X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja po sobotniej rodzinnej imprezie zdychalam całą niedzielę że zmęczenia. Mąż stwierdził, że przegielam z menu i następnym razem będzie mnie pilnował. ;) Dziś nowe siły i plany na kolejne działania w domu.
    Od jakiegoś czasu mam straszny ubraniowy dół. Myslalam, że to przejdzie, ale jest coraz gorzej. Patrzę na szafę i mimo pełnej nie mam się w co ubrać. Mam wrażenie że zmieniły mi się kształty i nawet jeśli się w coś mieszczę to wyglądam fatalnie. Mam ochotę wywalić wszystko.

Kiniorek, czytałam dziś artykuł, że maluchy brykają w kinie bo jest dla nich za glosno. :) Co mnie nieco przeraża bo w lipcu idziemy na koncert Pink i na pewno będzie glosno :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie zauwazylam na swoim bialym biustonoszu żółte kropki,czyli zaczynam produkowac juz siare...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak..czas pędzi jak szalony ! Powodzenia na wizytach :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Co do bólu o którym mówicie, miewa któraś bol na wysokości pępka po lewej stronie tak jakby mięsień bolał przy zakwasie, przy kichaniu np , lezeniu na plecach zbyt długo albo po długim chodzeniu i aktywności w ciągu dnia?
    Jak ja na leżąco kichnę to czasami aż siadam tak mnie zaboli

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ogólnoe teraz doszukuje się każdego objawu...jak dziś miałam wodnisty śluz rano to od razu pierwsza myśl, że to wody.na tej grupie na fb dużo się dzieje, sporo dziewczyn traci dzieciaczki i już człowiek ma same złe myśli..

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina mam to samo,nawet się wczoraj zastanawialam czy nie usunąć się z tej grupy..

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :))
    Będzie druga dziewczynka :))
    Całe 207 gramów szczęścia :))

Kotecki, CodziennoscM, Dominika32, brunetka91, kalcia64, Jupik, Neroli, Spirit, Goemi, Kookosowa, Kasiulina, japonka, ManiaM, Karooo93, adella1, mia4444, moni05, przedszkolanka:), nuśka91 lubią tę wiadomość

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:
    My już po wizycie :))
    Będzie druga dziewczynka :))
    Całe 207 gramów szczęścia :))

Gratuluje coreczki!:)
    I dobrych wiesci:)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Dominika to ja zaczynam sobie zazdroscic ze nie uzywam fb😊 ja bez tego swiruje ze strachu ze cos z dzieckiem bedzie nie tak...

paulina2811 lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Paulina mam to samo,nawet się wczoraj zastanawialam czy nie usunąć się z tej grupy..
    Ja też się zastanawiam..jedyne co mnie trzyma to to, że jest tam dużo dziewczyn i tematy są przeróżne. Ale im więcej tam czytam tym więcej się boję

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Na FB dziewczyny strasznie świrują. Ja jakoś się nie nakręcam. Czekam na moją amniopunkcje i wystarczy mi dreszczyku emocji. :) Pamiętajcie że tam jest z 600 osób i stanowcza większość ma zdrowe ciaze :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja jestem ciekawa ile mój brzdąc warzy ;D idę na 15:30 żeby spróbować wejść wczesniej. Uprosze o USG żeby sprawdziła czy jest ok i poproszę o badanie na samolocie. Bo nie miałam ani razu a chce wiedzieć czy wszystko jest pozamykane. Mały dzisiaj bryka sobie w brzuszku coraz wyraźniej :) cieszy strasznie :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam tydzień do wizyty i też świruje czy wszystko ok, tak bym już chciała zobaczyć bąka na ekranie usg. Muli mnie okropnie, wczoraj jeszcze zaliczyłam wymioty wieczorem, dziś znowu mi cały dzień niedobrze. Jak rano kichnęłam to też mnie tak zabolało aż usiadłam na łóżku.

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:51

• Spirit Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naprawdę nie ma się co denerwować że ktoś poronil. Wy macie ciążę ok,cieszcie się tym. A że się w każdej chyli może to zmienić no to cóż,prawda losu taka że nawet jak urodzicię wspaniale dziecko to i w drodze do domu ze szpitala w wasze auto ciężarówka może wjedzie. Gdyby tak o tym myśleć to od razu można zwariować :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 14:22

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zwróćcie uwagę, że na FB często są to ciążę podtrzymywane. Nie mówię, że wszystkie ale procent jest właśnie z ciąży podtrzymywanych i z małym procentem szansy.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Niektóre prowadzą edukację przedporodówa,czyli w sumie taka szkole rodzenia za Free. Ja mam super położna,laureatka jakiś konkursów medycznych,książki pisze,można do niej dzwonić o każdej porze dnia i nocy,świetnie prowadzi zajęcia właśnie od 21 tygodnia,prowadzi grupę na fejsie dla dziewczyn z rejonu -typowa prawda mam można coś kupić sprzedać zapytać,Opinie o zajęciach dla niemowląt,można się z kimś z okolicy spotkać na spacer z wózkiem,organizuje dla bobas ow np Mikołajki itp. Plus ma dodatkowe kursy i po cC ściągala mi szwy w domu i nie musiałam wracać do szpitala:D nie twierdzę że wszystkie takie są ale warto sprawdzić czy w okolicy nie ma,jakiejś aktywist k i g już się zapisać w tym 21 tygodniu:)

To super babka. A jak ma na nazwisko?
    Ja już kolejna ciąża to mi nie potrzebna. Szkoda jej czasu.
    Mi szwy ściągali w poradni przyszpitalnej. A do Judki przychodziła bardzo miło położna. Super babka. Była tyle razy co trzeba. Wszystko sprawdzala. Nie dłubała mi przy pępku. Więc też sobie chwalę.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Dziewczyny naprawdę nie ma się co denerwować że ktoś poronil. Wy macie ciążę ok,cieszcie się tym. A że się w każdej chyli może to zmienić no to cóż,prawda losu taka że nawet jak urodzicię wspaniale dziecko to i w drodze do domu ze szpitala w wasze auto ciężarówka może wjedzie. Gdyby tak o tym myśleć to od razu można zwariować :/

Święte słowa. Trzeba korzystać i cieszyć się każdą chwilą życia. Z naturą się nie wygra.
    Co do forum uważam że na każdego trzeba brać poprawkę. Każda kobieta może siać panikę a nic się nie dzieje. A druga się denerwuje i nakręca. Dzidzię napewno są zdrowe i ciążę donosimy.

Spirit, brunetka91 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    To super babka. A jak ma na nazwisko?
    Ja już kolejna ciąża to mi nie potrzebna. Szkoda jej czasu.
    Mi szwy ściągali w poradni przyszpitalnej. A do Judki przychodziła bardzo miło położna. Super babka. Była tyle razy co trzeba. Wszystko sprawdzala. Nie dłubała mi przy pępku. Więc też sobie chwalę.
    Lucyna mirzynska :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra lece sie podmyc ;-P
    Trzymajcie za nas kciuki o 16;-)

Kookosowa, Kiniorek91, Kasiulina, paulina2811, wiktoriaa, japonka, Neroli, brunetka91, mia4444, nuśka91 lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ