X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nadrobiłam Was wreszcie. Chyba godzinę czytałam. Gratuluje dobrych wiadomości na wizytach.
    Dziewczynek przybywa ale chyba już Panów nie przegonią.

Ja na infekcje tez dostałam lek niezalecany w ciąży -nestatyne. Na wszystkich lekach tak piszą nie dlatego ze szkodzą w ciąży ale dlatego ze najczęściej nie było badań na ciężarnych. Ze względów oczywistych. Która ciężarna da na sobie testy robić?

Ja tez jestem zatrudniona we własnej firmie. Narazie nie wiem co potem. Ja mam teściów do dyspozycji póki co. Trochę liczę na drugie dziecko. Bardziej dla dziecka niz dla siebie. Ale okaże się czy macierzyństwo mnie pochłonie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:29

Kookosowa, pOla34, mia4444, Karooo93, ammarylis, japonka, Cabrera, Goemi, ManiaM, moni05, KasiaP, Kasiulina lubią tę wiadomość

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    A ja Wam się pochwalę, że już codziennie czuje ruchy Kornelii, a najczęściej po jedzeniu (a w ogóle słodkim), ale też jest tak, że kręci się tak po prostu.
    Dzisiaj w ogóle dużo puka mnie, miałam nawet wrażenie, że jak spojrzałam w danym miejscu to jakby brzuch podskoczyl.. Ale wiecie, może to po prostu moja wyobraźnia 😂 Ale ruchy już czuję i jestem z tego powodu mega szczęśliwa 😍
    no jasne, ze mozliwe ze brzuch sie unosi, moj tez, a jestem mniej "zaawansowana", narazie delikatnie, potem bedzie hardcore, jak jakiś "obcy", mamy takie filmy z koncowki ciazy, ze widac gdzie glowa (moj synek byl miednicowy do 38 tc), gdzie lokiec :).

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii otulacza to u nas też się nie sprawdził- Zosie bardzo ograniczał i się rzucala i płakała więc nawet metki nie oderwalam ( bo to prezent od teściowej) bo sądziłam że tak będzie po tym jak nie chciała leżeć w rozku.

W kwestii Pani sprzątającej to chciała 15zl za godzinę, a finalnie dałam jej 20zl

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POLA wydaje mi się że nie ma plusow.

Najlepiej ciągnąć wychowawczy aż do momentu zakładania działalności. A w jakiej branży pracujesz jeśli mogę spytac? Bo może robisz rzeczy ktore można pod umowe o dzielo podciągnąć.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Wzięłam już 1 globulkę:-)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetko jasne,że skacze,wygina się i robi fale ;) mój nadrabia ostatnie spokojniejsze 2 dni i od razu mi lepiej 😀
    Ale zauważyłam,że po słodkim śpi a Pola brykała ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u swojego gina. Wszystkie wymiary na 19 tydzień więc chyba o.k. i trochę się uspokoiłam. No i u mnie na pewno też dziewczyna, a łożysko na przedniej ścianie więc ruchy mogę bczuć słabsze.

Kookosowa, pOla34, brunetka91, Karooo93, kasia1518, japonka, Cabrera, Goemi, ManiaM, KasiaP, Kasiulina, mia4444 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka możliwe. U mnie brzuch już tanczy. Jeszcze delikatnie ale też mam filmiki gdzie córką jak kopała to widać jakby wychodził obcy z brzucha :)
    Przedszkolanka u mnie też po słodkim cisza.

Zjadłam 3 opakowania malin. Plus truskawki na kolacje. Takie dobre wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 19:39

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    POLA wydaje mi się że nie ma plusow.

Najlepiej ciągnąć wychowawczy aż do momentu zakładania działalności. A w jakiej branży pracujesz jeśli mogę spytac? Bo może robisz rzeczy ktore można pod umowe o dzielo podciągnąć.
    umowa o dzielo raczej chyba nie, u nas bardziej konratkt na dzialalnosci gospodarczej , umowa zlecenie no i etat- branza medyczna. Udalo mi sie (niespodziewanie po 2 latach)zajsc w ciaze w sumie w super momencie, tzn okres byl dosc trudny i caly czas sie dziwie jak sie udalo, ale konczylam pewien etap zycia zawodowego, zdalam egzamin, ktory przenosi mnie na troche wyzszy level i mam teraz wiecej mozliwosci, tzn po macierzynskim. Zobacze jak bedzie, jak bedzie wygladalo zycie w piatke ;) z gromadka malych urwisów, czy bede mogla liczyc na pomoc mamy czy jak zwykle bedziemy liczyc na siebie ;), ale rozwazam nawet ta dzialalnosc juz na rodzicielskim w jakims malym zakresie, jakby sie dało.

Uwemhe lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam z mężem na zakupach. Wystroił mi się na wesele. I kupił cudny perfum! A do tego ja sobie kupiłam farbę do włosów, bieliznę większą na brzuszek i trzecia część książki "365dni". No i ogólnie to mam dzisiaj taką chęć na męża, że nie pytajcie. Rano oglądałam druga część Greya, teraz ta książka i pochlonelam już 70stron :D

A ogólnie mam dobry humor dzisiaj :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:29

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle głosów na nie, że podaruje sobie Otulacz ;) ewentualnie kupię taki w formie kocyka że w razie co zostanie po prostu kocykiem.

Kurczę dziewczyny, jak tak czytam, że widzicie jak wam brzuch skacze to myślę, że może po prostu nie rozpoznaje, że to są ruchy? Cały czas czuje jakby mi się coś tam przewracalo i często widzę na brzuchu jak nagle skacze, ale czuję jakby to były jelita. Może to jednak ruchy? Chociaż podobno odrazu czuć różnice, że to są ruchy. Sama juz nie wiem.. Na tym etapie przecież powinnam coś czuć.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek! wczoraj jezdzilas na mopie, dzisiaj rajd po sklepach i jeszcze seksy :P, prosze Cie kobieto polez z ta ksiazka na kanapie przed tym weselem ;).
    Juz mialam pytac, czy dalej sprzatasz. U mnie widac, ze grzecznie leze, bo ciagle cos tu produkuje- sorry dziwczyny ;) :P.
    Oli pewnie to to, ja niby druga ciaza, a tez mialam poczatkowo watpliwosci. Zobaczysz beda coraz silniejsze, bardziej regularne i nie bedziesz miec watpliwosci. Tak sie zastanawiam, czy kiedys tak mi sie przelewało w jelitach, ze az brzuch podskakiwał i jakos sobie nie przypominam ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 20:01

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Tyle głosów na nie, że podaruje sobie Otulacz ;) ewentualnie kupię taki w formie kocyka że w razie co zostanie po prostu kocykiem.

Kurczę dziewczyny, jak tak czytam, że widzicie jak wam brzuch skacze to myślę, że może po prostu nie rozpoznaje, że to są ruchy? Cały czas czuje jakby mi się coś tam przewracalo i często widzę na brzuchu jak nagle skacze, ale czuję jakby to były jelita. Może to jednak ruchy? Chociaż podobno odrazu czuć różnice, że to są ruchy. Sama juz nie wiem.. Na tym etapie przecież powinnam coś czuć.

Ja kupiłam otulacz z tulika, wybrałam ten błękitny w króliczki :) pierwszy syn miał rożek bo 12 lat temu otulaczy nie było :) nie byłam z rożka zadowolona więc teraz probuje z otulaczem.
    Jesli chodzi o ruchy to możesz mylić je z ruchami jelit bo czasem tak to czuć wlasnie ale pamiętaj, że na tym etapie macica sięgnęła pępka a jelita sa przesunięte w górę i inne rejony więc jesli czujesz ruchy na wysokości macicy to ewidentnie dzidziol :)

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję te ruchy w dole brzucha, tam gdzie dzidzia. Ale są tak intensywne, że czasami aż nieprzyjemne, dlatego się zastanawiam czy to nie jelita.. Ale dajecie najedzie, że to może jednak to :) juz zaczęłam się martwić czy wszystko okej, ale lekarz mówi że mały jest bardzo ruchliwy.

pOla34 lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek jaki perfum sobie kupił??

Olii jak nieprzyjemne to może maluch kopie cię w szyjkę. :)
    To pewnie maluch a nie jelita.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 20:15

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Czuję te ruchy w dole brzucha, tam gdzie dzidzia. Ale są tak intensywne, że czasami aż nieprzyjemne, dlatego się zastanawiam czy to nie jelita.. Ale dajecie najedzie, że to może jednak to :) juz zaczęłam się martwić czy wszystko okej, ale lekarz mówi że mały jest bardzo ruchliwy.

No to napewno dziecko się kręci, bywa to czasem nieprzyjemne zależy jak sie akurat ułoży i w co celuje kopniakami :)

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    ja mysle, ze to dzidziol, te ruchy na tym etapie juz wcale nie sa takie delikatne i zalezy w co akurat kopie ;), a sproboj go sprowokowac lekkim nacisnieciem na brzuch w jego okolicach, ja w takiej pozycji polezacej czasem tak robie i czesto mi "odpowiadaja".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 20:20

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja juz po wizycie.
    Potwierdzona DZIEWCZYNKA ;-) Sunshine jak bedziesz miala chwilke to mozesz mi imie malej dopisac-Michalina

Moja mała,wcale nie jest taka mała ma 460g i 26cm;-)
    Łozysko na przedniej scianie,a dzidzia bardzo głeboko w brzuchu sie chowa,dlatego ruchy sa wyciszone.. Nie udało sie tez zrobic ładnego zdjecia,ale na szczescie pomierzyl wszystko co trzeba(chociaz troche sie musiał przy tym nagimnastykowac)

Wspomnialam tez o kluciach w szyjce powiedział ze normalne ale dla pewnosci zbadał,nie powiedzial jaka dluga ale tylko ze wszystko w pozadku i w sumie to mi wystarczyło;-)Nastepna wizyta 01.07 odliczanie czas zaczac...;-P

pOla34, Karooo93, przedszkolanka:), kasia1518, japonka, Cabrera, brunetka91, ammarylis, Goemi, sunshine03, Kookosowa, moni05, Jupik, ManiaM, adella1, KasiaP, Kasiulina lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ