Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupik, to mnie teraz przeraziłaś.. Ja od początku ciąży jestem przyrośnięta do kanapy, bo po 2 poronieniach bałam się nawet kichnąć. Mam nadzieję, że nie jest za późno żeby zacząć jakąś aktywność fizyczną.
-
nick nieaktualny
-
Olliiii wrote:Dziewczyny, miała któraś z Was doczynienia z wózkiem Kinderkraft prime 2w1? Zastanawiam się nad nim, cenowo jest ok, ale na wózkach w ogóle się nie znam
-
pOla34 wrote:To nie chodzi o przypadki pani doktor tylko o zasady wypisywania zwolnien, grube błędy to od razu ten system wyrzuca. Nie było by problemu gdybys już była na zwolnieniu a rozumiem, ze to Twoje pierwsze. Panie z rejestracji nie ogarniają prawdopodobnie tej różnicy. A czemu nie chcesz po prostu sue umówić i zadzwonić po to zwolnienie 18.05.
Zadzwoniłam właśnie żeby przełożyć wizytę, ale dr nie ma ani w piątek ani w sobotę bo ma komunię dziecka. Tak to moje pierwsze zwolnie i muszę mieć od soboty, bo do piątku jestem na rodzicielskim, a jak l4 nie będzie od soboty to w poniedziałek mam być w pracy ☺
Nam rozumieć że jak doktor mi wypisze w środę l4 od soboty to ZUS może się czepić?kasia1518
-
pOla34 wrote:a jakies takie koktaile/ smoothie/ wyciskane soki - mozna fajnie przemycic szpinak czy inne mniej lubiane warzywa, jak dobrze skomponujesz to smaku tego mniej lubianego nie poczujesz
.
Coś będę musiała wymyśleć. Owoce wolę do gryzienia. Czasem robię sok.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Kochane, dzwonili, że są wyniki fish. Jadę ! Trzymajcie kciuki!
Spirit, przedszkolanka:), mia4444, Dominika32, Cabrera, Kookosowa, moni05, Neroli, Jupik, Kasiulina, kasia1518, wiktoriaa, pOla34, brunetka91, japonka lubią tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM
-
nick nieaktualny
-
Codziennosc, kciuki! ❤️
Z ta aktywnością tez polecam „coś robić”, bo poród generalnie porównywany jest do 40km maratonu... przynajmniej te spacery
Kiniorek, Twój puls jest w normie w ciążynawet ponad 100 w spoczynku jest ok, ponoć.
może kwestia kondycji?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 16:17
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dominika32 wrote:codziennosc kciuki
basia a ty kiedy bedziesz miala swoje wyniki?
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Olliiii wrote:Jupik, to mnie teraz przeraziłaś.. Ja od początku ciąży jestem przyrośnięta do kanapy, bo po 2 poronieniach bałam się nawet kichnąć. Mam nadzieję, że nie jest za późno żeby zacząć jakąś aktywność fizyczną.
No wierzę, ja w 1 ciąży też przyrośnięta do kanapy byłam, bo okropne mdłości i krwiak na początku. A potem była zima, na basen bałam się chodzić, żeby syfa jakiegoś nie złapać, albo grypy, spacery zimą też słabo, generalnie tak jak przed ciążą zawsze coś robiłam i byłam aktywna, tak w ciąży NIC. Duży błąd. Nie przyszło mi na myśl, żeby zadbać o kondycję, no niby się mówi, że to wysiłek, ale wyobrażenia nie miałam jaki. Teraz przynajmniej na spacery chodzę z córką, żeby w chałupie nie siedziała, więc nawet jak miałam mdłości tyłek ruszyłam. A przed nami lato, idealna pora na baseny, spacery, jakieś cw dla ciężarnych. Naprawdę warto zadbać o kondycję, bo ciąża ciążą, ale poród to ostatnia prosta, przy której nawet najgorsze mdłości to pikuś. I to porównanie do maratonu 40 km- no całkiem trafne.. -
Goemi wrote:Mam pytanie jak długo zamierzacie pracować? Ja wstępnie zakładałam do końca lipca, ale po dzisiejszym dniu mam ochotę rzucić wszystko od jutra...
Jak ja doskonale Cię rozumiem! Też miałam plan do końca lipca pracować, ale po dzisiejszym dniu i po tym co usłyszałam od Kierowniczki administracji to miałam ochotę wstać od razu i wyjść. Generalnie lubię swoją pracę i chciałam się w nią angażować dość długo, ale teraz sama już nie wiem. Tylko niepotrzebny stres i nerwy, a jeszcze usłyszysz swoje...Goemi lubi tę wiadomość
-
W kwestii ruchu, dziewczyny ze Śląska macie może jakieś namiary na fitness czy coś tego typu dla ciężarnych? Bardzo trudno takie dedykowane zajęcia znaleźć a na multisport praktycznie niewykonalne. Myślicie, że zwykły pilates z informacją dla prowadzącej o ciąży będzie bezpieczny?
-
Moni nie... Chciałabym żeby to byla kondycja. Ale u mnie jest coś takiego jak eksaystolia. Czyli dodatkowe uderzenia serca. Na holterze EKG wyszlo jak byłam przeziębiona (ponad 13tys więcej uderzeń). A jak byłam zdrowa to było ok. Ale podejrzewam że to nie jest regularne... Zależy może od dnia albo od aktywności.
Wiem że nie wyglądam jakbym uprawiała sport. Ale serio przed ciążą biegałam, jeździłam na rowerze. (Przed pustym jajem płodowym) i schudłam sporo. Później coś odwaliło hormonom i do przodu jakieś 6kgno a jak się zaczęło normować a okresu nie było to zaszlam w ciążę :p
Po prostu moje serducho się chyba nie potrafi przestawić na tryb ciążowy i stąd te odczucia kołatania itp. albo nie wiem;]Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 16:59