Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
dziękuję.
Nie dźwigam nic,jak tylko mogę to leżę.. dzisiaj więcej pochodziłam po domu,ale czułam się dobrze aż do tego stwardnienia wieczornego.. Lekarz mnie na pewno przebada,szyjka,łożysko itp.,ale to jeszcze tyle czasu..ip odpada bo u nas tylko na oddział przyjmują. -
Dziewczyny, polećcie jakis adapter. W pierwszej ciąży zapisałam bardzo długo pasy aż do momentu kiedy pojawił mi się siniak na brzuchu. Później jeździłam mało ale już bez pasów gdzieś ok miesiąca, a teraz na weekend majowy jedziemy na pomorze 700km ,brzucha jeszcze nie mam ale nie chce mieć znowu siniaka.kasia1518
-
Ja dziś krótko bo jutro Chrzest córy..
GBS robi się pod koniec ciąży..z odbytu a nie pochwy, więc nie wiem na ile to to samo. Jak jest dodatni bierze się antybiotyk 4 godz.przed porodem.
Adapter Besafe polecam. Ja bezcadaptera mam wrażenie, że przy najmniejszej stluce pas mi zgniecie dziecko. Nie potrafię jeździć bez adaptera. To nie kwestia wygody, że mi zwykły pas przeszkadza, tylko bezpieczeństwa malucha.
Jutro pewnie się nie odezwę, trzymajcie kciuki, bo dzień będzie intensywny..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 21:21
mia4444, nuśka91, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży miałam pożyczony adapter. Teraz kupiłam ale JeszcE mie zamontowałam. Muszę się zmobilizować i jutro ogarnąć temat. A jeżeli zmieniacie fotel to przepinacie tez adaptery?
Dopiero później się zagłębiłam w temat i są tez adaptery na isofix. Niestety trochę za pozno się dowiedziałam a byłoby to bardzo pomocne.
A o jakim kodzie mówiliście? Na jaki adapter?
Kasia ja mam z besafe.
U mnie najprawdopodobniej syn, tzn doktor był pewny. Wiec można dopisać do listy
Jupik, z tego co kojarzę to powinno się pobierać i z odbytu i pochwy.Jupik lubi tę wiadomość
-
Jupik wrote:Ja dziś krótko bo jutro Chrzest córy..
GBS robi się pod koniec ciąży..z odbytu a nie pochwy, więc nie wiem na ile to to samo. Jak jest dodatni bierze się antybiotyk 4 godz.przed porodem.
Adapter Besafe polecam. Ja bezcadaptera mam wrażenie, że przy najmniejszej stluce pas mi zgniecie dziecko. Nie potrafię jeździć bez adaptera. To nie kwestia wygody, że mi zwykły pas przeszkadza, tylko bezpieczeństwa malucha.
Jutro pewnie się nie odezwę, trzymajcie kciuki, bo dzień będzie intensywny..
Ja miałam gbs pobrany i z odbytu i pochwy. Ale to to samo
udanej imprezy i uściski dla córki w tym ważnym dla niej dniuJupik lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Nie. Mam magnez w witaminach. To mnie nie boli. Tylko czuję. W pierwszej ciąży od połowy miałam twardnienie. Lekarz kazał brać magnez.
Jeśli masz magnez w witaminach to sprawdź dokładnie w jakiej jest formie. Bo do takich witamin najczęściej dają tlenek magnezu który prawie wcale się nie wchłania. Najlepiej przyswajalny jest mleczan albo cytrynian magnezu dlatego ja tez polecam magne b6 lub magne b6 forte. Doktoryzowałam się kiedyś nad tym jak miałam drżenia mięśni, kłucia w kończynach i podejrzewali u mnie tezyczke.Kookosowa lubi tę wiadomość
-
Dreamer tak jest tlenek magnezu. Magne b6 brałam przed ciążą regularnie bo pije dużo kawy i zawsze miałam skurcze łydek. Zaopatrze się w poniedziałek. Magnezu chyba nie można przedawkować skoro jest go mało w witaminach??
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyPaulina099 wrote:W pierwszej ciąży miałam pożyczony adapter. Teraz kupiłam ale JeszcE mie zamontowałam. Muszę się zmobilizować i jutro ogarnąć temat. A jeżeli zmieniacie fotel to przepinacie tez adaptery?
Dopiero później się zagłębiłam w temat i są tez adaptery na isofix. Niestety trochę za pozno się dowiedziałam a byłoby to bardzo pomocne.
A o jakim kodzie mówiliście? Na jaki adapter?
Kasia ja mam z besafe.
U mnie najprawdopodobniej syn, tzn doktor był pewny. Wiec można dopisać do listy
Jupik, z tego co kojarzę to powinno się pobierać i z odbytu i pochwy.wyszło taniej bo coś koło 145zł
ja mam bez isofixa, ale jeżdżę tylko z przodu, więc dla mnie isofix byłby nieprzydatny.
Przepinam adapter, jak się przesiadam do męża auta, nie ma z tym żadnego zachodu, zajmuje chwilę. -
Kookosowa wrote:Dreamer tak jest tlenek magnezu. Magne b6 brałam przed ciążą regularnie bo pije dużo kawy i zawsze miałam skurcze łydek. Zaopatrze się w poniedziałek. Magnezu chyba nie można przedawkować skoro jest go mało w witaminach??
Raczej trudno go przedawkować bo jest wydalany z moczem. I nie zażywać dwie godziny przed lub po kawie (ja kiedyś przepijałam kawa). No i wiadomo nie lubi się z żelazem wiec syplement ciążowy trzeba brać o innej porze. -
Kookosowa wrote:Dreamer tak jest tlenek magnezu. Magne b6 brałam przed ciążą regularnie bo pije dużo kawy i zawsze miałam skurcze łydek. Zaopatrze się w poniedziałek. Magnezu chyba nie można przedawkować skoro jest go mało w witaminach??
ja bralam regularnie od 30 tc zeby ize zatrzymac w brzuchu i zatrzymalam do 41
bralam sporo tego magnezu ale dokladnie juz nie pamietam
-
Uwemhe wrote:Ja miałam.wczoraj ten test pappa. Pojechałam bo.lekarzowi nie podobało sie tetno malucha ale wczoraj bylo juz ładne. No ale wczoraj powiedział ze nie widzi kości nosowej. Tak wiec czekam do wtorku na wyniki pappa ale jestem dobrej mysli. Bo w wtorek powiedzial mi ten sam lekarz ze nosek jest ladny a wczoraj nagle noe widzial. Bo ale powiedzial ze wtedy sie spieszyl i wiedzial ze mnie po 3 dniach spotka dlatego tak wpisał.
Nie panikuje i ufam że tam jest:-)Insta: @CodziennoscM
-
Dzień dobry moje drogie.
Wczorajszy dzień miałam bardzo intensywny,bo zaczęłam drugim genetycznym ( mój ginekolog wysłał mnie do swojego sprawdzonego miejsca). Co prawda kosztowało mnie to sporo kasy, ale już rozumiem różnicę między NFZ a prywata. W NFZ badanie trwało 15 minut i nie było szans nawiązać relacji z lekarzem. Jedyne co mówiła to parametr i czy prawidłowy. Wszystko było dobrze, więc nie miałam i dyskutować, ale po wczorajszej prywatnej wizycie naprawdę czuje się mądrzejsza. Lekarz omówił wszystko - który parametr ma na co wpływa, jak się mają do siebie i co sie sprawdza. Wynik nadal pozytywny i nadal dziewczynka
A dziś na 10:30 idę na warsztaty kobiet w ciąży w Warszawie - Mama wie. 19 zł kosztują. Może ktoś się jeszcze wybiera?mia4444, japonka lubią tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM
-
Witajcie z rana
Dziewczyny nie jeździmy bez pasów! To skrajnie nieodpowiedzialne. Mi co prawda pas nie przeszkadza, w poprzedniej ciąży zapinalam normalnie do końca, ale gdyby przeszkadzał na pewno zainwestowalabym w adapter. Bezpieczeństwo nie ma ceny. Na studiach mieliśmy zajęcia z pierwszej pomocy z panią ginekolog i nas często uczulala, że niezapinanie pasów ma grozniejsze skutki i dla nas i dla dziecka.
Co do ilości dzieci, to chciałabym trójkę, a może i czwórkę, ale czwarte już tak później, aż reszta podrosnie
A magnez też polecam magne b6. Mimo że zazwyczaj magnez jest w preparatach wielowitaminowych, to jest go za mało i najczęściej w formach słabo wchanialnych. Także lepiej brać magnez osobno.
Życzę miłej niedzieli -
Dzień dobry. A raczej średni
śniło mi się cala noc że byłam u dentysty wyrwać ten głupi korzeń. Nie działało żadne znieczulenie. Chciała mnie uspac. I jak do połowy mnie scielo to wyrwała korzeń a za nim poleciy wszystkie zęby
i się obudziłam prawie zapłakana
nie lubię takich snów, nigdy nie wiem czy wierzyc w znaczenie czy nie myśleć o tym
-
Co do ilości dzieci to ja chciałabym minimum 3, ale mąż bardziej przystaje
Przy 2, więc zobaczymy 😉 mamy jeszcze minimum 10 lat na produkcję także może
Uda się go przekonać 😂
CodzienniscM - ja jestem z Warszawy, ale dzisiaj dziadkowie robią Jasiowi
Urodziny, więc mnie niestety nie będzie 😐
Ale może uda się spotkać w jakiś innych okolicznościach 😁 -
Hej Dziewczyny. Ja chcialam się tylko przywitać i zadać pytanie kasia1518 . Widzę że jesteś Kochana z Lublina mogłabyś podpowiedziec do jakiego lekarza chodzisz na prowadzenie ciąży? Mam cały czas mieszane uczucia a to moja pierwsza po latach starań ciąża i chciałabym kogoś poleconego.
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
_nova wrote:Cześć monalisa
no to będziesz miała super pomocnice w domu. Dziewczynki już wiedzą o ciąży? Skąd jesteś?
Hej:)
Dziewczynki wiedza od poczatku ale chyba jeszcze do nich nie dociera ze naprawde beda mialy takiego maluszka w domu;)
Caly czas sie zastanawiam jak o bedzie gdy juz z Nami bedzie. Czy chetnie pomoga czy beda zazdrosne itd;)Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Czesc wszystkim :*
Pisalyscie o skurczach a ktoras ma po bokach takie ciagniecia? Upierdliwa doleglosc mecze sie od 3 dni. Czasem strach kichnac czy cos bo mam wrazenie ze rozerwie i az lzy naplywaja.Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Karooo93 wrote:Co do ilości dzieci to ja chciałabym minimum 3, ale mąż bardziej przystaje
Przy 2, więc zobaczymy 😉 mamy jeszcze minimum 10 lat na produkcję także może
Uda się go przekonać 😂
CodzienniscM - ja jestem z Warszawy, ale dzisiaj dziadkowie robią Jasiowi
Urodziny, więc mnie niestety nie będzie 😐
Ale może uda się spotkać w jakiś innych okolicznościach 😁Karooo93 lubi tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM