Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiniorek, kochana, zle mnie zrozumiałaś. Nie chodzi mi o wygląd a o kondycję... 😘 kondycja i waga to dwie różne rzeczy.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Kiniorek, kochana, zle mnie zrozumiałaś. Nie chodzi mi o wygląd a o kondycję... 😘 kondycja i waga to dwie różne rzeczy.
kondycję mam doba, tzn tak mi się wydaje
ale mimo wszystko zrobi się cieplej i będę sobie chodzić z psiakiem na spacerki do parku
póki nie będzie mi się stawiać brzuch, bo to też zauważyłam, że jak się dłużej przejdę to mi się stawia...
A na razie cieszę się że mały wierci -
kasia1518 wrote:Zadzwoniłam właśnie żeby przełożyć wizytę, ale dr nie ma ani w piątek ani w sobotę bo ma komunię dziecka. Tak to moje pierwsze zwolnie i muszę mieć od soboty, bo do piątku jestem na rodzicielskim, a jak l4 nie będzie od soboty to w poniedziałek mam być w pracy ☺
Nam rozumieć że jak doktor mi wypisze w środę l4 od soboty to ZUS może się czepić?
I umow sie z ta lekarka, ze przypomnisz sie telefonicznie ze zwolnieniem w poniedzialek, nie przekladaj wizyty, szybciej zobaczysz maluszka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 17:20
-
Aaga wrote:W kwestii ruchu, dziewczyny ze Śląska macie może jakieś namiary na fitness czy coś tego typu dla ciężarnych? Bardzo trudno takie dedykowane zajęcia znaleźć a na multisport praktycznie niewykonalne. Myślicie, że zwykły pilates z informacją dla prowadzącej o ciąży będzie bezpieczny?
teraz tez się wybieram, ale jak w końcu kupimy drugi samochód, bo nie mam jak dojeżdżać, więc myślę, że zacznę w czerwcu. Na basen chodzę z mężem w soboty na Żelazną 1, trochę straszy Peerelem, ale woda ciepła i za darmochę przy multisporcie. Zajęć dedykowanych ciężarówkom tam brak.
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025! -
Kiniorek91 wrote:Meeerici właśnie dzisiaj szukałam... Myślałam że na jakimś basenie coś jest, chociaż w Siemianowicach na Michale ale też nic nie ma ...
ja właśnie przed gabinetem lekarza - trzymajcie kciuki
Kookosowa lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025! -
A ja mam dylemat co do rozmiaru szortów z HM
jakie byście brały? 40 jest dla mnie idealna, dobrze leży na tyłku i udach. 42 jest luźniejsze, jest miejsce, żeby tyłek lub uda trochę urosły (w 40 jak urosną to już będą obcisłe). I nie wiem co brać
na teraz jest dobra 40 ale będę w tym łazić do końca sierpnia, a nie wiem na ile urośnie tyłek i uda, bo brzuch to wiadomo. Nie mam tendencji do tycia w ciąży, ale nie chcę, żeby się okazały za mc za małe.. co byście wzięły?
-
Jupik wrote:Ja noszę, regularnie i zawsze, zdejmuję tylko na noc
a co?
-
Kochane, wynik fish wskazuje że nasz Babel nie ma aberracji chromosomu 21, 12 i 18. Największym zagrożeniem w naszym przypadku był zespół Downa. Oczywiście czekamy na wynik amnipunkcja jeszcze 3 tygodnie ale zaczynam się cieszyć
no i można na spisie dodać że to dziewczynka i będzie Ada
Kiniorek91, Goemi, wiktoriaa, pOla34, moni05, ammarylis, Matka30+, brunetka91, Kookosowa, przedszkolanka:), Spirit, Cabrera, Karooo93, emikey, Jupik, adella1, kasia1518, japonka, sunshine03, Zimri, ManiaM, Kasiulina, mia4444 lubią tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM
-
Ja w pracy mam ostatnio bardzo pod górę a w domu nie mogę słowem narzekać bo tylko słyszę że mam iść na zwolnienie. Tylko problem w tym, że ja w domu wytrzymuje max dwa dni a potem to siedzenie strasznie mnie męczy. Wiem, że to bardzo pokręcone. W poprzedniej ciąży pracowałam do końca lipca a 10 sierpnia miałam już córcię. A teraz to sama nie wiem jak to zrobić. Ale na sierpień to nawet ze względu na Emilkę chciałbym już być w domu, trochę więcej czasu jej poświęcić bo jednak jak będzie już maluszek to trochę się pozmienia.
-
CodziennośćM ja wiedziałam, że bedzie dobrze :* czulłam to :*
Goemi, sa fakt, że masz, pod górkę przemawia za tym, żeby odpocząć w domu. Druga kwestia taka, że możesz w tedy poświęcić więcej czasu córce, bo te ostatnie 3 miesiace to będzie kulanie się i czekanie na końcówkę. Ja bym skorzystała z możliwości L4też myslałam ze nie wysiedze a jestem na l4 od konca stycznia. I mam co robić w domu, nie narzekam
a teraz bedzie coraz cieplej wiec zaczna sie spacerki
CodziennoscM lubi tę wiadomość
-
Kiniorek, trzymam zatem kciuki żebyś znalazła aktywność dobra dla Ciebie i maluszka 😘
Codziennosc, cudownie czytać takie wiadomości 😊 gratuluje córci, na pewno będzie śliczna i zdrowa 😉
Goemi, podejmuj decyzje tak, żeby to Tobie było dobrze, a nie wszystkim wokół 😊
Ja tez nosiłam soczewki, ale strasznie mam suche oczy lub przeciwnie teraz (alergia na rzepak), w ciąży nosze raczej tylko okulary. 😉CodziennoscM lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Goemi wrote:Ja w pracy mam ostatnio bardzo pod górę a w domu nie mogę słowem narzekać bo tylko słyszę że mam iść na zwolnienie. Tylko problem w tym, że ja w domu wytrzymuje max dwa dni a potem to siedzenie strasznie mnie męczy. Wiem, że to bardzo pokręcone. W poprzedniej ciąży pracowałam do końca lipca a 10 sierpnia miałam już córcię. A teraz to sama nie wiem jak to zrobić. Ale na sierpień to nawet ze względu na Emilkę chciałbym już być w domu, trochę więcej czasu jej poświęcić bo jednak jak będzie już maluszek to trochę się pozmienia.Insta: @CodziennoscM
-
Jezu... ja myslalam, że wahania nastroju są na poczatku ciąży :o ... jaki ja cykr teraz zrobilam... gadam z mężem. Mowie mu że sobie kawe już zrobilam i pić nie bede... a on w żartach, że szkoda bo by sie napił, i żeby mnie szlak trafił, że on nim nie pomyślałam...
Nie chcecie widzieć jak się popłakałam... ;/ Aż mi samej głupio bo on to w żartach i o tym wiem, sama czasem robie glupie docinki w gorszym stylu a poplakalam sie jakby mi powiedział że sie wyprowadza...