WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hura2017 wrote:
    Cześć Dziewczyny. Dołączam do październikowych mam (termin 5.10)
    Mam 35 lat jestem po usg prenatalnym i testach z krwi. Usg ok natomiast test Pappa wynik 0.44 (MoM). Niestety statystyka pokazała Zespół Downa prawdopodobieństwo 1:124.Nie poddalam się amniopunkcji natomiast zrobiłam test SANCO I czekam na wyniki. Nie jest łatwe to czekanie. Jestem z Wami i też trzymam kciuki za Wasze dobre wyniki i zdrowe dzidzie 😁
    Kochana, trzymam kciuki za dobry wynik :*

hura2017 lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Jestem po, wszystko dobrze. Płeć nieznana, nie chciało się pokazać.

https://naforum.zapodaj.net/c826860fa2b4.jpg.html

Teraz czekam na pobranie krwi i do poradni w ogromnie kolejce.

Piękny wynik. Gratuluje.

brunetka91 lubi tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hura2017 wrote:
    Mam 35 lat jestem po usg prenatalnym i testach z krwi. Usg ok natomiast test Pappa wynik 0.44 (MoM). Niestety statystyka pokazała Zespół Downa prawdopodobieństwo 1:124.Nie poddalam się amniopunkcji natomiast zrobiłam test SANCO I czekam na wyniki. Nie jest łatwe to czekanie. Jestem z Wami i też trzymam kciuki za Wasze dobre wyniki i zdrowe dzidzie 😁

Napewno na stresie się skończy. W końcu przy takim wyniku 123 dzieci rodzi się zdrowych a 1 chore. A to daje nadzieje :) trzymam kciuki.

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hura2017 wrote:

Dobrze, że zrobiłaś ten drugi test z krwi? A co wykazało samo USG. Wiesz PAPPA po 35 roku życia często wychodzi bardzo zaniżona.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Jesli masz w Galerii Libero to napisz tez prosze pozniej gdzie szukac tej kliniki bo ja tam jeszcze nie bylam. Trzymam kciuki i czekamy na dobre wiadomosci
    Neroli na ktora masz ? Ja.juz po. Wszystko dobrze, trzeba wczesniej byc zeby deklaracje wypelnic. Na 2 pietrze masz, najpierw usg potem przechodzisz do zabiegowego na pobranie krwi. I wszystkie zdjecia, opisy dostalam ;)

Neroli, brunetka91 lubią tę wiadomość

01589vvj37l1te20.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka super wynik! Cieszę się, że u Ciebie już po stresie. Kciuki za kolejne wizyty.

Widziałam, że pojawiło się pytanie o Gyncentrum w galerii libero. Znajduje się on na 2gim powietrze, oznaczone jako centrum medyxzne. Wchodzi się przez takie niebieskie, drewniano-szklane, duże drzwi. Na zewnątrz nie ma informacji, że to Gyncentrum (albo ja takiej nie zauważyłam) :)

Wiem, że kiedyś przewijał się tu temat spacerowek. Mamusie, moglibyście jeszcze raz napisać, czego używacie i czy polecacie? Ja właśnie wróciłam ze spaceru z młodym i jestem tak wkurzona na moją specerowke, że nawet nie mam ochoty na nią już dzisiaj patrzeć. Mam wózek adamex barletta 2 w 1. Gondola była super, duża i dość długo nam służyła. Od jakiegoś miesiąca przesiedliśmy się na spacerówkę i też było ok. Głównie dlatego, że albo wychodziłam z mężem i to on ogarniał, albo wkładałam do niej synka i on od razu zasypiał. Dzisiaj, jak wyszłam z nim na spacer, to jakoś nie chciało mu się spać, później znowu chciało, później znowu chciał patrzeć i tak w kółko. I stwierdzilam, że ten, kto wymyślił regulację oparcia w tej spacerówce, powinien iść siedzieć. Nic nie chodzi płynnie, ciągle coś nie chce "kliknąć". No pi*rdolca można dostać. Postanowiłam jak najszybciej kupić spacerówkę! Zależy mi, żeby miała regulację oparcia (nie musi być całkiem na płasko, ale byłoby miło) i musi się dobrze składać. Liczę na Waszą pomoc
    Nie chcę kupić kolejnego bubla :p

brunetka91 lubi tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bóle okresowe wróciły na dobre. Trochę mnie martwią :(

• .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    U mnie bóle okresowe wróciły na dobre. Trochę mnie martwią :(
    A sa bardzo mocne, ze zwijasz sie z bolu?

01589vvj37l1te20.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, raczej delikatne ale już trzeci dzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    Neroli na ktora masz ? Ja.juz po. Wszystko dobrze, trzeba wczesniej byc zeby deklaracje wypelnic. Na 2 pietrze masz, najpierw usg potem przechodzisz do zabiegowego na pobranie krwi. I wszystkie zdjecia, opisy dostalam ;)
    Na 17.30....
    Juz chyba szisiaj nic nie zjem..
    Dzieki za opis ;) i gratuluje dobrych wynikow

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hura2017 wrote:

Trzymam kciuki żeby wyniki były dobre.

Lenka82, hura2017 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • japonka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hura2017 wrote:
    Trzymam kciuki, to jednak mniej niż 1% szans. Ja właśnie skończyłam 38 i też boję się statystyki, dzisiaj pobieramy SANCO a PAPPA i USG za 8 dni.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:09

Neroli lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś bóle okresowe, możliwe, że macica się rozciąga.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy warto wybrać się na szkołę rodzenia jeśli wiem, że na 100% będę miała cc?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szkole rodzenia uczą też pielęgnacji maluszka :) u mnie była połowa zajęć o porodzie połowa o pielęgnacji.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    U mnie też dziś bóle okresowe, możliwe, że macica się rozciąga.

Matko,dzięki pocieszylas mnie...Myślałam że tylko ja mam te bóle...

Ja czekam na położna:)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zespołu Downa... Mi z Gaba wyszło ryzyko 1:1400 i lekarz mi powiedział, że wyniki nie są złe ale nie znaczy że dziecko nie będzie chore . Powiedziałam wtedy ze musiałabym miec dużego pecha być ta jedna na 1400 a on powiedział "no cóż ktoś tego pecha musi mieć". Myslalam o tym do końca ciąży w sumie. Teraz mam 1:4600 więc jestem spokojniejsza ale jednak pamiętam jego słowa. Pecha każdy może mieć.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wszystkie forumowe maluszki beda zdrowe i tego sie trzymamy ;)

Ja wróciłam z miasta i najchetniej poszłabym spac ;p może skusze sie na mała kawke i na taras z Polą uciekne bo pięknie jest :)
    Do wizyty 10 dni,juz odliczam ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 13:30

brunetka91, Kookosowa lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Co do zespołu Downa... Mi z Gaba wyszło ryzyko 1:1400 i lekarz mi powiedział, że wyniki nie są złe ale nie znaczy że dziecko nie będzie chore . Powiedziałam wtedy ze musiałabym miec dużego pecha być ta jedna na 1400 a on powiedział "no cóż ktoś tego pecha musi mieć". Myslalam o tym do końca ciąży w sumie. Teraz mam 1:4600 więc jestem spokojniejsza ale jednak pamiętam jego słowa. Pecha każdy może mieć.
    U mnie było 1:14000 jeśli chodzi o występowanie tego zespołu wad rozwojowych, który był u mojego synka. I to ja zostałam 1 :/ ale jednak większości osób się to nie przytrafi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 13:13

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ