Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie z sody dziewczynka a mam chłopaka. Z chińskiego też dziewczynka a jest chłopak. Ogólnie u mnie wszystko było na dziewczynkę. Beta szybkie bicie serca słodycze i nabiał. Pepsi. Dziecko sprzed Owu. A chłopak. Także obalam wszystkie mądre teorie
-
nick nieaktualny
-
Na połówkowych się wyjaśni. Ja nadal uważam że przed 20 tyg to jeszcze za wcześnie na płeć. Tu się można pomylic, nawet najlepszy lekarz na świecie.
U mnie zabobony w pierwszej ciąży wskazywały na babeczkę i mam. Trafiło się
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja robiłam te badania genetyczne z krwi, które można po 10 tygodniu robić (SANCO, Harmony, itp) i tam jest oznaczenie płci z pewnością praktycznie 100%, bo z DNA płodu. Więc nawet jak się we wtorek nie pokaże to będę wiedziała po Świętach co tam mieszka w brzuchu. Byle tylko te badania dobrze wyszły, i genetyczne i usg... boję się niesamowicie
mia4444 lubi tę wiadomość
-
madixxx wrote:A jeszcze możesz powiedzieć do kogo do lux medu chodzisz? Ja też mam abonament może skorzystałabym przy okazji z tego.
Dr Kobdraca złota kobieta- dała komórkę do siebie. Na początku plamilam to nawet w sobotę o g.22 odegrała komórkę i mnie uspokoiła ( później okazało się że krwiak ). W czasie gdy byłam na patologii ona była na urlopie, ale jak mnie lekarz chciał wypisać do domu wcześniej ( A dr mi powiedziała ze mam nie dac się wypisać jak będę miała wątpliwości) to napisałam jej smsa i z urlopu dzwoniła do docenta żeby mnie jednak nie wypisal ( dzięki temu moje dziecko żyje bo dzień później w nocy zaczęło się dusić pod ktg i zrobili mi CC). Po po CC ( mimo że była na tym urlopie) zadzwoniła zapytać jak się czuje. Z pkt widzenia medycznego- ogromna wiedza i doświadczenie, bardzo dokładna, wszystko tłumaczy, rozwiewa wszelkie wątpliwości. Nie wyobrażam sobie żeby moja ciążę prowadził ktoś inny.
Do Luxmedu chodzę do dr Jolanty Stępień-Osińskiej, neutralny lekarz bo nie pracuje w żadnym szpitalu, jest z Chełma, przyjmuje w Luxmedzie 3 albo 4 razy w tyg, nie robi usg ale też mi daje na nie skierowania.
madixxx lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Dominika32 wrote:A wgl to niby jak brzuch ma wyglądać na dziewczynkę???
W pierwszej ciąży miałam tylko piłeczkę, a teraz jeszcze za wcześnie- ale ja i tak nie wierzę w te głupotyOlala lubi tę wiadomość
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Ponoć na dziewczynkę robi się tylko piłeczka z przodu, a na chłopca bardziej na boki się rozchodzi ( rozlewa).
W pierwszej ciąży miałam tylko piłeczkę, a teraz jeszcze za wcześnie- ale ja i tak nie wierzę w te głupotytakże tego
-
Kookosowa wrote:Na połówkowych się wyjaśni. Ja nadal uważam że przed 20 tyg to jeszcze za wcześnie na płeć. Tu się można pomylic, nawet najlepszy lekarz na świecie.
U mnie zabobony w pierwszej ciąży wskazywały na babeczkę i mam. Trafiło się -
emikey wrote:No u mnie powiedział cytuję "już z tego dziewczynki się nie zrobi" więc raczej jestem pewna
Nie mówię że w każdym przypadku się można pomylić. Ale lepiej poczekać i się nie nastawiać
jeszcze miesiąc i będziemy miały połowę ciąży za sobą. Jak ten czas leci.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dreamer wrote:Wam naprawdę szybko leci ? U mnie wlecze się niemiłosiernie.
Ja już bym chciała być na finiszu
Mam tak samogdyby można chcieć tylko dziecko, bez tak długiej ciąży w pakiecie... nie mogę się doczekać
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dreamer wrote:Wam naprawdę szybko leci ? U mnie wlecze się niemiłosiernie.
Ja już bym chciała być na finiszu
Leci i to szybko. Pracuje, mam dziecko, czasem nie zdążę zauważyć jak mi dzień zleci.Dobrze że mi przychodnia przypomina o lekarzu bo bym przegapiła.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
W kwestii przejścia z urlopu rodzicielskiego na L4, to mi w kadrach powiedzieli żeby napisać wniosek/podanie o rezygnacji z urlopu rodzicielskiego i chęci powrotu do pracy. Trzeba to zrobić min. 21dni przed dniem rzekomego powrotu ( można "wrócić"wcześniej ale wtedy potrzebna jest zgoda przełożonego (U mnie dyrekcji) i najlepiej napisać że do X piątku jesteśmy na rodzicielskim A w poniedziałek deklarujemy powrót do pracy i wtedy od soboty iść na L4.
Właśnie się przymierzam żeby napisać taki wniosek.kasia1518
-
kasia1518 wrote:W kwestii przejścia z urlopu rodzicielskiego na L4, to mi w kadrach powiedzieli żeby napisać wniosek/podanie o rezygnacji z urlopu rodzicielskiego i chęci powrotu do pracy. Trzeba to zrobić min. 21dni przed dniem rzekomego powrotu ( można "wrócić"wcześniej ale wtedy potrzebna jest zgoda przełożonego (U mnie dyrekcji) i najlepiej napisać że do X piątku jesteśmy na rodzicielskim A w poniedziałek deklarujemy powrót do pracy i wtedy od soboty iść na L4.
Właśnie się przymierzam żeby napisać taki wniosek.
Sorki dokladnie tak:-)
Przerwać rodzicielski:-)
Przepraszam za pozną odpowiedz ale u nas szalony wspaniałt weekend. -
japonka wrote:Karooo, ja po sąsiedzku Mordor a wcześniej Włochy
a bierzesz magnez na ten brzuch? Mi się kołatanie serca poprawilo po nim a na brzuchy też dziewczyny biorą.
O super 😊 to mamy rzeczywiście bardzo blisko 😊
Właśnie nie brałam, ale widze, że muszę zacząć.
Dzięki dziewczyny!