Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominika32 wrote:Basiu czekamy na wyniki z zacisnietymi kciukami.
Dziewczyny w poniedziałek mam wizyte po 4 tyg,im bliżej tym bardziej świruje...
W nocy obudzilo mnie złe przeczucie,o glupich snach już nawet nie wspomnę
Nie czuje ruchów dziecka,a detektor tylko mnie wkurza zamiast uspokajac,do tego wszystkiego od jakiegoś tyg nie mam rzadnych bóli...wczesniej tu mnie kulo tam bolalo A teraz zupelnie nic...czuje się mega dobrze Czy wy też tak miewacie??
O Dominika... dzięki, że to napisałaś, bo mam tak samo.. od 2 dni nie czuje ruchów... albo wydaje mi się, że czuje, ale zdecydowanie słabsze.. i też mam w pon wizytę i już dostaje do głowy ;/
PS> Wizyta po równych 6 tygodniachwiec meeeega dużo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 16:19
Dominika32 lubi tę wiadomość
-
Kiniorek91 wrote:Sunshine ja bym się raczej skupiła na 56-62. 68 to raczej tam około 2-3msc chyba.
Ja mam całą komodę w 68 więc się nie przejmuje. Gorzej właśnie z ciuszkami na 56-62...
Moja mama mi wysyła paczkę i jestem ciekawa co tam mi dała. Mówi że ubrań sobie mam nie kupować bo mam na całą ciążę... Kupiła też prześcieradła na przewijak i ręcznik kąpielowy. Jeszcze jakieś gryzaki, te butelki antykolkowe z aventa. Mówi że chyba się kurier za głowę złapie jak to zobaczy jakie gabaryty ma paczka... A będę ją.miala na przyszły tydzień
Dzisiaj jadę ze znajomą do szpitala na porodówkę na dni otwarteona rodzi w czerwcu a ja sobie zobaczę przy okazji jak wszystko wygląda
U mnie 56 w ogóle nie ubrała, a 62 cm nosiła krótki czas... bo 62 dluga się urodziławięc ogólnie jestem zdania, żeby z żadnym rozmiarem nie szaleć
bo nigdy nie wiadomo jaki duży bobas się urodzi
-
A moja urodziła się 52 cm i w 56 tonęła i chodziła w nim dluuugo, więc dobrze, że miałam tego rozmiaru dużo. Z 62 wyrosła dopiero jak miała 6 mcy, więc kupowanie na zaś większych ciuszkow nie ma sensu, bo może być tak że 2 mczne dziecko już będzie potrzebować, albo jak u nas, dopiero po pół roku, a jednak ważne czy wtedy zima czy lato.
-
basia1987 wrote:Do wtorku ma być wynik badania Fish, zapłaciliśmy i zawiezlismy próbkę do badania. Reszta rozszerzona do trzech tygodni. Nadzei juz praktycznie nie mam, lekarka mi jej nie dała... robię to bo chcę wiedzieć że zrobiłam wszystko by ratować moje dziecko....
A co to jest za badanie to fish ? Co ono Wam powie ?
A jakie jest nastawienie Twojego męża ?
-
Dreamer wrote:A co to jest za badanie to fish ? Co ono Wam powie ?
A jakie jest nastawienie Twojego męża ?
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Ja dziś miałam wizytę i usg. Generalnie wszystko jest dobrze. Uff co za ulga, ale lekarz wprowadzał mega napięcie. Badanie robił dość długo a przy tym nic nie mówił. No myślałam że tam zejdę. Zaczęłam sama się dopytać to usłyszałam że wszystkie parametry w normie. Mam opis z info o wadze i mojego skarb jest już ok 150 g. Zmartwił mnie że łożysko mam średnio ułożone ale na tym etapie jest jeszcze ok i do obserwacji. I niestety ubranek dalej nie kupuje bo płeć nieznana a to już 16 tc
sunshine03, Kookosowa, Dominika32, nuśka91, japonka, _nova, Jupik lubią tę wiadomość
-
Goemi, to dopiero 16tc jeszcze zdążysz się obłupić
najważniejsze, ze wszystko dobrze.
Mania, Sunshine, jak po wizytach?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Goemi, ja sie ostatnio dowiedziałam że mam nisko łożysko ale podobno jeszcze jest ok. Z kazdym miesiącem będzie się podnosić. Tak mi powiedział gin więc trzymam go za słowo.
Co do ciuszków to mi bratowa poleciła kupic rozm. 56. U mnie na pewno nie będzie szału z wielkością dziecka bo jestem drobny szczypior.
Wyniki z moczu mam juz ok. Na szczęście.
Dziś jeszcze zrobiliśmy w klinice test potrójny przed połówkowymi.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
nick nieaktualnyU mnie wszystko ok
generalnie usg bez pomiarów. Tylko posluchanie serduszka i podglad, czy z serduszkiem jest wszystko ok. Ilość wód prawidłowa.
I podgląd małego na 3dnie chcial sie dobrze ułożyć do zdjęcia niestety
Z tego wszystkiego nie zapytalam, ile waży
Za 3 tygodnie polowkowe
I badania moczu do powtórzeniaKookosowa, moni05, Kotecki, Aguuula;2525, przedszkolanka:), ManiaM, Kasiulina, Dominika32, Cabrera, Karooo93, mia4444, Jupik lubią tę wiadomość
-
Uf.. Ja po wizycie. Wszystko ok. Tylko maleństwo nie chciało się pokazać profilem , miesiąc temu było to samo, i nie wiem nic na temat kości nosowej. Waga ok 140g. I najprawdopodobniej dziewczynka
P.s. długość od główki do pupki 9,5 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 19:36
Kasiulina, Kookosowa, Dominika32, Cabrera, Neroli, moni05, Karooo93, wiktoriaa, mia4444, brunetka91, japonka, Goemi, Aguuula;2525, przedszkolanka:), Kotecki, Matka30+, nuśka91, Jupik, sunshine03, hura2017 lubią tę wiadomość
-
Aguuula;2525 wrote:Goemi, ja sie ostatnio dowiedziałam że mam nisko łożysko ale podobno jeszcze jest ok. Z kazdym miesiącem będzie się podnosić. Tak mi powiedział gin więc trzymam go za słowo.
Co do ciuszków to mi bratowa poleciła kupic rozm. 56. U mnie na pewno nie będzie szału z wielkością dziecka bo jestem drobny szczypior.
Wyniki z moczu mam juz ok. Na szczęście.
Dziś jeszcze zrobiliśmy w klinice test potrójny przed połówkowymi.
też jestem drobny szczypiorniska.. wąska w biodrach.. z małą ilością kilogramów
a moje dziecie wdało się za mężem.. i 62 cm długa i 3920 g
Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
Kurczę, dziewczyny. Któraś z Was odczuwa czasem drętwienie-mrowienie dłoni i twarzy/języka? Mnie dzisiaj boli strasznie głowa, to nie jest ból migrenowy (bo migrenowców jestem, umiem rozróżnić), ale zlokalizowany w oczach właśnie. Towarzysza mu tez zaburzenia widzenia, ale inne niż aura, takie jasne rozbłyski, plamy, przez co nie widziałam dobrze przez ok pół h. Wzrok już w normie, głowa boli nadal i to mrowienie... masakraGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
ManiaM wrote:Uf.. Ja po wizycie. Wszystko ok. Tylko maleństwo nie chciało się pokazać profilem , miesiąc temu było to samo, i nie wiem nic na temat kości nosowej. Waga ok 140g. I najprawdopodobniej dziewczynka
P.s. długość od główki do pupki 9,5 cmA co lekarz mówił na te kłucia Twoje?
-
Ja te po wizycie. Usg dość szybkie, bez pomiarów
przyzwyczajona jestem, ze w poprzedniej ciąży zawsze miałam dokładne usg i opis a tu takie strzępy informacji. Ehh.
Jeszcze zapomniałam dr wystawić skierowania na morfologię i mocz. Będę musiała kombinować, bo ze skierowaniem zawsze mam w cenie pakietu. A wiadomo, są ważniejsze wydatki
Co do rozmiarów tk dużo tez zależy od firmy. Bo np pepco 56 a hm 56 to kolosalna różnicamia4444, Dominika32, Kasiulina lubią tę wiadomość
-
moni05 wrote:Kurczę, dziewczyny. Któraś z Was odczuwa czasem drętwienie-mrowienie dłoni i twarzy/języka? Mnie dzisiaj boli strasznie głowa, to nie jest ból migrenowy (bo migrenowców jestem, umiem rozróżnić), ale zlokalizowany w oczach właśnie. Towarzysza mu tez zaburzenia widzenia, ale inne niż aura, takie jasne rozbłyski, plamy, przez co nie widziałam dobrze przez ok pół h. Wzrok już w normie, głowa boli nadal i to mrowienie... masakra
Drętwienie i mrowienie w rękach mam od pierwszej ciąży. Jak poleżę za długo na plecach albo ręce mam wyżej.
Co do tego problemu z oczami. Miałam raz w tej ciąży. Na początku. Poszlo mi ciśnienie po wymiotach. Godzinę widziałam jak przez mgle. Placki w oczach i świat sto raz jaśniejszy. Przeszło i więcej nie wróciło. Bóle głowy mam rzadko ale jak już się zaczyna to umarł w butach.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
wiktoriaa wrote:Gratuluję dobrych wieści
A co lekarz mówił na te kłucia Twoje?