X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie paskudnie 6stopni i pada deszcz. Dziś jak siedziałam to poczułam coś dziwnego tak jakby pływanie, smyranie, nie wiem jak to określić ale było to bardzo przyjemne. Położyłam rękę w tym miejscu i cisza. Czy to mógł być bejbik? Chyba za wcześnie, chodź moja bratowa twierdzi że poczuła ruchy w 14tc. No nic. Kciuki za dzisiejsze wizyty !

Jupik lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Po połowie dnia jedzenia na komunii ja już jak piłka, nawet pierwsze macanie brzucha zaliczyłam, to już niestety ten czas ;) dwa razy dałam się wziąć z zaskoczenia, na szczęście rodzina a nie ktoś z ulicy ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/425c46883ed5.jpg

A co do zwierzaków to mój kot chyba podsłuchuje małego :) strasznie go ciągnie do brzucha. Ja jeszcze nic nie czuję, ale może on tak :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/390783011978.jpg
    Kotki są strasznie mądre i mają swój koci świat. Na pewno Twój kicius slyszy i czuje dzidzie. Ja strasznie tęsknię za swoją kotką, niestety od sierpnia nie ma jej z nami. Teraz mieszkamy w domku i mamy pieska na zewnątrz- jestem ciekawa jak on przyjmie nowego członka rodziny. ...? Co do zakupów to wózek mam po synku Xlandera-juz pewnie nie jest to krzyk mody ale ja byłam z niego bardzo zadowolona i długo mam posłużył więc może zimę w nim przejeździmy a potem może jakąś spacerowkę się kupu. Łóżeczko też mam po synku.Marzą mi się nowe meblki po pusty pokoik czeka no ale na razie nic nie wybrałam. Życzę udanych wizyt dziewczyny. Ja mam połówkowe dopiero 7 czerwca także strasznie długo się wydaje.

Jupik, japonka lubią tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Nawet miła pani doktor. Zobaczylam malucha wiec się cieszę ale pani powiedziała mi przynajmniej szczerze żebym poszła prywatnie bo na NFZ maja taki sprzęt ze tylko ogólnie można ocenić ale na serduszko, mózg, organy nie ma szans. Ogólnie dzidzia wazy około 300 gram. Troszkę jest mniejsza mniej więcej o tydzień niż wyszło z prenatalnych. Potwierdziła chłopca na 95 %. Jak widzę jak mąż się cieszy to już bym chyba nie chciała żeby się coś zmieniło. Ale następnym razem to już na 100% celujemy w dziewczynkę. Tylko jeszcze nie wiem jak to zrobić.

Także nie pozostaje nic innego jak czekać na połówkowe prywatnie. Ta lekarka na NFZ powiedziała ze teraz w tych certyfikowanych przychodniach maja taki sprzęt ze ciężko czegoś nie wyłapać. Ale to sprzęt za setki tysięcy wiec przychodnie NFZ się go w życiu nie doczekają.

Ja narzekałam przez weekend ze małe się nie rusza. No to się rozkręcił od wczoraj i daje czadu.

Pogoda okropna. Przelało mnie jak wracałam. A mam piec minut drogi. Ale przynajmniej bułeczki na śniadanie kupiłam.
    Miłego dnia wszystkim

moni05, ammarylis, Cabrera, KasiaP, Kiniorek91, Jupik, Kookosowa, wiktoriaa, nuśka91, brunetka91, japonka, mia4444 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pojechał na zakupy hehe :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7807c002040.jpg

A u mnie Melmanek tak sobie leży :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c10e52b3895d.jpg

KasiaP, Aguuula;2525, Jupik, Kookosowa, ammarylis, nuśka91, brunetka91, japonka, Kasiulina lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę się zastanawiałam, czy to pies czy królik 😅

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wierzę... po paru tygodniach znowu miałam dziś bliskie spotkanie z toaletą....

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Troszkę się zastanawiałam, czy to pies czy królik 😅
    Pies :D tylko trochę już mu się zarosło :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b5a447e0d07.jpg

ammarylis, Kasiulina lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    A ja nie wierzę... po paru tygodniach znowu miałam dziś bliskie spotkanie z toaletą....
    Basia współczuję ... Dobrze że już mam za sobą.

Wicie mam wrażenie, że te zgagi co mi towarzyszą to rzeczywiście mogą włoski się pokazać :D Kasper nie miał włosów jak się urodził i zgagi w ogóle nie miałam. Koleżanka rodziła w 2 MSC częściej i urodziła mała z burzą włosów :D i praktycznie cała ciaze miała mega zgagi aż płakała :]

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Kochana, ja mam od nowa poranne mdłości (na szczęście bez wymiotów) ale za to nie mogę jechac autem dłuzej niz 20-30 minut! Bo wymiotuję!! Masakra jakaś. I co jeszcze- juz 2 razy musiałam wychodzić ze sklepu bo mnie zemdliło i wymiotowałam do siatki przy aucie.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie-apropo zgagi- od tygodnia znów mnie męczy też...

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Basia współczuję ... Dobrze że już mam za sobą.

Wicie mam wrażenie, że te zgagi co mi towarzyszą to rzeczywiście mogą włoski się pokazać :D Kasper nie miał włosów jak się urodził i zgagi w ogóle nie miałam. Koleżanka rodziła w 2 MSC częściej i urodziła mała z burzą włosów :D i praktycznie cała ciaze miała mega zgagi aż płakała :]

Cos w tym moze byc:)
    Co prawda nie przypominam sobie bym sie jakos przesadnie ze zgaga meczyla. Czasem jakas byla. Obie coreczki fajne wloski mialy jak sie urodzily😍

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek to ja nie miałam ani razu zgagi a syn urodził się z bujna czupryna ;)
    Dzisiaj wizyta o 16.40. Ale i tak pewnie będzie obsuwa

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ja w ciąży z córką nie wiedziałam co to zgaga a córką urodziła się z czupryna. Włosy miała i to geste. Wcale jej się nie wytarły :)

Ja wczoraj się skusiłam na krótkie spodenki z Lidla i czekam aż przyjdą.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za kciuki! ja dziś miałam połówkowe.
    I.. wszystko ok :-) Zdrowo rośnie, wszystkie organy ok, serce pyka 148, wszystkie przepływy ok, nie widać żadnych nieprawidłowości, choć badanie trudne- dzidzia ułożyła się tyłem i za Chiny nie chciała się przekręcić (oj, lekarz napukal mi się w brzuch liczac, że się przekręci, ale nic z tego), więc żadne zdjęcie nie wyszło dobrze-trudno. Waży 350 gr i wymiary główki, brzuszka i uda idealnie pokrywają się z wiekiem ciąży- czyli 20+3. No i już wiemy na 100% -lekarz mówił, że już tu nie ma mowy o błędzie- że to chłopak, więc witamy się z Kacperkiem :-)

moni05, przedszkolanka:), Aguuula;2525, Cabrera, Kookosowa, Goemi, nuśka91, Zimri, Neroli, ManiaM, brunetka91, Spirit, Karooo93, japonka, kasia1518, Kasiulina, mia4444, sunshine03, adella1 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za pozostałe wizyty :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska, ja generalnie nie lubię ciuchów w grochy ;-) więc ja bym chyba oddała, choć osobiście uważam, że jakość rzeczy w Bonprixie jest lepsza niz HMie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje koty (mam 3) też lubią przytulać się do brzuszka. W pierwszej ciąży też tak było. Coś tam na pewno czują :-)

ammarylis lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj się skusiłam na krótkie spodenki z Lidla i czekam aż przyjdą.[/QUOTE]

Też zamówiłam krótkie i długie, ciekawe jak rozmiary, czekam na przesyłkę :)

syy26iye928jhyb7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt😊😊
    U nas tez pogoda okropna..
    Zgage mialam z Pola ale pod koniec juz.
    Kiniorek no oplacalo sie bardzo zwłaszcza, że to 2paki!
    A w rossmanie Lovela w promo i tetra wzorki 😉

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoriaa mam długie z Lidla i musiałam je długo rozchodzić zanim się dopasowały. Wcześniej strasznie sztywne były. Co do rozmiaru to jak dla mnie wzięłam rozmiar większe. Nie lubię obcisłych ubrać. A mimo że wzięłam 40 długie to były luźne a w udach cisnely. W lato krotkie wolę przy duże. I tak pewnie bedziemy już puchły.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ