Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
wiktoriaa wrote:Melduję że opuściłam mury szpitala. Gdyby się coś działo mam wracać, wypis będzie w poniedziałek.
A w domu czekały na mnie przesyłki z bebiprogram i enfamamaja niebieskie pudełko w szpitalu mam dostac tyle wiem ;p
-
Te pukania to faktycznie może być czkawka bo zawsze mnie dziwiło ze tak regularnie puka co kilka sekund. W każdym razie to napewno bobas.
Wiktoria tez mnie interesuje czy warto swoje dane udostępniać żeby dostać te gratisy.
Ja dosyć dużo gratisów dostaje w przychodni na NFZ. Jakieś kremy, emolienty, teczki na badania itp.japonka lubi tę wiadomość
-
Z bebi program jest teczka, a w środku poradnik, karty kontrastowe i Przytulanka sensoryczna
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a927ebe8c0ea.jpg
A z enfamama jest książeczka z 14 naklejkami które można nakleić i zrobić zdjęcie np z napisem mam pół roku, uwaga idę, moja nowa fryzura
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50fbe883aa72.jpg
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
A nie wiem jak jest w innych miastach ale w Warszawie dzieciom urodzonym chyba od kwietnia tego roku będą dawać pudełko z wyprawką z tego co słyszałam
ja z kolei u prywatnej ginekolog też dostaję co wizytę jakieś reklamówki z Niebieskiego Pudełka, już było trochę pieluch, butelka, próbki kosmetyków, kody zniżkowe itp.
-
nick nieaktualny
-
ManiaM wrote:Czy któraś z was ma już wydzieline z piersi? Jutro zaczynam 21 tydz, czy to nie za wcześnie?
Może któraś z doświadczonych mam miała podobnie?
U mnie nawet po porodzie jeszcze mleka nie miałam ze 3 doby, więc nie pomogę ;-P teraz też nic się nie dzieje. Taka moja uroda. Widocznie Twoja inna -
nick nieaktualnyjaponka wrote:A nie wiem jak jest w innych miastach ale w Warszawie dzieciom urodzonym chyba od kwietnia tego roku będą dawać pudełko z wyprawką z tego co słyszałam
ja z kolei u prywatnej ginekolog też dostaję co wizytę jakieś reklamówki z Niebieskiego Pudełka, już było trochę pieluch, butelka, próbki kosmetyków, kody zniżkowe itp.
japonka lubi tę wiadomość
-
ManiaM wrote:Czy któraś z was ma już wydzieline z piersi? Jutro zaczynam 21 tydz, czy to nie za wcześnie?
Może któraś z doświadczonych mam miała podobnie?
Ja mam. Pisałam o tym dwa tygodnie temucałkowicie normalne i od połowy ciąży możesz mieć siarę. W poprzedniej ciąży też miałam ok 20 tyg. Mimo tego moje karmienie trwało 3 tyg i mleka było niewiele niestety.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
sunshine03 wrote:Mają obsuwę, bo przetarg był opóźniony i ponoć od lipca dopiero mają te wyprawki w Warszawie rozdawać
Edit: juz doczytalam, wyprawka o wartoscio 550zl na wniosek dk 1msc po urodzeniu. W srodku wiele rzeczy. Slabe tylko to, ze wiekszosc zcrzeczy z tej wyprawkj i tak trzeba kupic zanim dziecko sie urodzi, wiec potem wyladuje sie np z 2 termometrami czy szczoteczkami.. powinna byc chociaz konkretna lista tych rzeczy, najlepiej z info o markachWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 00:04
-
Kkkaaarrr ale to chyba musisz też być mieszkańcem z meldunkiem. Ja będę rodzić w Warszawie ale rozliczam się w gminie obok i tu mam urząd i pewnie już się nie łapie na tą wyprawkę. Z Judka dostałam tylko body i jakiś dyplom
szkoda że pomnika nie dali. Co do pomysłu wyprawki to też uważam że głupota bo większość rzeczy poprostu masz przed porodem. Albo po pierwszym dziecku. Te pieniądze moznaby lepiej zainwestować w postaci bonu do sklepu z ubrankami czy dodatek do ceny szczepionek.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyKkkaaarrr z tego co czytałam z nowym przetargiem zmienili zawartość tej wyprawki, żeby można było wykorzystać właśnie już później, jak się odbierze i ma być np. zestaw ubranek na rozmiar 74
Bo skoro miała przysługiwać od kwietnia, a dostaną ją już kilkumiesięczne maluchy to inaczej nie miałoby to sensu
Edit: to ma być w wyprawce.
Jedna „Wyprawka dla Warszawskiego Malucha” składa się z:
1) body z długim rękawem – 1 szt.,
2) body z krótkim rękawem – 1 szt.,
3) skarpetek – 1 para,
4) spodenek – 1 szt.,
5) ręcznika po kąpieli – 1 szt.,
6) koca dwustronny – 1 szt.,
7) chusteczek nawilżanych – 1 paczka,
zestawu chust tetrowych - 5 szt.,
9) kosza Mojżesza – 1 szt.,
10) opakowania na przesyłkę – 1 szt.
Okroili skład w stosunku do pierwowzoru. Z drugiej strony większość rzeczy i tak każdy by kupił sam zanim tą wyprawkę by dostał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 00:56
kkkaaarrr, Karooo93, japonka lubią tę wiadomość
-
Hej:-)
Ja na imfekcje nie brałam ale lekarz raczej wie co robi. Możesz ewentualnie skonsultowac z swoim jeszcze. Ja wlasnie w lożku a moje młode ogarniają mi niespodziankę na śniadanie więc zabroniły mi się ruszaćjeju one są moim największym błogoslawienstwem:) plus mąż oczywiście:-).
Od piątku mam coś z kroczem, ciągnie mnie tak jakby i boje sie ze to szyjka się skraca. Jak leże to jest ok. Więc od piątku cały czas leże prawie. 30 mam wizytę więc zobaczę. Wczoraj jedynie do kina poszłyśmy na aladyna. Dziewczyny cuuuudowny:-) polecam. Dorosli sie super bawili i starsze dzieci:-) -
Może któraś z doświadczonych mam miała podobnie?ManiaM, Kasiulina lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Potwierdzam Alladyn super.
Mnie tez ciągnęło i kłuło w kroczu a okazalo się ze szyjka się wydłużyła. Także bez paniki.
W tej wyprawce to mnie kosz Mojżesza zaskoczył. Tego bym się spodziewała. A ubranka się się przecież przydadzą. Co to jest jeden pajac więcej. Nie narzekajcie. Większość z nas nic nie dostanie.
Miłego dnia. U Nas znowu swieciKarooo93, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Kookosowa wrote:Kkkaaarrr ale to chyba musisz też być mieszkańcem z meldunkiem. Ja będę rodzić w Warszawie ale rozliczam się w gminie obok i tu mam urząd i pewnie już się nie łapie na tą wyprawkę. Z Judka dostałam tylko body i jakiś dyplom
szkoda że pomnika nie dali. Co do pomysłu wyprawki to też uważam że głupota bo większość rzeczy poprostu masz przed porodem. Albo po pierwszym dziecku. Te pieniądze moznaby lepiej zainwestować w postaci bonu do sklepu z ubrankami czy dodatek do ceny szczepionek.
-
Jak dla mnie nawet fajna ta wyprawka 😁 i dokładnie tak jak Dreamer napisałaś - kosz Mojżesza całkowicie mnie zaskoczył.
Ja mleko miałam dopiero po porodzie, gdzieś ok 2/3 dobry i karmiliśmy się dluugo tzn do 13 miesiąca,ale bez żadnego dokarmiania itd.