X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    U mnie z tym lekarzem to tragedia. W kwietniu nie ma już miejsce,
    A na maj nie mają grafika i nie mogą mnie zapisać... 😡
    Po prostu sama jestem głupia ... Co mam z tym robić ... Czy czekać na posiew
    Czy właśnie już np Urosept brać ... 😐😡😡

Zrób posiew i może spróbuj dostać się prywatnie do ginekologa. Lekarz sprawdzi u zleci jakieś leki na czas do wizyty. Żeby nie było gorzej.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tez o tym myślałam. Z tym,że rodzinny antybiotyku mi raczej nie przepisze.
    Z resztą bez posiewu też trudno cos dobrać 😐
    W środę mam jeszcze to USG - mam nadzieję, to podpytać tego
    Lekarza, może mi coś doradzi.

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Ja dla syna,bo od początku czułam że to będzie chłopiec wybrałam Julian,wzięłam to z bajki Zaplatani ,poszłam do męża i mówię że Julian A on w skowronkach że Król Julian z Pingwinów z Madagaskaru:-)
    A jak na prenatalnych wyszło że na 80% dziewczyna to imię wybral syn i będzie Michalina:-)
    U nas te same typy od samego początku :)

Dominika32 lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Eh a ja znowu na stresie 😐 odebrałam wyniki moczu i jest dużo gorzej mimo
    Syropu żurawinowego i żurawiny w tabletkach ...
    Po świętach robię jeszcze posiew, ale wizytę mam prawdopodobnie dopiero 7 mają.
    Kurde nie wiem bardzo co mam robić 😨
    Kochana A jakie masz wyniki ?

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myslicie lekarz mógł się pomylić co do płci? Bo nie wiem.czy kupować coś czy czekać;)
    Powiedział że na 90% chłopczyk. Czy w 13 tyg może się mylić. Dodam że moja siostra tak miała że pewny A za 3tyg była dziewczynka ..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f1628641d99.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 21:41

Karooo93, Kookosowa, nuśka91, brunetka91 lubią tę wiadomość

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo dużo bakterii prawie 5 tysięcy, dodatkowo lekko podniesione leukocyty i nabłonki płaskie ... Ale dodam, że nie mam żadnych objawów, a
    Wydaję mi się że przy takiej ilości bakterii powinno się coś dziać ...
    Nie wiem ból, swędzenie czy coś ...

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia4444- mi się wydaję,że chłopczyk 😉 kiedyś czytałam na mamaginekolog,
    Ze jak jest wzgórek wypuly to chłopczyk, a na zdjęciu chyba ładnie go widać 😁

mia4444 lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Mam bardzo dużo bakterii prawie 5 tysięcy, dodatkowo lekko podniesione leukocyty i nabłonki płaskie ... Ale dodam, że nie mam żadnych objawów, a
    Wydaję mi się że przy takiej ilości bakterii powinno się coś dziać ...
    Nie wiem ból, swędzenie czy coś ...
    Ja miałam też bakterie leukocyty i dostalam.od rodzinnej AMOTAKS bezpieczny w ciazy i bakterie znikły.

• Paulinka 6 Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 😊 myślałam że już całe ciążowe bummm mama już za sobą. Jestem mamą 1 córci i 4 chłopaków. Miałam implant podskórny który mi nie złożył a później brałam tabletki i zaszłam w ciążę. Teraz aktualnie 16+3tc i niszę w sobie zdrową corcie. Nie wiem czy mnie przyjmiecie ale czytam Was od dłuższego czasu. Pozdrawiam

mia4444, Kotecki, ManiaM, Kookosowa, Jupik, nuśka91, Dominika32, brunetka91, japonka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paulinka. Przyjmiemy z checia :)

Ja od rana odkad kichnelam mam taki obolaly brzuch... Jakby slabe miesnie o czuje nawet lekkiw dotkniecie bardziej. To normalne?
    Oczywiscie zjadlam juz sporo ale odrozniam te bole ;)
    Wesolych Swiat :)

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmiemy Paulinka, przyda się tu taka doświadczona mama :)

Co do bakterii w moczu. Moja siostra miała w 7 miesiącu. Poszła do rodzinnego, powiedział ze się nie tyka bo zawysoka ciąża. Odesłał do gina i dostała duomox. Wszystko Przeszło. Dzidzi i ciąży nie zaszkodziło.

Swoją droga ja na początku ciąży byłam u rodzinnego bo bardzo mnie kłuło z boku po lewej stronie. Być może jelita. To powiedział ze w ciąży to on nic nie zrobi i żebym przyszła jak urodzę. Niezle się popisał co nie ?

Paulinka 6 lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli, mam dziś tak samo, nawet magnez nie pomaga, tak mnie męczył dziś katar alergiczny, i coś mi się naciagnelo, tak mocno zabolalo A ogólnie mam mega obolały brzuch (I też nie sprawy zoladkowe, tylko typowo podbrzusze)

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do bólowych. To nie taki typowy brzuch czy twardnienie ale czuję macicę strasznie nisko, jest też mocno wypchnięta na przód i nie moge znaleźć sobie dobrej pozycji. Jak usiądę to czuję że cisnę, na leżąco też. Stać to wogole. Zjem trochę a brzuch mi się robi aż ciężko oddychać. Z córką czułam luz i ten brzuch był swobodny. I była bardzo wysoko. Nie zeszła do końca.
    Dziś mi poszła krew z nosa bo od pylenia mam katar i śluzówka nie wytrzymała.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Paulinka 6 Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 😊 u Nas termin na 2.10 ale że względu że miałam ostanie 2 cięcia będzie szybciej. Miałam 2 razy rozejście spojenia i tego się boje najbardziej.

• Paulinka 6 Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bole przy kichaniu czy szybszym wstaniu też mam. Mam brać magnez i przy skurczach Spazmoline. Boli mnie czasami brzuszek właśnie po całym dniu na nogach.

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Moje imiona dla dziewczynki: Amelia, Liliana, milena, Łucja, Pola, Oliwia, Gabriela. Dla chłopaka: Piotr, Nikodem, Wojciech, Paweł, Mateusz, Bartosz, Tomasz. Ale żadne mnie tak całkiem nie przekonuje. Albo zbyt oklepane już albo się z kimś kojarzy. I dla dziecka to wszystkie ładnie brzmią ale np nastolatek Gabriel będzie dla znajomych Gabrysiem ? Bez sensu. A tak bym chciała jakieś idealne znaleść i nie zrobić krzywdy dziecku.

Z tych które podałaś podoba mi się Pola dla dziewczynki. U nas mogłaby kiedyś być ale niestety była dziewczyna szwagra miała tak na imię i na pewno mu tego nie zrobimy.

A i mam braci Tomka i Bartosza ;) Bartosz fajne imię takie troszkę nietypowe. Zdrobnienie normalnie Bartek :)

Karooo co do infekcji niestety nie pomogę. Miałam przed ciążą i brałam furagine i żurawine w tabletkach ale w ciąży nie wiem co się stosuje.

Witaj Paulinka :) fajnie, że będziesz mieć piątego dzieciaczka :)

• Paulinka 6 Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was boryka się z białkiem w moczu?

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Zdrowych i radosnych świąt Wielkiej Nocy, dużo miłości i ciepła rodzinnego :)
    Mój mąż o 5.45 wyjechał do Holandii i zostałam sama z rodzicami, niby tylko 5tyg ale siedzę i rycze, nie mogę się ogarnąć. Miłego dnia mamuśki

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Cześć dziewczyny. Zdrowych i radosnych świąt Wielkiej Nocy, dużo miłości i ciepła rodzinnego :)
    Mój mąż o 5.45 wyjechał do Holandii i zostałam sama z rodzicami, niby tylko 5tyg ale siedzę i rycze, nie mogę się ogarnąć. Miłego dnia mamuśki

Moj tez na 5 tygodni ☹ ale co zrobic..

Spokojnych Świąt Mamuśki🐣

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny poranek Nas wita :)

U mnie juz lepiej z brzuchem. Juz nie jest taki drazliwy na szczęście.
    Nie moglam tylko spac na lewym boku bo cos mnie gniotlo, ale na pleckach z rozwalonymi na bok nogami to jak najbardziej :)

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ