Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kochane .. Jestem po badaniach... ZDROWY CHLOPCZYK ;*;*;*;*;*
wiktoriaa, przedszkolanka:), nuśka91, moni05, Jupik, ManiaM, japonka, Kookosowa, Kotecki, kasia1518, _nova, Miśka06, Spirit, Kasiulina, Dominika32, Cabrera, brunetka91, adella1, Matka30+ lubią tę wiadomość
❤❤❤.
-
Dreamer wrote:Ja tez nie czuje dzidziusia. Czasami coś tam zalaskocze ale to chyba nie to. Trochę się doszukuje na sile ale to pierwsze dziecko wiec mam jeszcze dużo czasu na ruchy. Wizytę tez mam za tydzień. Mam nadzieje ze już więcej mi tak lekarka nie zrobi ze każe przyjść po miesiącu...
Japonka gratuluje, fantastyczne informacje. Faktycznie poszalalyscie z tymi chłopakami. Dziwnie się czuje z tym bo mam termin na początek października a jako jedna z nielicznych nie znam płci
Dziewczyny, następne święta BOŻE NARODZENIE już z dzieciaczkami
Ja też się czuję jakbym się doszukiwała na siłęczęsto leżę z rękami na brzuchu i staram się coś wyczuć, no ale nic na razie...
Uh, też czekam miesiąc i nie wiem czy mój gin w ogóle będzie mi częściej ustawiał wizyty, bo on chyba na tym etapie preferuje co miesiąc...
Nie martw się, że nie znasz płci, wielu lekarzy i tak nie mówi, bo nie ma pewności. A i tak jeszcze możemy się dowiedzieć, że jednak na odwrót -
Brunetka, u mnie podobnie. Ostatnie dni to masakra, załatwiam się przed wyjściem, jadę do miasta i już mi się tak chce, że po wyjściu z auta lecę do najbliższej knajpy.. jakoś nie pamiętam, żeby w pierwszej ciąży mi tak na pęcherz cisnelo jak teraz. A już na pewno nie na tym etapie ciąży.
U mnie jak tylko wyszło, że jestem w ciąży, to rzuciliśmy że jak chłopak to Kacper, bo poczęty w okolicach 3 Królipotem zarzucilismy, bo myśleliśmy, że dziewczynka i szukaliśmy imon żeńskich, nic nam nie wpadło. A jak okazało się na genet.ze chyba chłopak, to mówimy, jednak Kacper
i tak zostało. Jedyne co mi nie odpowiada, to, że to imię popularne, no ale jakoś już gadamy że Kacper to czy tamto, więc chyba zostanie.
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
U mnie też nic nie czuć. Tzn czasem mam wrażenie że coś tam się rusza, jakoś motyl. Ale nie wiem czego się doszukiwać.
Co do uczucia wilgotności to u mnie od drugiego trymestru podwoiła się ilość i jakby woda mleczna leciała jak rano się budzę. Aż dziwnie mi z tym.
No to mamy kolejne bliźniaki na grupie, fajowoKate_88 lubi tę wiadomość
-
mia4444 wrote:Dziewczyny kochane .. Jestem po badaniach... ZDROWY CHLOPCZYK ;*;*;*;*;*
super!
mia4444 lubi tę wiadomość
-
Mia gratuluję
super wieści
Mi też siedzi na pęcherzu. Sikam często ale wcale nie dużo. Najgorsze to parcie. Macica zaraz się podniesie to może na chwilę odpuści.
U nas Nikodem i Lidia. Imiona wybrane już dawno.
Judka dziś mówi że chce Basieale tak ma na imię moja mama a my nie uznajemy imion rodzinnych.
mia4444 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dziewczyny a co myślicie o nazywaniu dzieci po członkach rodziny (np nieżyjących)? Myślałam o Andrzeju po dziadku dla chłopca ale moja przyjaciółka mówi, że ona woli nadawać ze świeżej puli a nie po kimś bo wierzy w różne takie rzeczy... Miałam nawet pomysł na dwa imiona po dziadku i jego bracie, który był dość ważną osobą w rodzinie. Andrzej i Mira dla dziewczynki (od Mirosława). Ale teraz nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 22:26
Awaria_90 lubi tę wiadomość
-
Kookosowa wrote:
U nas Nikodem i Lidia. Imiona wybrane już dawno.
Judka dziś mówi że chce Basieale tak ma na imię moja mama a my nie uznajemy imion rodzinnych.
-
U mnie Remigiusz lub Wanda, klepnięte ostatecznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 22:29
Kookosowa, nuśka91 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
japonka wrote:Haha, dokładnie spytałam przed chwilą o imiona rodzinne...
Niektórzy sobie cenią taka tradycje. Uczcić pamięć dziadka albo babci. To zależy już od rodziców. U mnie w rodzinie taki mieli sentyment do Ewki że jest ich z 7. Z mężem uznajemy że nie chcemy powielać imion i szukamy czegoś oryginalnego i liczymy że nikt nas nie podrobi
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kiniorek91 wrote:U nas też Remigiusz albo Zuzanna
W sumie dla dziewczynki mam od 9 lat jak w ciąży z Kasprem byłam. Jeszcze mu śpiewałam Zuzia lalka nie duża
Ja śpiewałam hej Judę the BeatlesKiniorek91, japonka, _nova lubią tę wiadomość
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dziewczyny mam chłopca lekarz mowi ze na sto procent
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc3ced9fe763.jpg
Imię bedzie Wiktor po męża dziadku, starszy syn dowiedział się że będzie brat bo w klinice kupiliśmy też konfetti do wystrzelenia więc wyleciało niebieskie w domu jak wrocilismyi kupiliśmy też pluszowego misia na którego lekarz nagrał bicie serca dzieciaczka, super sprawa. Niestety nie bedzie sukieneczek i lalek ale cieszę się że będę mieć synusia drugiego.
Kookosowa, moni05, Kiniorek91, sunshine03, japonka, ManiaM, Jupik, _nova, Dreamer, Kate_88, Kasiulina, Dominika32, Cabrera, brunetka91, Karooo93, adella1, nuśka91, przedszkolanka:), mia4444 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW takim razie mamy 24 chłopców i 9 dziewczynek
zaktualizowana lista
a ja ruchy czuję teraz już codziennieśmiesznie, że tak puka mi mały w brzuch
jak przyłożyłam rękę, jak się kręcił to było czuć, to był dla mnie mega szok
może dlatego, że jestem szczupła to czuję już teraz
zaczęłam czuć w 14 tygodniu chyba, ale wtedy nie byłam pewna czy to to
Kookosowa, Jupik, moni05, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Szaleństwo z tymi chłopakami, wychodzi na to że trudniej się robi dziewczynki 😜
Ja mam ten sam dzien co Ty sunshine tylko mi szwaczek pokazuje troche do tylu ale nie czuję jeszcze ruchów.