Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień Dobry
Ja się mecze już tydzień z tymi ciągnięciami,wczoraj musialam brać nospe chociaż szczerze mówiąc ona też nie pomaga za bardzo.. wkurza mnie to strasznie
A i jeszcze mega mnie kluje w miejscu gdzie dokladnie jest dzidziuś...
Zaczynam 16tc:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 09:24
-
madixxx wrote:Hej Dziewczyny. Ja chcialam się tylko przywitać i zadać pytanie kasia1518 . Widzę że jesteś Kochana z Lublina mogłabyś podpowiedziec do jakiego lekarza chodzisz na prowadzenie ciąży? Mam cały czas mieszane uczucia a to moja pierwsza po latach starań ciąża i chciałabym kogoś poleconego.
Chodzę też do Luxmedu w ramach abonamentu z pracy ale tam mi tylko dr wypisuje skierowania na badania dzięki temu mam w ramach abonamentu za darmo , bo jak dr Kondracka wypisuje skierowania na badania to wszystkie są płatne.kasia1518
-
ManiaM wrote:Cześć
Czy któraś z was miała infekcje pochwy w ciazy ? Co można stosować? Wizyta u ginekologa dopiero 25.04 A tu uplawy gęste i delikatnie zaczyna swedziec...kasia1518
-
Kiniorek91 super pojazd
a snami się nie przyjmuj! W ciąży są takie zakręcone sny, że jakbyśmy miały wszystko analizować, to dostalibyśmy do głowy
wiem co mówię, bo mi dzisiaj cała noc się śniło, że byłam na patologii ciąży... ;P
Mam pytanie do nszej forumowej kadrowej: Uwemhe, orientujesz się może, jak to jest z rezygnacją z urlopu rodzicielskiego na rzecz L4 ciążowego? Ja mam macierzyński do 23.05, ale zastanawiam się, czy po prostu na wizycie we wtorek nie wziąć L4. Oczywiście wszystko sprowadza się do pieniedzy. Obecnie jestem na stawce 60%, więc przechodząc na l4, znowu wskoczylabym na 100%. Czy to, że dostarczę L4 automatycznie przerwie bieg urlopu rodzicielskiego? Czy muszę wrócić do pracy, czy złożyć jakieś oświadczenie? Nie mogę się dokopac do żadnego sensownego artykułu na ten temat. -
kasia1518 wrote:Chodzę do dr Kondrackiej- przyjmuje tylko prywatnie w Imedica na Leszczyńskiego i pracuje w szpitalu na Staszica. Prowadziła moja pierwsza ciążę i byłam bardzo zadowolona . Ma nowy sprzęt i ma też certyfikat.
Chodzę też do Luxmedu w ramach abonamentu z pracy ale tam mi tylko dr wypisuje skierowania na badania dzięki temu mam w ramach abonamentu za darmo , bo jak dr Kondracka wypisuje skierowania na badania to wszystkie są płatne.kasia1518 lubi tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Chodzę do dr Kondrackiej- przyjmuje tylko prywatnie w Imedica na Leszczyńskiego i pracuje w szpitalu na Staszica. Prowadziła moja pierwsza ciążę i byłam bardzo zadowolona . Ma nowy sprzęt i ma też certyfikat.
Chodzę też do Luxmedu w ramach abonamentu z pracy ale tam mi tylko dr wypisuje skierowania na badania dzięki temu mam w ramach abonamentu za darmo , bo jak dr Kondracka wypisuje skierowania na badania to wszystkie są płatne.kasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny_nova wrote:Kiniorek91 super pojazd
a snami się nie przyjmuj! W ciąży są takie zakręcone sny, że jakbyśmy miały wszystko analizować, to dostalibyśmy do głowy
wiem co mówię, bo mi dzisiaj cała noc się śniło, że byłam na patologii ciąży... ;P
Mam pytanie do nszej forumowej kadrowej: Uwemhe, orientujesz się może, jak to jest z rezygnacją z urlopu rodzicielskiego na rzecz L4 ciążowego? Ja mam macierzyński do 23.05, ale zastanawiam się, czy po prostu na wizycie we wtorek nie wziąć L4. Oczywiście wszystko sprowadza się do pieniedzy. Obecnie jestem na stawce 60%, więc przechodząc na l4, znowu wskoczylabym na 100%. Czy to, że dostarczę L4 automatycznie przerwie bieg urlopu rodzicielskiego? Czy muszę wrócić do pracy, czy złożyć jakieś oświadczenie? Nie mogę się dokopac do żadnego sensownego artykułu na ten temat. -
_Nova tak jak pisze Sunshine
tylko, ze to chyba tez zależy od zgody pracodawcy. Przynajmniej tak na wychowawczym jest. Jeżeli się dogadacie to wyznaczacie datę i tego dnia po prostu przechodzisz na L4. A jeżeli pracodawca nie wyrazi od razi zgody to dopiero po 30 dniach.
Polecam Ci blog matka prawnik. Bardzo rzetelny.
Mi ostatnio doktor powiedział, żeby się nie bać miały. I jak coś boli czy kłuje to żeby brac. -
To oświadczenie składa się pracodawcy, czy do ZUSu? Muszę jutro zaatakować naszą kadrową. W sumie trochę późno się za to wzięłam, bo wizyta już we wtorek i nie wiem, czy zdążę to załatwić. Ogólnie mój pracodawca jest przychylny do takich próśb, ale wiem, że teraz w pracy mają audyt, czyli pewnie jest nerwowo. No trudno. Trochę im tyłek pozawracam, bo szkoda mi tych pieniędzy.
Mój ginekolog na każdej wizycie pyta, czy chce L4, więc z dostaniem go nie będzie problemu. Ciążę zaczęłam pobytem w szpitalu i krwiakiem, więc nikt nie powinien się czepiać. -
CodziennoscM wrote:Bardzo chętnie. Takich zajęć jest mnóstwo więc myślę że będzie okazja.
może uwierzę, że jestem w ciąży...
Karooo93, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
Dominika32 wrote:Kiniorek ogarnelas już swój detektor?
Bo ja mam ten sam i coś mu odbija,słyszę pieknie serduszko A on nic nie mierzy...
Nienie wiem jak to zrobić. Ona nawet mierzy w powietrzu tętno. Dźwięk jest super na słuchawkach a aplikacja wogole nie rejestruje dźwięku z urządzenia tylko z otoczenia...
-
U mnie też generalnie trochę wariuje ten sprzęt... Raz słyszę a nie mierzy, raz muszę sprawdzać sobie puls czy to nie moje serce (jak zaczyna wyświetlać 90-100 to raczej moje). Tak mi się udało złapać dziś, jak 140-150 to raczej bobek a nie ja
http://oversea.jumper-health.com/anglesound/share/heartrate?id=82352 -
Czy to normalne, żeby mieć ponad tydzień spokoju od wymiotów a dziś znów? Ledwo zjadłam obiad i zaraz musiałam biec do wc. Masakra po prostu.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Kiniorek91 wrote:Sara idziesz dzisiaj do parku? Może lody
? Z młodym pewnie koło 15:30 będziemy przy rosarium
Hejo Kiniorek. Dzisiaj jestem umówiona z mężem i znajomych żeby malucha ich zobaczyć. Może jeśli po świętach będzie ładna pogoda to się zgadamy?