WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dreamer, moja tez taka słodka żmijka ;) milutka jest do bólu, a za plecami swoje :) dobrze, że nie jeździmy tam często :P
    Jak ja Was rozumiem mania, moni:) byle żeby partnerzy zdawali sobie z wad matki a nie robili z niej aniołów. Moja jest mistrzem w manipulacji swoimi dziećmi.

ManiaM lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w domku. Teraz tylko się modlić by nie mieć żadnego ataku...
    Dalej biorę antybiotyk i po świętach muszę powtórzyć badania.

Dominika32, Karooo93, adella1, ManiaM, Kasiulina, Kookosowa, mia4444, japonka, Cabrera lubią tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, mój dziś jak zobaczył do jakiego stanu doprowadziła mnie jego matka, to wygarnął jej, że się za nią wstydzi ! Żeby jego miłość życia była tak traktowana, on na to nie pozwoli!
    Jestem z niego dumna.
    Pewnie za to ona rozgada po całej swojej rodzinie swoją wersję, ale najważniejsze że my wiemy jak jest naprawdę:)

Dziewczyny, życzę wam na te święta dużo cierpliwości do teściowych! :)

przedszkolanka:), Kookosowa lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Jak ja Was rozumiem mania, moni:) byle żeby partnerzy zdawali sobie z wad matki a nie robili z niej aniołów. Moja jest mistrzem w manipulacji swoimi dziećmi.
    O nie, mój sam nie znosi jeździć do swojego domu rodzinnego :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania brawo dla męża ! Kolacja mu się należy hihi :D
    Moni u nas odwrotnie.. ale na szczęście czasu nie ma :D

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, chyba już nie nadrobię tylu stron ;) Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze :*

Chciałam Wam życzyć wszystkiego najlepszego na święta, przede wszystkim żeby dzidziusie rosły zdrowo wypasione na świątecznych sałatkach, jajkach i mazurkach :D oraz aby atmosfera była bezstresowa :)

Czy któraś jeszcze tak jak ja nie czuje w ogóle dzidziusia? Jak się nie odezwie do 20 tygodnia to chyba zacznę świrować x)

A wizytę mam w przyszły piątek, natomiast połówkowe 21 maja, proszę o wpisanie :)

Co do świąt to na szczęście nie robię totalnie nic i jadę na gotowe :D a teściów mam spoko tak, że też wszystko ok. Moja mama też zawsze miała bzika na punkcie GOTOWANIA i mega przygotowań jedzenia ale na szczęście zawsze przychodziło jej to z taką lekkością, bo ona po prostu lubi to robić :)

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dreamer, moja tez taka słodka żmijka ;) milutka jest do bólu, a za plecami swoje :) dobrze, że nie jeździmy tam często :P
    teraz zobaczyłam ten opis- idealny do mojej! :D i taaaaka kościelna.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuje, albo nie umiem rozpoznać, że to bobas:(

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie :) ja jestem chuda , w dodatku druga ciąża i też cisza. Lekarz powiedział,że za 2 -3 tyg.powinnam już czuć (czyli jak z Polą).

A jeszcze Wam napiszę..pytałam wczoraj dr o to czy możliwe żeby na tym etapie sączyły sie wody albo skracała szyjka i mój dr mówił,że to możliwe ale to tylko wtedy jak się coś dzieje i jest to na ogół rzadkie. A dzieje się tak najczęściej przy poważnej infekcji kiedy już jest zagrożenie poronieniem.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka super wieści :) gratulacje
    Kolejny facecik. Myślicie już nad imionami?

Córką wybiegała się na świeżym powietrzu cały dzień. Myślałam że padnie. Ja zdążyłam pospać godzinę a ta gadzina dopiero teraz zasnęła.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, chyba już nie nadrobię tylu stron ;) Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze :*

Chciałam Wam życzyć wszystkiego najlepszego na święta, przede wszystkim żeby dzidziusie rosły zdrowo wypasione na świątecznych sałatkach, jajkach i mazurkach :D oraz aby atmosfera była bezstresowa :)

Czy któraś jeszcze tak jak ja nie czuje w ogóle dzidziusia? Jak się nie odezwie do 20 tygodnia to chyba zacznę świrować x)

A wizytę mam w przyszły piątek, natomiast połówkowe 21 maja, proszę o wpisanie :)

Co do świąt to na szczęście nie robię totalnie nic i jadę na gotowe :D a teściów mam spoko tak, że też wszystko ok. Moja mama też zawsze miała bzika na punkcie GOTOWANIA i mega przygotowań jedzenia ale na szczęście zawsze przychodziło jej to z taką lekkością, bo ona po prostu lubi to robić :)

Ja tez nie czuje dzidziusia. Czasami coś tam zalaskocze ale to chyba nie to. Trochę się doszukuje na sile ale to pierwsze dziecko wiec mam jeszcze dużo czasu na ruchy. Wizytę tez mam za tydzień. Mam nadzieje ze już więcej mi tak lekarka nie zrobi ze każe przyjść po miesiącu...

Japonka gratuluje, fantastyczne informacje. Faktycznie poszalalyscie z tymi chłopakami. Dziwnie się czuje z tym bo mam termin na początek października a jako jedna z nielicznych nie znam płci :(

Dziewczyny, następne święta BOŻE NARODZENIE już z dzieciaczkami :)

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli się potwierdzi, że będzie chłopiec to będzie Staś a dziewczynka gdyby była to Kasia. Aczkolwiek ja chciałam Sara, tylko mąż się uparl, że mu się nie podoba :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    spokojnie :) ja jestem chuda , w dodatku druga ciąża i też cisza. Lekarz powiedział,że za 2 -3 tyg.powinnam już czuć (czyli jak z Polą).

A jeszcze Wam napiszę..pytałam wczoraj dr o to czy możliwe żeby na tym etapie sączyły sie wody albo skracała szyjka i mój dr mówił,że to możliwe ale to tylko wtedy jak się coś dzieje i jest to na ogół rzadkie. A dzieje się tak najczęściej przy poważnej infekcji kiedy już jest zagrożenie poronieniem.

Ja się tak obawiam trochę tego sączenia bo leje się ze mnie jakaś woda. Zapytam na wizycie za tydzień.
    Czy tez tak macie ?

Właśnie się dowiedziałam dzisiaj ze znajoma trafiła do szpitala bo nie miała prawie wcale wód płodowych w ósmym miesiącu. I była w szpitalu żeby jej te wody uzupełnili. Nie wiem jak to możliwe.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina piękne imiona :)

Dreamer ja też nie znam płci. I pewnie poznam dopiero w czerwcu na wizycie połówkowej. :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym do Was dołączyć. Termin na 5.10 na pokładzie chłopiec i dziewczynka. Usg połówkowe 27 maj 😱
    I tez nie czuje żadnych ruchów ☹

Kookosowa, brunetka91, moni05, nuśka91, Jupik, ManiaM, japonka, kasia1518, Kotecki, _nova, Kasiulina, Dominika32, Cabrera, mia4444 lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam imię dla dziewczynki id 20 toku zycia:) Liliana

Neroli, Kookosowa lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:54

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wlaśnie dlatego zapytałam,bo ja też mam czasem wrażenie,że to woda. Na szczęście dr mówił,że wszystko ok jest. Podobno wody mają słodki zapach ale weź tu wąchaj wkładki ciągle.. no i są paski które pokazują czy to wody czy nie.

U nas wybrane i chyba już tak zostanie jak wybrała dawno temu Pola- Aleksander :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się w ogóle nie chce sikać. W nocy nie wstaje. Ale fakt bardzo mało pije

‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ