Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine mogę prosić o dopisanie wizyty w wolnej chwili na 13.06 ? :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż poszukałam swoją poprzednią książeczkę ciążową..i tak- do 20 tyg.przyrost 0 kg bo wymioty i schudłam najpierw szybko z 5-6kg, a potem (od ok.13-14 tyg.) je odbijałam.
    Potem w 20-30 tyg.przyrost wagi 5 kg. I na koniec 30-40 przyrost 4 kg. Czyli od 20 do 40 przytyłam 9 kg i w sumie tyle od początku ciąży. Ale jakby pominąć początkowy spadek to 14-15 kg.

Teraz (czyli ok.22 tyg)-od początku przytyłam już 2,5kg, spadku jako takiego nie było, bo wymiotów mniej, ale mniejszy przyrost niż wtedy (nie było co odbijać ;-) ). No i zakładając, że będzie podobnie przede mną jeszcze ok.7 kg pójdzie do przodu i na tyle się nastawiam.
    Reasumując, tak, nastawcie się, że przez drugą połowę ciąży tyje się dużo więcej. Wystarczy sobie wyobrazić, że z naszych 300-400 gr dzieciaczkow zrobią się 3-4 kilogramowe, dorzucić do tego wody i łożysko, i jeszcze przyrost własnej masy i wlala :-)

moni05 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie poprosze na 6.06 ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    U mnie wszystkie pomiary typu obwód brzuszka, głowy, długość kości itd. były jeszcze podane i rozpisane, na którym centylu wzrostu są :)

A tak to wydaje się, że wszystko sprawdzone :)

U mnie też, plus jakieś przepływy były mierzone i jakis parametr przepływów podany i napisany, że w normie. Ale opis masz spory, mój był chyba na papierze uboższy, choć wiele z tego czego Ty masz w opisie, a ja nie, mówił mi ustnie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:27

Kookosowa, przedszkolanka:), wiktoriaa, kasia1518, KasiaP, Jupik, Matka30+, Kotecki, mia4444 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka najważniejsze że już w domu i że z dzidzia wszystko dobrze :) cena jak dla mnie normalna. Ja tyle płacę za swojego ginekologa z USG. Teraz leż i odpoczywaj.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję zdrowych maluchów 😍
    Brunetka - super,że już jesteś w domu. I pewnie dla spokoju ducha lepiej pójść i skonsultować z innym lekarzem.
    Basiu - bardzo mi przykro z powodu siostry 😐 macie teraz trudny czas, ale on minie i będzie lepiej. Mocno trzymam kciuki!

Ja startowałam z wagą 55, teraz waha mi się tak 56.5/57. Z Jasiem przytyłam 15kg i teraz też bym więcej nie chciała 😉 chociaż waga po ciąży bardzo szybko mi zleciała, tak jak któraś z Was wspomniała lepiej wyglądałam po ciąży niż przed. Licze,że przy dwójce też mi szybko zleci 😉

U nas w końcu trochę słońca 😍 wyjechaliśmy też na weekend do dziadków.
    Miłego weekendu dziewczyny!

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mam porcję pytań do bardziej doświadczonych mam przy robieniu listy wyprawkowej :D

1) czy opłaca się kupować kokon? Dziecko w tym nie będzie spało (mam fioła na punkcie sids), a do użytkowania w dzień nie wiem, czy nie lepszą jakaś mata, żeby dziecko położyć? Wiadomo, że wizualnie kokon ładny, ale mam dylemat czy kupować w ogóle

2) pieluchy - tetrowe wiem, że trzeba mieć zapas :D ale może powiecie, czy potrzebne i co maja w sobie jakieś muslinowe, bambusowe, flanelowe? :D

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Ja nie używałam i tez nie będę. W dzień można dziecko zabezpieczyć poduszkami, mata na podłogę, bujaczek. Kokon to dla mnie zbędny wydatek.
    2. U nas zwykła tetra i z obrazkami. Zamawiałam na allegro ze znaczkiem polskich wyrobów. Dla córki tetra to najlepszy przyjaciel. Flanela to tandeta u nas się zrobiła paskudna po kilku praniach.

Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się wymieniliśmy z Brunetka. Leżę na oddziale. Z małym ok. Szyjka.dluga na 4cm i zamknieta. Pojechałam bo od.17 miałam te skurcze. I zaczęło boleć podbrzusze. Nie wiadomo z czego. Czy z tego że.mialam dzisiaj rozwolnienie. Czy to mam takie mocne braxtona Hiksa czy infekcja moczowa.
    Krew do badania wzięta. Rano mam oddać mocz. Oczywiście wysokie ciśnienie. Mam dopegyt 3 razy dziennie brać. Nospa w kroplówce. Ciągle czuję że mnie łapie skurcz. Ale muszę poczekać aż zacznie dzialac. No i zobaczymy do kiedy poleżę. Mam nadzieję że mnie w niedzielę pusZcza...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Kokonu jako takiego też nie miałam, ale zrobiłam sama-z poduszki ciążowej. Początkowo wkładałam poduchę ciążową do łóżeczka robiąc jej właśnie taki kokon, i potem w ciągu dnia ten sam patent - na łóżku w salonie. Jest to dobre rozwiązanie, bo noworodek lubi być trochę taki ograniczony (czuje się bezpiecznie, jak w brzuchu mamy), no a na łóżku to też jest tym sposobem zabezpieczony.
    2. Tetrowe to wiesz, jak się dziecku ulewa, trzeba położyć na wadze w przychodni, albo jak położna przychodzi, i takie tam higieniczne pierdoły, ja wcale ich dużo nie miałam i często nie używałam. Flanelowe- ja używałam np. na bujak pod niemowlaka (jak się posrała, że aż wypływało bokiem, żeby bujaka nie uwalić ;-) ), do fotelika w aucie (ten sam powód co z bujakiem+ dziecko latem w foteliku się poci), właśnie do tego mojego kokonu jako prześcieradełko itd.-flanela jest grubsza od tetry, bardziej sztywna. Bambus- kupiłam 1 ale dużą pieluchę, uwielbiam ją. Traktowałam jako kocyk do wózka latem. Z jednej strony leciutka i przewiewna, tak na przykrycie od słońca, albo żeby delikatnie właśnie okryć, z drugiej strony opatulałam Kinię jak larwę w kokon jak robiło się wieczorami chłodno i super ciepło dawała. Rozkładałam jej na trawce lub plaży na urlopie, no jeździła z nami całe wakacje, odstawiłam dopiero jesienią. Muślinowe dostałam już później od kogoś, ale jakoś tak nie za dużo z nich korzystałam, bo już całą robotę odwaliły 3 powyższe co wymieniłam. Pewnie przy młodym się przydadzą, choć bez nich mogłabym się obyć.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Znowu mam porcję pytań do bardziej doświadczonych mam przy robieniu listy wyprawkowej :D

1) czy opłaca się kupować kokon? Dziecko w tym nie będzie spało (mam fioła na punkcie sids), a do użytkowania w dzień nie wiem, czy nie lepszą jakaś mata, żeby dziecko położyć? Wiadomo, że wizualnie kokon ładny, ale mam dylemat czy kupować w ogóle

2) pieluchy - tetrowe wiem, że trzeba mieć zapas :D ale może powiecie, czy potrzebne i co maja w sobie jakieś muslinowe, bambusowe, flanelowe? :D

http://matkaaptekarka.pl/index.php/2017/10/31/pieluchy-tetrowe-flanelowe-bambusowe-muslinowe-ktore-wybrac/
    Poczytaj może się coś przyda

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    To się wymieniliśmy z Brunetka. Leżę na oddziale. Z małym ok. Szyjka.dluga na 4cm i zamknieta. Pojechałam bo od.17 miałam te skurcze. I zaczęło boleć podbrzusze. Nie wiadomo z czego. Czy z tego że.mialam dzisiaj rozwolnienie. Czy to mam takie mocne braxtona Hiksa czy infekcja moczowa.
    Krew do badania wzięta. Rano mam oddać mocz. Oczywiście wysokie ciśnienie. Mam dopegyt 3 razy dziennie brać. Nospa w kroplówce. Ciągle czuję że mnie łapie skurcz. Ale muszę poczekać aż zacznie dzialac. No i zobaczymy do kiedy poleżę. Mam nadzieję że mnie w niedzielę pusZcza...
    3 maj się i dawaj znać jak sytuacja !

syy26iye928jhyb7.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Kiniorek- dużo zdrowia, trzymaj się tam w szpitalu dzielnie.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine,

1) moim zdaniem to moze i fajny gadzet, ale doslownie przez chwile. Jak tylko dziecko zsczyna cos widziec, rozgladac sie, to go ogranicza. Nie mowiac juz o ciut statszym maluchu. Mata aktywizuje do ruchu

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Kiniorek. Tam masz przynajmniej najlepszą opiekę. Będzie dobrze. Ściskam mocno

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine ja powiem tak: z Polą nie miałam,leżała na macie otoczona poduchami. Było to fajne póki nie zaczęła się kręcić.
    Kokon z racji wiadomych będe teraz miała ;)

Co do pieluch to ja tetra zwykla i drukowana. Flaneli nie cierpie osobiście ;)
    Ale chyba się skuszę na bambusowy kocyk bo się zakochałam i kolezanka szyjaca mi go również poleca ;)

Kiniorek trzymaj sie kochana i daj znac po obchodzie !

Brunetko dobrze,że jestescie juz w domu.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kiniorek zdrówka.

Witaj synku
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:

Myślę że w kwestii kokona to zależy od dziecka - ja kupiłam i użyłam może ze 3 razy - moja Zosie to ograniczało i nie lubiła w tym leżeć.

Co do pieluch ja używam musliowych- są jakościowo lepsze od tetry i dużo delikatniejsze / przyjemniejsze w dotyku - moja spi z pieluszka wiec do buzi jak przylozy to przyjemniej .Tetre to używam jedynie do kąpania do wanienki- dla mnie te tetrowe za sztywne są. Jeszcze miałam kilka flanelowych- je stosowalam do rożka- choć mała w nim też długo nie spała. Bambusowych nie miałam

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Chłopiec 🩵
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę ;) ładnie się uśmiechnęłam z obietnicą że będę się oszczędzać ;)

Kookosowa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ