X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    A to nie zdarza się właśnie jak spada ciśnienie? Kiedyś miałam tak często, teraz czasami mam podobne uczucie chociaż nie tak okropne i wtedy zazwyczaj ciśnienie jest 90/50.
    No teoretycznie tak, ja wtedy też zawsze miałam ciśnienie poniżej 90, a dziś np po tej sytuacji zmierzyłam to miałam 110. Dla mnie to już za dużo.

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

A właśnie. Wczoraj byłam na tych dniach otwartych. W sumie to zadowolona jestem ;)
    Jeden z nielicznych znanych mi szpitali gdzie położna powiedziala, że jak chcemy to możemy mieć tipsy, hybrydy i co nam się zamarzy. Na 100 porodów 99 jest ze znieczuleniem. Mnie osobiście to przeraża ale mam się dowiedzieć od mojej lekarki jak to będzie ze mną wyglądać, jak miałam takie przygody w pierwszym porodzie...
    Sala porodowa super. Wszystko przestrzenne odbowione. Opieka wydaje się być ok ;). Wypuszczają w drugiej dobie do domu jeżeli nic się nie dzieje :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Kciuki za wizyty

Ja znowu pokręcone sny,już pomijam to gdzie bylam i co robilam ale zakończył się tak że podszedł do mnie facet i 3razy uderzyl mnie z pięści w podbrzusze..obudziłam się na plecach z uciekająca macica...z 15 min mnie bolało,chociaz już leżałam na lewym boku.

A teraz ledwo śniadanie zjadłam już mnie podbrzusze boli,chyba przeleze caly dzień

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek sala poporodowa ilu osobowa?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Kiniorek sala poporodowa ilu osobowa?
    Jedno :)

Dominika32 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja dziś wizytuje o 17:00, poproszę kciuki. Jest trochę stres, bo ponad miesiąc nie widziałam dzidziusia. Dobrego dnia dla Was!

Dominika32, ManiaM, moni05, Kookosowa, Kasiulina, CodziennoscM, japonka, Cabrera lubią tę wiadomość

• .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja dziś wizytuje o 17:00, poproszę kciuki. Jest trochę stres, bo ponad miesiąc nie widziałam dzidziusia. Dobrego dnia dla Was!
    Trzymamy kciuki, bedzie wszystko dobrz na pewno ;)

nuśka91 lubi tę wiadomość

01589vvj37l1te20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kurczę, dziewczyny. Któraś z Was odczuwa czasem drętwienie-mrowienie dłoni i twarzy/języka? Mnie dzisiaj boli strasznie głowa, to nie jest ból migrenowy (bo migrenowców jestem, umiem rozróżnić), ale zlokalizowany w oczach właśnie. Towarzysza mu tez zaburzenia widzenia, ale inne niż aura, takie jasne rozbłyski, plamy, przez co nie widziałam dobrze przez ok pół h. Wzrok już w normie, głowa boli nadal i to mrowienie... masakra :(
    Moni koniecznie skonsultuj z lekarzem.
    Ciśnienie mierz sobie, bo to może być przyczyna ciśnieniowa.

Ale takie objawy mogą sie też pojawiać przy chorobie zakrzepowej. W ciąży jest skłonność do zakrzepicy. Objawy, jak odpisałaś mogą się pojawić przy niedokrwieniu tkanek.
    Ja bym pewnie sprawdziła sobie podstawowe parametry krzepnięcia krwi. Ale i tak koniecznie skonsultuj to ze swoim lekarzem

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:

Ja dokładnie tak samo. Stres się włącza.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie wskazówki :*
    Dzisiaj idę do lekarki rodzinnej mojej, bo za ginek muszę czekać i tak do 7 maja - majówka. Mam kontrolować ciśnienie tylko, ale wczoraj i dzisiaj rano ono jest na poziomie 110/70 i 120/70.
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty i chętnie pooglądam zdjęcia maluszków na pocieszenie, bo ten cholerny ból głowy trzyma mnie od wczoraj non stop... już nie wyrabiam. Wiec nawet się za dużo nie odzywam, stukam na ślepo, wiec gdyby nie autokorekty to byłby niezły bełkot. :(

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny, czy jest coś co mogę użyć na infekcje intymna? Wszystko było ok a tu nagle takie pieczenie i bol, że masakra :/

Pimafucin albo już w II trymestrze można macmirror - ten dużo lepszy , ale oba na receptę więc wizyta u lekarza musi być.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni będzie dobrze :* ciąża to taki stan gdzie nasz organizm pracuje za dwoje. Kiedyś lekarka mi brzydko ale dosadnie powiedziała: jak się Pani ma czuć w ciąży dobrze, jak Pani robi za inkubator... Zywisz dziecko swoim organizmem.

Pierwsze byłam zła ale później zrozumiałam o co jej chodzi. Poświęcamy siebie dla dobra dziecka. Znosimy wszystko. Ból, chorobę bez leków, puchnięcie i wzrost wagi :p to się nazywa miłość. Dla nikogo chyba byśmy się tak nie posweiacaly jak dla własnego dziecka :)

Życzę owocnych wizyt. Też chętnie zdjęcia poogladam.

Kotecki, nuśka91, moni05, Kookosowa, ManiaM lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny, czy jest coś co mogę użyć na infekcje intymna? Wszystko było ok a tu nagle takie pieczenie i bol, że masakra :/

Ja dostałam antybiotyk, a później invag - on pomaga powrócić florze bakteryjnej
    Czy jakoś tak 😉 jest bez recepty i chyba bezpieczny w ciąży skoro go mam.
    Dodam,że ja nie mam żadnych objawów grzybicy czy coś, z wykazu tylko wyszło 🤔

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis wizytuje po poludniu...
    Na stres mi nic nie pomoze jak tylko palnac sie w leb i isc spac ;p
    Chcialam wyjechac w Maju do mamy do innego miasta, musze zglosic zmiane pobytu w Zusie?

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzylam sobie ciśnienie .. 104/71/94
    Normalnie mam około 115-120. A zmierzylam bo mnie głowa boli. I w sumie nie wiem czy ten isoptin nie pogarsza bo zamiast się wyrównanac ciśnienie do pulsu to ciśnienie spada...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kciuki za wizyty.

Kiniorek lekarka i tak delikatnie to ujęła. Inkubator to nasz brzuch i nic w tym obraźliwego. Z przyrodniczego punktu widzenia dziecko to pasożyt. Żywi się naszym organizmem. Ale jest to jedyna taka sytuacja w naturze gdzie z miłości damy mu wszystko i więcej :) tak więc ciąża to niestety 40 tygodniowy maraton w którym musimy ponieść jakieś uszczerbki na zdrowiu albo ciele. Nie da rady inaczej. Ale warto :)

A mi wrócił normalny smak. Po 4 miesiącach wczoraj zjadłam pizzę i zachciało mi się loda.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie. Waga dzidzi 180 gram. Wszystko wyglada dobrze. I dorzucam kolejnego chłopca do puli. Ech wszystko na dziewczynkę wskazywało. Nie mam ładnego zdjęcia bo zasłanialo buzie.

Usg połówkowe 24 maja.
    Proszę jeszcze o dopisanie miasta na pierwszej stronie. Kraków.

Kookosowa, Goemi, Karooo93, Dominika32, przedszkolanka:), moni05, Kasiulina, Neroli, ManiaM, Kotecki, Aguuula;2525, kasia1518, CodziennoscM, brunetka91, nuśka91, Cabrera, sunshine03, mia4444, Jupik lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padam. Łeb mi peka, kręci mi się :( ledwo po schodach weszłam na 3 piętro :( asa jak chce chyba pierwszy raz w życiu zimę/jesień a nie takie ciepło :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer super:-)
    U nas wczoraj 40stopni w słońcu,dzisiaj 14 I jak tu czlowiek ma się dobrze czuć...Zwłaszcza ciezarny człowiek:-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello:-)
    Pozdrawiam z Hamburga. Przylecielismy sobie na 4 dni bo mąż biegnie maraton:-). Dziś w planach odwiedzenie znajomych, zwiedzanie i wypoczynek. Trzymam kciuki za wizyty. Ja w sumie 7 zobacze maluszka ale jakoś jestem spokojna:-) poprostu wiem że będzie wszystko dobrze z tą ciąża z Boża pomocą.

CodziennoscM, brunetka91, Kookosowa, Kasiulina, mia4444, Jupik lubią tę wiadomość

‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ