X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, kochana, zle mnie zrozumiałaś. Nie chodzi mi o wygląd a o kondycję... 😘 kondycja i waga to dwie różne rzeczy.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kiniorek, kochana, zle mnie zrozumiałaś. Nie chodzi mi o wygląd a o kondycję... 😘 kondycja i waga to dwie różne rzeczy.
    Ja wiem wiem :D kondycję mam doba, tzn tak mi się wydaje :) ale mimo wszystko zrobi się cieplej i będę sobie chodzić z psiakiem na spacerki do parku :) póki nie będzie mi się stawiać brzuch, bo to też zauważyłam, że jak się dłużej przejdę to mi się stawia...
    A na razie cieszę się że mały wierci :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie, czy któraś z Was nosi soczewki kontaktowe?

syy26iye928jhyb7.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Zadzwoniłam właśnie żeby przełożyć wizytę, ale dr nie ma ani w piątek ani w sobotę bo ma komunię dziecka. Tak to moje pierwsze zwolnie i muszę mieć od soboty, bo do piątku jestem na rodzicielskim, a jak l4 nie będzie od soboty to w poniedziałek mam być w pracy ☺
    Nam rozumieć że jak doktor mi wypisze w środę l4 od soboty to ZUS może się czepić?
    Kasia naprawde sie tym nie stresuj, idz normalnie na wizyte 15, nic nie przekladaj, wytlumacz o co chodzi, moze cos Ci jeszcze doradzi, albo inaczej pojdzie na reke. Mysle ze na pewno Ci nie wystawi od soboty, bo raczej bedzie wiedziec ze tak nie wolno, a nawet jak by probowala to podobno w tym systemie wyskakuje blad. Ale skoro do piatku masz rodzicielski, to ja bym olala juz ten weekend skoro jej nie ma, i wziela zwolnienie od poniedziałku. Ktoras dziewczyna chyba pracowala w kadrach, czy taka przerwa 2 dni cos dla Ciebie zmieni? finansowo? chyba nie, bo zeby byla nowa podstawa zasilku musi byc przerwa 3 miesiace. Dobrze mowie?
    I umow sie z ta lekarka, ze przypomnisz sie telefonicznie ze zwolnieniem w poniedzialek, nie przekladaj wizyty, szybciej zobaczysz maluszka ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 17:20

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    ja czasem, ale jednak czesciej okulary ostatnio

• Jupik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:

Ja noszę, regularnie i zawsze, zdejmuję tylko na noc :-) a co?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    W kwestii ruchu, dziewczyny ze Śląska macie może jakieś namiary na fitness czy coś tego typu dla ciężarnych? Bardzo trudno takie dedykowane zajęcia znaleźć a na multisport praktycznie niewykonalne. Myślicie, że zwykły pilates z informacją dla prowadzącej o ciąży będzie bezpieczny?
    Aaga jeśli interesuje Cię joga to w Katowicach w Jodze Życia są zajęcia dla kobiet w ciąży. Z multisportem dopłata 40 zł (8 wejść w miesiącu). Ja tam chodziłam jakiś czas temu na kurs dla początkujących i było bardzo fajnie :) teraz tez się wybieram, ale jak w końcu kupimy drugi samochód, bo nie mam jak dojeżdżać, więc myślę, że zacznę w czerwcu. Na basen chodzę z mężem w soboty na Żelazną 1, trochę straszy Peerelem, ale woda ciepła i za darmochę przy multisporcie. Zajęć dedykowanych ciężarówkom tam brak.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeerici właśnie dzisiaj szukałam... Myślałam że na jakimś basenie coś jest, chociaż w Siemianowicach na Michale ale też nic nie ma ...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Meeerici właśnie dzisiaj szukałam... Myślałam że na jakimś basenie coś jest, chociaż w Siemianowicach na Michale ale też nic nie ma ...
    No kiepsko z tymi zajęciami dla nas. Gdziekolwiek pytałam to słyszałam, że jest brak zainteresowanych :/ ja właśnie przed gabinetem lekarza - trzymajcie kciuki :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dylemat co do rozmiaru szortów z HM ;-) jakie byście brały? 40 jest dla mnie idealna, dobrze leży na tyłku i udach. 42 jest luźniejsze, jest miejsce, żeby tyłek lub uda trochę urosły (w 40 jak urosną to już będą obcisłe). I nie wiem co brać :-/ na teraz jest dobra 40 ale będę w tym łazić do końca sierpnia, a nie wiem na ile urośnie tyłek i uda, bo brzuch to wiadomo. Nie mam tendencji do tycia w ciąży, ale nie chcę, żeby się okazały za mc za małe.. co byście wzięły?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Ja noszę, regularnie i zawsze, zdejmuję tylko na noc :-) a co?
    A zmieniło się coś ostatnio? Bo ja też noszę cały czas mam takie dzień i noc, przeważnie raz w tygodniu je zdejmuje A od wczoraj strasznie oczy mi się wysuszały i przeszłam na okulary, nie wiem czy to jednorazowa sytuacja czy będzie się coś robić

syy26iye928jhyb7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja nie lubię jak mi wiszą na pupie spodnie. Wręcz nie cierpię... Chyba bym wzięła dwie pary i jedna na teraz i druga na później...
    Zawsze można sprzedać później :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wynik fish wskazuje że nasz Babel nie ma aberracji chromosomu 21, 12 i 18. Największym zagrożeniem w naszym przypadku był zespół Downa. Oczywiście czekamy na wynik amnipunkcja jeszcze 3 tygodnie ale zaczynam się cieszyć :) no i można na spisie dodać że to dziewczynka i będzie Ada :)

Kiniorek91, Goemi, wiktoriaa, pOla34, moni05, ammarylis, Matka30+, brunetka91, Kookosowa, przedszkolanka:), Spirit, Cabrera, Karooo93, emikey, Jupik, adella1, kasia1518, japonka, sunshine03, Zimri, ManiaM, Kasiulina, mia4444 lubią tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy mam ostatnio bardzo pod górę a w domu nie mogę słowem narzekać bo tylko słyszę że mam iść na zwolnienie. Tylko problem w tym, że ja w domu wytrzymuje max dwa dni a potem to siedzenie strasznie mnie męczy. Wiem, że to bardzo pokręcone. W poprzedniej ciąży pracowałam do końca lipca a 10 sierpnia miałam już córcię. A teraz to sama nie wiem jak to zrobić. Ale na sierpień to nawet ze względu na Emilkę chciałbym już być w domu, trochę więcej czasu jej poświęcić bo jednak jak będzie już maluszek to trochę się pozmienia.

• Goemi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codzienność gratuluję dobrych wiadomości

CodziennoscM lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennośćM ja wiedziałam, że bedzie dobrze :* czulłam to :*

Goemi, sa fakt, że masz, pod górkę przemawia za tym, żeby odpocząć w domu. Druga kwestia taka, że możesz w tedy poświęcić więcej czasu córce, bo te ostatnie 3 miesiace to będzie kulanie się i czekanie na końcówkę. Ja bym skorzystała z możliwości L4 :) też myslałam ze nie wysiedze a jestem na l4 od konca stycznia. I mam co robić w domu, nie narzekam :) a teraz bedzie coraz cieplej wiec zaczna sie spacerki :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codzienność super wiadomości, gratulacje.
    Jupik wez mniejsze, a jak "wyrosniesz" to latem pewnie beda juz w wyprzedazy albo jakas inna promo trafi sie po drodze to kupisz drugie.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, trzymam zatem kciuki żebyś znalazła aktywność dobra dla Ciebie i maluszka 😘

Codziennosc, cudownie czytać takie wiadomości 😊 gratuluje córci, na pewno będzie śliczna i zdrowa 😉

Goemi, podejmuj decyzje tak, żeby to Tobie było dobrze, a nie wszystkim wokół 😊

Ja tez nosiłam soczewki, ale strasznie mam suche oczy lub przeciwnie teraz (alergia na rzepak), w ciąży nosze raczej tylko okulary. 😉

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi wrote:
    Ja w pracy mam ostatnio bardzo pod górę a w domu nie mogę słowem narzekać bo tylko słyszę że mam iść na zwolnienie. Tylko problem w tym, że ja w domu wytrzymuje max dwa dni a potem to siedzenie strasznie mnie męczy. Wiem, że to bardzo pokręcone. W poprzedniej ciąży pracowałam do końca lipca a 10 sierpnia miałam już córcię. A teraz to sama nie wiem jak to zrobić. Ale na sierpień to nawet ze względu na Emilkę chciałbym już być w domu, trochę więcej czasu jej poświęcić bo jednak jak będzie już maluszek to trochę się pozmienia.
    Kochana. Ja jestem od początku na zwolnieniu i wcale się nie nudze. Codziennie dwie godziny spaceru, basen, dużo czytam, gotuje różne rzeczy, mam czas na sprzątanie w zapomnianych miejscach. I szyję :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu... ja myslalam, że wahania nastroju są na poczatku ciąży :o ... jaki ja cykr teraz zrobilam... gadam z mężem. Mowie mu że sobie kawe już zrobilam i pić nie bede... a on w żartach, że szkoda bo by sie napił, i żeby mnie szlak trafił, że on nim nie pomyślałam...

Nie chcecie widzieć jak się popłakałam... ;/ Aż mi samej głupio bo on to w żartach i o tym wiem, sama czasem robie glupie docinki w gorszym stylu a poplakalam sie jakby mi powiedział że sie wyprowadza... :|

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ