Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kokosowa, czyli myślisz, ze to może być problem z wysokim ciśnieniem? Przerażona jestem za każdym razem, a zdarza mi się coraz częściej. I oczy i drętwienie.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Kurczę, dziewczyny. Któraś z Was odczuwa czasem drętwienie-mrowienie dłoni i twarzy/języka? Mnie dzisiaj boli strasznie głowa, to nie jest ból migrenowy (bo migrenowców jestem, umiem rozróżnić), ale zlokalizowany w oczach właśnie. Towarzysza mu tez zaburzenia widzenia, ale inne niż aura, takie jasne rozbłyski, plamy, przez co nie widziałam dobrze przez ok pół h. Wzrok już w normie, głowa boli nadal i to mrowienie... masakrakasia1518
-
kasia1518 wrote:W pierwszej ciąży miałam drętwienie rąk, dłoni. Co do zaburzeń widzenia też mi się trafiło w nocy ze dwa razy w tamtej ciąży. Teraz póki co jeszcze tego nie miałam. Pamiętam że wtedy to było jakoś później ok 20 tyg.
Już wiem do czego to porównać. Jakbyście patrzyły na słońce jakiś czas i potem odbijało się w oczach. Tylko trwa to dłużej właśnie...
a głowa od ciśnienia nie boli chyba w oczach tylko z tylu? Tak słyszałam...
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja dziś byłam na prenatalnCH -dopiero bo Wy już połówkOwe ogarniacie powoli
wszystko ok więc kamień z serca
przedszkolanka:), Aguuula;2525, _nova, moni05, wiktoriaa, Alicjaa92, Kookosowa, Karooo93, Goemi, Cabrera, Neroli, nuśka91, Jupik, Kasiulina, adella1, Dominika32, brunetka91, Kotecki, sunshine03 lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Moni myślę że tak. Bez ciąży mam 90/60 i pije trzy kawy dziennie ( siekiery bez mleka i cukru) i nie mam problemów. A w ciąży zawsze mam 110-120. Przy wymiotach jeszcze bardziej.
Drętwienie to ucisk na kręgosłup i nerwy przez dzidziola.
Moni jak czuję ciśnienie to boli mnie głowa najbardziej po skroniach i czoleWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 21:39
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Hej.
Moni kup sobie koniecznie ciśnieniomierz i mierz 3 razy dziennie. Mi to podchodzi pod nadcisnienie
Ja mam migrenowe i ostatnio Pani doktor bala sie że to od cisnienia i pytała mnie dokladnie o te wszystkie objawy co ty masz. Czy razi swiatli czy wyraznie widze itd. Nie mam a mimo to kazała zakupić ciśnieniomierz bo w ciąży nadciśnienie moZE pojawic sie nagle. -
Dzięki dziewczyny.
Chociaż u mamyginekolog wyczytałam, ze przed 20tc problem z ciśnieniem jest przeciążony... to dziwne, bo zawsze miałam max 100/60. Dopiero po 20tc nadciśnienie jest niby wywołane ciąża.
Kupię, będę mierzyćGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dziewczyny, czy jest coś co mogę użyć na infekcje intymna? Wszystko było ok a tu nagle takie pieczenie i bol, że masakra
-
Olliiii wrote:Dziewczyny, czy jest coś co mogę użyć na infekcje intymna? Wszystko było ok a tu nagle takie pieczenie i bol, że masakra
Musisz iść szybko do lekarza. On ci przepisze coś dobrego. Bez recepty nie polecam
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Musisz iść szybko do lekarza. On ci przepisze coś dobrego. Bez recepty nie polecam
może chociaż po samą receptę mi się uda wejść..
-
Olliiii wrote:Dziewczyny, czy jest coś co mogę użyć na infekcje intymna? Wszystko było ok a tu nagle takie pieczenie i bol, że masakra
tylko na receptę, u lekarza.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
nuśka91 wrote:Moni trochę groźnie brzmią Twoje objawy, może zapytaj lekarza. Ja miałam dwa razy tak, że straciłam na chwilę wzrok przez długie stanie ale mi obraz zaszedł czarnymi mrówkami i na chwilę ciemność. No i szybsze bicie serca od razu.2017 #1
2019 #2
-
To akurat jak za długo stoję to mam tak samo, moim zdaniem to omdlenie. Automatycznie wtedy nogi z waty, szybkie bicie serca, duszność, szumy w uszach, kiepski wzrok . I też nie przechodzi szybko .
Dziś doświadczyłam po raz kolejny niestety. Coś okropnego.
-
ManiaM wrote:To akurat jak za długo stoję to mam tak samo, moim zdaniem to omdlenie. Automatycznie wtedy nogi z waty, szybkie bicie serca, duszność, szumy w uszach, kiepski wzrok . I też nie przechodzi szybko .
Dziś doświadczyłam po raz kolejny niestety. Coś okropnego. -
Dzisiaj już żadnego bólu i pieczenia, myślicie że mogę wtedy poczekać do normalnej wizyty u lekarza, czyli 13 maja? Czy i tak lepiej wcześniej pójść?
-
Olliiii wrote:Dzisiaj już żadnego bólu i pieczenia, myślicie że mogę wtedy poczekać do normalnej wizyty u lekarza, czyli 13 maja? Czy i tak lepiej wcześniej pójść?
Hej🙂 Ja bym pewnie poszła dla swojego spokoju.
Dzisiaj mam wizytę, ależ mi się nie chce iść.