Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Co tak tu ostatnio szpitalami posypalo?
Wczoraj przegapiłem, że pyklo mi 22tydz. Zostało mi licząc od dziś 17+6 jeszcze
6raczki maja juz imiona : Filip, Tymon, Zosia, Kaja, Malwina i NelaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 10:01
japonka lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Znowu mam porcję pytań do bardziej doświadczonych mam przy robieniu listy wyprawkowej
1) czy opłaca się kupować kokon? Dziecko w tym nie będzie spało (mam fioła na punkcie sids), a do użytkowania w dzień nie wiem, czy nie lepszą jakaś mata, żeby dziecko położyć? Wiadomo, że wizualnie kokon ładny, ale mam dylemat czy kupować w ogóle
2) pieluchy - tetrowe wiem, że trzeba mieć zapasale może powiecie, czy potrzebne i co maja w sobie jakieś muslinowe, bambusowe, flanelowe?
do tego służy bardzo krotko a zajmuje dużo miejsca.
Co do pieluszek miałam i mam wszystkie. Tetrowych używałam do odbicia i jak się małemu ulalo. Teraz mokre służą do wycierania raczek np na zewnątrz bo szkoda mi środowiska i staram się nie używać mokrych chusteczek do innych celów jak wytarcie tyłka.
Flanelowe służyły pod główkę jak jeszcze leżał.
Bambusowych mam 2. Służyły tylko i wyłącznie jako kocyki.
Muslinowe służyły w sumie do wszystkiego jak inne byly w praniu. -
Drogie, melduje sie po wakacjach! Bylo super. Po raz kolejny wyszło na to, że jak organizujemy coś na spontanie to są najlepsze efekty. Zresetowaliśmy się wszyscy troje po ostatnich 8 ciężkich miesiącach, Borys wybawił na całego. Był wyjazd 100% pod niego i postanowiliśmy, że będzie miał prawdziwe wakacje. Chodził spać nawet o 23, a wcześniej tańczył na imprezach przy basenie, jak chciał to jadł frytki i nuggetsy i popijał słodzonym sokiem (choć chyba osiągnęłam jakiś mały sukces w wyrabianiu nawyków żywieniowych, bo zdecydowanie bardziej rzuca się na jabłka i marchewkę
), były baseny ze zjeżdżalniami, plaża z miałkim piaskiem, wesołe miasteczko, innymi słowy, dziecięcy raj.
Mi po tym urlopie wybitnie nie chce się wracać do pracy, dobrze, że jeszcze cały weekend.
W poniedziałek wizyta u mojego gina, mam nadzieję, że urlop szyjce nie zaszkodził, żyłam tam dużo bardziej aktywnie niż w Warszawie, więc trochę się boję w szczególności, że w poprzedniej ciąży pierwsze problemy zaczęły się właśnie koło 21tc i to też było po urlopie. Co ma być to bedzie, uspokajają mnie wygibasy Niny, cały brzuch mi skaczeKasiaP, sunshine03, wiktoriaa, Kookosowa, Karooo93, moni05, przedszkolanka:), japonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie będę spisywać już dat wizyt ponad 08.06, czyli tak, jak jest na liście. Kto chce i tak pisze tutaj, że idzie na wizytę albo zdaje relację z wizyty. Za chwilę jadę na wakacje, potem część wakacji chcę spędzić na wsi i nie będę mieć czasu tego ogarniać, więc nie widzę sensu po prostu
Śledzenie co, kto napisał i kiedy ma wizytę jest po prostu trochę męczące
Imiona, płeć będę dopisywać nadal, w razie jakbym przegapiła to możecie się przypomnieć albo dodać do przyjaciółek i napisać na priv.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 10:42
ManiaM, Jupik, Kookosowa, Karooo93, Cabrera, przedszkolanka:), kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Sunshine jestem tego samego zdania. I tak każdy pisze jak wybiera się na wizytę a później relacje po. Szkoda na to Twojego czasu. Tym bardziej Ze pracujesz.
Kkkaarrr moja szyjka się delikatnie wydłużyła w preciagu miesiąca a nie oszczędzałam się w ogóle. Codziennie nosze ciężkie zakupy np. Lekarka mówi ze wraz ze wzrostem ciąży może się wydłużyć nie tylko skrócić.
Kokon ja akurat dostanę. Wezmę z grecznosci. Ale tez uważam za niepotrzebny gadżet. U mnie on napewno nie będzie w łóżeczku wiec tylko miejsce zajmie. Ale to tylko moje przypuszczenia a nie doświadczenie.
Moje dziecię chyba zwariowało. Wierci się cały czas. Czy to możliwe żeby w ogóle nie spał? Czy ruchy są tez nawet jak śpi ?sunshine03, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
Wczoraj po udanej wizycie dostałam paczuszkę z aliekspress z takim cudem:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f7dd331e23f.png
Przyszło jak na zawołanie. Pierwszy ciuszek dla małego. Tylko mam rozkmine czy to nie dziewczęce ?
Jakość naprawdę super. Mięciutka bawełna. Wiec nie ma się co sugerować ze chińskie.Kookosowa, ManiaM, Karooo93, Cabrera, wiktoriaa, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDreamer wrote:Wczoraj po udanej wizycie dostałam paczuszkę z aliekspress z takim cudem:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f7dd331e23f.png
Przyszło jak na zawołanie. Pierwszy ciuszek dla małego. Tylko mam rozkmine czy to nie dziewczęce ?
Jakość naprawdę super. Mięciutka bawełna. Wiec nie ma się co sugerować ze chińskie.jak dla mnie to jest ubranko 100% unisex
-
Hej dziewczyny
melduję się po wczorajszych połówkowych. Wszystko jest Oki chociaż mam mieszane uczucia co do badania.. Miałam usg u dobrego lekarza i genetyczne zrobił super, wszystko super szczegółowo, przyjemna atmosfera, a teraz nie wiem czy miał zły dzień czy co. Samo badanie trwało 10-15 min i większość czasu oglądał ciągle serce, nie poświęcił za dużo czasu na całą resztę. Siedział cały czas cicho, że już myślałam że jest coś nie tak. Szyjki ani łożyska też nie sprawdził. Wagi też nie sprawdzał. Sam wynik to połowa kartki A4 😐 moglybyscie zerknąć czy jest wszystko to co Wy macie? Wydaje mi się, że jest wszystko ale nie wiem.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb4af635110a.jpgmia4444 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a propos ruchów to czy takie delikatne pukanie z jednej strony to może być to? W poprzedniej ciąży nie zdążyłam poczuć, nie mam porównania. Czy czkawka właśnie? Bo rano pukało dość regularnie
-
Jupik wrote:Też uważam, że wpisywanie każdej wizyty bez sensu.
Ja dla porządku poproszę o przepisanie mnie z 3.10 na 1.10 (tak mam w książeczce i ten termin będzie tym oficjalnym) i o wpisanie imienia Kacpermnie też można przepisać
-
Melduję że opuściłam mury szpitala. Gdyby się coś działo mam wracać, wypis będzie w poniedziałek.
A w domu czekały na mnie przesyłki z bebiprogram i enfamamaKarooo93, Kookosowa, KasiaP, Kasiulina, brunetka91, przedszkolanka:), japonka, kasia1518, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9370ef2c443d.jpg
A ja zaszalalam. Nie miałam jeszcze tej firmy. Ale taki ładny fiolet i to w promocji więc szkoda odejść od stoiskaa miałam jechać tylko po kocie jedzenie
ManiaM, KasiaP, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku