WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia trzymam kciuki za wizytę, będzie dobrze :*

Ja się cieszyłam od prenatalnych a potem minęło za dużo czasu do kolejnej wizyty i znowu zaczęłam się bać xD ale to już w piątek, wytrzymałam ponad miesiąc :)

• moni05 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ja mam do usg jeszcze 2 tygodnie i się okocę do tego czasu chyba... 7 maja a potem połówkowe początek czerwca, ale to ślub, zamęt i przetrwam. Teraz nie daje rady, masakra :P

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni a co ja mam powiedzieć :p jak bylam ostatnio na wizycie 2.04 :p a jeszcze mam 15dni do kolejnej. I się zastanawiam czy zabrać małego ze sobą. Jak myślicie? Będę mieć wtedy 20+1. I nie wiem czy zrobi mi USG przez brzuch jeszcze czy już dopochwowo. W sumie to jak poproszę to może mu pokaze a później mały wyjdzie z gabinetu i zrobi dopochwowo. Obiecałam mu że go wezmę na USG żeby zobaczył brata i chce dotrzymać obietnicy.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala ktoras z was bialko w moczu? A pozostale wyniki prawidlowe? Nie wiem czy schizowac czy nie :D

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny czy bóle pochwy mogą być niebezpieczne? Ból jest sekundowy i odpuszcza. Ostatnio przez całe dnie tylko w różnych odstępach czasu mam te bóle. I nie są to bóle podbrzusza ale dosłownie pochwy

Ja to mam,klucia w szyjce moj gin twierdzi ze to normalne

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta też dopiero 6 maja i już przebieram nogami :)

syy26iye928jhyb7.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny czy bóle pochwy mogą być niebezpieczne? Ból jest sekundowy i odpuszcza. Ostatnio przez całe dnie tylko w różnych odstępach czasu mam te bóle. I nie są to bóle podbrzusza ale dosłownie pochwy
    Ja mam takie kłucie w pochwie sekundowe od rana co chwilę . Wzięłam magnez i leżę bo ustać nie mogłam

oar843r8hxms7jm7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Ja mam takie kłucie w pochwie sekundowe od rana co chwilę . Wzięłam magnez i leżę bo ustać nie mogłam
    U mnie tak samo.. Rano są co chwila, później ustępują i tak do wieczora, kiedy znowu są. Biorę magnez 3x1 magnezin, myślicie, że mogę zwiększyć do 4x1?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta 8 maja :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, dziś moje kciuki są z Wami <3 zamelduj się nam tu z dobrymi wiadomościami :)

Ja kolejna wizytę tez mam 06.05., ale teraz jakoś łatwiej mi wytrzymać: były Święta, zaraz majówka i już będzie czas wizyty :) brzuch rośnie, jeszcze tylko ruchów malucha do szczęścia mi brakuje <3

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę czasem 2 A czasem 3 dziennie, zależy jak się czuje .

oar843r8hxms7jm7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zalecił magnez 3x1 i no spe 2x1. I nie wiem czy te kłucia są przez magnez.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem, jak dotrwam do mojej wizyty. Zapisałam się dopiero na 22.05. wtedy też wezmę pierwsze L4. Jutro jadę pobrać krew na drugą pappe (miałyście pobieraną dwa razy krew? Ja pierwszy raz o czymś takim słyszę), a później do zakaźnego na drugą wizytę.
    Dziewczyny, strasznie się czyta te Wasze historię. Wiem, że łatwo się mówi, zeby mieć w dupie tych, co się z Wami nie cieszą, ale to najlepsze wyjście. Do mnie już wreszcie dotarło, że jestem w ciąży i na maksa się cieszę :) mam radoche, jak patrzę na mój gruby brzuch i nawet już nie rozmyślam o tym, czy dam sobie radę :p

• japonka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dopiero zaczęłam się cieszyć jak zobaczyłam wyniki prenatalnych ale cały czas mam z tyłu głowy, że jeszcze pół roku do porodu i dużo się może wydarzyć. Wczoraj poprosiłam mamę, żeby kupiła mi ubranka w Lidlu, bo były jakieś fajne zestawy i usłyszałam czy się nie boję że zapeszę jak coś kupię. Kazałam kupić i tak i sama też kupiłam dwie rzeczy ale takie rzeczy nie pomagają :/ Wydaje mi się, że ciąża i macierzyństwo po stracie jest w ogóle inne, zwłaszcza jak czekasz na to latami...

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć październikowe mamusie.Czy przyjmiecie jeszcze jedną październikówkę do swojego grona?Czasami nie ma z kim pogadać i się wyżalić a w grupie zawsze raźniej😊

hura2017, Kotecki, Dominika32, sunshine03, ManiaM, Cabrera, Kookosowa, nuśka91, brunetka91, Aguuula;2525, Kasiulina, mia4444, Neroli, Karooo93, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Ja chyba dopiero zaczęłam się cieszyć jak zobaczyłam wyniki prenatalnych ale cały czas mam z tyłu głowy, że jeszcze pół roku do porodu i dużo się może wydarzyć. Wczoraj poprosiłam mamę, żeby kupiła mi ubranka w Lidlu, bo były jakieś fajne zestawy i usłyszałam czy się nie boję że zapeszę jak coś kupię. Kazałam kupić i tak i sama też kupiłam dwie rzeczy ale takie rzeczy nie pomagają :/ Wydaje mi się, że ciąża i macierzyństwo po stracie jest w ogóle inne, zwłaszcza jak czekasz na to latami...
    Japonka ja dopiero po prenatalnych odetchnęłam. Mój mąż miał opory przed kupieniem czegoś z wyprawki, ale powiedziałam mu, że bobas musi wiedzieć, że na niego czekamy! :) A skąd miałby wiedzieć, że czekamy, jakbym nie kupiła dla niego tych ubranek? :D
    A ostatnio to nawet sam kupił dla dziecka rzeczy :D ledwie go powstrzymałam, żeby nie nakupił głupot :D

Poza tym w żadne zapeszania nie wierzę. Co ma być to będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 11:31

japonka lubi tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej🙂 Basia i inne dziewczyny wizytujace dzisiaj- kciuki, będzie wszystko dobrze!
    Jak będzie dziewczynka, to będzie mieć na imię Basia właśnie😊

Kookosowa, Kotecki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na 80% wybraliśmy imię, żeby jakoś bardziej osobowo traktować bejbika :D

Stanęło na Przemku :D

A te 20% zostawiam sobie na wypadek zmiany zdania 😂😂😂

Cabrera, Kookosowa, nuśka91, brunetka91, moni05, Aguuula;2525 lubią tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    No i na 80% wybraliśmy imię, żeby jakoś bardziej osobowo traktować bejbika :D

Stanęło na Przemku :D

A te 20% zostawiam sobie na wypadek zmiany zdania 😂😂😂

Przemek to ładne imię. Mój przyjaciel tak miał na imię🙂

sunshine03 lubi tę wiadomość

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu mam już synka Wiktora ( też z października, ma 6.5 roku), w sierpniu straciłam jedną ciążę a w styczniu udało się znowu za pierwszym podejściem🙂Termin mam na 23 października i strasznie się cieszą ale i boję jak to będzie z tą ciążą

Kasiulina, japonka lubią tę wiadomość

‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ