Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja już po USG połówkowym!!!
lekarz średni niestety, ale najważniejsze, że dziecko zdrowe, 366 gramów, więc wychodzi z wszystkich pomiarów, że rośnie prawidłowo, o 2 dni wybiega do przodu
ma jakąś zmianę w serduszku, ale ponoć nie jest groźna i nie ma potrzeby badać nic bardziej, bo do USG 3 trymestru powinno zniknąć. Skonsultuję to jeszcze u swojej lekarki, ona jednak jest moim zdaniem bardziej ogarnięta niż dzisiejszy lekarz
fotki niestety żadnej sensownej nie mammaluch cały czas zasłaniał się łapkami
na szczęście w czwartek usg u mojej lekarki, a ona jest super i usg też robi superi wtedy na pewno wyjdę z jakąś foteczką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 17:26
Kotecki, moni05, Jupik, Karooo93, Aguuula;2525, Kookosowa, brunetka91, Kasiulina, CodziennoscM, nuśka91, Cabrera, adella1, ammarylis, mia4444, japonka, meerici lubią tę wiadomość
-
Sunshine super
szkoda że nie udało się zdjęcia zrobić.
Co do witamin to ja właśnie dzięki panu Tabletka wybrałam doppel hertz mama premium. Chyba najlepszy sklad. I dodatkowo łykami kwas foliowy 800 (aktywny folian). Zaczęłam też brać po 2 TAB rutinacea na wzmocnienie naczynek bo mi strasznie pękają w nosie i krew mi leci ;/ a tak to nic więcej. Jedynie magnez muszę chyba jeszcze sobie kupić bo te w nocy mi drętwieją palce... -
Dziewczyny ja już po usg, mały zdrowy ale lekarz twierdzi, że 19t5d to za wcześnie i nie może dobrze ocenić serduszka i żeby powtórzyć badanie za 3 tygodnie. A ja już się martwię, że jak czegoś nie zobaczył to może z serduszkiem coś nie tak..
moni05, Kookosowa, Kasiulina, Cabrera, adella1, mia4444, japonka lubią tę wiadomość
Paulina -
Sunshine, najważniejsze, ze wszystko dobrze 😘 na zdjęcia przyjdzie czas. 😊
Kiniorek, a mogę spytać czemu tyle kwasu foliowego masz zalecone? Bo w witaminach już jest wymagana dawka chyba. Nie brałaś przed ciąża, miałaś niedobór? Przepraszam, ciekawi mnie to po prostu 😋
Paulina, nie przejmuj się. Może masz malutka dzidzie i tak jak pisalam wyżej, mój lekarz np. powiedział, ze woli oglądać „duże” organy, a różnica na początku i na końcu okresu, w którym można wykonywać połówkowe jest ogromna 😊 będzie dobrze.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnypaulina2811 wrote:Dziewczyny ja już po usg, mały zdrowy ale lekarz twierdzi, że 19t5d to za wcześnie i nie może dobrze ocenić serduszka i żeby powtórzyć badanie za 3 tygodnie. A ja już się martwię, że jak czegoś nie zobaczył to może z serduszkiem coś nie tak..
-
nick nieaktualny
-
Kiniorek, rozumiem
Ja biorąc kwas przed ciąża miałam sporo ponad normę... mój lekarz kazał mi na początku łykać co dwa dni i tylko kwas. Bo ponoć zbyt wysoki poziom szkodzi. Teraz już biorę normalnie, w witaminach. Stad moje pytanie 😊Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja biorę codziennie zestaw: Pregna plus x1, Folik x1, Magne B6 x2 i zalecone od drugiego trymestru. W pierwszym tylko końskie dawki kwasu foliowego chyba miałam niedobór.
Co do ZUSu tu raczej kwestia tylko tego czy w razie kontroli ZUS czegoś nie zakwestionuje, albo nie wstrzyma wypłaty środków bo tak to raczej nikt specjalnie się im nie chce tłumaczyćAle sama nie wiem co bym zrobiła.
Dziewczyny dziś mnie wyprowadzili tak z równowagi w pracy, że ciśnienie chyba miałam 200, potem wizyta u dentysty i niestety dwa zęby bez znieczulenia " bo miały być małe dziurki", a jak rozwiercił to okazały się gigantami. Mój poziom stresu dziś osiągnął apogeum... Mam wyrzuty sumienia, że naraziłam na to wszystko moją Malutką... Teraz się modlę, żeby to na nią w żaden sposób nie wpłynęło... -
Aga, dokładnie. Tak jak Kokosowa mówi - nie da się pozbyć się stresu, to tylko życie.
Pośpiewaj malutkiej troszkę spokojnym głosem, pogłaszcz brzuszek, uspokoicie się razem 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 19:11
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Co do witamin ja biorę codziennie pragnę plus albo prenatal duo. Myśle ze dobry pomysł kupić różne rodzaje z tych witamin w czołówce i brać na zmianę. Ja już kwasu osobno nie biorę bo witaminy mają ta lepsza aktywna formę. Oprócz tego magne b6 nawet po 6 tabletek dziennie i od czasu do czasu wapń bo mam kiepskie kości a maleństwo będzie mi go teraz trochę podkradalo. Ogólnie to nie lubię łykać tabletek. Ciężko mi to porozkładac wszystko w ciągu dnia zwłaszcza ze magnez nie lubi się ani z żelazem ani z wapniem. Jeszcze dostałam teraz urosept i się waham czy brać.
Gratuluje udanych wizyt. Cieszę się ze maluchy zdrowo rosną.
Ja uważam ze lepszym terminem na połówkowe jest okres zbliżony do 22 tc. To oczywiste ze większe organy można lepiej ocenić. Ale wiem ze ciężko się czeka. Tez chciałabym być już po i spać spokojnie wiedząc ze maleństwo zdrowe. Potem następnym etapem to chyba czekanie do 27 tc. -
Ja z preparatów witaminowych biorę Femibion 2 i wit d3. Ale jak skoncze Fembion przechodzę na Pregnę i Pregnę DHA.
Gratuluję wszystkich udanych wizyt. Ja połówkowe to dopiero pewnie w polowie czerwca, bo skierowanie dostane dopiero za tydzień.
Insta: @CodziennoscM