratuluje
Nie wiem jak u pozostałych dziewczyn ale u mnie w ogóle obwód brzuszka nie był mierzony. Zmierzyła tylko główkę wiec mogę nawet nie wiedzieć o jakiejś różnicy.
-
Hej dziewczyny po wizycie wszystko ok. Lekarz kazał stopniowo odstawiać duphaston i kwas foliowy i łykać prenatal ale co drugi dzień bo mówił że witaminy potęgują mdłości i zaparcia które i tak mam ogromne. Dostałam na nie duphalac, ale kazał trzymać dietę bogatą w owoce i warzywa i nie jeść słodyczy, w sumie i tak mi nie wchodzą.
Ciąża rozwija się prawidłowo, przez brzuch dziecko ma 5.15, a dowcipnie 4.82. Mąż był 1 raz na wizycie i bardzo się wzruszył widząc dziecko i słysząc serduszko.
Pytałam również o kłucia w macicy mówił że to wina zaparć bo jelita znajdują się bardzo blisko i przez to taki dyskomfort.
Za miesiąc kazał przyjść na wizytę nic nie mówił na temat badań prenatalnych. Czy jest tu któraś dziewczyna która ich nie będzie robić?
Po wizycie dostałam 5 zdjęć, dziecko ewidentnie nie lubi pozować, fotogeniczność po matce. A to mój mały kosmita
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84e39c8a8f6d.jpgjaponka, Kookosowa, kasia1518, Dominika32, Cabrera, mia4444, brunetka91, nuśka91, CodziennoscM, przedszkolanka:), emikey, moni05, sunshine03, _nova lubią tę wiadomość
-
Ja dziś byłam na kontroli po tygodniu L4, wszystko wyglada ok, plamień brak, szyjka trzyma, PH dobre, lekarz podejrzał dzidziola przez brzuch tylko żeby zobaczyć czy jest ok i serce bije - przez brzuch to wyglądał jak taka większa kulka ale serce biło jak trzeba
jeszcze poniedziałek w domu a potem chyba wracam do pracy aczkolwiek nie wiem czy do biura czy jeszcze posiedzę w domu bo mają być strajki i utrudnienia na mieście... w poniedziałek pobieramy krew na SANCO jeszcze.
basia1987, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Hej dziewczyny po wizycie wszystko ok. Lekarz kazał stopniowo odstawiać duphaston i kwas foliowy i łykać prenatal ale co drugi dzień bo mówił że witaminy potęgują mdłości i zaparcia które i tak mam ogromne. Dostałam na nie duphalac, ale kazał trzymać dietę bogatą w owoce i warzywa i nie jeść słodyczy, w sumie i tak mi nie wchodzą.
Ciąża rozwija się prawidłowo, przez brzuch dziecko ma 5.15, a dowcipnie 4.82. Mąż był 1 raz na wizycie i bardzo się wzruszył widząc dziecko i słysząc serduszko.
Pytałam również o kłucia w macicy mówił że to wina zaparć bo jelita znajdują się bardzo blisko i przez to taki dyskomfort.
Za miesiąc kazał przyjść na wizytę nic nie mówił na temat badań prenatalnych. Czy jest tu któraś dziewczyna która ich nie będzie robić?
Po wizycie dostałam 5 zdjęć, dziecko ewidentnie nie lubi pozować, fotogeniczność po matce. A to mój mały kosmita
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84e39c8a8f6d.jpg
Ja już miałam USG genetyczne u swojego ginekologa i na tym koniec. Następne połówkowe. Żadnych testów z krwi nie robię
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
My w tym roku wakacje odpuszczamy bo robimy dużo wokół domu. Ale planuje na 2 tyg jechać do rodziców nad nasze polskie morze i jeszcze siostra wychodzi zamąż więc tam trochę posiedzimy- tylko przeraża mnie ta perspektywa drogi bo mamy 700km , a jeszcze moja Zosia ostatnio nie lubi dłuższych podróży więc pewnie się nieźle umecze.
Ja też nie lubię upałów, dla mnie max 25 stopni to jest ok. Plus że z ubieraniem nie ma problemu, ale przy takich upalach to mi zawsze nogi puchna- na szczęście nie aż tak mocno ale opuchnięte są.kasia1518
-
wiktoriaa wrote:Hej dziewczyny po wizycie wszystko ok. Lekarz kazał stopniowo odstawiać duphaston i kwas foliowy i łykać prenatal ale co drugi dzień bo mówił że witaminy potęgują mdłości i zaparcia które i tak mam ogromne. Dostałam na nie duphalac, ale kazał trzymać dietę bogatą w owoce i warzywa i nie jeść słodyczy, w sumie i tak mi nie wchodzą.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84e39c8a8f6d.jpg
Wiktoria A sprawdzał Ci przezierność, kosc nosowa , czy są wszystkie narządy?
Bo takie usg to raczej obowiązkowe. Możesz nie robić badań dodatkowych z krwikasia1518
-
No wlasnie. Co do wakacji... Ja w tym roku odpuszczam. Kasper i maz jada do NL w czerwcu. Pozniej Kasper ma nad morzem oboz ogolnosportowy poczatkiem lipca. Pozniej pewnie pojade z nim do rodzicow na pare dni. A w drugiej polowie sierpnia ma oboz z treningow. Wiec mlody ma zajete wakacje. Jeszcze z tesciami chlopcy jada chyba do Ustronia na wycieczke ale ja do auta sie nie zmieszcze ;p jeszcze maja na jakie wyciag krzeselkowy i tor saneczkowy a gdzie ja w 7msc z brzuchem bede gonic
Moze bede miala nudy ale oni niech skorzystaja -
nuśka91 wrote:Uwemhe zapomniałam Ci odpisać, ale mi się przypomniało
sprawa wygląda tak, że pracowałam bardzo długo na umowę o pracę ale założyłam oprócz tego swoją firmę i musiałam rozwiązać umowę o pracę z tego względu, że musiałabym płacić duży zus a nie mały (otworzyłam firmę tej samej branży co pracodawca).
Z pracodawcą dogadałam się tak, że pracuje tak jak do tej pory tylko oprócz wypłaty będzie mi dawał to co musiał płacić na moje składki tak żebym ja mogła sobie za to opłacać zus z mojej firmy.
Wszystko byłoby ok tylko miesiąc po rozwiązaniu umowy dowiedziałam się o ciąży. Dodatkowo dowiedziałam się też że pracodawca nie zamierza mi w ogóle dać żadnego urlopu bo nie mam już umowy (myślałam że ze względu na naszą długoletnią współpracę pójdzie mi na rękę i będzie tak jakbym była zatrudniona, ale nie...)
A księgowa mi powiedziała, że gdybym poszła na L4 z mojej firmy to dostanę może 100 zł miesięcznie bo place małe składki i krótko mam firmę.
Myślę o tym czy pracodawca nie zatrudniłby mnie w drugiej firmie jego żony. I właśnie zwróciłabym mu za te 33 dni chorobowego, żeby tylko mieć coś z tego L4. Tylko jest jakiś czas ile muszę pracować przed L4? A tą firmę żony na razie ma zawieszoną ale niedługo znowu uruchomi.
Problem będzie z potwierdzeniem przez innych pracowników, że chodzę do pracy, bo pracuje sama.
Ale wyszedł elaboratmam nadzieję, że napisałam w miarę zrozumiale. Jeśli masz chwilkę napisz mi proszę co radzisz w takiej sytuacji :*
Sadze ze mozesz z nim pogafac by u siebie cie zatrudnil. Zus w histori zobaczy ze to ponowne zatrudnienie wiec wyglada to.bardzo realnie. Pogadaj z nim. Jemu nic nie szkodzi. Tym.bardziej jesli oplacisz mu ten zus i ewentualnie urlop itd. Powodzenia sprobuj koniecznie bo nic nie tracisz a duzo zyskasz. -
mia4444 wrote:Wiktoriaaa.. mi też nic nie
Mówił o badaniu krwi ,tylko penetralnych usg.
Obowiązkiem lekarza jest poinformować o wszystkich badaniach jakie można wykonać. Nawet jak lekarz nie wykonuje prenatalnych to powinien o nich powiedzieć. O papie, niftach itp równieżsunshine03, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Cześć ciocie!
Mam już 99 gramów i długością jestem starsze o 6 dni. Nogi mam długie na 15+0.
Pan doktor mówi, że mam coś imitującego siusiaka, leżałem rozkraczone, ale mimo to boi się powiedzieć czy na pewno, bo to strasznie śliski temat. Raz przez Pana doktora Pani pomalowała pokoik w samoloty i później był raban... Potwierdzimy kwestię mojej płci 7 maja.
Wszystko jest ok i doktor mówi, że nie robiłby aminopunkcji. Po co mnie kłuć, mój mózg wygląda bardzo dobrze.
A tu zdjęcia: na jednym wyglądam jak kosmita, a na drugim akurat macham do mojej starszej siostry
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f780d78dc579.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ec5278abc24.jpg
przedszkolanka:), Kookosowa, wiktoriaa, Kiniorek91, sunshine03, Cabrera, Spirit, meerici, japonka, Goemi, nuśka91, Jupik, brunetka91, mia4444, kasia1518, _nova lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019