Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoni zalecenia ptg są takie, ze bada się w każdej ciąży i tak. Tak samo, jak cytomegalie i inne. Dlatego w każdej karcie ciąży jest miejsce na wpis i lekarze i tak zlecają od nowa
A skoro Goemi miała juz dodatnie przeciwciała igg 7 lat temu to nie ma mowy o pierwotnym zakażeniu -
sunshine03 wrote:Moni zalecenia ptg są takie, ze bada się w każdej ciąży i tak. Tak samo, jak cytomegalie i inne. Dlatego w każdej karcie ciąży jest miejsce na wpis i lekarze i tak zlecają od nowa
A skoro Goemi miała juz dodatnie przeciwciała igg 7 lat temu to nie ma mowy o pierwotnym zakażeniu -
basia1987 wrote:Ja po amnio zdecydowałam się. Pani doktor robiła usg i dle niej na tym etapie różnica jest zbyt duża i maluch nie nadrobi... uważa na 90% ze to problem genetyczny. Powiedziała ze raczej i tak tej ciąży nie donoszę więc rozumiecie...
Karooo93, Dominika32, japonka, _nova, Aguuula;2525, brunetka91, Kookosowa, Cabrera, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa miałam badana cytomegalie, ale faktycznie nie ma jej na liście wymaganych badań.
U mnie bylo zamieszanie, bo igg bylo dodatnie jakies poltora roku temu (bez badania igm).
Natomiast przy kolejnych badaniach igg wyszlo rowniez dodatnie, a igm minimalnie reaktywne. Lekarz ginekolog narobil rabanu, a bylam u lekarza chorób zakaźnych i to moje 1,2 igm (a norma jest do 1) po prostu mam traktowac jako moj wynik zerowy, bo cale zycie najprawdopodobniej bede miec taki wynik.
Więcej już cytomegalii mialam nie badać, bo nie ma to sensu. Przeszlam ja dawno temu.
A co do toxo to faktycznie:
Badanie w kierunku toksoplazmozy (IgG, IgM), o ile ciężarna nie przedstawi wyniku potwierdzającego występowanie przeciwciał IgG sprzed ciążymoni05 lubi tę wiadomość
-
Karooo93 wrote:Właśnie miałyście badania na cytomegalie?
Ja z Jasiem miałam wynik wątpliwy, ale na szczęście wszystko oki.
Teraz 7 maja mam wizytę muszę wspomnieć o tym badaniu koniecznie! -
nick nieaktualnybasia1987 wrote:Ja po amnio zdecydowałam się. Pani doktor robiła usg i dle niej na tym etapie różnica jest zbyt duża i maluch nie nadrobi... uważa na 90% ze to problem genetyczny. Powiedziała ze raczej i tak tej ciąży nie donoszę więc rozumiecie...
Jak długo będziesz czekać na wynik? -
Basiu...ja również czekam na wyniki i jestem pewna ze dzidziuś tylko mame straszy!;*
Dominika ja miewam dni spokoju a miewam bólialeeee dzis ssie znowu wypinal więc wiem,ze to on bo akurat tam sluchalam detektorem
spokojnie. Ty pierwsza ciaza?
-
Sunshine, no bo już zgłupiałam
bo jeśli były przeciwciała to nie ma sensu, bo i po co? Tylko niepotrzebny zamęt
Ale coś musi w tym być, bo pierwsze pytanie jakie padło na spotkaniu z p. Docent to o wyniki z poprzedniej ciąży. Do dupy szczerze to jest, każdy mówi coś innego. Ja najbardziej teraz ufam jej, skoro wielcy specjaliści w zakaźnym nawet nie zrobili powtórki badań... średnio liczę się z ich zdaniem terazGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Basiu, wszystko będzie dobrze! Tym textem lekarki się nie przejmuj! Co za...
Sporo dziewczyn pisało ze gdzieś inne mówiły ,że miały takie przypadki i maluszki urodziły się zdrowe! Masz od nas tyle kciuków że nie ma innej opcji! :*
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
nick nieaktualnymoni05 wrote:Sunshine, no bo już zgłupiałam
bo jeśli były przeciwciała to nie ma sensu, bo i po co? Tylko niepotrzebny zamęt
Ale coś musi w tym być, bo pierwsze pytanie jakie padło na spotkaniu z p. Docent to o wyniki z poprzedniej ciąży. Do dupy szczerze to jest, każdy mówi coś innego. Ja najbardziej teraz ufam jej, skoro wielcy specjaliści w zakaźnym nawet nie zrobili powtórki badań... średnio liczę się z ich zdaniem terazmoni05 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Basiu...ja również czekam na wyniki i jestem pewna ze dzidziuś tylko mame straszy!;*
Dominika ja miewam dni spokoju a miewam bólialeeee dzis ssie znowu wypinal więc wiem,ze to on bo akurat tam sluchalam detektorem
spokojnie. Ty pierwsza ciaza?
Nie,trzecia:-)
Pierwsza 13 lat temu
Druga 2 lata temu poronienie w 12tc,poszlam na prenatalne i tam się dowiedziałam że dziecko nie żyje ok 2 tyg.Nic nie czułam,nie krwawilam...
Pewnie przez to świruje,ale nie mogę zapanować nad strachem
-
nick nieaktualny
-
sunshine03 wrote:zmienię trochę temat
Dziewczyny na rozmiar 68 kupować od razu w wyprawce też dla bobasa ciuszki czy raczej już po porodzie pozamawiać, co będzie potrzebne?sunshine03 lubi tę wiadomość
-
Sunshine ja bym się raczej skupiła na 56-62. 68 to raczej tam około 2-3msc chyba.
Ja mam całą komodę w 68 więc się nie przejmuje. Gorzej właśnie z ciuszkami na 56-62...
Moja mama mi wysyła paczkę i jestem ciekawa co tam mi dała. Mówi że ubrań sobie mam nie kupować bo mam na całą ciążę... Kupiła też prześcieradła na przewijak i ręcznik kąpielowy. Jeszcze jakieś gryzaki, te butelki antykolkowe z aventa. Mówi że chyba się kurier za głowę złapie jak to zobaczy jakie gabaryty ma paczka... A będę ją.miala na przyszły tydzień
Dzisiaj jadę ze znajomą do szpitala na porodówkę na dni otwarteona rodzi w czerwcu a ja sobie zobaczę przy okazji jak wszystko wygląda
-
sunshine03 wrote:zmienię trochę temat
Dziewczyny na rozmiar 68 kupować od razu w wyprawce też dla bobasa ciuszki czy raczej już po porodzie pozamawiać, co będzie potrzebne?2017 #1
2019 #2