Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kookosowa wrote:Maniam ja już od 4 tygodni zdjęłam hybryde z nóg i nie robię. Niestety jak uciskam brzuch to mi się kręci w głowie. Za dużo roboty. Niestety zostawiam pazurki niepomalowany
-
nick nieaktualny
-
A ja mam pytanie świąteczne. Czy można sobie zjeść sałatkę warzywną z mielonką? 🤔 Zawsze myślałam, że można a tu dzisiaj czytam, że niby nie można mielonki.. Co to za święta bez sałatki?! 😀
-
Olliiii wrote:A ja mam pytanie świąteczne. Czy można sobie zjeść sałatkę warzywną z mielonką? 🤔 Zawsze myślałam, że można a tu dzisiaj czytam, że niby nie można mielonki.. Co to za święta bez sałatki?! 😀
A dlaczegóż mielonki nie można?
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Bo niby jest ryzyko zarażenia listerią, no ale mielonka jest przecież parzona to nie rozumiem skąd listeria.a było tak napisane na kilku stronach.
-
Poczułam ruchy pod ręką, pierwszy raz i jestem pewna, że to TO
Kookosowa, nuśka91, moni05, brunetka91, japonka, przedszkolanka:), Spirit, Kotecki, sunshine03, mia4444, Jupik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy coś z typowo świątecznych smakołyków może być szkodliwe? Jecie np ostry chrzan tak aż do płaczu? (uwielbiam to)
U nas Jakub Stanisław
Jakub to drugie imię męża, miał takie mieć pierwsze, a Stanisław po ukochanym dziadku który zmarł na raka.
Ktoś napisał imię Mira dla dziewczynki. Bardzo mi się podobaKojarzy mi się z Mirą Kubasińską z Breakout
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
Karooo93, u nas właśnie będzie Ignaś
mamy z mężem zupełnie inny gust jeśli chodzi o imiona, ale imię Ignaś odrazu oboje pokochaliśmy i nie było nawet żadnych rozmyślań i dyskusji
raczej już się nie nastawiam na dziewczynkę, bo niby chłopak na 100%, ale dla dziewczynki mamy imię Zosia już od daaawna
-
Nuska mi też się Mira podoba.
Ja jem i chrzan i ostre przyprawy. Jeśli jesz na codzien i cię nie rusza to i w ciąży ci nie zaszkodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 14:31
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nuśka91 wrote:U nas Jakub Stanisław
Jakub to drugie imię męża, miał takie mieć pierwsze, a Stanisław po ukochanym dziadku który zmarł na raka.
Ktoś napisał imię Mira dla dziewczynki. Bardzo mi się podobaKojarzy mi się z Mirą Kubasińską z Breakout
tak teraz myślę, czy jednak Mirek albo Miron też nie byłby fajny (tu z kolei mi się tylko z Białoszewskim kojarzy ale to dość ciężka literatura była). Ale pewnie nazwiemy totalnie inaczej
Z imieniem po dziadku mam taki problem, że Andrzejek to średnie zdrobnienie dla malucha... A z kolei Mirek po bracie dziadka brzmi ładnie ale Mirosław jest już takie poważne. Na pewno nie chcę Antonich, Franków i Staszów bo chyba co drugi chłopiec się tak teraz nazywa (w tym synowie dwóch koleżanek)
Kookosowa, ja bym dała dwa właśnie po członkach rodziny, których już nie ma z nami, ale to główny powód. I ogólnie wszyscy w mojej rodzinie mają dwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 14:46
nuśka91 lubi tę wiadomość
-
Kochane, gratuluje synków i córeczek.
Ja czekam do połówkowych z określeniem płci, wcześniej lekarz nie chce "ryzykować". Dla dziewczynki mamy już od kilku lat wybrane imię - Milena, chyba ze się po porodzie okaże, ze nie pasuje. A gdyby był chłopiec... To będzie ciężko, nie mamy konkretnych typów, raczej wiemy czego nie chcemymia4444 lubi tę wiadomość
-
Ja dla dziewczynki Alicja,popularne ale mi się podoba. Od dziecka chciałam inne imię dla córki ale brat męża tak nazywał córkę i głupio żeby babcia musiała wnuki numeró owac plus nazwisko to samo, w każdym innym przypadku typu dziecko koleżanki ma tak samo itp to bym się nie przejmowała i tak dała A tak no to co zrobisz jak nic nie zrobisz :/A dla chłopca nie miałam ale tak jakoś na początku ciąży mi do głowy przyszło Dominik ,To może tak zostanie
2017 #1
2019 #2
-
Drogie Mamuśki z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych przesyłam życzenia zdrowych spokojnych i radosnych świąt i oby w najbliższych tygodniach każda z nas poczuła swojego maluszka. Pozdrawiam
Kotecki, Kookosowa, brunetka91, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Ja dla syna,bo od początku czułam że to będzie chłopiec wybrałam Julian,wzięłam to z bajki Zaplatani ,poszłam do męża i mówię że Julian A on w skowronkach że Król Julian z Pingwinów z Madagaskaru:-)
A jak na prenatalnych wyszło że na 80% dziewczyna to imię wybral syn i będzie Michalina:-)Kookosowa, Matka30+, Kasiulina lubią tę wiadomość
-
Dominika32 wrote:Ja dla syna,bo od początku czułam że to będzie chłopiec wybrałam Julian,wzięłam to z bajki Zaplatani ,poszłam do męża i mówię że Julian A on w skowronkach że Król Julian z Pingwinów z Madagaskaru:-)
A jak na prenatalnych wyszło że na 80% dziewczyna to imię wybral syn i będzie Michalina:-)
Uwielbiam tą bajkęzaplątani.
Dominika32 lubi tę wiadomość
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Hej. Wesołych Świąt.
My w domu po 10 godzinach z młodym na turnieju w Marciniezajęli 1wsze miejsce więc zadowoleni
Mam pytanie. Opalilam sobie buzię. Chwyciło trochę na czerwono. Ale np ręce nic. Za to dłonie mam jakby poparzone i suche... Możliwe że ze słońca czy coś mnie uczulilo innego, no woda? Czy zwalić na słoneczko i po prostu go unikać?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37c51663a575.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 17:40
-
Dreamer wrote:Kiniorek może zabardzo ze sprzątaniem poszalałas. Ja mam problemy z rękami właśnie jak zbyt często myje alebo sprzątam bez rękawiczek.
Ale ja w ogóle nie sprzątałam 🤦 właśnie w tym rzecz, że tylko w sumie gotowałam i wytarlam kurze...