Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Niczego nowego się nie dowiedziałam. Amniopunkcja miałaby być 21.05, a 14.05 mam iść do niej to ustalić. Bo to moja decyzja... stwierdzili, ze „można by to zrobić”, ale zadecydować mam ja. Dali mi namiar do jakiejś lekarki w Poznaniu, która ponoć jest najlepsza specjalistka od toksoplazmozy w ciąży w Polsce, mam się zastanowić i tyle. Jestem zła. Znów nie wiem, co robić.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
sunshine03 wrote:Monalisa spróbuj pić więcej wody
bóle głowy mogą się pojawić, jeśli za mało pijesz.
W ciąży 2-3l wody trzeba pićnie jest to łatwe
Na warsztatach dietetyk też mówiła, że jeśli za rzadko się je to objawem hipoglikemii może być ból głowy, szum w uszach.
Odkąd jem wieczorem i piję więcej, bólu glowy nie mam
Ja w zasadzie poza poranna kawa w ciazy zaczelam pic caly dzien wlasnie wode. Chyba ze wczoraj jakos moze mniej wypilam.. Nie licze kubkow wypijanych dziennie😉
Pije duzo wody bo i przy zaparciach potem jakos ciut lzej;)Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Monalisa88 wrote:Moni a Ty skad jestes ze do Poznania Cie kieruja?
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnymoni05 wrote:Niczego nowego się nie dowiedziałam. Amniopunkcja miałaby być 21.05, a 14.05 mam iść do niej to ustalić. Bo to moja decyzja... stwierdzili, ze „można by to zrobić”, ale zadecydować mam ja. Dali mi namiar do jakiejś lekarki w Poznaniu, która ponoć jest najlepsza specjalistka od toksoplazmozy w ciąży w Polsce, mam się zastanowić i tyle. Jestem zła. Znów nie wiem, co robić.
Moni, gdybys potrzebowała jakieś pomocy organizacyjnej w Poznaniu, to dawaj znać. Mogę Cię gdzieś zawieźć, przywieźć etc
moni05 lubi tę wiadomość
-
Cabrera wrote:Moni, gdybys potrzebowała jakieś pomocy organizacyjnej w Poznaniu, to dawaj znać. Mogę Cię gdzieś zawieźć, przywieźć etc
Na razie totalne nie wiem, co mam myśleć. Mój lekarz prywatnie aminopunkcji mówi nie, od 7tc biorę antybiotyki i dla niego to mało prawdopodobne żeby dziecko się zaraziło, bo łożysko zaczęło funkcjonować 1,5 msc później. No i usg jest jak najbardziej prawidłowe. Tu mi każą bawić się w Pana życia i śmierci, nie jestem lekarzem, jak mam podjąć decyzje? Załącznik zrzuca na prowadzącego, cyrk... kto ma się na tym znać...
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
Moni nie zazdroszczę... rzeczywiście podejście słabe. Ja sama nie wiem co bym zrobiła, choć ja bardzo ufam mojej prowadzącej więc pewnie jej bym posłuchała... nie umiem doradzić nic...
Japonka powodzenia dzisiajWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 10:25
moni05 lubi tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
kkkaaarrr wrote:Czyzby kolejna "szczesciara" pracujaca w okolicy Daszynskiego
chyba po macierzynskim musze pomyslec o zmianie pracy, szkoda zycia na te dojazdy. Mieszkam pod jednym centrum biznesowym a tluke sie codziennie przez cala Warszawe aby w okolice Mordoru sie dostac
Ja bardziej przy szpitalu na Kasprzaka 😉 ale żeby Cię pocieszyć też
Mam podobną drogę jak do Mordoru 🤣 -
Monika kurde
chyba żadna z nas by nie wiedziała co zrobić. Z jednej strony lekarz mówi że ryzyko znikome, z drugiej później mieć pretensje do samej siebie bo sie nie zdecydowałaś...
Muszę się wziac za sprzątanie, a plecy mnie bolą od wczorajmam pranie poskładać i powiesić bo się wypralo, powycierac kurze. Poodkurzac. Podłogę wytrzeć i obiad zrobić
moni05 lubi tę wiadomość
-
Ja bym chyba posłuchała lekarza który bardziej wzbudza moje zaufanie. Chociaż to tez nie takie proste.
Ja na przykład chodzę do lekarki która przepisuje dużo progesteronu. Na początku zleciła mi ze względu na niedomoge literalna i poronienie. Później od początku ciąży kazała brac profilaktycznie. Natomiast dwa razy pod jej nieobecność trafiłam do innej lekarki. Również wydaje mi się kompetentna. Natomiast jej stanowisko inne: podczas starań odstawić progesteron i strać się na luzie bez żadnych obliczeń itp. A po potwierdzeniu ciąży ona zaleca tylko jak coś się dzieje plamienia itp. Nie daje profilaktycznie tak jak tamta. Twierdzi ze są badania które wskazują ze progesteron nie jest taki całkiem obojętny, np powoduje nadmierne owłosienie u dziecka i coś jeszcze podała ale bardzo medycznego i nie pamietam. No i teraz nie wiadomo kogo słuchać.moni05 lubi tę wiadomość
-
Nie powinnam się może tym sugerować, ale mama ginekolog w artykule o aminopunkcji pisze, ze jest ostatecznością, jeśli inne badania prenatalne (pappa i obraz usg) wykazują nieprawidłowości... u mnie ich nie ma. Podobnie właśnie mówił mój lekarz, ze jeśli wszystko wyglada dobrze to on by nie generował dodatkowego stresu...
Ale nawet jak się nie zdecyduje to będę panikować, ze może powinnam, zapobiegawczo... błędne koło.
PrzeprasAm, ze tak o sobie nadaje. Totalnie mnie zbili z tropu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 10:46
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Cześć dziewczyny, ja dziś nadal nieco przygnebiona, ale uporządkowałem trochę w głowie i może jakoś ten tydzień wytrzymam. Zapisałam się do genetyka. Mam nadzieję, że on jakoś sensownie te wyniki mi zinterpretuje. Potem pójdę na sanco albo inne badanie które mi poleci. Ewentualną amniopunkcję zostawię na koniec zwłaszcza że i tak muszę czekac. Czy któraś z was robiła sanco? Czy wyniki tak jak w pappie są w formie prawdopodobieństwa czy mówią tak-nie.Insta: @CodziennoscM