X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za komplementy, ale muszę chyba poprosić moją mamę o ocenę na żywo 😉 a to ja grochy bardzo lubię i głównie z tego względu wybrałam taki 😁 tylko przez te falbany optycznie jestem jeszcze większa i czuje się trochę jak w takiej mega małej sukieneczce z której wystają majty 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:44

nuśka91 lubi tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello:-)
    Ktoś się pytał o chusty:-). Ja chustowałam na maxa każde dziecko. I polecam chusty bardzo. Najlepiej miec zajęcia z kimś kto.doradzi i nauczy motania. Teraz tez kupie tulę bo m idealną pozycję dziecko jak w chuście ale łatwiej się wiąże.

moni05 lubi tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stroju podoba mi się ten z hm.
    Ten w grochy okropny. Strasznie będzie pogrubiał.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Hello:-)
    Ktoś się pytał o chusty:-). Ja chustowałam na maxa każde dziecko. I polecam chusty bardzo. Najlepiej miec zajęcia z kimś kto.doradzi i nauczy motania. Teraz tez kupie tulę bo m idealną pozycję dziecko jak w chuście ale łatwiej się wiąże.

A możesz coś konkretnego polecić? Najlepiej z linkiem, jeśli to nie problem :) bo mi się mega podoba to, a 7 lat temu nie myślałam o czymś takim wcale.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codzienność czy ty sama uczyłaś się szycia na maszynie? Ja trochę się uczę:-) i szyję proste spodniczki dla mpich młodych. Jak będę na zwolnieniu to planuje szyć więcej znowu. Relaksuje mnie to. Czasami mysle ze moze powinnam byla zostac krawcową:-)

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty!
    Ja się dzisiaj mega kiepsko czuje, jestem cała obolala,zimno mi ... Najbardziej dokucza mi kręgosłup ... Eh!
    Pogoda bez komentarza ...
    Ja też będę chciała zainwestować w chustę, więc jakby ktoś mógł coś polecić to byłoby super! 😁

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez mdłości i atrakcji podobnych (miałam je 13-15 tydzień, nie rozumiem nadal czemu wtedy) ale teraz mam przeboje jelitowe, raz w jedną, raz w drugą stronę. No i nie wiedziałam że ciąża to jedno wielkie wzdecie ale najwyraźniej tak :D super.
    W ogóle to obejrzałam co się w ciąży dzieje z organami kobiety i jestem nieco przerażona :D

https://youtu.be/yE-l1stWkT4

I zdjęcia przed i na koniec ciąży :O tak więc dziewczyny które to już robiły raz lub więcej, podziwiam...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5e673799e67.jpg

Zimri, nuśka91, mia4444, Cabrera lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    U mnie bez mdłości i atrakcji podobnych (miałam je 13-15 tydzień, nie rozumiem nadal czemu wtedy) ale teraz mam przeboje jelitowe, raz w jedną, raz w drugą stronę. No i nie wiedziałam że ciąża to jedno wielkie wzdecie ale najwyraźniej tak :D super.
    W ogóle to obejrzałam co się w ciąży dzieje z organami kobiety i jestem nieco przerażona :D

I zdjęcia przed i na koniec ciąży :O tak więc dziewczyny które to już robiły raz lub więcej, podziwiam...

Oglądałam ostatnio dokładnie to samo i byłam w szoku !

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Wiktoriaa mam długie z Lidla i musiałam je długo rozchodzić zanim się dopasowały. Wcześniej strasznie sztywne były. Co do rozmiaru to jak dla mnie wzięłam rozmiar większe. Nie lubię obcisłych ubrać. A mimo że wzięłam 40 długie to były luźne a w udach cisnely. W lato krotkie wolę przy duże. I tak pewnie bedziemy już puchły.
    No ja obydwie pary wzięłam 36 ale widziałam że z długich są tam dwa rodzaje, wzięłam te tańsze, no nic zobaczymy

syy26iye928jhyb7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:

W ogóle tego nie czuć :) nawet jak ci nogę w zebra wsadza. Matka natura jest niesamowita

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😲😲 niezłe to zdjęcie. Ze wzdęciami mam to samo i właśnie tak spod żeber, nie mogę się przyzwyczaić hehe :)
    Uwemhe, jakbyś została krawcową to by Ci pewnie szycie zbrzydło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:44

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka tak normalne. To hormony działają. Możesz już mieć nawet siarę. Mają prawo boleć i się zmieniać.

Byłam dziś w Biedronce i szorty to śmiech na sali. W Pepco takie za dychę kupię. To zwykle spodenki dresowe. Ale kupiłam rożek niebieski z jakimiś gwiazdkami, teterki, i sobie bluzkę ciążowa :) akurat jedną jedyną w paski była :)

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Moje koty (mam 3) też lubią przytulać się do brzuszka. W pierwszej ciąży też tak było. Coś tam na pewno czują :-)
    Masz 3 koty?a mieszkasz w domu? Ja nam jednego newke ale myślimy o drugim do jej towarzystwa. Zastanawiam się tylko czy to dobry pomysł przy drugim dziecku.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Masz 3 koty?a mieszkasz w domu? Ja nam jednego newke ale myślimy o drugim do jej towarzystwa. Zastanawiam się tylko czy to dobry pomysł przy drugim dziecku.
    Ja mam dwa i dziecko cóż, będzie trzecie ;) jednego. 8 lat, drugiego 7 mamy i ja nadal toksonegatywna jakby co. No a znając charaktery kotów to jeden będzie leżał obok i robił za poduszkę / dał się tarmosić a drugi wejdzie na najwyższą półkę i będzie obserwować z góry :D

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:

Mam 3 koty i psa ;-) koty niewychodzące- oprócz jednego najstarszego, którego razem z psem w wakacje przejmuje moja mama i hasa po działce (w sensie tylko wtedy wychodzi). Mieszkamy w mieszkaniu, ale nie blok i klitka, tylko kamienica. No cóż, u nas wszystko było przed dzieckiem, więc przecież nie wywalę ich z domu. Od początku wprowadziłam tylko zasady- koty nie śpią z nami i dzieckiem w sypialni- mają do dyspozycji resztę mieszkania (minimalizujemy ryzyko ze podczas snu któryś jej spadnie na łeb, bo 1 z nich to isnty słoń w składzie porcelany), no i zamieniliśmy kuwety na kryte. A reszta sama się ułożyła, 1 kot omija Kinie, 1 kot najpierw dawał się tarmosić, ale potem zaczął ją uczyć czego nie wolno (dostała od niego parę razy), a 3 to pół na pół, raz omija, raz cierpliwie znosi pieszczoty. Zależy jakiego chcesz wziąć kotka i kiedy- mały może być o tyle kłopotliwy, że mu trzeba też czas poświęcić, uczyć go, no i pewnie nie ma wyczucia co mu wolno co nie.

japonka lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot przed porodem ważył 10 kilo. Tak się stresował maluchem w domu że schudł strasznie. Nie spał jak ona płakała, ciągle koło niej siedział.
    W trakcie ciąży też go odzwyczaiłam spania z nami. I teraz sam już się nie pcha wieczorami do nas. W dzień jak pilnowaliśmy to spał obok niej ale nie tknął jej. No i lubi się z nią bawić. Judka od początku uczona jest szacunku do niego, ani razu go nie pacnela ani nie ciągnęła za nic. Jak go głaszcze to tak delikatnie. No i żyją w konszachtach kanapkowych. Już podpatrzyła że my go dokarmiamy i ona mu daje wędlinie z kanapek hehe :)
    Mój kot ma 16 lat więc to już dziadek. Teraz drugiego kota bym nie wzięła. By był strasznie zazdrosny o małe kocie.

No i powiem wam że mój kot wybrał mi męża. Jak Piotrek pierwszy raz do mnie przyszedł to mój kot nasikał mu w plecak. I po tym jak zareagował ( śmiał się i go głaskał) to stwierdziłam że to facet na całe życie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 20:50

Jupik, brunetka91, Karooo93, Cabrera lubią tę wiadomość

Witaj synku
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Ja mam dwa i dziecko cóż, będzie trzecie ;) jednego. 8 lat, drugiego 7 mamy i ja nadal toksonegatywna jakby co. No a znając charaktery kotów to jeden będzie leżał obok i robił za poduszkę / dał się tarmosić a drugi wejdzie na najwyższą półkę i będzie obserwować z góry :D

Japonka, ja się bardzo doedukowalam w kwestii kotów i toksoplazmozy (też jestem toksonegatywna)- największe ryzyko złapania od małego kotka z podwórka. Generalnie koty przez całe życie mogą zarażac tylko ok.14 dni, i też jakieś 2 tyg.od czasu jak same złapią. Jak koty są niewychodzące i nie jedzą surowego mięsa ryzyko żadne. A i surowe mięso, które wcześniej było zamrożone (a ja zawsze mroze) też nie stanowi zagrożenia. Mi lekarz od zakaźnych (byliśmy kiedyś z mężem) powiedział, że większe ryzyko, że złapię właśnie przez surowe mięso, niemyte owoce itp. niż od moich kotów.

Kookosowa, japonka lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam psiaka jednego i w sumie boje się trochę bo ma swój charakter. Będzie ciężka przeprawa żeby się przyzwyczaił...

Remik mi urządza dzikie harce na pecherzu tak że mnie cała cewka boli :|

A dostałam smaka na pieczone udko z kaczki z buraczkami i kluskami :|

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ