WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez szwankuje ale tylko na wątku październikowym. Pozostałe działają bez zarzutu

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:56

• moni05 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze aktualizują tutaj tak ładnie jak na różu 😊 bo mnie wkurza tu to okienko do wpisywania, szczerze...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też parę razy wywaliło i pokazało błąd :(

Dreamer może być. 5-6 miesiąc to te wymarzone 600 g od których dzieci urodzone mają szansę przeżycia. W pierwszej ciąży jak przekroczyłam ten próg to odczułam ulgę a potem tylko czekałam z oo tygodnia na tydzień oby jak najdłużej siedziało. :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jak po świętach? Wpadam na chwilę wrzucić Wam mojego kosmite z przed tygodnia :) A później muszę nadrobić co napisalyscie. Od paru dni tu nie zaglądałam.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cc8ce666bd0.jpg

Dzisiaj miałam wizytę, wszystko w porządku. Nastepna 21 maja.

Dominika32, moni05, Kookosowa, brunetka91, japonka, Spirit, Kiniorek91, ManiaM, wiktoriaa, przedszkolanka:), Kasiulina, _nova, nuśka91, Cabrera, Neroli, Karooo93, kasia1518, sunshine03 lubią tę wiadomość

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Awaria_90,ja polecam Doppler H5. Jestem z niego zadowolona 🙂
    Ja Angelsounds, ta wersja z aplikacją na telefon :)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam całą głowę obolała :(
    Jutro idę do ogólnego lekarza. Wyniki od kardiologa pokaze przy okazji.
    Od paru dni czuję jak mi po gardle spływa wydzielin i nie umiem jej odchrzaknac. Dziś odchrzaknelam z krwia. Nie wiem czy nie mam zawalonych zatok :(

Dziś mi się ckliwie zrobiło że tyle muszę czekać na następne USG... :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88, moja koleżanka z pracy miała szczeniaka, który złapał parwowirozę. W domu mu kroplówkę podłączala, bo nie pił i jadł. No i przeżył jakoś, więc i Tobie życzę, żeby się dobrze skończyło.

Ja ruchów też nie czuje, w 1 ciąży na tym etapie już czułam. Pewnie kwestia że mam teraz łożysko na przedniej ściance, podobno wtedy czuć później. Detektor mnie udpokaja, nie mam żadnego problemu ze znalezieniem i pomiarem tętna małego.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka norma. Moja Pola dzisiaj szczęśliwa woła do mamy,że jutro jedziemy dzidziusiowi coś kupic a ona z tekstem,że jeszcze się nie kupuje bo za wcześnie. Nie skomentowałam,jutro kupuje i mam zamiar się z tego cieszyc razem z córka.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka śliczny ten Twój maluszek. Piękne macie te zdjęcia nawet nie wiem czy to 3D czy 4D. Ciekawe dlaczego jedni lekarze dają takie a inni te zwykle. Muszę walczyć o takie w piątek.

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Monalisa88, moja koleżanka z pracy miała szczeniaka, który złapał parwowirozę. W domu mu kroplówkę podłączala, bo nie pił i jadł. No i przeżył jakoś, więc i Tobie życzę, żeby się dobrze skończyło.

Ja ruchów też nie czuje, w 1 ciąży na tym etapie już czułam. Pewnie kwestia że mam teraz łożysko na przedniej ściance, podobno wtedy czuć później. Detektor mnie udpokaja, nie mam żadnego problemu ze znalezieniem i pomiarem tętna małego.

Od piatku tez podaje mu kroplowke w domu. Nadal nie da sie namowic nawet na picie wiec dlatego weterynarz szans mu noe daje. Zauwazalne jest ze od wczoraj stan sie nieco pogorszyl ale caly czas mam nadzieje ze mu w koncu zacznie przechodzic. Taki mlodziak jest jeszcze tyle przed nim:( naprawde mi cholernie ciezko...

Brunetka wyzalic sie mozesz zawsze. Jak wodac i ja tego potrzebuje chociaz odbiegam od tematu forum..
    Przykre jest ze Twoja rodzina w taki sposob reaguje. Staraj sie tym nie przejmowac. Wiem ze ciezko bo chcialabys by przezywali i cieszyli sie z Toba.

Ja sie moze ucisze narazie bo strasznie metny nastroj mam. Beznadziejny:(

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka mnie tak maz stopuje... I też mi przykro. Raz się pozarlismy z tego powodu. Nie wiem. Może do niego dotrzeć jak się dziecko urodzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 22:05

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:57

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z siostrą? Nasze mamy zawsze uważają że wiedzą najlepiej. A spróbuj się sprzeciwić i powiedzieć swoje zdanie. Masakra. Mam podobnie. Jak powiem co myślę, i sama podniosę głos bo do niej argumenty nie docierają to mówi że się rozalcza i pa... To jest denerwujące. Na szczęście sama kupuje rzeczy małemu i z tym problemu nie mam. Gorzej bo ona sama nie wie czy chce wracać z NL i nie wiem jak do niej dotrzeć żeby się dowiedzieć o co chodzi...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam trochę odwrotny problem z mama. Do tej pory jej nie powiedziałam o ciąży bo wiem ze zrobi z tego sensacje. Będzie się wszystkim chwalić i opowiadać. Nawet jej do głowy nie pryjdzie ze coś może pójść nie tak. A ja jestem już ostrożna.
    No ale przyszedł czas poinformować wszystkich. Dzisiaj już pierwsza osoba w pracy zauważyła. I o dziwo myślałam ze mnie to nie spotka jak tak czytałam Wasze wpisy ale pogłaskała mnie po brzuchu żeby się upewnić. Wiec ludzie naprawdę coś maja z tym głaskaniem....

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro podopisuje daty wizyt :)

Jutro czeka mnie też wizyta u laryngologa. Moje migdałki wyglądają jak przy ropnej anginie, tylko nic nie boli ani nie mam gorączki :/
    Miałam kiedyś mega problem z migdałkami, miałam mieć usuwane, ale potem jakoś się to uspokoiło i właściwie od 3-4 lat nie było z nimi żadnego problemu i właśnie teraz się odezwały :/
    No i oczywiście się martwię czy taka infekcja nie zaszkodzi bobasowi :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka najważniejsze to cieszyć się samemu z ciąży :) nikt inne tego nie zrozumie tak, jak my same. Rodziną nie warto się przejmować :)

Póki Ciebie wszystko cieszy to jest ok :)

Ja nawet z mężem miałam awanturę, bo powiedziałam, że strasznie mnie cieszą zakupy dla bobasa. A on na to, że zepsuł mnie konsumpcjonizm i to najgłupsza rzecz na świecie, że sie cieszę z zakupów 😡
    Zrobiłam mu awanturkę i pożałował swoich słów.
    Nie będzie mi gamoń odbierał radości z szykowania wyprawki i zakupów dla bobasa :)

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ