X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z sody była dziewczynka :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mi obojętne ale niech mnie więcej tam szturcha tak jak teraz ❤️ jeju jak to było fajnie czuc!

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z sody dziewczynka a mam chłopaka. Z chińskiego też dziewczynka a jest chłopak. Ogólnie u mnie wszystko było na dziewczynkę. Beta szybkie bicie serca słodycze i nabiał. Pepsi. Dziecko sprzed Owu. A chłopak. Także obalam wszystkie mądre teorie :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:59

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na połówkowych się wyjaśni. Ja nadal uważam że przed 20 tyg to jeszcze za wcześnie na płeć. Tu się można pomylic, nawet najlepszy lekarz na świecie. :)
    U mnie zabobony w pierwszej ciąży wskazywały na babeczkę i mam. Trafiło się :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • japonka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam te badania genetyczne z krwi, które można po 10 tygodniu robić (SANCO, Harmony, itp) i tam jest oznaczenie płci z pewnością praktycznie 100%, bo z DNA płodu. Więc nawet jak się we wtorek nie pokaże to będę wiedziała po Świętach co tam mieszka w brzuchu. Byle tylko te badania dobrze wyszły, i genetyczne i usg... boję się niesamowicie :/

mia4444 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madixxx wrote:
    A jeszcze możesz powiedzieć do kogo do lux medu chodzisz? Ja też mam abonament może skorzystałabym przy okazji z tego.
    Byłam na patologii ciąży na Staszica bo szyjka zaczęła mi się skracać w ekspresowym tempie i finalnie urodziłam przez cc wc32tyg. I jestem bardzo zadowolona z oddziału i opieki. Raczej jak nie ma na górze ( na położnictwie) miejsc To daja na patologie.

Dr Kobdraca złota kobieta- dała komórkę do siebie. Na początku plamilam to nawet w sobotę o g.22 odegrała komórkę i mnie uspokoiła ( później okazało się że krwiak ). W czasie gdy byłam na patologii ona była na urlopie, ale jak mnie lekarz chciał wypisać do domu wcześniej ( A dr mi powiedziała ze mam nie dac się wypisać jak będę miała wątpliwości) to napisałam jej smsa i z urlopu dzwoniła do docenta żeby mnie jednak nie wypisal ( dzięki temu moje dziecko żyje bo dzień później w nocy zaczęło się dusić pod ktg i zrobili mi CC). Po po CC ( mimo że była na tym urlopie) zadzwoniła zapytać jak się czuje. Z pkt widzenia medycznego- ogromna wiedza i doświadczenie, bardzo dokładna, wszystko tłumaczy, rozwiewa wszelkie wątpliwości. Nie wyobrażam sobie żeby moja ciążę prowadził ktoś inny.

Do Luxmedu chodzę do dr Jolanty Stępień-Osińskiej, neutralny lekarz bo nie pracuje w żadnym szpitalu, jest z Chełma, przyjmuje w Luxmedzie 3 albo 4 razy w tyg, nie robi usg ale też mi daje na nie skierowania.

madixxx lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    A wgl to niby jak brzuch ma wyglądać na dziewczynkę???
    Ponoć na dziewczynkę robi się tylko piłeczka z przodu, a na chłopca bardziej na boki się rozchodzi ( rozlewa).

W pierwszej ciąży miałam tylko piłeczkę, a teraz jeszcze za wcześnie- ale ja i tak nie wierzę w te głupoty ;)

Olala lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova, do pracodawcy.
    Zapisalyscoe się już na połówkowe? Bo ja sobie właśnie uświadomiłam ze to już 15 tydzień i chyba pora się zapisac. Jak ten czas leci w tej ciąży.

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ponoć na dziewczynkę robi się tylko piłeczka z przodu, a na chłopca bardziej na boki się rozchodzi ( rozlewa).

W pierwszej ciąży miałam tylko piłeczkę, a teraz jeszcze za wcześnie- ale ja i tak nie wierzę w te głupoty ;)
    A to mi zawsze mówiono odwrotnie. Ze z chłopcem jest piłeczka a dziewczynka idzie w boki. I znam przynajmniej kilka. Osób którym się to sprawdziło. I parę którym nie :P także tego

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Na połówkowych się wyjaśni. Ja nadal uważam że przed 20 tyg to jeszcze za wcześnie na płeć. Tu się można pomylic, nawet najlepszy lekarz na świecie. :)
    U mnie zabobony w pierwszej ciąży wskazywały na babeczkę i mam. Trafiło się :)
    No u mnie powiedział cytuję "już z tego dziewczynki się nie zrobi" więc raczej jestem pewna

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No u mnie powiedział cytuję "już z tego dziewczynki się nie zrobi" więc raczej jestem pewna

Nie mówię że w każdym przypadku się można pomylić. Ale lepiej poczekać i się nie nastawiać :)
    jeszcze miesiąc i będziemy miały połowę ciąży za sobą. Jak ten czas leci.

Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam naprawdę szybko leci ? U mnie wlecze się niemiłosiernie.
    Ja już bym chciała być na finiszu

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:

Mam tak samo :) gdyby można chcieć tylko dziecko, bez tak długiej ciąży w pakiecie... nie mogę się doczekać ;)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:

Leci i to szybko. Pracuje, mam dziecko, czasem nie zdążę zauważyć jak mi dzień zleci. :) Dobrze że mi przychodnia przypomina o lekarzu bo bym przegapiła.

Witaj synku
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Kiniorek nasikaj na sodę;P
    U mnie wyszło że dziewczynka:)
    Chyba sie nie sprawdza bo ma byc laseczka a sie lekko pienilo :p
    Miszybkoleci... dopiero test robilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 00:00

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:59

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii przejścia z urlopu rodzicielskiego na L4, to mi w kadrach powiedzieli żeby napisać wniosek/podanie o rezygnacji z urlopu rodzicielskiego i chęci powrotu do pracy. Trzeba to zrobić min. 21dni przed dniem rzekomego powrotu ( można "wrócić"wcześniej ale wtedy potrzebna jest zgoda przełożonego (U mnie dyrekcji) i najlepiej napisać że do X piątku jesteśmy na rodzicielskim A w poniedziałek deklarujemy powrót do pracy i wtedy od soboty iść na L4.

Właśnie się przymierzam żeby napisać taki wniosek.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    W kwestii przejścia z urlopu rodzicielskiego na L4, to mi w kadrach powiedzieli żeby napisać wniosek/podanie o rezygnacji z urlopu rodzicielskiego i chęci powrotu do pracy. Trzeba to zrobić min. 21dni przed dniem rzekomego powrotu ( można "wrócić"wcześniej ale wtedy potrzebna jest zgoda przełożonego (U mnie dyrekcji) i najlepiej napisać że do X piątku jesteśmy na rodzicielskim A w poniedziałek deklarujemy powrót do pracy i wtedy od soboty iść na L4.

Właśnie się przymierzam żeby napisać taki wniosek.
    Hej
    Sorki dokladnie tak:-)
    Przerwać rodzicielski:-)

Przepraszam za pozną odpowiedz ale u nas szalony wspaniałt weekend.

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Karooo, ja po sąsiedzku Mordor a wcześniej Włochy :) a bierzesz magnez na ten brzuch? Mi się kołatanie serca poprawilo po nim a na brzuchy też dziewczyny biorą.

O super 😊 to mamy rzeczywiście bardzo blisko 😊
    Właśnie nie brałam, ale widze, że muszę zacząć.
    Dzięki dziewczyny!

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ