Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!Ja co prawda mam termin na początek listopada ale podczytuje Was często:)atmosfera u Was miła:)Mam pytanie czy u którejs z Was potwierdziła się płeć z badań prenatalnych 13-14tydzien?dziękuję z góry za odpowiedź.
mia4444 lubi tę wiadomość
-
brunetka91 wrote:Kiniorek91, ja mam ten sam problem co Ty. Chrzestnego mamy, gorzej z chrzestna.. Wzielabym siostrę, ale mamy obecnie taka sytuacje, że pewnie by mi odmówiła (a tego się nie odmawia), albo powiedziałby tak, a za tydzień zmieniła zdanie.. Siostra męża nie może, bo ma ślub cywilny, inne kuzynki też odpadają.. Jedyna możliwość to moja dalsza kuzynka, ale nie mam z nią takiego kontaktu.. I nie wiem, jeszcze jest trochę czasu, ale nie wiem co wymyślimy 🤦♀️☹️Insta: @CodziennoscM
-
Liliaczerwcowa wrote:Cześć dziewczyny!Ja co prawda mam termin na początek listopada ale podczytuje Was często:)atmosfera u Was miła:)Mam pytanie czy u którejs z Was potwierdziła się płeć z badań prenatalnych 13-14tydzien?dziękuję z góry za odpowiedź.
Liliaczerwcowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM
-
Kiniorek91 wrote:Pytanie. Macie wybranych chrzestnych? Kiedy się informuje wybrane osoby? Tak się luźno zastanawiam, bo chrzestnego mamy ale z chrzestna problem bo malo kobiety w rodzinie...
My ostatecznie na Chrzestnych Kini zdecydowaliśmy się.. jakieś półtora mca przed Chrztemmieliśmy problem z Chrzestnym, więc dopóki go nie rozwiązaliśmy nie chcieliśmy też informować Chrzestnej. Generalnie ze strony męża w ogóle problem, no nie ma ani kandydatów na Chrzestną ani Chrzestnego, a jednak nie chciałam się upierać, żeby oboje byli z mojej rodziny. No więc nad Chrzestnymi Kacpra nawet nie myślę, bo znów będzie to droga przez mękę.
-
Upolowałam dzisiaj ostatnie i jedynie leginsy rozm. S i pakę pieluch tetrowych. Ogólnie pustki, flanelowe masakra a jak zobaczyłam jakość minky(zbocznie zawodowe;p) to porazka totalna ,nawet tej ceny nie warte.
Ale w lidlu właśnie odkrylam ze są i tam wskocze
Gratuluje wizyt! -
CodziennoscM wrote:Brunetka, jest coś takiego jak świadek chrztu. Musi się tylko zgodzić na to proboszcz parafii, w której jest chrzest. Wszystko jest jak z chrzestnymi, ale w przypadku braku sakramentów mozna byc swiadkiem.
Doprecyzuje. Tylko jedna osoba może być Chrzestnym wpisanym do księgi parafii, posiadać sakramenty, kwitki, że praktykuje i była u spowiedzi i cokolwiek tam chcą. Druga osoba nie musi, a też w Chrzcie może uczestniczyć- no tylko że nie jest wpisana do księgi. Ważne jednak, żeby 1 osoba była wpisana. -
To u mnie w parafii to chyba mamy jakaś wolna amerykanke. My po cywilnym, chrzestna Judki jest panna ( kuzynka od męża) a chrzestnym mój brat ( wtedy kawaler jeszcze). Żadne z nas ani spowiedzi ani żadnych zaświadczeń nie dawało. Było spotkanie z jakąś babka i tyle.
Teraz mój brat chrzci też u mnie w kościele. Chrzestna będzie po ślubie w ciąży a chrzestnym mój mąż nadal po cywilnym.
Co do drugich chrzestnych to nie mam pojęcie. Z Judka było ustalone miesiąc przed porodem. I oni było gotowi że odrazu chrzciny po urodzeniu. Teraz już mi brakuje rodziny. Moze moja przyjaciółka i kolega męża, albo moja bratowa i kolega męża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 19:46
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Jupik wrote:Doprecyzuje. Tylko jedna osoba może być Chrzestnym wpisanym do księgi parafii, posiadać sakramenty, kwitki, że praktykuje i była u spowiedzi i cokolwiek tam chcą. Druga osoba nie musi, a też w Chrzcie może uczestniczyć- no tylko że nie jest wpisana do księgi. Ważne jednak, żeby 1 osoba była wpisana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 19:51
-
Kiniorek91 wrote:Pytanie. Macie wybranych chrzestnych? Kiedy się informuje wybrane osoby? Tak się luźno zastanawiam, bo chrzestnego mamy ale z chrzestna problem bo malo kobiety w rodzinie...Insta: @CodziennoscM
-
nick nieaktualnymoni05 wrote:Kiniorek, rozumiem
Ja biorąc kwas przed ciąża miałam sporo ponad normę... mój lekarz kazał mi na początku łykać co dwa dni i tylko kwas. Bo ponoć zbyt wysoki poziom szkodzi. Teraz już biorę normalnie, w witaminach. Stad moje pytanie 😊
Ja miałam poziom kwasu w normie, a lekarz zalecił kwas 5 mg (na receptę), powołując się na badania, ze nadmiar jest wydalany bez szkody.
Witamin nie zalecał (przy zróżnicowanej diecie i wynikach Ok), ale nie zabraniał (po konsultacji wybrałam Omegamed optima forte), choć właśnie mi się skończyły i muszę zamowic
Przy czym raz w miesiącu badam krew i mocz i jak tylko hemoglobina troszke spadła, to dostalam Tardyferon
-
nick nieaktualny
-
A może być tylko jeden chrzestny i bez świadka, tzn np tylko matka chrzestna?
-
CodziennoscM wrote:Ja to w ogóle mam problem, bo mój maz nie za bardzo chce w ogóle chrzcić. Ja juz wybrałam chrzestnych, a on się buntuje. Nie jesteśmy zbyt religijni i do tego po rozwodach i po ślubie cywilnym, ale ja dla samej tradycji nadania dziecku opiekunów. To moj maz wymyślił że umówimy notariusza i zrobimy "chrzest" cywilny. Ech...
-
Kotecki wrote:A może być tylko jeden chrzestny i bez świadka, tzn np tylko matka chrzestna?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 20:38
kasia1518
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, właśnie zastanawiam czy nie ograniczyć się do samej matki chrzestnej bo u nas o chłopa cieżko w rodzinie a znajomych nie chce. A tez nigdy nie widziałam takiego chrztu zeby jedno było tylko dlatego myślałam że moze nie robi sie tak wcale.
-
Mamusie młodszych dzieci, czy któraś z Was używa chusty? Jak to się sprawdza? Może możecie polecić jakaś konkretną chustę? 😊
Cabrera, mi poleciało żelazo do 50 i hemoglobina tez. Ale nie dostałam nawet żelaza takiego „na receptę”, lekarz stwierdził, ze jeszcze nie, ze spadki są normalne a „sztuczne rozwiązania zostawimy na później”. Ale moja w tym wina, femibion dopiero kupiłam, a poprzednie witaminy żelaza nie miały.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7130692d289d.jpg
Mój piesełek wije sobie gniazdo w moim ciążowym rogalu. Notorycznie. Bardzo troskliwy jest, jak widać 😋brunetka91, mia4444, Cabrera, KasiaP, Aguuula;2525, przedszkolanka:), nuśka91, Kookosowa, Jupik, Neroli, Kasiulina lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019