X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Dziewczyny :( znowu infekcje złapałam... Myślicie że jak pojadę jutro na IP to mnie przyjmą żeby coś przepisać?

Jest ta nocna i świąteczna opieka medyczna przy szpitalu, tam powinni zapisać Ci coś bez problemu :) szkoda czasu na IP...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jeszcze pójdę do mnie do przychodni i zapytam się... Będzie we wtorek jeden lekarz chyba ale stary dziad bardzo nie przyjemny...
    A może rodzinna? Miałam gynazol ostatnim razem i pomoglo. Może mi przepisze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 12:14

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na ostatniej wizycie tez się okazało ze zaczyna się grzybica. Ale nic nie czułam. Poza tym ze szyjka jakby klula i być może od tego. Mam globulki na trzy dni. Zastanawiam się czy od czasu do czasu profilaktycznie jakichś globulek nie stosować. Teraz miałam mieć cytologię na wizycie wiec nic nie chciałam stosować żeby wyniku nie sfałszować.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infekcja to chyba nie jest powód do wizyty na IP. Jak ja pojechałam z plamieniami to się krzywili ze to się kwalifikuje do wizyty u swojego gina a nie szpitala.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Cześć Wam
    My dziś ostatni dzień w Hamburgu serio polecam.wszystkim. nie moge sie doczekać do zwolnienia:-) jeszcze 2 miesiące i będzie wolność. Teraz miałam 1.5 tyg wolnego więc sie podladowałam. Uwielbiam urlop gdzie jestem w hotelu i tylko schodze na jedzenie:-) wielki wybor a ja nie musze tego przygotowywać:-). Kolejny urlop w sierpniu i kurcze nie wiem gdzie pojechać. Najlepiej jakiś all inclusive ale czy wtedy nie bedzie za pozno? Wy bierzecie wczesniej urlopy?

Też to uwielbiam. Place w hotelu i naprawdę odpoczywam. Idę jem i z głowy :)
    My jedziemy w sierpniu. Też właśnie do hotelu że spa ( zamawiałam przed ciążą i liczyłam na pełen relax ) że śniadaniem i kolacją w hotelu. 4 dni tylko ale będziemy tylko razem z córką, cisza spokój i odpoczynek.

Dziś byłam w Pepco i mam już dwie kolejne rzeczy dla drugiego potomka.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1de3e670858.jpg

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 i Kkkaaarrr, a Wy o której jutro wizytujecie? :)

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 16,od rana o niczym innym nie mysle...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Ja o 16,od rana o niczym innym nie mysle...

Mi na szczęście przesunęli wizytę z 17:20 na 12:20, więc zawsze te 5 h szybciej :)

• japonka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Cześć Wam
    My dziś ostatni dzień w Hamburgu serio polecam.wszystkim. nie moge sie doczekać do zwolnienia:-) jeszcze 2 miesiące i będzie wolność. Teraz miałam 1.5 tyg wolnego więc sie podladowałam. Uwielbiam urlop gdzie jestem w hotelu i tylko schodze na jedzenie:-) wielki wybor a ja nie musze tego przygotowywać:-). Kolejny urlop w sierpniu i kurcze nie wiem gdzie pojechać. Najlepiej jakiś all inclusive ale czy wtedy nie bedzie za pozno? Wy bierzecie wczesniej urlopy?
    Ja mam teraz urlop na majówkę a potem miałam plan dopracować do końca wakacji i ostatnie 2 miesiące już na zwolnienie czy macierzyński (nie mam pojęcia jak to działa bo poprzednio dotarłam tylko do 16 tygodnia). Chyba nigdzie nie wyjeżdżamy bo ja to jestem ciepłolubna jesienią i zimą więc w lecie nie ruszam się z Polski, a wtedy to priorytety już będą inne :) ale może jakoś między styczniem a marcem już z młodym jakieś ciepłe i bliskie klimaty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 13:44

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Piątego synusia? Ale gromadka.
    No gromadk ;)

pOla34 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Hej ;)
    Mnoe przywitalo dzisiaj lekkie wiercenie w brzuchu ;) jeszcze nieśmiale,ale kopie w detektor jak szalony 😀
    Jak kopie w detektor;)

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:
    Dominika32 i Kkkaaarrr, a Wy o której jutro wizytujecie? :)
    Ja mam planowo o 19.30, ale zawsze poluje do ostatniej chwili aby przelozyc na jak najpozniej, bo moj gin oficjalnie do 21 przyjmuje, a czesto siedzi i dluzej. Wracam z pracy o 18 i nie lubie tak za chwile wychodzic, syn sie mama nie ma kiedy nacieszyc :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, my po wczorajszej wizycie zyjemy i mamy sie dobrze, chlopaki rosna maja 115 i 120g( chyba chlopaki bo pojawila sie watpliwosc co do jednego (chociaz sa jednokosmowowe czyli jednojajowe wiec tej samej plci - juz sama nie wiem, w sumie wszystko jedno- chociaz wczoraj kupilam blekitne i granatowe body z okazji pomyslnej wizyty ;) ). Ostatnio pobolewa mnie podbrzusze, prawie zawsze po ok 0,5h -1h w pozycji stojacej, ciezko okreslic czy to bardziej takie ciagniecie ( bo w sumie brzuch jakos szybciej zaczal rosnac) czy bardziej "miesiaczkowy". Troche mnie to martwilo, zwlaszcza ze w ciazy z synkiem skracala mi sie szyjka juz od 19 tc, ale ze i tak wiekszosc dnia mam fotelowo- kanapowe ;) to doczekalam do wizyty jakos. Ale generalnie zaskoczyla mnie (pozytywnie) reakcja mojej lekarki, ktora zlecila badania lab, badanie moczu, pobrala posiewy z kanalu szyjki, sprawdzila szyjke usg ( narazie nie wyglada zle , ale beda z nia problemy - pocieszajace :/), zmodyfikowala/ dolozyla lekow ( nie chcecie wiedziec ile juz tego biore na dobe :/). Pisze o tym dlatego, ze generalnie kazdy bol warto sprawdzic,bo jednak ciaza nie powinna "bolec".
    Mam oczywiscie duzo odpoczywac ale na szczescie narazie nie musze caly czas lezec i mam zielone swiatlo zeby planowac jakis urlop, najlepiej w Polsce. I tak intensywnie mysle co gdzie i kiedy- ale chcialabym sie wyrobic do poczatku lipca, bo na pewno mam mniej czasu niz Wy :/ . W przyszlym tyg musimy na chwile jechac do tesciow i pozniej na 3 dni chcemy sie zaszyc gdzies, znalazlam dzisiaj fajne miejsce na odludziu i chyba zarezerwuje.
    A Wy gdzie planujecie wakacje?
    Mam jeszcze pytanie do dzieczyn, ktore beda mialy mala roznice wieku miedzy dziecmi- planujecie zakup wózka blizniaczego/ rok po roku?? Macie jakieś typy ?? Bo jakos te wozki mi sie nie podobaja, nie wyobrazam sobie jak tym jezdzic ;). Naprawde musi byc jakis dobry wozek zeby go jakos w miare wygodnie uzytkowac i sie nie umeczyc. Znacie takie??
    W ogole myslalam, ze jak w koncu bede miala wiecej czasu nadrobie forum, a nadal mam mega tyly.
    Wiem tylko, ze Basia czeka do wtorku na wstepne wyniki, mocno trzymam kciuki.

No i fajne macie brzuszki :), musze pokazac kiedys moj blizniaczy ;).

mia4444, Karooo93, japonka, Dominika32, brunetka91, Neroli, nuśka91, Jupik lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Jak kopie w detektor;)
    Tak uderza,że po uszach wali😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z kina :D właśnie sobie czekam sama na seans Avengersow :D nachosy, Lipton i wyjście to było to czego trzeba :D oby mi Pecherz pozwolił oglądnąć do końca :p

japonka, Kasiulina, mia4444 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze zaczynam pic dopiero w połowie seansu. Ale to zawsze, niezależnie od ciąży :p a i tak ciezko wytrzymuje

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Pozdrawiam z kina :D właśnie sobie czekam sama na seans Avengersow :D nachosy, Lipton i wyjście to było to czego trzeba :D oby mi Pecherz pozwolił oglądnąć do końca :p

Miłej zabawy. Ja planuję kilka wyjść przed porodem bo potem się nie wyrwę z mężem na randkę. :) Co teraz grają ciekawego?

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic. My normalnie chodzimy do kina dwa razy w tygodniu a teraz kompletnie nie ma na co.

• japonka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Ja dałam radę! Ale na wszelki wypadek nie piłam dużo zaraz przed i na sali :) za to ludzie z mojego rzędu z 3 razy wychodzili ;)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pierwszy kopniak od synka :)

mia4444, japonka, moni05, Kasiulina, brunetka91, Spirit, Kookosowa, Neroli, nuśka91, Karooo93, Jupik lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ