X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Coś w tym jest z odchudzaniem i zachodzeniem w ciążę. Moja kumpela dowiedziała się o ciąży jak się zapisała na fitness :D u mnie tak było w tej pierwszej ciąży, straconej. Dosłownie 2 tyg podchodziłam na fitness i bach, ciąża. Myślę że to chodzi o odpuszczenie starań, najlepsza metoda :D tym razem natomiast zdążyłam schudnąć i się super wyrzeźbić, cieszyłam się że w końcu w to lato bez krępacji będę paradować w bikini, a tu jednak nie :D ale tak lepiej <3
    Miłego dnia wszystkim i kolejnych udanych wizyt 😘

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zostałam obudzona dziś przez kopniaki maleństwa. Naprawdę nie ma piękniejszego uczucia niż te :) chociaż jest ciężko w ciąży, są problemy to to wszystko wynagradza :)

przedszkolanka:), ammarylis, Kasiulina, mia4444, Kookosowa, japonka lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do żelaza, jak Sunshine pisaka, trzeba oznaczyć ferrytynę. Ale o tym żaden lekarz nie pomyśli, trzeba się samemu dopominać. Ja oznaczałam na własną rękę (tu się bada krew tylko 2 razy na całą ciążę 😱), ale to ze względu że jestem wegetarianką.
    Olii, to na stówę Dzidzi 😊

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już przytyłam 5 kg ale też brzuch mi mega wybiło tak, ze nie widzę dolnej części ciała.

kasia1518 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    A ja musze wejsc na wage,bo w czwartek bylo 1.2 kg.na plusie 😀
    Ale to prawda- z Polą zaczęłam ćwiczyc i zaszłam 😀 a teraz jak odpuścilam O!😀

W smyku -50% jest na dzien dziecka ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny:)
    Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze:)

Oliii to napewno maluch sie kreci:) rozbawil mnie tekst z zachwycaniem sie ruchami jelit😂

Dziewczyny tez tak macie ostatnio ze jak dluzej postoicie czy pochodzicie nogi was bola? Mam wrazenie ze moje nogi nie radza sobie z przybywajacymi kg i juz sie boje co bedzie dalej. Albo ja juz taka maruda sie zrobilam...

Olliiii lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Dzien dobry dziewczyny:)
    Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze:)

Oliii to napewno maluch sie kreci:) rozbawil mnie tekst z zachwycaniem sie ruchami jelit😂

Dziewczyny tez tak macie ostatnio ze jak dluzej postoicie czy pochodzicie nogi was bola? Mam wrazenie ze moje nogi nie radza sobie z przybywajacymi kg i juz sie boje co bedzie dalej. Albo ja juz taka maruda sie zrobilam...
    Mnie bolą ,ale jak na raz poćwicze,sprzatam,gotuje i jeszcze dwa spacery z Polą zalicze 😀 ale tak to nie,ale może dlatego,ze ja non stop w ruchu i cwicze oraz cwiczylam 3 lata przed ciąża:) może jakies cwiczenia rozciągające pomogą?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek spokojnie, będzie jeszcze czas na odchudzanie. Ja osobiście polecam być na diecie Dąbrowskiej nie dłużej niż 6 tygodni 😉 później stopniowo wracać do jedzenia "normalnie" ale też nie przesadnie 😉

Ja z Jasiek ważyłam 70kg na plusie +15. W szpitalu po porodzie od razu spadla mi dycha, a później mały że mnie wszystko wyssysal. Pół roku po porodzie moja waga wynosiła 48 kg 😱

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Mnie bolą ,ale jak na raz poćwicze,sprzatam,gotuje i jeszcze dwa spacery z Polą zalicze 😀 ale tak to nie,ale może dlatego,ze ja non stop w ruchu i cwicze oraz cwiczylam 3 lata przed ciąża:) może jakies cwiczenia rozciągające pomogą?

Bede musiala wyprobowac. :)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Jupik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No od razu po ciąży będzie trudno wziąć się za siebie, bo będziecie zaaferowane czymś innym ;-) ale dam wam nadzieję- moja siostra z 1 dzieckiem przytyła 30 kg, potem urodziła jeszcze 3 (z każdym tyła dość sporo, choć z 1 najwięcej), a potem jak już najmłodsze zeszło z cyca wzięła się za siebie ostro- i wszystko zrzuciła, wróciła do swojej wagi i wygląda, jakby jednego dziecka nawet nie miała ;-) grunt to chcieć i robić,- zawzięła się na cel i dopóki go nie osiągnęła nie spoczęła. Tak więc wiem, że się da, tylko kosztuje to dużo wysiłku.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Kiniorek spokojnie, będzie jeszcze czas na odchudzanie. Ja osobiście polecam być na diecie Dąbrowskiej nie dłużej niż 6 tygodni 😉 później stopniowo wracać do jedzenia "normalnie" ale też nie przesadnie 😉

Ja z Jasiek ważyłam 70kg na plusie +15. W szpitalu po porodzie od razu spadla mi dycha, a później mały że mnie wszystko wyssysal. Pół roku po porodzie moja waga wynosiła 48 kg 😱

Na poście Dąbrowskiej wytrzymałam, UWAGA, pół dnia 😆 nie wspominając o tym że po śnaidaniu (jakieś zielone smoothi i surówka, nic nadzwyczajnego), po drodze do pracy musiałam się zatrzymywać na wymiotowanie w krzakach 😂 a potem z miejsca dostałam gorączki i myślałam że umrę 😂 pół dnia to oczywiście za mało na efekty oczyszczania, zwalam wszystko na psychikę hehehe. A post chciałam zrobić w celu zajścia w ciążę, dzięki Bogu udało się bez kolejnej próby 😂😂😂

• Goemi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży przytyłam 15 kg w pół roku schudłam 26kg. Wyglądałam dużo lepiej po ciąży niż przed. Potem każde urodziny córci to u mnie +1 kg :) Teraz chciałabym max 10 kg przytyć ale to tylko życzenie. Po poprzedniej ciąży trzymałam bardzo restrykcyjną dietę bo KP i bałam się o brzuszek malutkiej. W pewnym momencie ona jadła już wszystko a ja nie. Przy drugim dziecku może być mniejsza dyscyplina.

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki zA kolejne ♡
    Co do otulacza u nas też się nie sprawdził. Z resztą u nas nawet Wózek się nie sprawdził,w samochodzie dopiero niedawno przestała płakać. Także dla tego dzidziola boję się cokolwiek kupić,bo może też nie będzie lubił.
    Jeśli w piątek na wizycie potwierdzi chłopaka to będzie Julek,jeśli dziewczynka to 3 forumowa Michalinka :)
    Dostałam wózek,a że zależy mi na samej gondoli to nawet się ucieszyłam że za darmo.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce419b5d6b0c.jpg
    U mnie waga nadal na minusie,do wagi z pierwszej wizyty brakuje jeszcze 3 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 10:09

Cabrera, brunetka91, Dominika32 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie już + 5kg (a tak naprawdę +6,5 kg), bo na pierwszej wizycie byłam już 1,5 kg na plusie (ale podejrzewam, że to przez problemy trawienne).
    I czuję się z tym okropnie :/ To znaczy ja wiem, że to dla dobra Malucha i staram się bardzo racjonalnie i zdrowo odżywiać, ale waga idzie w górę :(
    Jest to dla mnie bardzo deprymujące, swojego czasu (po usunięciu tarczycy) dość sporo przytyłam...po jakimś czasie udało się hormony wyregulować więc i waga spadła. Ale od tamtej pory muszę mocno pilnować się, żeby waga nie poszła do góry. A teraz muszę jednak dodatkowo wziąć pod uwagę dobro Malucha <3

W każdym razie już zapowiedziałam eM., że po porodzie i połogu to on będzie z Maluchem zostawał w domu kilka razy w tygodniu, a matka na siłownie będzie chodziła (lub ma do wyboru zakupić mi bieżnię do domu ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 10:49

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi bączka wywaliło... No cóż... 🍉🍈
    Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a65eab674d6.jpg

Ja już po zakupach. Biorę się za to żeby chociaż poodkurzac bo znajomą przychodzi i wstyd trochę taki syf na podłodze :p
    Przygotuje do obiadu i mam czas dla siebie. Włosy zafarbowac, pazurki zrobić, i książkę poczytać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 10:56

brunetka91 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do wózków, myślałyście już o jakimś konkretnym modelu ?
    Bo mnie się podobały wózki Kinderkraft i dodatkowo mega tanie, ale jak poczytałam opinie to odpuszczam sobie ta firmę.
    Chciałabym wózek w miarę lekki, z dużą gondola no i w przystępnej cenie. Oglądam oglądam i nic... ceny kosmos.
    Jakieś rady co brać pod uwagę?
    Aha no i nie chce wózka który wygląda jak plastikowa mydelniczka czy wanienka.
    Piszcie modele które macie na oku, chętnie pooglądam i może coś również i mi wpadnie w oko :)

oar843r8hxms7jm7.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabbi ECO LN. Prowadziłam. Leciutki, zgrabny i niedrogi :) ale to jeszcze zobaczę

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:18

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Dziewczyny, co do wózków, myślałyście już o jakimś konkretnym modelu ?
    Bo mnie się podobały wózki Kinderkraft i dodatkowo mega tanie, ale jak poczytałam opinie to odpuszczam sobie ta firmę.
    Chciałabym wózek w miarę lekki, z dużą gondola no i w przystępnej cenie. Oglądam oglądam i nic... ceny kosmos.
    Jakieś rady co brać pod uwagę?
    Aha no i nie chce wózka który wygląda jak plastikowa mydelniczka czy wanienka.
    Piszcie modele które macie na oku, chętnie pooglądam i może coś również i mi wpadnie w oko :)
    Ja będę szaleć ze spacerowka. Cieszę się z tej gondoli co dostałam,bo przynajmniej kasa w kieszeni. Myślę że , Wózek taki byle zimę w nim przelecieć :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek zdecydowanie nie bierze do siebie uwag o oszczędzaniu się 😀

ManiaM, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ