WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Moni :*

Basiu też uważam, że inny lekarz powinien Cię zbadać taki z certyfikatem fm i naprawdę dobrymi opiniami. Poszukaj kogoś i postaraj się umówić w trybie pilnym,powiedz jaka jest sytuacja to na pewno Cię przyjmą. Nic się nie stanie jeśli odłożysz amnio chociaż o 3 dni żeby zebrać opinie. Zwłaszcza, że Twoja lekarka też nie jest do końca za...

• japonka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia mam nadzieję, że będzie ok u Ciebie. A reszta badań jest w porządku poza tą rozbieżnością w wielkości? Co do amnio to czytałam wczoraj u Mamy ginekolog, że ryzyko jest dużo mniejsze niż te 1% podawane, chyba jest 1:1000 jak nie mniej.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

BASIU trzymam za Was.kciuki. U nas też sie te okresy nie pokrywają i w ciąży z dziewczynami było podobnie. Ja nie ufam twojej lekarz. Amnio to powinna być ostateczność. Pappa wyszla ci dobra, potem robiłaś sanco tak? Czyli musi być ok:-). U nas pappa słaba. Ale musimy ufać że bedzie ok
    Bo.na pewne rzeczy nie mamy wplywu. Bedziemy mialy zdrowe dzieciaczki zobaczysz
    Buziak

• japonka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest dość ciekawy artykuł tylko po angielsku i piszą, że to się zdarza że dziecko rośnie wolniej, albo całe, albo asymetrycznie jak u Ciebie i że amniopunkcja służy do tego, żeby ustalić przyczynę i dostosować postępowanie, więc może to dobry pomysł:
    https://kidshealth.org/en/parents/iugr.html

moni05 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam dziś po bandzie z zakupami dla Wiktorka :) kupiłam kilka ciuszków w H&M bo w Next nic mi się nie spodobało a w mamas&papas mają ceny z kosmosu. Wszystko dla chłopców jest smutno niebieskie lub szare zero wesołych odcieni, a ja naprawde rzygam już szarością. Mieszkam w granitowym mieście gdzie wszystkie budynki i domy są szare do tego szara pogoda. Stanęło na tym że wybrałam unisex pajacyki, bodziaki takie w komplecie z czapeczkami i tycimi spodniami ;)
    Mało tego zamówiłam też fotelik samochodowy, mąż jak to usłyszy to pomyśli, że chyba trzeba mi kartę płatniczą zablokować ;)
    Następnym razem wybieram się do Primarka, bo zajrzałam tam dziś na moment i mają śliczne kocyki i kolorowe pieluszki tetrowe z różnymi fajnymi wzorami i trochę inne ciuszki niż wszędzie, takie bardziej na wesoło.

moni05 lubi tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia skonsultuj się jeszcze z jakimś lekarzem- tak jak piszą dziewczyny- wybierz najlepszego jaki jest w okolicy.

Jak byłam w poprzedniej ciąży, na forum była dziewczyna która miała różnicę 4tyg- oczywiście podejrzenie hipotrofii I inne rzeczy padały, a ma zdrowa córeczke- biedna się tylko niepotrzebnie ostresowała.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekamy na pozytywne wiadomości po dzisiejszych wizytach .

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ja również bym to jeszcze skonsultowała z innym lekarzem..

Ja dzisiaj też pojechalam. Nakupowalam sobie,Poli no i Pola dla maluszka pozytywke,przytulankę i mikro spodenki 😀 w poniedziałek jedziemy do ikei juź coś dobierac do pokoiku itp😀 ciesze się i taki mam zamiar!!
    Dzisiaj po powrocie tak mi sie chcialo ze zrobiłam kapustkę na gesto mmmmm pycha!
    A po niej wygladam tak😂
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9758deeffb95.jpg

No i nasze najmniejsze zdobycze z których Pola jest najdumniejsza 😀
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a84d5e715ce.jpg

moni05, wiktoriaa, Kotecki, Matka30+, brunetka91, Karooo93, Kookosowa, _nova lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Niestety dalej mamy dysproporcje między główką a brzuszkiem 2 tyg co lekarke niepokoi. Do tego lekka niedomykalność zastawek ale tym mówiła żeby się nie martwić. Jutro amniopunkcja, za dwa tygodnie wszystko się wyjaśni...

Zobaczysz taka jego uroda. Poprostu Twój dzidziuś jest szczuplutki. Teraz już dzieciaczki rosną jak chcą. Jak już na forach gdzie wszystko zawsze grozi poronieniem i tym co najgorsze piszą ze wszystko się dobrze kończy to nie może być inaczej.
    My również nie wszystkie mamy 90/60/90.

W którym szpitalu masz mieć amnio ? To jest tak ze możesz iść kiedy chcesz ? Bo bardzo szybki termin dostałaś.

• japonka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, szanuję spodnie w Batmanki :) to mnie w sumie cieszy, bo będę mogła też ubierać małego komiksowo tak jak sama lubię i chodzić z nim na filmy, dzisiaj z mężem idziemy na najnowszego Marvela przedpremierowo a w poniedziałek byliśmy na ostatnim filmie DC :)
    Ja kupiłam pierwszą rzecz wczoraj bo mnie urzekła plus kosztowała 6,50 w Lidlu... Teraz się z koleżanką kłócę, że to nie dla dziewczynki, poza tym kto powiedział że mały chłopiec nie może nosić czegoś w serca :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14a7ec3e63de.jpg

przedszkolanka:), Kotecki, sunshine03, Kookosowa lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się czy lekarz może mi wystawić zwolnienie lekarskie na 3dni do przodu? Wizytę mam w środę A potrzebuje zwolnienia od soboty. Nie będzie to ciągłość zwolnienia tylko przymierzam się na przejście z rodzicielskiego na L4.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny orientujecie się czy lekarz może mi wystawić zwolnienie lekarskie na 3dni do przodu? Wizytę mam w środę A potrzebuje zwolnienia od soboty. Nie będzie to ciągłość zwolnienia tylko przymierzam się na przejście z rodzicielskiego na L4.
    Jak byłam w piątek i poprosiłam od poniedziałku to powiedziała mi lekarka że nie może i dała od soboty. Więc chyba wstecznie tak ale 3 dni do przodu nie.

a5526252e0.png

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie może tez raz tak próbowałam. To mi powiedział ze nie może przewidzieć czy za dwa dni będę chora/w ciąży.
    Chyba ze się z nim dogadasz żeby wystawił w sobotę.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka mi te wpadły w oko bo nic nie było w sumie ciekawego..😀
    A Twoje czerwone czy róź? Bo czerwone to spoko😀

Kasia z tego co wiem to nie moze bo mój wysyla do zusu od razu to wiadomo. Jak ja wizyte mialam tydzien wczesniej akurat to kazal mi po tygodniu przypomniec sms by wysłać do zusu kolejne zwolnienie.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    3 dni do przodu nie może wystawić. Chyba że się z nim dogadasz i on sam bez wizyty wystawi je w piątek lub sobotę. Ale lekarz może się nie zgodzić, bo to wiadomo, że z przepisami nie jest zgodne.

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Zobaczysz taka jego uroda. Poprostu Twój dzidziuś jest szczuplutki. Teraz już dzieciaczki rosną jak chcą. Jak już na forach gdzie wszystko zawsze grozi poronieniem i tym co najgorsze piszą ze wszystko się dobrze kończy to nie może być inaczej.
    My również nie wszystkie mamy 90/60/90.

W którym szpitalu masz mieć amnio ? To jest tak ze możesz iść kiedy chcesz ? Bo bardzo szybki termin dostałaś.
    Na Kopernika. Szybki termin ona zadzwoniła i od razu umowiła...

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia spokojnie. U mnie z Jasiem było podobnie, cały czas coś mial za małego,
    A pod koniec ciąży już cały był za mały o 4 tygodnie 😱
    Urodził się nie za dużyzy miał 3kg i 50cm, ale poza tym było wszystko w porządku!

Ja dzisiaj byłam na USG prenatalnym. Wszystko w porządku, nosek jest, przezierność bardzo niska 1.1
    Rączki, nóżki, uszy, jelita, żołądek wszystko jest 😊
    Płeć jeszcze nieznana. Może się dowiem 7 maja na kolejnej wizycie.
    Co do złych wyników moczu mam je powtórzyć i czekac na posiew.
    Mam pic sok z żurawiny i brać żurawit. Jeśli nie mam żadnych objawów zapalenia
    Pęcherza nie ma sensu brać nic innego typu urasept.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 17:56

japonka, moni05, Dominika32, nuśka91, brunetka91, Kasiulina, Kookosowa, przedszkolanka:), _nova, Cabrera, mia4444 lubią tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o toksolazmozę. Wyszło mi IgG 584 reaktywacja i IgM 0,18 niereaktywny. Jak prosiłam lekarza żeby mi omówił wyniki to powiedział tylko że już chorował i nic więcej. Poprzedni wynik sprzed 7 lat IgG miałam na poziomie ok 100 i wtedy tez mówił to samo.
    Ja dziś w pracy dowiedziałam się, że mam pracować do września :) normalnie się uśmiałam.
    Basia będzie dobrze do lekarzy trzeba mieć zaufanie ale ograniczone. W poprzedniej ciąży lekarz ciągle wypisywal mi leki na nadciśnienie a ja górne miałam ok 90 a potem twierdził że przecież nie kazał mi ich brać, - on tylko zalecał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 18:11

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh to chyba muszę przełożyć wizytę z środy na sobotę- na szczęście w soboty przyjmuje.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczyny, my zyjemy w razie czego, rośniemy... prenatalne wyszły super, harmony tez bez zastrzeżeń, wiec jestem jakas taka spokojniejsza... kolejna wizyta w sobote. No i dokladam do puli dwóch chlopaków <3 <3. Mdłości przeszły zupełnie, zostaje tylko poranne rzyganko przy myciu zębów. Ogarnęłam swoje sprawy zawodowe tydzien temu, więc mam już wolną głowę. Było troche cięzko, bo mój synek zlapal paskudna infekcje i caly tydzień przed egzaminem nie spalismy, juz naprawde sie o niego martwiłam ale na szczescie juz ok. Potem w miedzyczasie jego czwarte urodzinki, szybkie przygotowania do swiąt i dopiero w tym tygodniu mam w koncu spokoj.
    Kciuki za wszystkie wizyty, Basia jestem pewna ze bedzie dobrze, zrobisz ta amniopunkcje, dobry wynik Cie w końcu uspokoi i bedziesz cieszyć się ciążą. Pamietam, ze moj starszy synek zawsze miał większą głowę niż resztę i jest zupelnie zdrowy.
    Co do zwolnienia mozna 3 dni wstecz i jeden do przodu. Reszty nie pamietam ;)....

nuśka91, Dominika32, Kotecki, Kookosowa, przedszkolanka:), Cabrera, Karooo93, japonka, mia4444 lubią tę wiadomość

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ