X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja dzisiaj od rana z bolami brzucha..kluje,rwie i ciagnie..
    Wzielam cieply prysznic i troche lepiej,teraz leze..

Dziewczyny tez macie takie obfite uplawy? bo ja to mam i takie zolte,myslalam ze jak odstawe proga dopochwowego to jakos sie to zmniejszy..ale nie:(

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Od razu mi lepiej jak to napisałaś. W ogóle ostatnio stwierdziłam, ze będę oszczędniejsza w opowiadaniu i swoich uczuciach. Jak ktoś mnie zapyta jak się czuje chyba standardowo odpowiem - nieźle, dziękuję. Bo jak tylko człowiek się otwiera to od razu słyszy tysiąc złotych rad.

Oj tak! Czasami nawet nie trzeba otwierać buzi, a już lecą złote rady ...
    Mnie ludzie ostatnio bardzooo irytuja!
    Złote rady na każdy temat nawet jak Cię pierwszy raz na oczy widzą 🙄😐

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika widze ze mozemy sobie rece podac. .. chocia troche juz przestaje kluc to jeszcze od czasu do czasu zaszczypie w tym.jednym miejacu...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Kochane jecie czasem słodkie? Mnie dzis naszło na czekoladę z orzechami ;))

japonka lubi tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to oficjalnie chyba moge powiedziec, ze widac, ze jestem w ciazy. Stalam w kolejce, prede mna jeszze 3 osoby, a pani do mnie co podac. Ja mocno zdziwiona mowie co chce, a pierwsza w kolejce pani krzyzy ze teaz ona. Na co ekspedientka, ze ja bez kolejki, bo jestem w ciazy. Tadaaam! Bycie grubasem oficjalnie uznaje za rozpoczete! :)

Dominika32, mia4444, ManiaM, wiktoriaa, przedszkolanka:), brunetka91, japonka, kasia1518, Zimri, Jupik, Cabrera, nuśka91 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • japonka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Hej. Kochane jecie czasem słodkie? Mnie dzis naszło na czekoladę z orzechami ;))
    Mi nie wolno :) ale w sumie za bardzo mnie nie ciągnie. Raz zjadłam bo było mi słabo a musiałam wrócić od lekarza, skończyło się tak ze za chwile było mi jeszcze bardziej słabo. No nie warto :) ale jak nie masz problemów z cukrem to czasem nie zaszkodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 16:56

mia4444 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka.. staram się nie jeść ,jestem uzależniona od laskoci.. ;( nie jadłam.szmad czasu A tu dzis musiałam bo bym.chyba pół.domu rozniosla;p

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Ja sobie nie wyobrażam bez słodyczy życia, kiedyś jadlam codziennie A teraz od kilku lat tylko w niedzielę lub w święta albo jak są jakieś okazje typu urodziny:)

oar843r8hxms7jm7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Ja przed ciąża byłam słodkożercą, mogłam obiadu nie jeść A słodkie wchodziło. Teraz mnie nie ciągnie, wręcz mi jest niedobrze, a poza tym lekarz powiedział że przez zaparcia zero słodyczy

syy26iye928jhyb7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek jak maly wariuje,ale cały czas to nie. Kręgosłup mi dokucza ..

Dominika oj tak,ja mam duźooo.
    Co do slodkiego-nigdy nie jadalam,teraz mogą nie istniec ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od słodyczy odrzuciło. Na codzień nie jem nic. Czekolada w ogóle mogłaby nie istnieć. Wcześniej też raczej bardzo rzadko jadłam.

Ale dzisiaj miałam mały grzeszek, bo zaciągnęłam męża na lody i zjadlam mój ulubiony sorbet cytrynowy i był super, idealnie mega kwaśny :D

Chociaż cukru pewnie też mnóstwo, więc niech będzie, że dzisiaj była słodka sobota :P

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    A tak z innej beczki dziewczyny jak u Was ze współżyciem? Bo na 1 wizycie mi powiedział żeby się wstrzymać teraz mówił że jeśli chcemy to nie ma żadnych przeciwwskazań, tylko żeby ""nie skakać nie wiadomo jak" i kurde nie wiem, mężowi się oczy zaświeciły A ja przyznam że mam trochę opory w sumie sama nie wiem przed czym, bo już tyle snów miałam że hoho :)
    My się wstrzymywalismy do pierwszej wizyty 16 marca bo w poprzedniej ciąży po współżyciu zaczęłam plamić ( później się okazało że to krwiak) zapytałam na wizycie i powiedziała że póki co możemy. Nie żeby jakoś tam często ale póki co korzystam bo w pierwszej ciąży później gdzieś ok 18tyg czuliśmy oboje dyskomfort że coś tam wadzi i były jakieś opory, chyba bardziej obawy że coś możemy zrobić.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    I jeszcze tak na dobranoc Wam powiem, ze wszyscy kazali mi czekać na koniec pierwszego trymestru, bo niby poczuję się lepiej, jak królowa! A tu skończony 15 tydzien, idzie 16 a ja nadal trupem jestem - mdłości, wymioty, ogólne samopoczucie do dupy, migreny straszne i plecy dają we znaki! nie jest lekko :P
    Meerici to samo miałam w pierwszej ciąży... Ogólnie ciąża to był dla mnie słaby okres, nie wspominam tego dobrze. Mówiłam do męża że drugie dziecko będzie jak ktoś mi poda na tacy - strasznie byłam zmęczona tym okresem: najpierw krwiak i leżenie, potem wymioty do 18tyg , szybko zrobiło się gorąco i nogi mi puchly, potem skracająca się szyjka i znowu leżenie. Bol plecow, nie moglam spac w nocy. Teraz póki co jest lepiej, mimo że wymiotuje nadal, ale jakoś przy 8mc dziecku nie mam czasu na myślenie o ciąży i analizowanie jej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 19:01

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    No to oficjalnie chyba moge powiedziec, ze widac, ze jestem w ciazy. Stalam w kolejce, prede mna jeszze 3 osoby, a pani do mnie co podac. Ja mocno zdziwiona mowie co chce, a pierwsza w kolejce pani krzyzy ze teaz ona. Na co ekspedientka, ze ja bez kolejki, bo jestem w ciazy. Tadaaam! Bycie grubasem oficjalnie uznaje za rozpoczete! :)
    W pierwszej ciąży też tak miałam, pani tak mnie zaskoczyła że zapomniałam co chciałam kupić bo przede mną było jeszcze z 7os. Teraz póki co jeszcze nie widać, ale fajne jest to że można kupować bez kolejki ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie jem coś słodkiego, lepiej się po tym czuje- mdłości mijają i nie zwracam po słodkim ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    W pierwszej ciąży też tak miałam, pani tak mnie zaskoczyła że zapomniałam co chciałam kupić bo przede mną było jeszcze z 7os. Teraz póki co jeszcze nie widać, ale fajne jest to że można kupować bez kolejki ☺

Też bym się zdziwiła. Mnie w dwóch ciazach to może raz ktoś przepuscil w kolejce. Spotykalam mnie raczej wtedy niemiłe sytuacje.

• meerici Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam się upominać o swoje jak tylko będę czuła taką potrzebę. Ostatnio tak mi się słabo w sklepie zrobiło, akcja serca milion uderzeń na minutę, mroczki przed oczami - szybko wzięłam co chciałam i poleciałam do kasy, na szczęście nie było kolejki. Gdyby była to bym się żadnymi emerytkami i innymi roszczeniowcami w ogóle nie przejęła i wcisnęła na chamca. Akurat pod tym względem nie mam żadnych skrupułów. Nasze organizmy pracują na najwyższych obrotach, chociaż to nam się należy. ZUS nas dyma, pracodawcy wiadomo jacy są, o dobrego lekarza też trzeba toczyć walkę, same porodówki to w większości kiła i mogiła, niech nas przynajmniej w kolejce przepuszczają! Takie moje zdanie ;)

przedszkolanka:), mia4444, kasia1518, Jupik, .Aleksandra., nuśka91 lubią tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • meerici Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do bardziej doświadczonych - czy taki delikatny chwilowy łaskotek, tak jakby ktos mi przejechał pędzlem od wewnątrz to mogą być pierwsze ruchy? Wczoraj dla odmiany w tym samym miejscu czułam ukłucia.

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • meerici Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Meerici to samo miałam w pierwszej ciąży... Ogólnie ciąża to był dla mnie słaby okres, nie wspominam tego dobrze. Mówiłam do męża że drugie dziecko będzie jak ktoś mi poda na tacy - strasznie byłam zmęczona tym okresem: najpierw krwiak i leżenie, potem wymioty do 18tyg , szybko zrobiło się gorąco i nogi mi puchly, potem skracająca się szyjka i znowu leżenie. Bol plecow, nie moglam spac w nocy. Teraz póki co jest lepiej, mimo że wymiotuje nadal, ale jakoś przy 8mc dziecku nie mam czasu na myślenie o ciąży i analizowanie jej.
    Ehh czyli może być gorzej :/ ale zaciskam zęby i odliczam kolejne tygodnie :) Ja się zastanawiam jak sobie radzą kobiety z niechcianą ciążą i to taką trudną ciążą, bez wspracia kogokolwiek na przykład. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ