Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Emikey, są podane wymiary i raczej odpowiadają standardowej wanience. O kasie na koncie nie będę się wypowiadać
mam już tez jedno dziecko, wiec tak zupełnie „zielona” nie jestem, w sumie nie wiem tez czy to modne, bo widzę pierwszy raz, to dla mnie nowość wiec zapytałam o zdanie
jeśli kupię normalna wanienkę to tez ja oddam po pół roku, bo młoda kąpałam w normalnej odkąd zaczela siedzieć. Jeszcze sobie pomyśle o tym, bo miejsca to akurat zajmuje mało.
Pola, pewnie sprawdzę jeszcze olx itd. Nowa na Allegro ok. 280 zl + kw. O ile się zdecyduje. Bo u mnie temat kącika dla młodego jest jeszcze w powijakach, nie mam nawet koncepcjiale szukam rozwiązań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 11:34
pOla34 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kurcze sunshine nie wiem czy ta wanienka warta swojej ceny. Przy pierwszym tez tak mialam, ze kupowalam rozne gadzety, niektore naprawde fajne, ale nie wiem czy warte tej kasy, ktora za nie placilam. Wanienke zawsze gdzies upchniesz w lazience, a jak bardzo mala to w wannie czy pod prysznicem moze stac, na wyjazdy?? za duzo razy nie pojedziesz z takim malym, hotele czesto dysponuja calym dzieciecym osprzetem na zyczenie. Ja u rozicow jednych i drugich mialam wanienki z ikei za pare zlotych, a potem juz w wannie sie kapal mlody. Czesc rzeczy mielismy u rodzicow zdublowane, czesc wozilismy, pozniej juz tego tyle sie robi, ze kazda jedna rzecz mniej do zapakowania jest na wage zlota.
Od biedy takiego maluszka wykapiesz w umywalce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 11:42
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76fd5da22a04.jpg
Ja mam taki kosztował 45funtow na amazonie, jest super. Na wygodnej wysokości, przewijak jest duży i posłuży spokojnie dopóki dziecko nie bedzie juz miec na stojaka zmienianej pieluchywanienka jest mała ale w takiej o wiele wygodniej myć maleństwo i nie trzeba dźwigać duzo wody, ogólnie z węża mozesz ale nie musisz korzystać mozna wanienkę sciągnąć normalnie. Półki i przegródki to mega przydatna rzeczy wszystko masz pod ręką wtedy, no i sa kółka wiec mozna łatwo przemieszczać sie z całością jak potrzeba.
pOla34, moni05 lubią tę wiadomość
-
U mnie będzie duża różnica wieku. Syn ma 6.5 roku teraz czyli 7 lat różicy będzie. Wcześnie musiałam wrócić do pracy po Wiktorze, potem 5 lat równocześnie specjalizacja z małym dzieckiem i co chwila zmieniającym się nianiami, w międzyczasie jeszcze budowa domu. Ale mój syn jest teraz tak opiekuńczy i kochany że i cały czas mówi że chciałaby małą siostrzyczkę. Jeszcze mu nie powiedzieliśmy że są na to całkiem realne szanse😊Więc może tak miało być.
-
emikey wrote:Co do przewijaka z wanną dla mnie to opcja dla tych co mają za dużo miejsca w domu i za dużo kasy na koncie. Po 1 dziecku wiem, że kupuję się rzeczy praktyczne a nie modne. Ta mini wanienka nie wiem czy starczy na 6m. Nie wygląda. Za 20 zł można kupić normalna i po kilku miesiącach wywalić. A kiedy dziecko siada to i tak wygodniej w normalnej wannie. Przewijak miałam taki na łóżeczko ale mi tam było łatwiej na sofie przewijać. Teraz przewijak służy za zjeżdżalnie dla syna
to samo np z koszem Mojżesza który nie jest tańszy od łóżeczka a starcza na 3-4m.
-
ammarylis wrote:Wanienkę można kupić za 30 zł, tak samo przewijak. To wszystko wystarczy na kilka miesięcy dosłownie i potem zacznie tylko przeszkadzać tak sądzę.
-
Codzienne wielokrotne przewijanie dziecka w dzien i noc do ok 9/10 miesiąca poki nie stoi z podparciem zeby naciągnąć pieluchomajtki to miliony przewinieć. Dla mnie to nie mało a kręgosłup matki i ulga w natłoku codziennych obowiązków to duzo dlatego do mnie przemawiają przedmioty ułatwiające matce zycie i nie uważam ich za fanaberie. Wyobraźmy sobie kobietę z bolącym kręgosłupem i duzym biustem ciężkim od mleka pochylającą sie te miliony razy nad kanapa i przewijająca maluszka, sa takie ktorym to nie zawadzi, podziwiam, ja bym cierpiała. Kazdy zreszta powinien sie kierować własnymi potrzebami, ja tam wole tego typu wygodę. Foteliki samochodowe kiedys tez wystarczyły zwykle a teraz są obrotowe o 360stopni i nie trzeba juz sie nawyginać i napocić zeby dzieciaka do auta zapakować
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypOla34 wrote:Kurcze sunshine nie wiem czy ta wanienka warta swojej ceny. Przy pierwszym tez tak mialam, ze kupowalam rozne gadzety, niektore naprawde fajne, ale nie wiem czy warte tej kasy, ktora za nie placilam. Wanienke zawsze gdzies upchniesz w lazience, a jak bardzo mala to w wannie czy pod prysznicem moze stac, na wyjazdy?? za duzo razy nie pojedziesz z takim malym, hotele czesto dysponuja calym dzieciecym osprzetem na zyczenie. Ja u rozicow jednych i drugich mialam wanienki z ikei za pare zlotych, a potem juz w wannie sie kapal mlody. Czesc rzeczy mielismy u rodzicow zdublowane, czesc wozilismy, pozniej juz tego tyle sie robi, ze kazda jedna rzecz mniej do zapakowania jest na wage zlota.
Od biedy takiego maluszka wykapiesz w umywalce.
ale wanny nie mamy, tylko prysznic, więc raczej taka wanienka będzie u nas musiała znacznie dłużej posłużyć niż 6 miesięcynie wyobrażam sobie przez rok czy dwa mieć ciągle dziecięcą wanienkę stojącą pod prysznicem.
natomiast przewijanie na przewijaku w trosce o kręgosłup to ja jestem, jak najbardziej zaszczególnie, że mają przydatne półeczki na różne rzeczy dziecięce
poza tym przewijanie na kanapie czy łóżku, jak dziecko jest obsikane albo w kupce do mnie jakoś nie przemawiaKotecki, moni05 lubią tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:wanienkę jeszcze przemyślę oczywiście, bo koszt niemały, a póki co nie oglądałam w sklepie
ale wanny nie mamy, tylko prysznic, więc raczej taka wanienka będzie u nas musiała znacznie dłużej posłużyć niż 6 miesięcynie wyobrażam sobie przez rok czy dwa mieć ciągle dziecięcą wanienkę stojącą pod prysznicem.
natomiast przewijanie na przewijaku w trosce o kręgosłup to ja jestem, jak najbardziej zaszczególnie, że mają przydatne półeczki na różne rzeczy dziecięce
poza tym przewijanie na kanapie czy łóżku, jak dziecko jest obsikane albo w kupce do mnie jakoś nie przemawia, juz nie mowiac o tonie zabawek, przyzwyczaisz sie
. Dwulatka na pewno juz nie bedziesz kapac w takiej wanience, ja tez nie mam wanny, tylko brodzik i to taki plaski, i normalnie potem pod tym prysznicem sie kapal, z reszta do tej pory tak jest.
Przewijanie na przewijaku naprawde wygodne, ja mialam jeden w lazience, jeden nakladany na lozeczku w sypialni, ale na kanapie tez przewiejalam. Mozna podlozyc takie podklady. Teoria teorią a w życiu wychodzi róznie.
Aaaaa i obowizkowowo do wyprawki duuuzo tetry, naprawde bedzie miala wiele zastasowan.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 12:40
sunshine03 lubi tę wiadomość
-
co do wydatków na rzeczy średnio potrzebne to u mnie był zakup kosza moj. Mały owszem korzystał w niego ale moze przez 3 miesiące. Wtedy mały spadł sobie tam gdzie ja byłam. Kosz kosztwał aż 450 zł z wysyłką także bardzo dużo. Dałam go już trzeciemu dziecku i pewnie do mnie wróci. Drugi raz jednak bym go nie kupiła.
pOla34 lubi tę wiadomość
-
Kosz Mojżesza faktycznie jest mało przydatny też bym nie brała. Chyba, że ktos ma za free w spadku i miejsce na niego
Znalazłam super ćwiczenia na youtubie, dzielę się bo może komuś też akurat podpasują
https://m.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Pssunshine03 lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Jaki wózek kupiłaś?
I jaki fotelik?
fotelik mamy marki Cybex nr.4. Tez jestem bardzo zadowolona. Nie jest ciezki, przeszedł testy zderzeniowe itp. Mozna go zamontować w tym wózku za pomocą odpowiednich adapterów.
pOla34 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Dziewczyny, a co myślicie o czymś takim?
https://www.chicco.pl/produkty/8058664092185.ozeczko-chicco-baby-hug-4-w-1.odpoczynek.lozeczka-dzieciece.html
Ja mam prawą rękę po 3 operacjach, mieszkanie 84 metry więc wygląda na wygodne żeby się w ciągu dnia przemieszczać z młodzieżą po mieszkaniu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 13:03
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/782f559c9ec4.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/042b09e4cbea.jpgKookosowa, sunshine03, pOla34, Cabrera, ammarylis, brunetka91, mia4444 lubią tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
U nas przewijak był na naszym łóżku i siadałam do przewijania. Wanienka na podłodze i mylismy gada siedząc obok a potem wanna. Nie miałabym nawet gdzie wstawić wielkiego mebla. Pieluchy i kremy były w koszyku z Pepco. Pięknie ułożone i wszystko było pod ręką.
Emikey no u mnie to samo. Judka przewijak za zjeżdżalnie zrobiła. Musimy kupić nowy bo ten już zmasakrowany.
Ja chciałam minimum 3 lata różnicy. Będzie 3.5. idealnie. Trzeciego nie planuje. Ja mam swój limit ciąży do mojej trzydziestki a mąż dużo starszy ode mnie.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku