Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
sunshine03 wrote:No to dobrze
liczymy od startowej, czyli zaczelas z jakas, schudlas, znowu przytylas czyli wychodzi 0,5kg na plusie
Liczy się waga sprzed ciąży
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Mi od wagi startowej przybyło 2.5 kg. Nie jest źle. Z Judka w tym okresie już miałam ponad 10. I teraz nie tyje jak wtedy. To liczę że znowu nie dobije do +30 . Chociaż szybko spadło ale wiadomo że to niezdrowe dla bobasa.
Ja złożyłam pranie, zaraz poprasuje i odkurzanie, mocowanie i to na tyle mojej aktywności w święta. Moja mama coś ogarnia. W poniedziałek u teściów. Już dawno bojkotujemy z mamą święta. Trochę się ogarnie, coś się zrobi do jedzenia i yyle
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Kiniorek91 wrote:Powiedzcie mi że nie tylko ja jestem w czarnej D z robota... Nic mi się nie chce... Najchętniej bym się wyłożyła na krześle na balkonie z kubkiem herbaty...
Połóż się. Robota nie ucieknie a piękna pogoda i owszem. Jak sobie polezysz dwie godziny na słońcu to będziesz miała więcej energii do pracyKarooo93 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnymoni05 wrote:No to właśnie nie, schudłam 5,5 kg a nadrobiłam tylko pół... jeszcze 4 kg do wagi sprzed ciąży :p a już się cieszyłam, bo mój lekarz strasznie kręci nosem, ze chudnę.
myślę, że jeszcze nadrobisz
ważne, że już nie chudniesz
jeśli nie miałaś niedowagi przed ciążą to nic strasznego
U mnie w przeciągu ostatnich dwóch tygodni +1,5kg 😲moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiniorek91 wrote:Powiedzcie mi że nie tylko ja jestem w czarnej D z robota... Nic mi się nie chce... Najchętniej bym się wyłożyła na krześle na balkonie z kubkiem herbaty...
Zagoń męża do roboty, mlody niech Ci pomoże też w pracach domowych, skoro już duży jest -
Kiniorek, z jaka robota! To dwa dni niby-świat. Ja się dziele z chłopem i z mama to jutro przy garach spędzę może ze trzy godziny... a co do sprzątania... przypominam, ze przychodzi Zajączek, nie sanepidGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
A sprzątanie to odpuszczam. Męża zagonie. Na razie siedzę przed laptopem i serial ogarniam. Później obiad (dziś botwinka). Mam ciasto do dokończenia, jedno do zrobienia i dwie sałatki... Ale ogarnę dzisiaj to bo jutro nas nie ma (młody ma turniej w Czechach) ...
-
moni05 wrote:Kiniorek, z jaka robota! To dwa dni niby-świat. Ja się dziele z chłopem i z mama to jutro przy garach spędzę może ze trzy godziny... a co do sprzątania... przypominam, ze przychodzi Zajączek, nie sanepid
ja też wychodzę z załozenia , ze nie ma co sie spinać jak kiedyś kobiety robiły z sieie matki polki i gospodynie roku.moni05, Jupik lubią tę wiadomość
-
Kiniorek91 to kawa w dłoń i na balkon! Ja właśnie wyleguje się w słoneczku i nie mam zamiaru w taką pogodę sprzątać. Na święta w sumie nic nie przygotowuję. Na śniadanie idziemy do mamy, później do teściów. Łany poniedziałek pewnie też spędzę w domu rodziców (mieszkamy kilkadziesiąt metrów od siebie). Okna pomylam jakiś czas temu (ale też nie wszystkie), dzisiaj rano tylko ogarnęłam z wierzchu salon i kuchnię, nakarmilam małego, właczylam odkurzacz i uciekłam na dwór :p jest tak pięknie, że siedzę w krótkim rękawku, Niko śpi w wózku, mdłości nie męczą. Jest idealnie
)
-
Cześć
Tez jestem tego zdania, nie ma co się spinać, wiec wcziraj zagonilam do umycia okien w naszej sypialni mojego F. (mieszkam z teściowa dla przypomnienia ) oj, to obraza majestatu bo teściowa nigdy nie miała pomocy od chłopa, ale taki los wybrała, była od niego zależna finansowo wybrała siedzenie w domu.
Dziś powiedziałam co mi na sercu leży, kiedy obieralam warzywa na sałatkę, ponieważ jej oczywiście nie pasowało że chciałam coś z robić od początku do końca po swojemu. Nigdy nie idzie na ugodę, focha się, jest uparta jak osioł, nie daje nam żyć po swojemu. Wszystko musi być tak jak ona chce i koniec. Więc po świętach jadę do mojej mamy na tydz odpocząć, przyjadę, pomoże mi ogarnąć jej mieszkanie i przeprowadzam się tam. Mam dość, zbyt dużo nerwów i łez mnie kosztuje mieszkanie tutaj.
Niech sobie sama rządzi w swoim krolewstwie.
Przepraszam, że tu smęcę. Ale dziś mam bardzo przykry dzień od rana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 10:58
_nova lubi tę wiadomość
-
Ja stwierdziłam, że w majówkę porządnie posprzątam, mam 9 dni wolnego, nie wyjeżdżamy. Na święta jedziemy do rodziców, będę tylko piec mazurka i dla siebie coś bez cukru. I jakieś zakupy ogarnę ale spróbuję zamówić żeby mi przywieźli
dopiero co mi kazali leżeć to nie będę się teraz rzucać na sprzątanie 80 metrów.
-
Dzien dobry dziewczyny
Kciuki za wizyty i wyniki:)
Co do wagi to ja od poczatku przytylam 2kg. Ostatni miesiac poltory. A ze ja mala i chuda to nie narzekam😋 przynajmniej mnie widac😂
Tez sie nie spinam z przygotowaniami do swiat. Pozniej na spokojnie cos porobie. Poki co jestem w fatalnym nastroju.Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Mania, dobrze robisz. A potem taka w święta jakeczkiem się podzieli, będzie szczerzyć ten fałszywy pysk i Cię obcaluje z najlepszymi życzeniami... dbaj o siebie!
ManiaM lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny