Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja niestety z normy, 163/63,8. Idę trochę za szybko, to przed problemy z trzymaniem diety, strasznie mnie odrzuca od rzdczy które powinnam jeść.
-
Dziewczyny ale miałam dzisiaj przygodę, w sam raz na początek weekendu. Wracam do domu po pracy, coś mi śmierdzi, pies jakiś taki też niespokojny, piszczy i dziwnie się zachowuje. Oglądam mieszkanie, a tam pół podłogi w kuchni w 💩... Więc lecę z psem na dwór, pies mi choruje, z jednej drugiej strony
no to weterynarz, zastrzyki itp. Okazało się że mój mąż dał jej wczoraj gotowaną kość wołową do zjedzenia i to zdecydowanie nie był dobry pomysł 😏 więc prawie 90 euro w plecy, a w domu jeszcze czeka sprzątanie na mnie 😑😑😑 i całe szczęście że to już drugi trymestr, bo przysięgam w pierwszym bym wyszła z domu i wróciła na następny dzień, jak już zdąży wrócić z pracy i samemu to posprząta. No masakra. Teraz siedzę w restauracji na obiedzie bo nie ma szans że coś w domu zjem. Mimo umycia podłóg i wypsikania pół odświeżacza powietrza cały czas mi śmierdzi. Na szczęście z psem ok i teraz sobie odpoczywa. Ale będę miała gadane jak wróci do domu, oj niech się szykuje już. To się wyżyję dopiero za wszystkie czasy 😈😈😈
-
Kasiap ja bym zostawiła aż wróci i posprząta
Ja nie wiem ile już mam bo nie ważyłam. Ale ok 4 kilo pewnie. Mój lekarz wie że mam chora tarczyce i że u mnie waga to inna bajka. Nawet z dietą.
Kiniorek ile miałaś? Ja 30 kilo. I już nie pobije mam nadzieję bo mocno pilnuje dietyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 18:14
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kokosowa, rozważałam to 😈
Kiniorek, a to nie jest tak, że teraz na tym etapie to ma prawo już brzuch twardnieć, jako te skurcze przepowiadające? I że to nie jest nic niepokojącego? Gdzieś czytałam, że do 20x razy dziennie to jest ok. Ale teraz sobie nie przypomnę gdzie. -
Kiniorek ostatnio gdy miałam rozwolnienie też mi się stawiał. Poprostu macica współodczuwa skorczr z jelit.
Też zaczynałam z 58 a było 30+. Zrzuciłam do 60. A potem po poronieniu mi 8 kilo weszło i od takiej zaczynałam ta ciążę.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja w zeszłym roku przez stres schudłam 10kg... Miałam 70. Później w ciągu roku doszło 5kg w pierwszej połowie a później przy pustym jaju kolejne 5. W styczniu miałam 82. Zeszłam do 80.5 i tak startowałam w ciąży. Ale mąż obiecał że jak się juz się ustabilizuje to mi kupi karnet do studia figura. Na różne zabiegi na skórę itp bo mam wiszca na brzuchu. Więc liczę że będę miała kopa do pracy nad soba
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie, wszystko ok. Szyjka 4.55. Pomiary od 18.3 tc do 19 tc wiec male roznice. Plec nadal nieznana. Czekam na polowkowe
lozysko na tylnej scianie.
Narazie u mnie +4 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 19:51
Kookosowa, wiktoriaa, kasia1518, brunetka91, Karooo93, KasiaP, Kasiulina lubią tę wiadomość
-
U mnie po wizycie, wszystko dobrze.
Dzidzia waży ok 340g A ja przytylam od początku 3kg.
Wprowadził mi suplementacje żelazem ze względu na słabe wyniki.
Potwierdzone info: 100 % dziewczynka.
Na następną wizytę mocz i obciążenie glukoza.
Zmierzył brzuszek, główkę, kość udowa, popatrzył na serduszko i wszystko w normie
Trochę żałuję że nie zrobiłam tych badań prenatalnych w 1 trymestrze. Myślicie że jak pójdę do specjalisty z certyfikatem na polowkowe to dowiem się więcej niż na zwykłym usg podczas wizyty u swojego ginekologa ?
Co do twardnienia brzucha to mowil ze jak za dużo się jest aktywnym w ciągu dnia . Więcej odpoczynku.
Aha, łożysko na tylnej ścianie- cokolwiek to znaczy i dziecko ułożone główką w dolkasia1518, przedszkolanka:), Kookosowa, sunshine03, Jupik, wiktoriaa, brunetka91, Karooo93, KasiaP, Cabrera, Kasiulina lubią tę wiadomość
-
Ja obecnie +1kg od wagi startowej, przez wymioty stała mi waga w miejscu .
W pierwszej ciąży miałam bilans +3kg, ale CC w 32tyg także minęło mnie te 2 mc kiedy przybywa najwięcej, no i na początku od wagi startowej poleciało mi w dół 5kg bo do 18 tyg wtedy wymiotowalam dzień i noc. Ale po 6tyg randek z laktatorem od wagi z dnia CC poleciało mi 10kg w dół, więc liczę że tym razem również kg przy kp/ściąganiu będą szybko spadać.kasia1518
-
ja po pierwszej ciąży wyglądałam lepiej niż przed
teraz się nie zapuszczam i mam zamiar wrócić do formy. Z Polą na plusie jakoś 10-12 kg. było, póki co jestem od startowej 1,2 kg.
Widzę,że sporo Was ma łożysko na tylnej ścianie, ja się wczoraj dowiedziałam że mam na przedniej -
nick nieaktualny