X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja wczoraj w ciągu godziny wymiotowałam 3 razy :( to była jakas masakra! No ale na życzenie. Pofolgowałam sobie z ciężkim obiadem i miałam. Apetyt był, mdłosci brak i dałam czadu. Wieczorem byłam wrakiem. Bałam się ze to zaszkodzi małemu ale przecież nie powinno.
    Miłego dzionka! U nas niestety deszczowo.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Dzień dobry!
    Ja wczoraj w ciągu godziny wymiotowałam 3 razy :( to była jakas masakra! No ale na życzenie. Pofolgowałam sobie z ciężkim obiadem i miałam. Apetyt był, mdłosci brak i dałam czadu. Wieczorem byłam wrakiem. Bałam się ze to zaszkodzi małemu ale przecież nie powinno.
    Miłego dzionka! U nas niestety deszczowo.
    Współczuję, mój poranek tak wyglądał, wymęczyło mnie nad wc ile mogło A nawet nie było czym wymiotować :(
    U nas póki co słońce pięknie, ale zapowiadali deszcz. Miłego dnia

syy26iye928jhyb7.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkich pozytywnych wizyt.
    I wspolczuje strasznie mdłości. Mnie łaskawie ominęły w obu ciążach.
    Plecy mnie tez czasem bola, szczególnie jak syn spi z nami.
    Wczoraj skoczył/ tak bardziej usiadł mi na brzuch. Co prawda tak bardziej z boku i wyżej niż jest dziecko ale cały czas się martwię , ze coś mogło się stać. Czy któraś tez tak może miała?

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, spokojnie. Dzidziuś jest dobrze chroniony :)
    miłego i słonecznego dnia mamusie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 08:20

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona zagilanych :( najgorsze jest to, że Borys też ma gila, a my mamy szpital od wtorku na badania końcowe. Tak bardzo nie chcę, aby coś się przesunęło!!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    witam w 2 trymestrze 😍 zaczynamy 15 tydzień!
    Ja 4 dni mialam dobre i aktywne (tfu tfu), mam nadzieję,ze w koncu najgorsze za mna.
    Za 2 tyg.wizyta i mam zamiar zacząć cwiczyc ,zwlaszcza kregoslup.

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, wczoraj mnie nie było, bo dużo załatwialiśmy-Chrziny, zakupy itp.
    W temacie wakacji- ja też źle znoszę upały, nie cierpię pełni lata, gdzie żar się leje z nieba, mój organizm się gotuje (dokładnie odwrotnie jest u mojego męża gdzie im wyższa temp.tym lepiej), poza tym my też nie plażowicze tylko aktywni. Dlatego my też wstępnie zaplanowalismy wypad w czerwcu, ale nie za granicę- może i mówią, jakie to loty bezpieczne, może i kupa kobiet lata w ciąży i jest ok, ale ja nie jestem przekonana. Dla mnie lot to zawsze stres, i sam lot, i podróż jako taka, a potem jeszcze siedzieć w obcym kraju i niechby coś się stało..nie wyobrażam sobie. Wolę się nie stresować, i mieć komfort psych. My uwielbiamy podróże, przed Kinia też dużo lataliśmy, z Kinia byliśmy już na Kanarach, ale i z nią w ciąży odpuściliśmy i teraz też odpuszczamy. Polska też jest piękna i wprawdzie uwielbiam krajobrazy egzotyczne, ale nie uciekną i spacery w otoczeniu polskich lasów/jezior czy morza też będą super :-)

meerici, Cabrera lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja z zagranicznych widokow to czechy i Bialorus :D no i NL. Cale zycie i swiat przed nami :D nie bylo nas jako tako stac na cos bardziej zagranicznego. Wybieralismy gory. I raz morze. Licze, ze maz sie przekona, zeby jechac gdzies dalej

Mnie plecy przeszly. Maly fajnie szalal wieczorem w brzuszku :) okolo godziny czulam fajne rozciaganie i stukanie :) tata kupil rano na sniadanie drozdzowki, wiec moze za chwile znowu sie rozrusza :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchów nie czuje,ale mam wrażenie że wiem kiedy szaleje,bo boli lub kłuje w tym miejscu mocniej ;)
    Wczoraj bylam na zakupach,ale nie odwazylam sie nic kupic. Czekam te 12 dni na potwierdzenie plci jeszcze ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Piękny słoneczny dzień, a córka chora. Kaszle jak gruzlika😢 Dzieci wiedzą kiedy chorować. Maz z synem poszli grać w piłkę. Tyle dobrego.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za chwile do tej znajomej co urodzila ide :) cos kupie malemu w prezencie i dzieciakom czekolady :) az siw nie moge doczekac. Takie malenstwo 2tygodnie 😍

Kookosowa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Dziewczyny, wg mojego lekarza 4 miesiąc trwa od 14 do końca 17 tygodnia. Też tak liczycie?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja dziś po USG genetycznym, które totalnie nie wyszło. Próbujemy za tydzień. Dziecko za małe i tak się ustawilo, a i moja macica ma dziwny ksztalt ,że nic nie mogliśmy stwierdzić oprócz tego ma mózg w odpowiedniej formie na ten tydzien i bije serduszko. Tak więc kolejny tydzień oczekiwania.

mia4444 lubi tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:13

nuśka91 lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, a ja się muszę pochwalić, wczoraj zostałam siostrą, 25 lat starsza. Haha :)
    Niestety wcześniaczek, nie przybieral na wadze, 1635g . Ale oddycha sam. Oby nasze ciążę trwały 40 tygodni.
    Miłego dnia. Ja zabieram się za sprzatanie

przedszkolanka:), Aguuula;2525, moni05, japonka, CodziennoscM, mia4444, meerici, Jupik, Zimri, Goemi, emikey, _nova, nuśka91 lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Gratuluje wszystkich pozytywnych wizyt.
    I wspolczuje strasznie mdłości. Mnie łaskawie ominęły w obu ciążach.
    Plecy mnie tez czasem bola, szczególnie jak syn spi z nami.
    Wczoraj skoczył/ tak bardziej usiadł mi na brzuch. Co prawda tak bardziej z boku i wyżej niż jest dziecko ale cały czas się martwię , ze coś mogło się stać. Czy któraś tez tak może miała?

Mi jakiś tydzień temu mała usiadła tak mocno centralnie na macice, ale myślę, że nic się nie stało. Dzieciaczki są jeszcze malutkie i na pewno dobrze chronione.

Gratuluję udanych wizyt i zazdroszczę, że już lepiej się większość z was czuje. U mnie to chyba coraz gorzej. Codziennie walczę z odruchami wymiotnymi i zrobiłam się strasznie wrażliwa na zapachy. Od paru dni miewam też skurcze macicy więc zaczęłam brać magnez. Czekam na ten drugi trymestr jak na zbawienie, mam nadzieję, że będzie lepiej.

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka ja dziś od rana mam armagedon, już 4 razy wymiotowałam, czuje się wypompowana ze wszystkich sił :(

syy26iye928jhyb7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniam gratulacje :)
    ja wróciłam z zakupów, kupiłam sobie dresy i większy stanik. I witaminy bo mi się kończą. Miałam kupić vitaminer ale wzięłam doppel Herz mama premium z dha.
    Teraz siedzimy rodzinnie i mamy mini imprezkę urodzinowa córki.
    Miłego dnia

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM, dużo zdrowia dla maluszka!

Dziewczyny, jecie normalnie wędliny? Np krakowska sucha czy jakieś szynki? Ja jem normalnie, ale oczywiście jak weszłam w internet to nagle się okazuje że nic nie można.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj zrylam,bo słuchałam serduszka,przesunęlam obok a tu jaiby drugie serduszko. Niezle musial tam wywijac :D

Wow Mania gratuluje ;)
    Oliii ja jem jak wchodza ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ