Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunshine, jak możesz to wpisz mi wizytę na 07.05 a przy 04.06 wpisz, że to połówkowe. Dziękuję :*Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Wiecie co nie wiem, to moja pierwsza ciąża,nie znam się, usg było dłużej niż zwykle, najpierw robił przez brzuch potem dowcipnie, ruszał mi brzuchem żeby dziecko się obróciło, przybliżał zdjęcia, oddalał, robił jakieś pomiary, mówił ręce nogi że zdrowy dzieciak i ciąża rozwija się prawidłowo, tyle.
Dzwoniłam do koleżanek i pytałam moich 2 bratowych ani jedna nie miała typowo usg genetycznego, a już na pewno nic z krwi. Jedna koleżanka mówiła że zrobiła sobie sama prywatnie, dla swojego spokoju.
Następna wizyta 6 maja. -
A tak z innej beczki dziewczyny jak u Was ze współżyciem? Bo na 1 wizycie mi powiedział żeby się wstrzymać teraz mówił że jeśli chcemy to nie ma żadnych przeciwwskazań, tylko żeby ""nie skakać nie wiadomo jak" i kurde nie wiem, mężowi się oczy zaświeciły A ja przyznam że mam trochę opory w sumie sama nie wiem przed czym, bo już tyle snów miałam że hoho
-
nick nieaktualnywiktoriaa wrote:Wiecie co nie wiem, to moja pierwsza ciąża,nie znam się, usg było dłużej niż zwykle, najpierw robił przez brzuch potem dowcipnie, ruszał mi brzuchem żeby dziecko się obróciło, przybliżał zdjęcia, oddalał, robił jakieś pomiary, mówił ręce nogi że zdrowy dzieciak i ciąża rozwija się prawidłowo, tyle.
Dzwoniłam do koleżanek i pytałam moich 2 bratowych ani jedna nie miała typowo usg genetycznego, a już na pewno nic z krwi. Jedna koleżanka mówiła że zrobiła sobie sama prywatnie, dla swojego spokoju.
Następna wizyta 6 maja.
Poza tym dziewczyny dlaczego nie pytacie swoich lekarzy same o badanie pappa? Albo o przezierność karkową?
To jest też moja pierwsza ciąża, ale jeśli lekarz by mi tego nie powiedział to sama bym dopytywała.
Może kwestia doboru lekarza, ale moi tłumaczą wszystko, a jak czegoś nie wiem albo nie rozumiem to dopytuję i nie ma z tym żadnego problemuJupik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wiktoriaa wrote:A tak z innej beczki dziewczyny jak u Was ze współżyciem? Bo na 1 wizycie mi powiedział żeby się wstrzymać teraz mówił że jeśli chcemy to nie ma żadnych przeciwwskazań, tylko żeby ""nie skakać nie wiadomo jak" i kurde nie wiem, mężowi się oczy zaświeciły A ja przyznam że mam trochę opory w sumie sama nie wiem przed czym, bo już tyle snów miałam że hoho
-
sunshine03 wrote:Powinnaś dostać opis usg i na nim wyszczególnione nt, czyli przezierność karkową oraz to, czy jest obecna kość nosowa. Dodatkowo jeszcze inne parametry, które są ważne.
Poza tym dziewczyny dlaczego nie pytacie swoich lekarzy same o badanie pappa? Albo o przezierność karkową?
To jest też moja pierwsza ciąża, ale jeśli lekarz by mi tego nie powiedział to sama bym dopytywała.
Może kwestia doboru lekarza, ale moi tłumaczą wszystko, a jak czegoś nie wiem albo nie rozumiem to dopytuję i nie ma z tym żadnego problemu -
Wiktoria to USG też miałam dłuższe. Wszystko pomierzył, musiał poczekać aż się dzidziol ustawi dobrze.
U nas temat łóżkowy wraca w drugim trymestrze. Czekaliśmy na ten bezpieczny okres no i miałam pobierana cytologię więc wolałam zaczekać.
Kiniorek nie. Czasem czuję kłucie w ścięgnach, jakieś lekkie bóle jak się przeforsuje. No a rano najbardziej czuję pęcherz mimo że idę na siku w nocy.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kokosowa u mnie ten bol to dzisiaj ale posczas siedzenia. Zlapalo mnie wieczorem. jeszcze rozowlolnienie jakies mialam... Ale moja tesciowa tez wiec moze jakis wirus. Nie wiem. Moze przez tylozgiecie ten bol. A moze sie rozciaga dalej wszystko. Tata dal mi zamiennik nospy. Te same skladniki. To samo dzialanie tylko tansze... Specjalnie porownalam. Akurat nie wzielam ze soba na "wycieczke"...
-
A czy któraś ma tez taki paskudny ból w okolicach kosci ogonowej? Aż budzę się z bólu w nocy
myślałam, ze jak zacznę spać na tej ortopedycznej poduszce to przejdzie, ale i tak mimowolnie przekręcam się na plecy i wtedy cos tam uciska. Spodziewałam się problemów z kręgosłupem, ale nie w tym miejscu...
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Kiniorek napewno się rozciąga wszystko i to coraz bardziej. Dzidzia szybko rośnie.
Co do jelitowki to być może wirus. U nas też jakaś zaraza była. Chociaż zauważyłam że w tej ciąży moje jelita są nadwrażliwe na wszystko.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
I jeszcze tak na dobranoc Wam powiem, ze wszyscy kazali mi czekać na koniec pierwszego trymestru, bo niby poczuję się lepiej, jak królowa! A tu skończony 15 tydzien, idzie 16 a ja nadal trupem jestem - mdłości, wymioty, ogólne samopoczucie do dupy, migreny straszne i plecy dają we znaki! nie jest lekko
kasia1518 lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
wiktoriaa wrote:Wiecie co nie wiem, to moja pierwsza ciąża,nie znam się, usg było dłużej niż zwykle, najpierw robił przez brzuch potem dowcipnie, ruszał mi brzuchem żeby dziecko się obróciło, przybliżał zdjęcia, oddalał, robił jakieś pomiary, mówił ręce nogi że zdrowy dzieciak i ciąża rozwija się prawidłowo, tyle.
Następna wizyta 6 maja.
Wiesz co ja myśle ze to zależy od tego czy miały ciąże prowadzona prywatnie czy na NFZ. Ja chodzę prywatnie i na NFZ. Na nfz w zasadzie tylko po to żeby mieć badania krwi za free ( swoją droga nie dostałam skierowania na polowe wymaganych i zostawiłam ostatnio 200 zł w synevo ) prywatnie lekarka powiedziała mi o wszystkich możliwych badaniach, i jaki jest jej stosunek do nich co warto i w jakich okolicznościach. Na NFZ lekarz powiedział tylko ze jest coś takiego jak badania prenatalne ale jak je chce to muszę sobie iść do jakiejś rzuchodni gdzie je wykonują i zapłacić. Tyle w temacie.
Swoją droga jak mnie bada lekarka ta na NFZ to dotyka tylko brzucha w dwóch miejscach. Uciska i mówi: ciąża się prawidłowo rozwija, nic się Pani nie dzieje :p tak ze ten ...
I ot całe badanie -
Kookosowa wlasnie powiem Ci ze chyba siedzenie nie jest najlepsza pozycja. Co orawda jakies 40min temu poszulam jak maly sie rozciaga i to bylo calkiem przyjemne
ale niestety plecy mam wykrzywione jak paragraf... Serio... Od dziecka kifoza i skolioza. Plus moj maz wczoraj w swojej recznej wadze wycenil moje piersi po 2kg kazda. I powiedzial ze sie nie dziwi ze mnie bola plecy.
-
Kiniorek siedzenie długie napewno nie jest dobre. Ja usiądę na chwilę z dziećmi po turecku i czuję że mi krew nie dopływa. Jakiś ucisk mam. Do tego przy porodzie najszybciej rozwarcie mi szło właśnie jak siedziałam po turecku na fotelu. Chodzenie leżenie ok ale jak usiadłam i miałam duży nacisk na to to szło aż miło.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyDziewczyny polecam basen na ból pleców
Odkąd zaczęłam chodzić na pływalnię i pływać jest o niebo lepiej z bólem plecówchodzę dwa razy w tygodniu
W ten czwartek sobie raz odpuściłam i z powrotem ból pleców wrócił, a więc lenistwo nie popłaca
Także jutro po pracy lecę popływać i wzmocnić plecy -
nick nieaktualny