Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja dzisiaj od rana z bolami brzucha..kluje,rwie i ciagnie..
    Wzielam cieply prysznic i troche lepiej,teraz leze..

Dziewczyny tez macie takie obfite uplawy? bo ja to mam i takie zolte,myslalam ze jak odstawe proga dopochwowego to jakos sie to zmniejszy..ale nie:(

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Od razu mi lepiej jak to napisałaś. W ogóle ostatnio stwierdziłam, ze będę oszczędniejsza w opowiadaniu i swoich uczuciach. Jak ktoś mnie zapyta jak się czuje chyba standardowo odpowiem - nieźle, dziękuję. Bo jak tylko człowiek się otwiera to od razu słyszy tysiąc złotych rad.

Oj tak! Czasami nawet nie trzeba otwierać buzi, a już lecą złote rady ...
    Mnie ludzie ostatnio bardzooo irytuja!
    Złote rady na każdy temat nawet jak Cię pierwszy raz na oczy widzą 🙄😐

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika widze ze mozemy sobie rece podac. .. chocia troche juz przestaje kluc to jeszcze od czasu do czasu zaszczypie w tym.jednym miejacu...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Kochane jecie czasem słodkie? Mnie dzis naszło na czekoladę z orzechami ;))

japonka lubi tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to oficjalnie chyba moge powiedziec, ze widac, ze jestem w ciazy. Stalam w kolejce, prede mna jeszze 3 osoby, a pani do mnie co podac. Ja mocno zdziwiona mowie co chce, a pierwsza w kolejce pani krzyzy ze teaz ona. Na co ekspedientka, ze ja bez kolejki, bo jestem w ciazy. Tadaaam! Bycie grubasem oficjalnie uznaje za rozpoczete! :)

Dominika32, mia4444, ManiaM, wiktoriaa, przedszkolanka:), nick nieaktualny, japonka, kasia1518, Zimri, Jupik, nick nieaktualny, nuśka91 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • japonka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Hej. Kochane jecie czasem słodkie? Mnie dzis naszło na czekoladę z orzechami ;))
    Mi nie wolno :) ale w sumie za bardzo mnie nie ciągnie. Raz zjadłam bo było mi słabo a musiałam wrócić od lekarza, skończyło się tak ze za chwile było mi jeszcze bardziej słabo. No nie warto :) ale jak nie masz problemów z cukrem to czasem nie zaszkodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 16:56

mia4444 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka.. staram się nie jeść ,jestem uzależniona od laskoci.. ;( nie jadłam.szmad czasu A tu dzis musiałam bo bym.chyba pół.domu rozniosla;p

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Ja sobie nie wyobrażam bez słodyczy życia, kiedyś jadlam codziennie A teraz od kilku lat tylko w niedzielę lub w święta albo jak są jakieś okazje typu urodziny:)

oar843r8hxms7jm7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Ja przed ciąża byłam słodkożercą, mogłam obiadu nie jeść A słodkie wchodziło. Teraz mnie nie ciągnie, wręcz mi jest niedobrze, a poza tym lekarz powiedział że przez zaparcia zero słodyczy

syy26iye928jhyb7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek jak maly wariuje,ale cały czas to nie. Kręgosłup mi dokucza ..

Dominika oj tak,ja mam duźooo.
    Co do slodkiego-nigdy nie jadalam,teraz mogą nie istniec ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od słodyczy odrzuciło. Na codzień nie jem nic. Czekolada w ogóle mogłaby nie istnieć. Wcześniej też raczej bardzo rzadko jadłam.

Ale dzisiaj miałam mały grzeszek, bo zaciągnęłam męża na lody i zjadlam mój ulubiony sorbet cytrynowy i był super, idealnie mega kwaśny :D

Chociaż cukru pewnie też mnóstwo, więc niech będzie, że dzisiaj była słodka sobota :P

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    A tak z innej beczki dziewczyny jak u Was ze współżyciem? Bo na 1 wizycie mi powiedział żeby się wstrzymać teraz mówił że jeśli chcemy to nie ma żadnych przeciwwskazań, tylko żeby ""nie skakać nie wiadomo jak" i kurde nie wiem, mężowi się oczy zaświeciły A ja przyznam że mam trochę opory w sumie sama nie wiem przed czym, bo już tyle snów miałam że hoho :)
    My się wstrzymywalismy do pierwszej wizyty 16 marca bo w poprzedniej ciąży po współżyciu zaczęłam plamić ( później się okazało że to krwiak) zapytałam na wizycie i powiedziała że póki co możemy. Nie żeby jakoś tam często ale póki co korzystam bo w pierwszej ciąży później gdzieś ok 18tyg czuliśmy oboje dyskomfort że coś tam wadzi i były jakieś opory, chyba bardziej obawy że coś możemy zrobić.

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Wg badania z krwi - chlopiec 💙
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    I jeszcze tak na dobranoc Wam powiem, ze wszyscy kazali mi czekać na koniec pierwszego trymestru, bo niby poczuję się lepiej, jak królowa! A tu skończony 15 tydzien, idzie 16 a ja nadal trupem jestem - mdłości, wymioty, ogólne samopoczucie do dupy, migreny straszne i plecy dają we znaki! nie jest lekko :P
    Meerici to samo miałam w pierwszej ciąży... Ogólnie ciąża to był dla mnie słaby okres, nie wspominam tego dobrze. Mówiłam do męża że drugie dziecko będzie jak ktoś mi poda na tacy - strasznie byłam zmęczona tym okresem: najpierw krwiak i leżenie, potem wymioty do 18tyg , szybko zrobiło się gorąco i nogi mi puchly, potem skracająca się szyjka i znowu leżenie. Bol plecow, nie moglam spac w nocy. Teraz póki co jest lepiej, mimo że wymiotuje nadal, ale jakoś przy 8mc dziecku nie mam czasu na myślenie o ciąży i analizowanie jej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 19:01

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    No to oficjalnie chyba moge powiedziec, ze widac, ze jestem w ciazy. Stalam w kolejce, prede mna jeszze 3 osoby, a pani do mnie co podac. Ja mocno zdziwiona mowie co chce, a pierwsza w kolejce pani krzyzy ze teaz ona. Na co ekspedientka, ze ja bez kolejki, bo jestem w ciazy. Tadaaam! Bycie grubasem oficjalnie uznaje za rozpoczete! :)
    W pierwszej ciąży też tak miałam, pani tak mnie zaskoczyła że zapomniałam co chciałam kupić bo przede mną było jeszcze z 7os. Teraz póki co jeszcze nie widać, ale fajne jest to że można kupować bez kolejki ☺

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie jem coś słodkiego, lepiej się po tym czuje- mdłości mijają i nie zwracam po słodkim ☺

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

• adella1 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    W pierwszej ciąży też tak miałam, pani tak mnie zaskoczyła że zapomniałam co chciałam kupić bo przede mną było jeszcze z 7os. Teraz póki co jeszcze nie widać, ale fajne jest to że można kupować bez kolejki ☺

Też bym się zdziwiła. Mnie w dwóch ciazach to może raz ktoś przepuscil w kolejce. Spotykalam mnie raczej wtedy niemiłe sytuacje.

• meerici Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam się upominać o swoje jak tylko będę czuła taką potrzebę. Ostatnio tak mi się słabo w sklepie zrobiło, akcja serca milion uderzeń na minutę, mroczki przed oczami - szybko wzięłam co chciałam i poleciałam do kasy, na szczęście nie było kolejki. Gdyby była to bym się żadnymi emerytkami i innymi roszczeniowcami w ogóle nie przejęła i wcisnęła na chamca. Akurat pod tym względem nie mam żadnych skrupułów. Nasze organizmy pracują na najwyższych obrotach, chociaż to nam się należy. ZUS nas dyma, pracodawcy wiadomo jacy są, o dobrego lekarza też trzeba toczyć walkę, same porodówki to w większości kiła i mogiła, niech nas przynajmniej w kolejce przepuszczają! Takie moje zdanie ;)

przedszkolanka:), mia4444, kasia1518, Jupik, .Aleksandra., nuśka91 lubią tę wiadomość

🤵🏽‍♀️35
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️35 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,1;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> jedyny ❄ 5BB -> nieudany FET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana, jajniki nie reagują
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    FET 3BB 🌼-> ❌
    FET 2AA+2BA 🌷🌷 -> ❌
  • meerici Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do bardziej doświadczonych - czy taki delikatny chwilowy łaskotek, tak jakby ktos mi przejechał pędzlem od wewnątrz to mogą być pierwsze ruchy? Wczoraj dla odmiany w tym samym miejscu czułam ukłucia.

🤵🏽‍♀️35
    🤵🏻‍♂️35 ⭐
    Decyzja o AZ 🔮
    FET 3BB 🌼-> ❌
    FET 2AA+2BA 🌷🌷 -> ❌
  • meerici Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Meerici to samo miałam w pierwszej ciąży... Ogólnie ciąża to był dla mnie słaby okres, nie wspominam tego dobrze. Mówiłam do męża że drugie dziecko będzie jak ktoś mi poda na tacy - strasznie byłam zmęczona tym okresem: najpierw krwiak i leżenie, potem wymioty do 18tyg , szybko zrobiło się gorąco i nogi mi puchly, potem skracająca się szyjka i znowu leżenie. Bol plecow, nie moglam spac w nocy. Teraz póki co jest lepiej, mimo że wymiotuje nadal, ale jakoś przy 8mc dziecku nie mam czasu na myślenie o ciąży i analizowanie jej.
    Ehh czyli może być gorzej :/ ale zaciskam zęby i odliczam kolejne tygodnie :) Ja się zastanawiam jak sobie radzą kobiety z niechcianą ciążą i to taką trudną ciążą, bez wspracia kogokolwiek na przykład. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.

🤵🏽‍♀️35
    🤵🏻‍♂️35 ⭐
    Decyzja o AZ 🔮
    FET 3BB 🌼-> ❌
    FET 2AA+2BA 🌷🌷 -> ❌
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ