X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Basiu czekamy na wyniki z zacisnietymi kciukami.

Dziewczyny w poniedziałek mam wizyte po 4 tyg,im bliżej tym bardziej świruje...
    W nocy obudzilo mnie złe przeczucie,o glupich snach już nawet nie wspomnę
    Nie czuje ruchów dziecka,a detektor tylko mnie wkurza zamiast uspokajac,do tego wszystkiego od jakiegoś tyg nie mam rzadnych bóli...wczesniej tu mnie kulo tam bolalo A teraz zupelnie nic...czuje się mega dobrze Czy wy też tak miewacie??

O Dominika... dzięki, że to napisałaś, bo mam tak samo.. od 2 dni nie czuje ruchów... albo wydaje mi się, że czuje, ale zdecydowanie słabsze.. i też mam w pon wizytę i już dostaje do głowy ;/

PS> Wizyta po równych 6 tygodniach :) wiec meeeega dużo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 16:19

Dominika32 lubi tę wiadomość

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Sunshine ja bym się raczej skupiła na 56-62. 68 to raczej tam około 2-3msc chyba.
    Ja mam całą komodę w 68 więc się nie przejmuje. Gorzej właśnie z ciuszkami na 56-62...
    Moja mama mi wysyła paczkę i jestem ciekawa co tam mi dała. Mówi że ubrań sobie mam nie kupować bo mam na całą ciążę... Kupiła też prześcieradła na przewijak i ręcznik kąpielowy. Jeszcze jakieś gryzaki, te butelki antykolkowe z aventa. Mówi że chyba się kurier za głowę złapie jak to zobaczy jakie gabaryty ma paczka... A będę ją.miala na przyszły tydzień

Dzisiaj jadę ze znajomą do szpitala na porodówkę na dni otwarte :) ona rodzi w czerwcu a ja sobie zobaczę przy okazji jak wszystko wygląda :)

U mnie 56 w ogóle nie ubrała, a 62 cm nosiła krótki czas... bo 62 dluga się urodziła :) więc ogólnie jestem zdania, żeby z żadnym rozmiarem nie szaleć ;) bo nigdy nie wiadomo jaki duży bobas się urodzi :)

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia trzymaj się! I tak jak dziewczyny piszą trzeba wierzyć do końca!

Co do ubranek to ja mam pełnej wachlarz po Jasiu. Począwszy od 50 😉
    A cytomegalie muszę zrobić.

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja urodziła się 52 cm i w 56 tonęła i chodziła w nim dluuugo, więc dobrze, że miałam tego rozmiaru dużo. Z 62 wyrosła dopiero jak miała 6 mcy, więc kupowanie na zaś większych ciuszkow nie ma sensu, bo może być tak że 2 mczne dziecko już będzie potrzebować, albo jak u nas, dopiero po pół roku, a jednak ważne czy wtedy zima czy lato.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Do wtorku ma być wynik badania Fish, zapłaciliśmy i zawiezlismy próbkę do badania. Reszta rozszerzona do trzech tygodni. Nadzei juz praktycznie nie mam, lekarka mi jej nie dała... robię to bo chcę wiedzieć że zrobiłam wszystko by ratować moje dziecko....

A co to jest za badanie to fish ? Co ono Wam powie ?
    A jakie jest nastawienie Twojego męża ?

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A co to jest za badanie to fish ? Co ono Wam powie ?
    A jakie jest nastawienie Twojego męża ?
    FISH to też genetyka tylko określa ryzyko chorób w trzech trisomiach 13,18,21 więc to co najgorsze moze nam się przytrafić. Potem czekamy na dokładne rozszerzone wyniki które określają wady w większym zakresie niż te trzy trisomie.

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę i usg. Generalnie wszystko jest dobrze. Uff co za ulga, ale lekarz wprowadzał mega napięcie. Badanie robił dość długo a przy tym nic nie mówił. No myślałam że tam zejdę. Zaczęłam sama się dopytać to usłyszałam że wszystkie parametry w normie. Mam opis z info o wadze i mojego skarb jest już ok 150 g. Zmartwił mnie że łożysko mam średnio ułożone ale na tym etapie jest jeszcze ok i do obserwacji. I niestety ubranek dalej nie kupuje bo płeć nieznana a to już 16 tc

sunshine03, Kookosowa, Dominika32, nuśka91, japonka, _nova, Jupik lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi, to dopiero 16tc jeszcze zdążysz się obłupić :) najważniejsze, ze wszystko dobrze.

Mania, Sunshine, jak po wizytach? ;)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi, ja sie ostatnio dowiedziałam że mam nisko łożysko ale podobno jeszcze jest ok. Z kazdym miesiącem będzie się podnosić. Tak mi powiedział gin więc trzymam go za słowo.
    Co do ciuszków to mi bratowa poleciła kupic rozm. 56. U mnie na pewno nie będzie szału z wielkością dziecka bo jestem drobny szczypior.
    Wyniki z moczu mam juz ok. Na szczęście.
    Dziś jeszcze zrobiliśmy w klinice test potrójny przed połówkowymi.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula żebyś się nie zdziwiła z ta wielkością dziecka. Moja siostra 45 kg urodziła dziecko 4 kg wiec nigdy nic nie wiadomo :)

moni05, Aguuula;2525 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok :) generalnie usg bez pomiarów. Tylko posluchanie serduszka i podglad, czy z serduszkiem jest wszystko ok. Ilość wód prawidłowa.
    I podgląd małego na 3d :D nie chcial sie dobrze ułożyć do zdjęcia niestety :D
    Z tego wszystkiego nie zapytalam, ile waży

Za 3 tygodnie polowkowe :)

I badania moczu do powtórzenia :)

Kookosowa, moni05, Kotecki, Aguuula;2525, przedszkolanka:), ManiaM, Kasiulina, Dominika32, Cabrera, Karooo93, mia4444, Jupik lubią tę wiadomość

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Nie odzywałam się kilka dni,bo te święta jakies takie zamieszanie wprowadziły :)
    Basiu,ja nadal trzymam kciuki. Nie poddawaj się do konca.

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf.. Ja po wizycie. Wszystko ok. Tylko maleństwo nie chciało się pokazać profilem , miesiąc temu było to samo, i nie wiem nic na temat kości nosowej. Waga ok 140g. I najprawdopodobniej dziewczynka :)
    P.s. długość od główki do pupki 9,5 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 19:36

Kasiulina, Kookosowa, Dominika32, Cabrera, Neroli, moni05, Karooo93, wiktoriaa, mia4444, brunetka91, japonka, Goemi, Aguuula;2525, przedszkolanka:), Kotecki, Matka30+, nuśka91, Jupik, sunshine03, hura2017 lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Goemi, ja sie ostatnio dowiedziałam że mam nisko łożysko ale podobno jeszcze jest ok. Z kazdym miesiącem będzie się podnosić. Tak mi powiedział gin więc trzymam go za słowo.
    Co do ciuszków to mi bratowa poleciła kupic rozm. 56. U mnie na pewno nie będzie szału z wielkością dziecka bo jestem drobny szczypior.
    Wyniki z moczu mam juz ok. Na szczęście.
    Dziś jeszcze zrobiliśmy w klinice test potrójny przed połówkowymi.

też jestem drobny szczypior :P niska.. wąska w biodrach.. z małą ilością kilogramów :P a moje dziecie wdało się za mężem.. i 62 cm długa i 3920 g ;)

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, dziewczyny. Któraś z Was odczuwa czasem drętwienie-mrowienie dłoni i twarzy/języka? Mnie dzisiaj boli strasznie głowa, to nie jest ból migrenowy (bo migrenowców jestem, umiem rozróżnić), ale zlokalizowany w oczach właśnie. Towarzysza mu tez zaburzenia widzenia, ale inne niż aura, takie jasne rozbłyski, plamy, przez co nie widziałam dobrze przez ok pół h. Wzrok już w normie, głowa boli nadal i to mrowienie... masakra :(

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Uf.. Ja po wizycie. Wszystko ok. Tylko maleństwo nie chciało się pokazać profilem , miesiąc temu było to samo, i nie wiem nic na temat kości nosowej. Waga ok 140g. I najprawdopodobniej dziewczynka :)
    P.s. długość od główki do pupki 9,5 cm
    Gratuluję dobrych wieści :) A co lekarz mówił na te kłucia Twoje?

syy26iye928jhyb7.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te po wizycie. Usg dość szybkie, bez pomiarów :( przyzwyczajona jestem, ze w poprzedniej ciąży zawsze miałam dokładne usg i opis a tu takie strzępy informacji. Ehh.
    Jeszcze zapomniałam dr wystawić skierowania na morfologię i mocz. Będę musiała kombinować, bo ze skierowaniem zawsze mam w cenie pakietu. A wiadomo, są ważniejsze wydatki ;)
    Co do rozmiarów tk dużo tez zależy od firmy. Bo np pepco 56 a hm 56 to kolosalna różnica

mia4444, Dominika32, Kasiulina lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kurczę, dziewczyny. Któraś z Was odczuwa czasem drętwienie-mrowienie dłoni i twarzy/języka? Mnie dzisiaj boli strasznie głowa, to nie jest ból migrenowy (bo migrenowców jestem, umiem rozróżnić), ale zlokalizowany w oczach właśnie. Towarzysza mu tez zaburzenia widzenia, ale inne niż aura, takie jasne rozbłyski, plamy, przez co nie widziałam dobrze przez ok pół h. Wzrok już w normie, głowa boli nadal i to mrowienie... masakra :(

Drętwienie i mrowienie w rękach mam od pierwszej ciąży. Jak poleżę za długo na plecach albo ręce mam wyżej.
    Co do tego problemu z oczami. Miałam raz w tej ciąży. Na początku. Poszlo mi ciśnienie po wymiotach. Godzinę widziałam jak przez mgle. Placki w oczach i świat sto raz jaśniejszy. Przeszło i więcej nie wróciło. Bóle głowy mam rzadko ale jak już się zaczyna to umarł w butach.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:50

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Gratuluję dobrych wieści :) A co lekarz mówił na te kłucia Twoje?
    Z tego wszystkiego to nie wspomniałam o tych kłóciach. Skoro z dzidzią ok to przecierpie. Zresztą nie jest to aż tak często. Co do dolegliwości bólowych w okolicach podbrzusza to mam już nie brać magnezu zapobiegawczo 3x1 tylko wtedy kiedy będzie mnie bolało

oar843r8hxms7jm7.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ